Elämäntapa

Erikoiset hotellit: 10 ainutlaatuista kokemusta

Julkaistu

Mitä jos seuraavalla reissullasi et yöpyisikään perus hotellissa tai Airbnb:ssä? Tsekkaa nämä erikoiset hotellit, jotka jo itsessään ovat nähtävyys.

Kun erilaisia majoituspalveluja on tullut viime vuosien aikana pilvin pimein, ovat hotellit joutuneet kovan pohdinnan eteen: Miten kilpailemme toisiamme ja asunnonvuokrauspalveluja vastaan?

Listafriikki.com:n löytämät erikoiset hotellit ovat aivan omaa luokkaansa, sillä niissä on kaikissa jotain hyvin spesiaalia. Joskus idea toimii ja toisinaan taas ei, mutta ainakaan mielikuvituksen puutteesta näitä ei ovi syyttää. Sitten vain haaveilemaan ajasta, jolloin matkustaminen on taas ok.

Lentokone viidakon keskellä

Costa Ricassa sijaitsevan Hotel Costa Verden iskulause on: ”Edelleen enemmän apinoita kuin ihmisiä…”, mutta hotelli on tunnettu muustakin kuin villin luonnon läheisyydestä. 

Advertisement

Costa Verdessä voi nimittäin yöpyä kahden makuuhuoneen luksusmajassa, joka on rakennettu kierrätettyyn vuoden 1965 malliseen Boeing 727 -lentokoneeseen. Ennen hotellihuoneeksi muuntamista lentokone kuljetti matkustajia ympäri maailmaa eteläafrikkalaisen South Africa Air:n ja kolumbialaisen Avianca Airlinesin palveluksessa.

Huoneisto on lentokoneen mallinen, mutta sisältä se on paneloitu tiikillä. Ikkunoista voi ihailla sademetsää ja valtamerta, ja ulkoterassit on rakennettu siipien päälle. Korkean sesongin aikaan Boeingissa yöpymisestä saa pulittaa vajaat 500 euroa yöltä, mutta Suomen kevään ja kesän aikana huone irtoaa parilla sadalla.

Lapsuuden unelmia ja hiekkalinnoja

Jos joskus lapsena olet rakentanut kotipihassa tai rannalla hiekkalinnoja ja unelmoinut voivasi sukeltaa niihin sisälle, niin haaveisiisi on vastattu.

Alankomaissa sijaitsevissa Ossin ja Sneekin kaupungeissa on mahdollista yöpyä hiekkalinnassa! Ne rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 paikallisten hiekkaveistosfestivaalien yhteydessä; mielenkiintoista sinänsä, sillä kumpikaan kaupunki ei sijaitse meren rannalla. Suosio oli valtava, joten pop-up-hiekkahotellit päätettiin rakentaa seuraavanakin vuonna.

Advertisement

Zand-hotellin veistäjät rakentavat hiekkalinnat joka kevät uudelleen, ja turvallisuussyistä rakenteissa on käytetty tukimateriaaleja, koska hiekka ei ole varsinkaan sateella kaikkein vakain rakennusaine. Kaikki pinnat on kuitenkin vuorattu hiekalla autenttisen tunnelman saavuttamiseksi. Linnoissa on asiaankuuluvasti lukuisia pieniä veistoksia niin ulkona kuin sisällä. Aina syys- tai lokakuussa hiekkalinnat puretaan odottamaan seuraavaa kesää.

Malli vuosittain rakennettavista hotellihuoneista on omaksuttu Suomen lumilinna- ja jäähotelleista. Yö hiekan keskellä irtoaa noin 100 eurolla.

Satukirjan sivuilta

Syvällä Chilen sademetsissä sijaitsee Montana Magica Lodge, jonka nähdessään ei voi kuin hieraista silmiään ja nipistää itseään, varmistuakseen siitä, että on varmasti edelleen valveilla ja todellisessa maailmassa.

Montana Magica Lodge on eriskummallinen sekoitus vesiputousta, tulivuorta ja hotellia. Kivestä ja puusta rakennetun suuren kartion huipulta pulppuaa tasaisin väliajoin vettä, joka valuu hotellihuoneiden ikkunoiden välistä alas. ”Vuori” on istutettu täyteen runsasta lehvästöä, ja paikka näyttää siltä, kuin hobitti voisi koska vain kurkistaa puun takaa.

Advertisement

Jos pelkkä hotellin ihmettely ei ole tarpeeksi, löytyy lomakohteesta paljon tekemistä. Vieraat voivat meloa, vaeltaa tai vaikka pelata kierroksen minigolfia keskellä metsää ja sen jälkeen rentoutua valtavista puunrungoista kaiverrettuihin poreammeisiin. Satumaassa nukkuminen maksaa noin 160 euroa yöltä. 

Maailman suurin beagle

Idahossa, Yhdysvalloissa, on mahdollista yöpyä maailman suurimman beagle-koiran sisällä. 

Kaksikerroksinen koiratalo tunnetaan paikallisten keskuudessa nimellä ”Sweet Willy”. Omistajat Dennis Sullivan ja Francis Conklin innostuivat lähes 30 vuotta sitten tekemään puuveistoksia, ja koirat olivat heidän intohimonsa kohteena jo tuolloin. Vuonna 1995 he saivat veistoksiaan myyntiin kansalliselle ostoskanavalle, ja puolentoista vuoden ajan he eivät tehneet juuri mitään muutakuin veistivät puisia koiria.

Pariskunta halusi rakentaa myyntirahoilla koira-aiheisen teemapuiston, ja lopulta syntyi myös idea omalaatuisesta majoituspaikasta. Dog Bark Park Inn -majatalossa mahtuu kerralla yöpymään neljä henkilöä: kaksi keskivartalossa ja kaksi päässä.

Beaglen sisustus on (yllätys, yllätys) koira-aiheinen, vieraille tarjoiltavista luun muotoisista kekseistä lähtien. Puistossa voi ihailla puuveistoksia yli 60 erirotuisesta koirasta ja tietysti kotiuttaa mieleisensä hauvan pienestä lahjatavarakaupasta.

Advertisement

Aaltojen alla

Conrad Maldives Rangali Island -lomakohde Malediiveilla on viimeisen päälle luksusta. Se tarjoaa valkoisen hiekan ja turkoosin meren ympäröimiä bungaloweja, mutta niille, jotka todella haluavat ainutkertaisen kokemuksen, on tarjolla Muraka-sviitti. Tämä huone sijaitsee viiden metrin syvyydessä Intian valtameressä ja sieltä avautuu 180 asteen näkymät  vieressä levittyvälle koralliriutalle. Lasien eteen saa myös vedettyä pimennysverhot, mutta se, miksi kukaan haluaisi niin tehdä, on toinen juttu. Myös kylpyhuoneessa on lasiseinät.

Muraka-sviitissä on oma kuntosali ja personal trainer puhelun päässä, baaritiski, uima-allas, henkilökohtainen kokki, yksityinen vene ja tietenkin hovimestari käytössä vuorokauden ympäri. 

Conradin lomakohteessa on myös viiden tähden vedenalainen ravintola, Ithaa, jossa voi nautiskella illallista, kun värikkäät kalat uivat lasin toisella puolella ja tuijottavat julmalla silmällä ruokailijoiden lautasille. Onkohan ruokalistalla mitään muuta kuin mereneläviä? 

Muraka-sviitti tosiaan on ainutkertainen, mutta kuten arvata saattaa, lompakko pitää olla kunnossa. Yksi yö maksaa 42 000 euroa, mutta huoneistoa ei saa varattua kuin neljän yön pakettina. Joten jos jollakin on vaikkapa häämatka tulossa ja vähän vajaat 170 000 euroa polttelee tilillä, niin ei muuta kuin suunta Malediiveille!

Luksusta nostokurjessa

Mennään vielä toistamiseen Alankomaihin ja tällä kertaa Amsterdamiin. Siellä sijaitsee kaikkien huimapäiden unelmakohde: aiemmin laivojen rakentamisessa käytetty nostokurki, joka on muutettu kolmeksi luksussviitiksi, joista ylin sijaitsee 45 metrin korkeudessa. Kaikki sviitit on sisustettu keskenään täysin eri tyylisiksi.

Advertisement

Vielä erityisemmäksi kokemuksen tekee se, että vieraiden on mahdollista liikutella nosturia nähdäkseen kaupungin eri suunnista. Lasiseinäinen hissi vie halukkaat myös nostokurjen päälle, jossa on ulkoporeallas ja lisäadrenaliinia kaipaaville mahdollisuus hypätä benji-hyppy.

Halpaa lystiä Faralda Crane -nostokurkihotellissa yöpyminen ei ole: kahdenhengen huone maksaa 1000 euroa yöltä.

Yö arkussa

Berliinissä, Saksassa, sijaitsee Propeller Island City Lodge -hotelli, jonka kaikki 27 huonetta on sisustettu toinen toistaan erikoisemmalla tavalla. Siellä suunnittelijat ovat todella päästäneet irti kaikki hulluimmatkin ideansa. Yksi huone on täysin pinnoitettu peileillä ja toinen on tehty kokonaan vihreästä nahasta. Hotellista löytyy vankilaselli, ja huone, jossa sänky vaikuttaa leijuvan ilmassa. 

Kummallisimpien sisustusten kärkeen taitaa nousta ylösalaisin oleva huone, jossa kaikki huonekalut sänkyä ja pöytiä myöden roikkuvat katosta. Sinne ei asukkaan kuitenkaan tarvitse kiivetä, sillä nukkumiseen tarkoitetut pedit ovat lattian alla piilossa.

Advertisement

Ja jos oikein villiksi haluaa heittäytyä, niin voi varata rauhaisat yöunet hotellin kryptasta, jossa sänkyjen virkaa ajavat arkut.

Kapselihotelli lukutoukalle

Japani on kapselihotellien luvattu maa. Ahtaanpaikankammoisille nämä yhden ihmisen mentävät kammiot eivät sovi, mutta jos majoitukseksi riittää nukkumapaikka ja toimiva nettiyhteys, on kapselihotelli kaikkein edullisin vaihtoehto.

Tokiossa ideaa kehitettiin pidemmälle, ja siellä kaikki lukemista rakastavat ja nukkumapaikkaa tarvitsevat voivat varata yöpymisen ”Kirja ja sänky” -hotellissa. ”Huone” on askeettinen: verhon takana on vain patja ja tyyny, mutta hotellin houkutus ovatkin sen sadat, vieraiden ilmaiseksi luettavissa olevat kirjat. Pedit on rakennettu oikeiden kirjahyllyjen sisälle. 

Ensimmäinen kirjastohotelli avattiin vuonna 2015 ja nyt niitä on jo kuusi ympäri maata. Yöunet ja lukemattoman valikoiman japanin- ja englanninkielisiä kirjoja saa noin 50 eurolla. 

Advertisement

Kakslauttasen lasi-iglut

Maailman erikoisimpien hotellien listaa ei voi tehdä ilman Kakslauttasen lasi-igluja. Koko revontulikauden ajan, elokuun lopusta huhtikuun loppuun on mahdollista viettää yö lasikuvun alla lämpimässä, mutta lumihankien keskellä ja tumman taivaan taideteoksia ihastellen.

Lasi-iglut ovat viime vuosien aikana nousseet valtaisaksi some-ilmiöksi, kun julkisuudesta tutut henkilöt ympäri maailman ovat ottaneet Lapin lomakohteekseen. Kahden hengen iglussa ei ole juuri muuta, kun sängyt ja vessa, mutta suuremmista löytyy myös suihku. 

Hinta lasi-iglussa yöpymiselle, johon kuuluu myös kaksi ateriaa, on edullisimmillaankin 600 euron luokkaa. Lämpimän lasi-iglun sijaan tarjolla on muitakin majoitusvaihtoehtoja: tavallisia mökkejä sekä lumesta rakennettu, muutaman pakkasasteen ”lämpöinen” lumi-iglu.

Yöllistä kokemusta voi tietysti himmentää se, jos revontulia ei kyseisenä yönä näykään, mutta onneksi lomakohteessa on paljon muutakin koettavaa kullanhuuhdonnasta koskenlaskuun ja huskysafariin.

Koko henkilökunta robotteja

Advertisement

Yöpyisitkö hotellissa, jossa koko henkilökunta koostuu roboteista? Sisäänkirjautuessa palvelua saa joko ihmismäisiltä koneilta tai hotellin erikoisimmalta (kyllä, robotit voi laittaa järjestykseen) työntekijältä, velociraptorilta.

Koko hotelli on koneistettu: avaimia ei ole, vaan ovet avautuvat kasvojentunnistusohjelmalla. Aulassa on akvaario, jossa uiskentelee mekaanisia kaloja, ja jokaisessa huoneessa on robotti, joka on valmis palvelukseen ja vastaamaan kysymyksiin vuorokauden ympäri. 

Avautuessaan vuonna 2015 Henn na -hotelli oli valtavan suosittu ja sen maine ensimmäisenä tekoälyhotellina toi runsaasti uteliaita majoittujia. Mutta vuonna 2019 hotelli päätti antaa potkut puolelle roboteista ja korvata ne jälleen ihmisillä. Mikä meni vikaan?

Huoneissa olevat robotit eivät kyenneet vastailemaan asiakkaiden monimutkaisempiin kysymyksiin esimerkiksi lentoaikatauluista tai turistikohteista. Monet ovat jo tottuneet Alexan ja Sirin vaivattomaan käyttöön. Toisaalta robotit saattoivat sekoittaa kuorsauksen kysymykseen ja herättää majoittujan kesken makeiden unien.

Koneita piti myös jatkuvasti huoltaa, ne eivät pystyneet petaamaan sänkyjä ja ne sekoilivat toistuvasti asiakkaiden korttien ja henkilöllisyystodistusten kanssa. Ihmisiä tarvittiin siis jatkuvasti selvittämään erinäisiä ongelmia. Omistajan suuret suunnitelmat idean leviämisestä globaaliksi hotelli-ilmiöksi kurahtivat siis siihen, että (ainakaan nämä) robotit eivät vielä kyenneet tyydyttävästi korvaamaan ihmisiä.

Advertisement

💁‍♀️ Kerro kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme oletko päässyt yöpymään jossain listan kohteista? Tai jossain muussa eriskummallisessa hotellissa?

Suosituimmat

Exit mobile version