Elämäntapa

Top 10 joukkueurheilun historian uskomattominta comebackia!

Julkaistu

Joukkueurheilun historiaan mahtuu luonnollisesti lukuisia uskomattomia comebackeja eli nousua takaa-ajoasemasta voittoon: tässä on Listafriikin Top 10.

Urheilu pitää parhaimmillaan sisällään valtaisaa draamaa ja aina silloin tällöin pääsemme kokemaan uskomattomia hetkiä, joina jo lähes satavarmalta näyttänyt tappio kääntyy kuin ihmeen kaupalla voitoksi.

Edellä mainitusta johtuen halusimme tehdä edes hieman rajallisemman kategorian eli päätimme ottaa urheilun saralta kohteeksi joukkueurheilun. Tietenkin tänne olisi hienoa saada mukaan myös suomalaisia urheiluhetkiä, kuten esimerkiksi alle 16-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueen nousun 0-5-tappioasemasta 6-5-voittoon Ruotsista, ottelun viimeisten 15 minuutin aikana, mutta kyseessä oli sinällään merkityksetön turnaus, joten sitä on mahdotonta mahduttaa tälle listalle.

Ylipäätään listalta jää eittämättä pois otteluita ja/tai tapahtumia, jotka joukkueurheilun osalta kuuluisivat mielestänne tälle listalle, mutta kyse ei olekaan tämän listan kohdalla mistään absoluuttisesta totuudesta.

Sen pidemmittä puheitta siirrymme itse listan pariin: tässä tulee siis Listafriikki.com:n näkemys joukkueurheilun historian uskomattomimmista comebackeista.

10. Boston Bruins shokeerasi Toronto Maple Leafsin

Lähes satavarmasti jokainen jääkiekon ja maailman kovimman kiekkosarjan, NHL:n, ystävä tulee muistamaan ikuisesti vuoden 2013 pudotuspelit. Tuolloin nimittäin Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välisessä ottelussa päästiin todistamaan jotain maagista eli yksi kaikkien aikojen upeimmista kireistä joukkueurheilun historiassa.

Kyseessä oli 1. kierroksen pudotuspelisarja. Selkeää ennakkosuosikkia tähän ottelusarjaan ei ollut ja se näkyi myös sekä kaukalossa että tuloksissa, joskin neljän pelatun ottelun jälkeen Bruins johti ottelusarjaa voitoin 3-1 ja oli vain enää yhden voiton päässä jatkopaikasta. Maple Leafs ei ollut kuitenkaan valmis kesälomalle tässä näiden kahden Original Six -joukkueen välisessä ottelusarjassa, ja niinpä tämä kanadalaisseura vei nimiinsä kaksi seuraavaa ottelua.

Kun kuuden pelatun ottelun jälkeen voitot ovat tasan 3-3, kaikki kulminoituu yhteen viimeiseen ”kuolemanpeliin” eli niin sanottuun Game Seveniin. Kaksi edellistä ottelua voittanut Maple Leafs tuli otteluun tulta ja tappuraa uhkuen. Kun ottelua oli jäljellä enää alle 15 minuuttia, oli Maple Leafs siirtynyt juuri 4-1-johtoon tässä ratkaisevassa pelissä. Vaahteranlehtipaitojen jatkopaikka näytti lähestulkoon satavarmalta, vaikka Bruins onnistuikin iskemään 2-4-kavennusmaalin hieman ennen päätöserän puoliväliä.

Kun pelistä käynnistyivät kaksi viimeistä minuuttia, tilanne oli edelleen 4-2 Maple Leafsin eduksi. Bruinsin Milan Lucic iski kuitenkin alkulyönnit täysin käsittämättömälle draamankaarelle, kun hän toi reipas minuutti ennen loppua joukkueensa vain maalin päähän ja vain 51 sekuntia ennen päätössummeria Bruins iski kuin iskikin ottelun tasoihin. Lopulta ottelu eteni jatkoerään ja ajassa 66:05 Bruinsin huima kiri kruunautui, kun Patrice Bergeron iski illan toisen maalinsa ja Bruinsin pudotuspelien 2. kierrokselle.

Bruins eteni NHL:n pudotuspeleissä lopulta aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, mutta tämä käsittämätön nousu jäi ilman kruunua, kun Chicago Blackhawks ryöväsi mestaruuden.

9. FC Barcelonan käsittämätön nousu Mestarien liigassa

Kun jalkapallon Mestarien liigassa eli maailman kovimmassa seurajoukkuekilpailussa siirrytään pudotuspelivaiheeseen, pelaavat joukkueet kaksi osaottelua. Näiden kahden osaottelun yhteistulos määrittää sen, kumpiko joukkueista etenee jatkoon ja kummanko kohtalona on jäädä odottamaan uutta mahdollisuutta kenties ensi vuodelle.

Kun espanjalaisseura FC Barcelona ja ranskalainen PSG kohtasivat vuonna 2017 Pariisissa, PSG:n uskottiin varmistaneen jatkopaikan jo heti ensimmäisessä osaottelussa, kun ottelu päättyi joukkueen 4-0-voittoon. Toisen osaottelun piti siis olla niin sanotun käsikirjoituksen mukaan pelkkää kosmetiikka, jossa ei enää ollut sen suurempaa panosta.

Barcelona sai tukalasta tilanteestaan huolimatta otteluun vahvan alun, kun joukkue siirtyi 1-0-johtoon vain vajaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Seuraavaa osumaa jouduttiin odotella kuitenkin aivan ottelun puolivälin tuntumaan ja otteluparin uskottiin olevan paketissa. Ottelun 50. peliminuutilla Lionel Messi sai kuitenkin rangaistuspotkusta iskemällään 3-0-maalilla pariisilaisvieraiden sykkeet korkealle, sillä eroa oli kokonaistuloksen osalta enää vain maalin verran.

Ottelun seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin PSG ja viimeistään tässä vaiheessa otteluparin uskottiin olevan valmista kauraa, sillä Mestarien liigassa on käytössä vierasmaalisääntö: jos yhteistulos menee tasan, enemmän vierasmaaleja iskenyt joukkue etenee jatkoon. Toisin sanoen jo kolmesti osuneelta Barcelonalta vaadittiin kolme maalia lisää. Kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia, Neymar iski lohdutusmaalilta vaikuttaneen osuman Barcelonalle. Kolmisen minuuttia myöhemmin hän osui jälleen, mutta edelleen PSG oli etenemässä juuri tuon vierasmaalisäännön turvin jatkoon. Kun ottelussa oli meneillään lisäajan viimeinen minuutti, Mestarien liigan historiassa vertaansa vailla oleva kiri sai kruununsa, kun Sergi Roberto iski pallon kuudennen kerran PSG:n maaliverkkoon. Näin ollen Barcelona vei toisen osaottelun nimiinsä numeroin 6-1 ja eteni täysin käsittämättömällä tavalla seuraavalle pudotuspelikierrokselle yhteismaalein 6-5.

8. Philadelphia Flyers nousi totaalisen kuilun partaalta konferenssifinaaleihin

Kun NHL:n Itäisen konferenssin vuoden 2010 semifinaalisarja Philadelphia Flyersin ja Boston Bruinsin välillä oli vanhentunut kolmen ottelun verran, oli ottelusarja Bruinsin eduksi 3-0. Toisin sanoen Bruins tarvitsi enää yhden voiton edetäkseen Itäisen konferenssin finaaleihin ja se sai tuon voiton nappaamiseen aikaa neljä ottelua.

Ottelusarjan neljännessä pelissä Flyers onnistui vääntämään väen vängällä 5-4-jatkoerävoiton. Viides ottelu pelattiin Bostonissa ja siinä pelissä Flyers takoi tulostaululle varsin tylyt 4-0-voittolukemat. Paine Bruins-leirissä alkoi kasvaa, sillä Flyersilla ei ollut käytännössä ottaen edelleenkään mitään hävittävää – olihan joukkue ollut sellaisen kuilun partaalla, että oksat pois. Ottelusarjan kuudennesta pelistä tuli vähämaalinen ja äärimmäisen tasainen vääntö, jonka Flyers onnistui lopulta viemään nimiinsä lukemin 2-1.

Näin ollen Flyers oli pakottanut ottelusarjan täysin uskomattomalla tavalla seitsemänteen ja ratkaisevaan peliin. Joukkueen uskomaton kiri näytti kuitenkin päättyvän heti ratkaisevan ottelun ensimmäisessä erässä, kun Bruins takoi kiekon kolmesti vierasjoukkueena ottelussa toimineen Flyersin verkkoon, käyttäen tähän aikaa vain 14 minuuttia ja kymmenen sekuntia. Flyers ei ollut kuitenkaan edelleenkään valmis luovuttamaan ja James van Riemsdyk onnistui kaventamaan ottelun ensimmäisen erän lopulla.

Toinen erä olikin sitten Flyersin näytöstä ja joukkue nousi ottelussa tasoihin Scott Hartnellin ja Daniel Brieren maaleilla. Kun päätöserässä ei nähty lisämaaleja, siirtyi ottelu jatkoerään, joka tarkoitti sitä, että seuraavan maalin tehnyt joukkue vie koko ottelusarjan nimiinsä ja etenee konferenssifinaaleihin. Jatkoerää ehdittiin pelata lopulta 12 minuuttia ja 52 sekuntia, kun Simon Gagne iski ylivoimalla kiekon neljättä kertaa Bruinsin maaliverkkoihin. Näin ollen Flyers vei tämän kertakaikkisen käsittämättömän kirinsä loppuun saakka ja lähetti Bruins-pelaajat shokeeraavalla tavalla kesälomalle.

Flyers eteni kyseisenä vuotena aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, mutta siellä Chicago Blackhawks osoittautui liian vahvaksi vastustajaksi ja finaalisarja meni jälkimmäisenä mainitun eduksi voitoin 4-2.

7. Buffalo Billsin nousu sai nimen ”The Comeback”

Kun joukkueen historiallinen hetki saa lempinimen ”The Comeback”, jolla siis viitataan kaikkien aikojen comebackiin, silloin puhutaan jostain todella massiivisesta.

Tuo kyseinen lempinimi yhdistetään amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä pelaavaan Buffalo Billsiin. Tammikuussa 1993 tämä newyorkilaisjoukkue pelasi NFL:n Villi kortti -kierroksella eli pääsystä varsinaisiin pudotuspeleihin. Joukkue kohtasi silloin vielä NFL:ssä mukana olleen Houston Oilersin. Bills pelasi ilman parasta pelinrakentajaansa ja yhtä avainpuolustajistaan. Puoliajalla tilanne oli Oilersin eduksi 28-3 ja valtaosa Bills-faneista päätti poistua stadionilta.

Toisen puoliajan alkuun Bills menetti parhaan keskushyökkääjänsä ja ajautui vielä syvemmälle suohon, kun Oilers kasvatti johtoasemansa lukemiin 35-3. Kaikki asiat olivat selvästikin menneet Billsin osalta niin pahasti pieleen kuin vain olla ja voi, mutta mitäpä vielä – joukkue takoi kolmannen neljänneksen aikana 28 pistettä, seitsemän pistettä ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä neljänneksellä ja lopulta Bills ratkaisi ottelun jatkoajalla syntyneellä potkumaalilla.

Kun joukkue kohtaa tällaisen määrän vastoinkäymisiä yhden ottelun osalta ja onnistuu nousemaan käsittämättömän pitkältä takaa-ajomatkalta kaikesta huolimatta voittoon, ei ole ihme, että tälle nousulle haluttiin antaa tuo The Comeback -lempinimi.

6. LeBron James palasi kotiin ja teki mahdottomasta mahdollista

Kun maailman kovimman koripallosarjan, NBA:n, historian kaikkien aikojen parhaisiin pelaajiin lukeutuva LeBron James päätti vuonna 2010 jättää kotikaupunkinsa seuran Cleveland Cavaliersin taakseen ja siirtyä pelaamaan Miami Heatiin, oli koko Cleveland surun murtama. James kävi Miamissa voittamassa kaksi NBA:n mestaruutta ja vuonna 2014 hän koki, että tehtävä kotona oli jäänyt kesken.

Niinpä James siirtyi takaisin Cavaliersin paitaan ja johdatti joukkueensa välittömästi NBA:n finaaleihin. Finaaleissa vastaan asettui supertähtiä vilissyt Golden State Warriors ja kalifornialaisseura osoittautui liian kovaksi palaksi, vieden mestaruuden voitoin 4-2.

Keväällä 2016 samat joukkueet kohtasivat finaalisarjassa ja marssijärjestyksen piti ennakkoasetelman mukaan olla tismalleen sama kuin vuotta aiemmin: Warriors vie ja Cavaliers vikisee. Kaiken kukkuraksi koko Clevelandin kaupungin paineet olivat LeBron Jamesin harteilla, sillä kaupungissa oli ylipäätään juhlittu edellisen kerran merkittävää urheilumestaruutta vuonna 1964 eikä Cavaliers ollut koskaan voittanut mestaruutta.

Vuoden 2016 finaalisarjassa tilanne oli otteluvoittojen osalta 3-1 Warriorsin eduksi, kun pelattuna oli neljä ottelua. Mestaruuteen vaadittiin neljä voittoa, joten Warriors sai kolme mahdollisuutta ratkaista ottelusarjan. Cavaliers ei ollut kuitenkaan valmis edellisen vuoden toisintoon ja kuin ihmeen kaupalla, kiitos Jamesin, joukkue voitti kaksi seuraavaa ottelua. Mestaruuden kohtalo siirtyi siis ratkaistavaksi finaalisarjan seitsemänteen ja viimeiseen otteluun. Kun ottelusta oli pelattuna kolme neljännestä, Warriors johti ottelua niukasti. Kun James vielä loukkasi ranteensa viimeisellä neljänneksellä, näytti viime vuoden toisinto väistämättömältä, mutta mitäpä vielä: Cavaliers tuli ottelussa rinnalle ja ohi, varmistaen historiansa ensimmäisen mestaruutensa 93-89-lukemin – vieläpä kaiken kukkuraksi vieraskentällä.

5. Oracle Team USA:n mahdottomalta vaikuttanut comeback

Nyt esittelemme comebackin joukkueurheilun saralta, joka tuskin on kovin monille tuttu, sillä sukellamme purjehduksen ihmeelliseen maailmaan.

Vuonna 2013 yhdysvaltalainen venekunta Oracle Team suoritti nousun, jota eräs Mercury Newsin toimittaja kutsui kaikkien aikojen comebackiksi urheilun historiassa. Tuosta väitteestä voi olla montaa mieltä, mutta Oracle Teamin kertakaikkisen käsittämätön suoritus ansaitsee eittämättä paikkansa tällä listalla.

Kyseessä oli America’s Cupin finaali, jota kutsutaan purjehduksen Super Bowliksi. Uusiseelantilainen Emirates Team oli vienyt finaalin yhdeksästä ensimmäisestä lähdöstä nimiinsä peräti kahdeksan ja homma oli yhtä voittoa vaille paketissa, sillä lähtöjä on yhteensä 17. Tämä siis tarkoitti, että Oracle Teamin oli voitettava kaikki jäljellä olevat kahdeksan lähtöä. Kun joukkue voitti kymmenennen lähdön ja kavensi tilanteeksi 2-8, pidettiin sitä lähinnä vain söpönä ja merkityksettömänä lohdutuspalkintona.

Mutta Oracle Teamin käsiin ei jäänyt vain lohdutuspalkinto, vaan koko kilpailun voitto – kävi nimittäin niin, että joukkue kykeni voittamaan kaikki kahdeksan viimeistä lähtöä putkeen ja näin olleen mestaruus matkasi yhdysvaltalaisjoukkueelle käsittämättömien käänteiden jälkeen voitoin 9-8.

4. Toronto Maple Leafsin Stanley Cup -mestaruus

Vaikka vuonna 1942 toinen maailmansota oli meneillään, maailman kovinta kiekkoliigaa NHL:ää pelattiin käytännössä ottaen täysin normaaliin tapaan. Sinällään pelien jatkuminen oli erittäin positiivinen asia, sillä se tarjosi lukuisille ihmisille mahdollisuuden viedä ajatukset edes hetkeksi pois kaikesta siitä karmeudesta, mitä sotaan liittyy.

Tuolloin Toronto Maple Leafsin edellisestä Stanley Cup -mestaruudesta oli ehtinyt kulua kymmenen vuotta. Joukkueella oli vihdoin ja viimein mahdollisuus päättää pitkä odotus. Finaalisarja käynnistyi kuitenkin katastrofaalisella tavalla Maple Leafsin näkökulmasta, sillä vastaan luistellut Detroit Red Wings voitti kaikki kolme ensimmäistä finaaliottelua ja oli näin ollen vain yhden voiton päässä mestaruudesta. Kaiken kukkuraksi Red Wingsin voitot olivat olleet vain ottelu ottelulta vakuuttavampia.

Kuvaavaa Maple Leafsin tukalalle tilanteelle oli, ettei tuohon aikaan yksikään pohjoisamerikkalainen ammattilaisjoukkue ollut onnistunut nousemaan ottelusarjan voittoon oltuaan tappiolla voitoin 0-3.

Koska mikään ei ollut toiminut Maple Leafsin näkökulmasta kolmessa ensimmäisessä ottelussa, joukkueen päävalmentaja Hap Day päätti pelata ”upporikasta ja rutiköyhää” -peliä laittamalla kaikki joukkueen kokeneet pelaajat sivuun, korvaten heidät täysin tuntemattomilla nimillä, ja kuinka ollakaan – se toimi: Maple Leafs voitti seuraavan ottelun 5-3-lukemin, tämän jälkeen joukkue murskasi Red Wingsin 9-3-numeroin ja seuraava peli päättyi joukkueen 3-0-voittoon.

Yhtäkkiä kaikki oli auki ja kertakaikkisen käsittämätön tuhkimotarina vain yhden voiton päässä toteutumisestaan.

Ratkaisevassa seitsemännessä Stanley Cup -finaaliottelussa Maple Leafs onnistui viemään tuon huikean tarinansa niin sanotusti maaliin saakka, kun se voitti pelin numeroin 3-1 ja pääsi juhlistamaan seurahistoriansa neljättä Stanley Cupia.

3. New England Patriots ja kaikkien aikojen Super Bowl -kiri

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:ssä pelaava New England Patriots on yksi niistä joukkueurheilun parissa operoivista seuroista, jotka jakavat mielipiteet tasan tarkkaan kahteen leiriin, ainakin pääsääntöisesti: mikäli seuraat NFL:ää, yleisesti ottaen tämä jako menee niin, että joko vihaat tai rakastat Patriotsia.

Mutta oli sitä sitten minkälaiset tuntemukset tahansa Patriotsia kohtaan, sitä ei voi kukaan kiistää, etteikö nimenomainen joukkue ansaitsisi paikkaansa tällä listalla. 5. helmikuuta, vuonna 2017, pelatussa Super Bowlissa, joka on yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista. Patriots kohtasi Atlanta Falconsin ja tuossa ottelussa rikottiin käsittämättömät 30 NFL-ennätystä, mistä käy isosti kiittäminen Patriotsin uskomatonta kiriä.

Vielä ottelun puoliajalla kaikki näytti suoraan sanottuna kamalalta Patriotsin näkökulmasta. Joukkue oli tappiolla ottelussa lukemin 3-21 ja Falcons oli käytännössä ottaen dominoinut ottelua jokaisella mahdollisella pelin osa-alueella. Eikä tilanne parantunut tippaakaan toisen puoliajan alkuun, kun Falcons teki yhden touchdownin lisää ja siirtyi lisäpisteen ansiosta 28-3-johtoasemaan. Tuossa vaiheessa kukaan ei uskonut Patriotsin nousuun, sillä se olisi vaatinut historiallista comebackia Super Bowlin osalta.

Mutta, kun sinulla on joukkueessasi kenties kaikkien aikojen paras pelinrakentaja Tom Bradyn muodossa ja vähintäänkin yksi kaikkien aikojen parhaista valmentajista Bill Belichickissä, on kaikki mahdollista. Patriots takoi ottelussa seuraavat 25 pistettä, tasoittaen ottelun, ja jatkoajalla syntynyt touchdown vei Patriotsin Super Bowl -mestariksi, Falcons-pelaajien ollessa täysin pöllämystyneinä siitä, mitä juuri oli tapahtunut.

2. Liverpoolin uskomaton kiri Mestarien liigan finaalissa

Elettiin toukokuuta 2005. Englantilaisseura Liverpool kohtasi Mestarien liigan finaalissa italialaisen AC Milanin. Panoksena oli jalkapallon osalta maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun mestaruus. Pelipaikkana oli Turkin suurin kaupunki, Istanbul.

AC Milan sai otteluun parhaan mahdollisen alun, kun puolustajalegenda Paolo Maldini vei joukkueensa johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Liverpool sai totaalisen kylmän suihkun niskaansa juuri ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä, kun Hernan Crespo osui kahdesti ja vei AC Milanin jo 3-0-johtoon.

Peli näytti olevan paketissa ja AC Milanin mestaruusjuhlat vain ajan kysymys, mutta Liverpoolin pukukopissa oltiin eri mieltä. Tämä myös näkyi heti ottelun toisen puoliajan alussa, kun Liverpool tuli todellisella ryminällä takaisin kentälle. Seuralegenda Steven Gerrard aloitti milanolaisten kannalta karmaisevan kirin ottelun 54. peliminuutilla, kun hän kavensi tilanteeksi 1-3. Tästä kului noin kaksi minuuttia ja Vladimir Smicer toi brittijoukkueen jo maalin päähän. Ottelun 60. minuutilla Liverpoolin uskomaton kiri muutti tilanteeksi 3-3, kun Xabi Alonso onnistui maalinteossa – Liverpool tarvitsi vain noin kuusi minuuttia kumotakseen karmaisevan ensimmäisen puoliaikansa.

Xabi Alonson tasoitusmaalin jälkeen varsinaisella peliajalla ei nähty enää lisäosumia. Kun myöskään jatkoaika ei tuonut ratkaisua ottelulle, edettiin tässä finaalissa rangaistuspotkukilpailuun. Kun molemmilta joukkueilta oli käynyt laukomassa kaksi pelaajaa, johti Liverpool rankkarikilpailua 2-0. Neljänsien laukojien jälkeen tilanne oli Liverpoolin eduksi 3-2. AC Milanin ukrainalaistähti Andrei Schevchenko oli pakkoraossa, kun hän lähti hakemaan maalia 11 metristä. Rangaistuspotkukilpailussa Liverpoolin sankariksi noussut puolalaismaalivahti Jerzy Dudek kuitenkin torjui Schevchenkon yrityksen ja yksi urheiluhistorian upeimmist kireistä, etenkin joukkuelajien osalta, oli nähnyt päivänvalonsa.

Samalla Liverpoolin Sami Hyypiästä tuli historian toinen suomalainen Mestarien liigan voittaja, Ajaxissa aikanaan mestaruutta juhlineen Jari Litmasen ohella.

1. Chicago Cubsin 108 vuoden mittainen piina päättyi

Joukkueurheilu voi olla kaikessa karmivuudessaan todella piinallista faneille, mikäli sitä sattuu syntymään niin sanotusti väärään kaupunkiin ja sitä kautta kannattamaan omiaan, tai vaihtoehtoisesti valitsee väärän joukkueen, mitä siis tulee fanittamansa joukkueen menestykseen.

108 vuoden kurimus on kuitenkin täysin oma lukunsa. Siinä ajassa moni fani ehtii elämään elämänsä kokonaisuudessaan ja siirtymään ajasta ikuisuuteen, näkemättä kertaakaan kannattamaansa joukkuetta juhlimassa mestaruutta. Näin kävi MLB:ssä pelaavalle baseball-seuralle, Chicago Cubsille. Cubs oli voittanut edellisen mestaruutensa vuonna 1908 ja sen jälkeen se pääsi yrittämään samaa temppua seitsemän kertaa vuosien 1910-1945 välisenä aikana, häviten World Seriesin kuitenkin jokaisella kerralla.

Vuoden 1945 jälkeen Cubsin seuraava World Series -esiintyminen nähtiin vuonna 2016 ja tuolloin kaiken kaikkiaan tuo käsittämätön 108 vuoden mittainen piina tuli vihdoin päätökseensä – joskaan ei ilman kertakaikkisen huikeaa draamaa. Niin ikään pitkästä kuivasta kaudesta kärsinyt Cleveland Indians (edellisestä mestaruudesta oli tuossa vaiheessa kulunut 68 vuotta) vei neljästä ensimmäisestä World Series -ottelusta nimiinsä kolme ja oli näin ollen voiton päässä oman piinansa päättämisestä. Cubs onnistui kuitenkin voittamaan viidennen ja kuudennen ottelun, pakottaen ottelusarjan ratkaisevaan seitsemänteen peliin.

Seitsemännessä ottelussa kaikki näytti hyvältä Cubsin kannalta aina kahdeksanteen vuoropariin. Indians vei kuitenkin tuon kahdeksannen vuoroparin numeroin 3-0, tasoittaen ottelun kreivin aikaan, ja kaikki näytti Cubsin kannalta pahalta. Lopulta ottelu eteni ylimääräiseen eli kymmenenteen vuoropariin ja siellä Cubsin huima kiri tässä ottelusarjassa kruunautui. Ahdinko oli ohi ja piina oli ohi, kun 108 vuoden odotus oli tullut päätökseen. Sen sijaan Indiansin kohdalla piina jatkuu edelleen tänä päivänä.

🤷‍♂️ Mikä näistä tai jostain muusta mainitsematta jääneestä comebackista on sinun mielestäsi joukkueurheilun kovin?

Kerro mielipiteesi joko alla olevassa kommenttikentässä ⬇️⬇️ tai sosiaalisen median kanavissamme!