Oudot uutiset

Maailmanennätys rikki: Näin vaihdetaan rengas liikkuvaan autoon hieman reilussa minuutissa!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään Italiaan, jossa on tehty erikoinen maailmanennätys: Renkaanvaihto onnistuu reilussa minuutissa, vaikka auto on koko ajan liikkeessä.

Lisäksi kerromme brittiläisestä junasta, joka ei ollut koskaan liikkeessä. Aamulla matkustajat kuvittelivat heräävänsä satojen kilometrien päässä, mutta totuus oli aivan toinen: yöjuna ei ollut lähtenyt asemalta missään vaiheessa.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Näin kätevästi vaihdetaan rengas liikkuvaan autoon


Kaksi italialaismiestä on rikkonut Guinnessin maailmanennätyksen vaihtamalla renkaan autoon, joka on liikkeessä. Aiempi ennätys oli sekin vikkelä, vain puolitoista minuuttia, mutta Manuel Zoldan ja Gianluca Folco nipistivät ajasta vielä 13 sekuntia pois. Ennätys rikottiin italialaisessa Lo Show dei Record -ohjelmassa, jossa nimenomaan pyritään tekemään uusia maailmanennätyksiä.

Onnistuneessa ennätysyrityksessä BMW:n kuskina toimi Zoldan ja renkaanvaihdon suoritti Folco. Videolla voi nähdä, miten Zoldan ohjaa auton rampille, joka kääntää ajoneuvon kahdelle renkaalle. Sitten Folco tulee ulos autosta ja vaihtaa renkaan ilman sen kummempia ongelmia. Aikaa kului 1 minuutti ja 17,64 sekuntia.

Ja kaikki tapahtui auton ollessa liikkeessä. Ehkäpä uskomattominta onkin se, miten taidokkaasti Zoldan pitää auton kahdella renkaalla etanan vauhtiakin hitaammassa nopeudessa!

Brittimies heräsi aamulla yöjunasta, joka ei ollut koskaan lähtenyt asemalta

Kuuma kesä on kurittanut ympäri maailmaa ja muun muassa Isossa-Britanniassa tehtiin kuluneella viikolla kaikkien aikojen lämpöennätys. Hirmuhelteet ovat aiheuttaneet mittavia ongelmia, joista yksi on tämän uutisen aiheena.

Viime keskiviikkona, heinäkuun 20. päivänä, Jim Metcalfe heräsi Glasgow’sta Lontooseen matkanneesta yöjunasta, kuten oli tehnyt lukemattomia kertoja viimeisen 15 vuoden aikana. Metcalfe raportoi asiasta ensin omalla Twitter-tilillään sanoen, että on noiden vuosien aikana kokenut jos jonkinnäköistä hässäkkää ja yllättäviä käänteitä, mutta tämä reissu oli outoudessaan omassa luokassaan. Tai reissu ja reissu, sillä juna ei koskaan lähtenyt asemalta.

Caledonian Sleeper -yöjunaan saa nousta klo 22 ja poistua pitää viimeistään klo 7.30 seuraavana aamuna. Matka Skotlannin Glasgow’sta Lontooseen kestää 7,5 tuntia, mutta kummassakin päässä matkustajilla on reilusti aikaa junan ollessa asemalla. Ja juuri tuon ajan säännöllisesti yöjunalla matkustava Jim Metcalfe tapaa käyttää hyväkseen. ”En kykene nukahtamaan junan ollessa liikkeessä, joten nousen kyytiin hyvissä ajoin ja yritän saada unen päästä kiinni ennen kuin juna lähtee asemalta”, kertoo Metcalfe BBC:lle.

Advertisement

Tällä kertaa nukahtaminen onnistui ja Metcalfe veteli hirsiä onnellisena viiteen saakka aamulla. Silloin eräs työntekijä koputti makuuvaunun oveen, tarjoili aamupalaa ja kertoi yllättävän uutisen: Juna ei ollut liikkunut koko yönä minnekään. Metcalfe oli kuvitellut heräävänsä Lontoosta, mutta toisin kävi.

Erikoista on se, että nukahtaneiden matkustajien annettiin vain nukkua – esimerkiksi Metcalfe oli menossa työmatkalle. Aamuvarhaisella matkustajat herätettiin, koska kyseistä laituria tarvittiin toiselle junalle.

Syy matkan estymiseen oli helteessä: rautatieinfrastruktuuri ei kestänyt yli 40-asteen kuumuutta. Viivästyksiä ja peruutuksia oli muutenkin runsaasti maanlaajuisesti. Junayhtiö toki pahoitteli tapahtunutta, mutta vastaava johtaja Kathryn Darbandi myös puolusteli toimia: ”Tarjosimme matkustajille mahdollisuuden yöpyä junassa ja järjestimme halukkaille vaihtoehtoisen junamatkan seuraavalle päivälle. Kaikki matkustajat tulevat myös saamaan täyden hyvityksen.”.

Mutta siihen kukaan ei vielä ole vastannut, että miksi joidenkin matkustajien annettiin vain nukkua!?

Lue myös:

Advertisement

Suosituimmat

Exit mobile version