Oudot uutiset

Ongelmana ylen määrin takavarikoitua huumetta: Ecuadorissa ongelma ratkaistiin tekemällä kokaiinista betonia

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suunnataan Ecuadoriin, jossa suuret huumetakavarikot täyttävät poliisin varastot. Ongelma on ratkaistu sillä, että kokaiinista on alettu tehdä betonia. Huumeita hyötykäyttöön – loistava idea!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Ennätykselliset huumetakavarikot aiheuttavat yllättäviä ongelmia

Huumeiden takavarikot ovat kasvaneet Ecuadorissa huimasti, mistä on aiheutunut yllättävää päänvaivaa. Miten kaikista huumausaineista päästään eroon? Ongelmaan on löytynyt erikoinen ratkaisu, sillä Ecuadorissa on ruvettu tekemään kokaiinista betonia!

Huhtikuussa 2021 presidentiksi valitun Guillermo Lasson hallinnon aikana taistelu kokaiinia salakuljettavia jengejä vastaan on koventunut. Tarkoitus on kitkeä Ecuadorin kautta Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan käytävä huumekauppa.

Tiukempi linja on tarkoittanut sitä, että vuonna 2021 takavarikoitujen huumeiden määrä tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna. Yhteensä Ecuadorissa takavarikoitiin 210 tonnia huumausaineita, josta suurin osa oli kokaiinia.

Advertisement

Vaikka määrä laski hieman vuonna 2022, ei kaikille huumeille yksinkertaisesti ollut tilaa poliisin 27 varastossa, joissa aineita on säilytetty odottamassa tuhoamista. Toinen ongelma onkin se tuhoaminen, sillä takavarikoitujen huumeiden polttoon tarkoitettujen uunien kapasiteetti on ylittynyt.

Kokaiinista betonia

Jos huumeista ei voi perinteisin tavoin hankkiutua eroon, niin on siirrettävä ajatukset laatikon ulkopuolelle ja etsittävä luovempia ratkaisuja. Ja niin syntyi idea kokaiinibetonista!

Takavarikoidut kokaiiniharkot toimitetaan pääkaupunki Quiton ulkopuolella sijaitsevaan jätteenkäsittelylaitokseen, jossa ne käyvät läpi erityisen prosessin, jonka lopputuloksena saadaan käyttökelpoista rakennusmateriaalia.

YK:n huume- ja rikosviraston tuella kokaiiniharkot jauhetaan muiden ongelmajätteiden, kuten lasin, vanhentuneiden lääkkeiden ja öljyjätteen kanssa. Sitten hieno jauhe sekoitetaan yhteen veden, hiekan ja sementin kanssa, ja niin kutsutulla kapselointimenetelmällä tästä seoksesta valmistetaan betonilevyjä. Kun sementtiliete kovettuu, muodostuu vakaa ja kova levy, jossa kokaiini on täysin liukenemattomassa muodossa. Sitä ei pääse valumaan ympäristöön eikä sitä saa enää erotettua kovasta seoksesta.

Betonilevyille on jo löytynyt käyttötarkoitus, sillä niillä täytetään 15 metriä syvä kuoppa. Täytetystä kuopasta tulee erään tehtaan varaston lattia. Tehtaan nimi ja sijainti on pidetty kuitenkin visusti salassa, sillä vaikka kokaiini on käsitelty huumausaineena käyttökelvottomaan muotoon, ei se välttämättä estä huumejengejä. Levyihin on nimittäin tähän mennessä upotettu 350 tonnia jauhettua kokaiinia, joten se epäilemättä houkuttelee.

Kun ensimmäinen kuoppa on saatu täytettyä, odottaa seuraava jo vuoroaan. Sen jälkeen suunnitelmia ei vielä ole, mutta eiköhän uusia rakennusprojekteja löydy. Kokaiini ei nimittäin lopu, sillä nytkin Ecuadorin viranomaisten mukaan noin 83 tonnia huumetta odottaa kapselointia.

Advertisement

Kokaiinin käyttäminen betonin valmistuksessa on vapauttanut tilaa poliisin varastoissa, sillä se on polttamista huomattavasti tehokkaampi menetelmä. Kun tuhannen kilon polttamiseen uunissa kuluu noin 12 tuntia, häviää sama määrä betonilevyihin alle kolmessa tunnissa.

Viranomaisten mukaan menetelmä on edullisempi ja nopeampi, eikä siitä ole ympäristölle haittaa.

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version