Oudot uutiset

Yllättävä kodinhengetär siivoaa pihavajan joka yö – pimeänäkökamera paljasti uutteran hiiren!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen siivoojaa, joka järjesteli joka yö pihavajan kuntoon. Pimeänäkökamera paljasti ahkeran, mutta yllättävän kodinhengettären: Hiiri siivosi vajan sotkut aina päivän päätteeksi!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Siivousfriikki hiiri putsaa paikat


Walesilainen luontokuvaaja on Rodney Holbrook on todistanut eläinmaailman ihmeellisyyksiä harrastuksensa kautta, mutta nyt erikoinen luonto on tullut erikoisella tavalla aivan kotiovelle.

Holbrook on kertonut, että mysteeri sai alkunsa linnunruoasta, jota hän säilytti vajassa. Jyviä päätyi vanhojen kenkien sisään.

Advertisement

Tietenkin tällainen selittämätön tavaroiden siirtyminen paikasta toiseen herätti mielenkiinnon. Niinpä Holbrook asensi vajaansa pimeänäkökameran, joka paljasti syyllisen. Tai ehkä kyseistä otusta ei voi kutsua negatiivissävytteisesti syylliseksi, sillä sotkemisen sijaan hiiri siivosi vajaa.

Eläkkeellä oleva 75-vuotias Holbrook sanoo BBC:n haastattelussa, että järjestelyä on jatkunut nyt parin kuukauden ajan. Yleensä Welsh Tidy Mouse -lempinimen saanut hiiri siivoa yksin, mutta aina silloin tällöin sillä on mukanaan kaveri tai kaksi. Myös ne osallistuvat puuhaan.

Holbrookilla on vajan pöydällä pieni laatikko, johon hiiri kuljettaa ympäriinsä lojuvia esineitä. Kamera on kuvannut sen vievän laatikkoon muun muassa pyykkipoikia, muttereita, pultteja, nippusiteitä ja korkkeja.

Ihan pelkäksi siivousintoilijaksi hiirtä ei kuitenkaan voi kutsua, sillä Holbrookilla on vahva epäilys sen motiivista. Mies uskoo hiiren kuljettavan esineitä kätkeäkseen pähkinöitä. Mutta oli syy mikä tahansa, niin kaikki ovat onnellisia.

Hiiret ovat luontaisia himohamstraajia

En enää itse vaivaudu keräämään tavaroita kasaan, vaan jätän ne lojumaan ympäriinsä. Hiiret vievät ne kyllä yön aikana paikalleen.”, kertoo järjestelyyn hyvin tyytyväisesti ja huumorilla suhtautuva Holbrook. Holbrook on tehnyt myös kokeita testatakseen, että mitä kaikkea hiiret jaksavat kuljettaa.

Advertisement

Jos jättäisin vaimoni sinne, niin luulen, että hiiri siivoaisi hänetkin”. Tätä vaaraa ei kuitenkaan ole, sillä Linda-vaimo ei suostu enää menemään vajaan. Vaikka hiiren touhut ovat hänen mielestään hauskoja ja hellyttäviä, on päällimmäisenä tunteena hiiripelko.

Hiirten käyttäytymistä pitkään tutkinut Bristolin yliopiston biologi Megan Jackson on kertonut BBC:lle, että tämä on hiirille täysin normaalia käytöstä. ”Ne ovat luonnostaan hamstraajia. Hiiret varastoivat sekä ruokaa että pesämateriaalia pahan päivän varalle.”, selvittää Jackson.

Tämä selittää osittain Welsh Tidy Mousen puuhat, mutta ruuvit ja pyykkipojat eivät vaikuta mukavalta materiaalilta pesän rakentamiseen. Siksi hiiritutkija Jacksonkin on hieman ymmällään: ”Yleensä hiirten keräämät esineet ovat sellaisia, joista on kätevää rakentaa pesä tai sitten jotain, mikä pitää lämpöisenä.”.

Jackson on myös kiinnostunut siitä, miksi hiiri tekee saman joka yö: ”Se ei vaikuta pitävän pahana, että sen keräämät esineet levitellään päivittäin ympäriinsä, vaan palaa siivoamaan aina uudelleen. Ehkä se nauttii tavaroiden kuljettamisesta laatikkoon.”.

Tai sitten tämä kyseinen hiiri vain tykkää pitää vajan siistinä.

Advertisement

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version