Oudot uutiset

Nainen kasvatti yli 18-senttistä karvaansa vuosikausien ajan – Tällainen on maailman pisin käsikarva!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen maailmanennätykseen: Yhdysvaltalaisnaisen yli 18 senttimetriä pitkä käsikarva on maailman pisin!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Maailman pisin käsikarva vaatii huolellista kasvatusta


Guinnessin maailmanennätys maailman pisimmästä käsikarvasta naisella on nyt yhdysvaltalaisen Macie Davis-Southerlandin hallussa. Mittaa hauiksesta kasvavalla karvalla on huimat 18,4 cm!

Davis-Southerland tuli tietoiseksi pitkästä käsikarvastaan lukioikäisenä vuonna 2012. Hän oli tuolloin huvittelemassa Disneylandissa kaverinsa perheen kanssa. Kaverin kohtelias isoveli huomautti epätavallisesta karvasta ja oli jo nyppäämässä sen irti.

Advertisement

Karvan omistaja ehti kuitenkin estää vetäisyn ja ilmoitti aikovansa kasvattaa pientä luonnonoikkuaan mahdollisen maailmanennätyksen veroisesti.

Davis-Southerland on karvastaan äärimmäisen ylpeä ja kertoo Guinness World Recordsille antamassaan ennätyshaastattelussa, että kaikki muut käsikarvat ovat aivan normaalin mittaisia. Hän on tarkasti seurannut myös niiden kasvua, mutta mikään ei ole kasvanut yli sentin mittaiseksi.

Ennätyskarva on siis aivan omassa luokassaan. Nainen myös kertoo, että karva on vuosien mittaan useampaan kertaan kasvanut 15-senttiseksi, mutta sitten aina katkennut tai tullut vahingossa nyppäistyä irti.

Davis-Southerlandin lähipiiri pitää pitkän käsikarvan kavattamista hauskana ja hämmästyttävänä, mutta kaikki eivät suhtaudu asiaan yhtä hyvin. Reaktioita on ollut monenlaisia, eikä hän ole ennen ennätyksen julkistamista pitänyt käsikarvastaan kovaa meteliä.

Negatiivinen palaute ei naista kuitenkaan kiinnosta, sillä onhan hän nyt maailmanennätyksen haltija – tämä on ollut vuosikausien ajan hänen haaveensa ja tavoitteensa.

Advertisement

Ennätys haltuun: Maailman pisin käsikarva naisella on 18,4 cm pitkä

Davis-Southerland kertoo lääkärin mitanneen karvan viime syksynä ja se oli jo silloin reippaat 14 cm pitkä, mikä olisi ollut riittävästi maailmanennätystä ajatellen. Davis-Southerland halusi kuitenkin ottaa ennätyksen haltuun vieläkin vaikuttavammalla mitalla, joten hän päätti kasvatella karvaansa vielä muutaman kuukauden verran.

Virallinen ennätysmittaus tehtiin joulukuussa 2023 ja kyllähän karva oli jälleen kasvanut huimaa vauhtia – mittaa oli 18,4 cm. Se toi Davis-Southerlandille ennätyksen: Maailman pisin käsikarva naisella.

Nykyinen ennätys ei kuitenkaan tittelin saaneelle Davis-Southerlandille riitä, sillä katseet on jo suunnattu kaikkein pisimmän käsikarvan ennätykseen – sekä miehet että naiset mukaan lukien. Tätä ennätystä pitää hallussaan yhdysvaltalainen David Reed, jonka käsikarva on ollut 21,7 cm pitkä.

Jos Davis-Southerland jatkaa karvan kasvattamista, eikä se vahingossa katkea, niin piankos tuokin ennätys on hänen nimissään.

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version