Viihde

Ketkä ovat Top 10 Suomen suosituimmat somejulkkikset?!

Julkaistu

Ketkä ovat Suomen suosituimmat somejulkkikset, kun yhteen lasketaan sekä Instagramin, Twitterin että Facebookin seuraajamäärät?

Kun tarkastellaan suomalaisten somejulkkisten seuraajamääriä eri somekanavissa, on Instagramissa piikkipaikalla tanssija Joalin Loukamaa (3 007 641), Twitterissä ykkössijaa pitää hallussaan ohjelmoija Kim Dotcom (713 426 seuraajaa) ja Facebookissa ylhäisessä yksinäisyydessä keikkuu näyttelijänä ja laulajana tunnettu Helly Luv (2 864 915 tykkääjää).

Mutta ketkä sitten ovat Suomen suosituimmat somejulkkikset, kun yhteen lasketaan näiden kaikkien kolmen somekanavan eli Instagramin, Twitterin ja Facebookin seuraajamäärät? Mahtuuko mukaan niin sanottuja perinteisiä julkisuuden henkilöitä?!

Listafriikki lähti ottamaan asiasta selvää ja seuraavassa esittelemme teille, arvon lukijat, Suomen suosituimmat somejulkkikset (seuraajamäärät tarkastettu 14. lokakuuta).

10. Samu Haber

Advertisement

Suomen suosituimmat somejulkkikset -lista aloitetaan syöksymällä musiikin ihmeelliseen maailmaan.

Samu Haber tunnetaan kaikkein parhaimmin Sunrise Avenue -yhtyeen laulajana ja keulakuvana. Yhtye perustettiin vuonna 2002 ja ensimmäinen albumi julkaistiin neljä vuotta myöhemmin. Yhtye nousi huippusuosioon aivan ensimmäisenä Saksassa, bändin Pop-Rock-henkisen musiikin vedottua erittäin voimakkaasti keskieurooppalaiseen väestöön, mutta myöhemmin menestystä alkoi tulla myös Suomessa ja muualla maailmalla. Sunrise Avenue ilmoitti viime joulukuussa, että se lopettaa pitkän ja menestyksekkään uransa tänä vuonna, mutta koronaviruspandemian vuoksi yhtyeen jäähyväiskiertue siirtyi ensi vuodelle. Samalla päättyy myös Haberin ura musiikin parissa, ainakin laulajana, sillä hänellä ei ole aikeita siirtyä soolouralle – lopettamispäätöksen taustalla, kun oli ennen kaikkea halu luopua raskaasta keikkailuelämästä.

Haberin ja Suomen menestyneimpiin bändeihin lukeutuvan Sunrise Avenuen suosiosta ulkomailla kertoo paljon se, että Haber toimii yhtenä tähtivalmentajista The Voice of Germany -televisio-ohjelmassa. Suomessa häneen on päästy tutustumaan paremmin Vain elämää -televisiosarjan kautta ja hän julkaisi vastikään ”Samu Haber – Forever Yours” -kirjan.

Tämä 44-vuotias suomalaismuusikko julkaisee sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita varsin laaja-alaisesti elämästään – oli sitten kyse tähtivalmentajan roolista, keikka- ja bändikuvista tai hieman henkilökohtaisemmista julkaisuista. Instagramissa Haberilla on lähes 544 000 seuraajaa ja Facebookissa yli 619 000. Haber kuuluu niin sanottuun suomalaisten somejulkkiksien miljoonaklubiin, sillä hänellä on tähän listaan mukaan lasketuissa somekanavissa yhteensä 1 163 028 seuraajaa.

9. Sara Fabel

Advertisement

Sara Fabel, jonka oikea nimi on erittäinkin suomalainen Sari Virtanen, on kenties kaikkein tunnetuin suomalainen tatuoija. Hän asuu Los Angelesissa, jonne hän on asettunut pysyvästi, ja asiakkaita hänellä riittää kirjaimellisesti jonoksi asti. Samalla Fabel tahkoaa melkoisia summia rahaa ja Ilta-Sanomien haastattelussa hän paljasti aikovansa kiinteistösijoittajaksi tulevaisuudessa – saatuaan Green Cardin eli pysyvän oleskeluluvan Yhdysvaltoihin.

Fabel ei ole kuitenkaan pelkästään tatuoija, vaan hän on myös kuvittaja, näyttelijä ja entinen malli. 33-vuotias Espoosta lähtöisin oleva suomalaisnainen on nähty ainakin vuonna 2015 julkaistussa elokuvassa nimeltä Parlor, jossa hän oli yksi päänäyttelijöistä. Hän päätyi tähän Liettuassa kuvattuun yhdysvaltalaiseen kauhuelokuvaan puhtaasti hänelle tulleen yhteydenoton kautta. Elokuvassa Fabel näytteli – kuinka ollakaan – tatuoijaa.

Fabelilla on Instagramissa 487 915 seuraajaa, Twitterissä vastaava luku on 15 212 ja Facebookissa 760 616. Hänen itsensä mukaan valtaosa hänen seuraajistaan on Yhdysvalloista, Saksasta, Iso-Britanniasta ja Australiasta, jossa hän on niin ikään asunut elämänsä aikana. Sosiaalisessa mediassa Fabel julkaisee kuvia lähinnä itsestään ja tatuoinneista.

8. Nude Yoga Girl

Nude Yoga Girl -Instagram-tilin tuntevat yli 1,25 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Tilin ylläpitäjä julkaisee itsestään alastonkuvia jooga-asennoissa, mutta hän ei koskaan paljasta näissä kuvissa kasvojaan ja siten henkilöllisyyttään.

Advertisement

Vilma Peltonen, joka on henkilökohtaisen Instagram-profiilinsa mukaan sisällön luoja, yrittäjä sekä joogaopettaja, on väitetysti Nude Yoga Girl -tilin taustalla ja joka tapauksessa kyseessä on suomalainen henkilö. Peltonen onnistui pitämään henkilöllisyytensä salaisuutena useamman vuoden ajan, mutta Nude Yoga Girl -tilin noustua kovaan suosioon, paljasti Seiska-lehti vuonna 2018 tilin taustalla olevan muun muassa palkittuna blogikirjoittajana tunnettu Peltonen. Seiska-lehti ei kuulu Listafriikin papereissa luotettavien lähteiden joukkoon, mutta oman taustatyömme tuloksena olemme tulleet tismalleen samaan lopputulokseen kyseisen lehden kanssa, mitä tulee tilin ylläpitäjän henkilöllisyyteen.

Nude Yoga Girl -tilillä on Instagramissa lähes 1,26 miljoonaa seuraajaa ja Peltosella, joka seurustelee ex-jalkapalloilija Lauri Dalla Vallen kanssa, on puolestaan henkilökohtaisella Instagram-tilillään hieman yli 26 000 seuraajaa. Näin ollen Peltonen yltää kokonaisseuraajamäärän osalta lukuun 1 282 270, mikä nostaa hänet tällä Suomen suosituimmat somejulkkikset -listalla sijalle kahdeksan.

7. Konsta Punkka

Mikäli haluat nähdä monipuolisesti toinen toistaan upeampia valokuvia luonnosta ja eläimistä, kannattaa suunnata Konsta Punkan sometileille. Punkka kertoi vuonna 2017 Satakunnan Kansan haastattelussa inspiraationsa luontokuvaamiseen lähteneen luontoretkistä isoisän kanssa ja kuvien jakopalvelu Instagramista.

Punkka kiertää valokuvaamassa luontoa ja eläimiä ympäri maailman. Kuvausretken jälkeen hän istahtaa tietokoneen ääreen ja luo ottamistaan valokuvista entistä upeampia väri- ja sävyarvoja säätämällä. Hän aloitti luontokuvaamisen taltioimalla upeita otoksia ennen kaikkea oravista ja ketuista; tästä juontaa myös hänen lempinimensä Oravakuiskaaja, jonka hän sai hyvin aikaisessa vaiheessa hänen Instagram-profiiliaan seuranneilta faneilta. Valokuvaamisen osalta Punkan salaisuus piilee maltissa ja kärsivällisyydessä: hän saattaa viettää luonnossa aikaa tuntikaupalla, päästäkseen riittävän lähelle kuvattavaa eläintä.

Advertisement

Tällä 26-vuotiaalla helsinkiläiskuvaajalla on kaikkein eniten seuraajia juuri Instagramissa, jossa hänen töitään ihailee tällä hetkellä lähes 1,35 miljoonaa ihmistä. Facebookissa häntä seuraa yli 200 000 ihmistä ja Twitterissä seuraajia on hieman yli 1 000.

6. Tarja Turunen

Laulaja Tarja Turunen, joka on koulutukseltaan ooppera- ja musikaalilaulaja, tuli tunnetuksi laajan kansainvälisen suosion saavuttaneesta suomalaisesta Nightwish-yhtyeestä. Hän toimi Nightwishin solistina vuosien 1996-2005 välisen ajan. Ero yhtyeestä ei ollut mitenkään kaunis, sillä Turunen riitautui bändin muiden jäsenten kanssa ja sen seurauksena he päättivät erottaa Turusen. Turunen on itse puolestaan kommentoinut potkujaan ”monien väärinkäsitysten summana”.

Erottamisensa jälkeen Turunen on julkaissut seitsemän sooloalbumia, joista viimeisimmän, nimeä ”In The Raw” kantavan, vuonna 2019. Sooloalbumiensa lisäksi Turunen on vieraillut myös useiden bändien levyillä ja keikoilla, muun muassa Scorpionsin ja Within Temptationin. Turunen on asunut jo vuosien ajan ulkomailla yhdessä miehensä Marcelo Cabulin ja heidän vuonna 2012 syntyneen Naomi-tyttären kanssa. Perhe asui pitkään Argentiinassa, mutta nykyisin heidän asuinmaansa on Espanja. Turunen on nähty Suomessa myös The Voice of Finlandin tähtivalmentajana kahden kauden ajan.

Turunen on äärimmäisen suosittu artisti sekä Suomessa että maailmalla ja hänellä on pelkästään Facebookissa yli miljoona seuraajaa. Kun tähän päälle isketään vielä lähes 430 000 Instagram-seuraajaa sekä yli 176 000 Twitter-seuraajaa, yltää 43-vuotias Turunen Suomen suosituimmat somejulkkikset -listan kuudennelle sijalle: kaiken kaikkiaan hänellä on näissä kolmessa somekanavassa yhteensä 1 617 818 seuraajaa. Hän julkaisee sosiaalisessa mediassa laajasti kuvia elämästään.

Advertisement

5. Laura Heikkala

Laura Heikkala on ollut jo nuoresta lähtien äärimmäisen lahjakas taiteilija. Vuonna 2008 hän osallistui yläasteikäisenä valtakunnalliseen Päivä pomona -kuvataidekilpailuun, jonka hän myös voitti. Menestyksekäs ura sai siis ensimmäiset todelliset lähtölaukauksensa jo pitkän aikaa sitten. Vuonna 2016 Heikkala valmistui Lahden ammattikorkeakoulusta ja opinnäytetyönään hän teki viiden tuotteen sarjan omalle Heikala-brändilleen, jonka hän perusti samaisena vuonna. Hän käyttää artistinimenään samaista Heikala-nimeä (käytämme jatkossa tätä nimeä myös tällä listalla).

Heikalan taideteokset ovat pääasiallisesti vesiväri- ja mustetuotoksia, joihin hän on saanut inspiraatiota erityisesti lastenkirjojen kuvituksista ja japanilaisesta animesta. Hän on noussut uniikeilla teoksillaan jo melkoiseen maailmanmaineeseen, mistä kertoo paljon se, että Heikalalla on pelkästään Instagramissa lähes 1,3 miljoonaa seuraajaa. Kun tähän päälle lisätään yli 440 000 Twitter-seuraajaa ja yli 250 000 Facebook-tykkääjää, nousee hänen seuraajiensa kokonaismäärä sosiaalisessa mediassa lähes 2 miljoonaan (1 981 618).

Advertisement

Heikala on selkeästi suositumpi maailmalla kuin Suomessa, mikä saattaa selittyä hyvin pitkälti sillä, että hänen taiteensa vetoaa nimenomaan tiettyjen maiden kulttuureihin selkeästi voimakkaammin kuin esimerkiksi Suomen. Sosiaalisessa mediassa hän julkaisee yksinomaan taideteoksiaan ja kuvia niiden tekovaiheesta.

4. Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen tunnettiin entisessä ammatissaan, Formula 1 -kuljettajana, varsin niukkasanaisena ja myös suorasukaisena persoonana, joka tietynlaisella välinpitämättömyydellään ja kylmyydellään on valloittanut autourheilufanien sydämet ympäri maailman; hän oli vuoden 2021 päättyneen uransa ajan eittämättä yksi suosituimmista F1-kuljettajista. Räikkönen voitti kuljettajien maailmanmestaruuden vuonna 2007, ajaessaan Ferrarilla, ja hän on Keke Rosbergin ja Mika Häkkisen ohella yksi kolmesta suomalaisesta F1-maailmanmestarista.

Sosiaalisessa mediassa Räikkönen valloittaa sydämiä puolestaan täysin erilaisella tavalla. Hän on ottanut sosiaalisen median kanavista omakseen Instagramin – muita sometilejä hänellä ei ole – ja siellä hän on valloittanut ihmisten sydämet varsin yllättävällä avoimuudellaan sekä myös tietynlaisella romanttisuudellaan. Räikkösen aktiiviajan postauksia katsellessa ja lukiessa on vaikea uskoa, että kyseessä on se sama kaveri, joka Formula 1 -varikoilla nähdään. Somessa Räikkönen julkaisee paljon kuvia perheestään, johon kuuluvat vaimo Minttu Räikkönen sekä lapset Robin ja Rianna, ja usein näiden kuvien yhteydessä olevien tekstien muodossa esille nousee hänen herkkä puolensa.

Räikkönen perusti Instagram-tilin joulukuussa 2017 ja hänellä on siellä huikeat 2 075 904 seuraajaa. Mikäli Räikkösellä olisi myös Twitter-profiili ja Facebook-sivu, saattaisi hän hyvinkin olla tämän Suomen suosituimmat somejulkkikset -listan kärjessä. Instagramissa hänellä on kaikista suomalaisista toiseksi eniten seuraajia.

Advertisement

3. Valtteri Bottas

Valtteri Bottas on Formula 1:ssä huipputalli Mercedestä edustava suomalaiskuljettaja. Hänet tunnettiin vielä muutama vuosi sitten F1-piireissä varsin kilttinä ja hiljaisena henkilönä, mutta kuluvan ja viime kauden aikana hänestä on tullut selkeästi suorasukaisempi persoona, joka vastaa arkailematta saamaansa kritiikkiin voimasanojen kera. Bottas on sijoittunut kuljettajien MM-sarjassa kertaalleen toiseksi, hän on voittanut tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa autovalmistajien maailmanmestaruuden kolme kertaa ja neljäs mestaruus on tulossa tänä vuonna.

31-vuotias Bottas erosi vaimostaan Emilia Bottaksesta kuluvan vuoden tammikuussa, mutta löysi rinnalleen varsin nopeasti uuden kumppanin: suomalaiskuljettaja seurustelee nykyisin australialaisen huippupyöräilijä Tiffany Cromwellin kanssa. Sosiaalisessa mediassa Bottas jakaa pääosin ammattiinsa liittyviä kuvia ja päivityksiä – joitain yksittäisiä yhteiskuvia Cromwellin kanssa lukuun ottamatta.

Toisin kuin kolmannella sijalla tässä Suomen suosituimmat somejulkkikset -listalla oleva Räikkönen, Bottas on ottanut haltuun Instagramin ohella myös sekä Twitterin että Facebookin. Instagramissa Bottaksella on yli 1,767 miljoonaa seuraajaa, Twitterissä yli 684 000 ja Facebookissa yli 336 000. Kaiken kaikkiaan Bottaksen seuraajamäärä kaikissa somekanavissa on yhteensä 2 788 037.

2. Joalin Loukamaa

Advertisement

Mikäli katsoit aiemmin tässä kuussa MTV:n perjantai-iltoihin kuuluvaa Posse-ohjelmaa, saatoit törmätä allekirjoittaneen tavoin ensimmäistä kertaa koskaan suomalaistanssija-laulajaan ja jättimäisessä suosiossa ympäri maailmaa olevaan Joalin Loukamaahan. Loukamaa kertoi ohjelmassa muun muassa siitä, miten hän tietyissä maissa vieraillessaan joutuu turvautumaan henkivartijoihin, sillä fanien suhtautuminen häneen on niin intohimoista.

Mutta mistä sitten 19-vuotias Loukamaa tunnetaan niin hyvin, että hän on saavuttanut näin käsittämättömän suosion? Hän on osa kansainvälistä Now United -yhtyettä, jossa hän toimii sekä laulajana että tanssijana. Yhtyeeseen kuuluu 15 jäsentä ja yhtyeen taustalla häärii muun muassa Spice Girlsin managerina toiminut ja Idols-ohjelman luonut Simon Fuller, joka valitsi Loukamaan kyseiseen poppooseen koe-esiintymisen perusteella. Paljon Fuellerista kertoo myös se, että hänellä on oma tähtensä kuuluisalla Hollywoodin Walk of Famella.

Niin ikään mallina toimivasta Loukamaasta tullaan varmasti kuulemaan paljon myös tulevaisuudessa, sillä hänen aikomuksenaan on tehdä omaa musiikkia. Hänet tullaan näkemään myös seuraavalla Selviytyjät Suomi -kaudella, joka kuvattiin tällä kertaa koronaviruspandemian vuoksi Ruotsissa.

Loukamaalla on kaikista suomalaisista julkkiksista eniten seuraajia Instagramissa, sillä kyseisessä somekanavassa häntä seuraa yli 3 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Kaiken kaikkiaan tällä Turusta lähtöisin olevalla artistilla on sosiaalisessa mediassa seuraajia 3 577 519, sillä hän omaa varsin laajan seuraajakunnan myös Twitterissä (yli puoli miljoonaa). Loukamaa julkaisee somessa paljon kuvia ja videoita itsestään.

1. Helly Luv

Advertisement

”Kuka ihme on Helly Luv?”, kuului oma kysymykseni tätä listaa tehdessäni. Kyseessä on kurdilainen näyttelijä ja laulaja, joka varttui Suomessa. Hän syntyi marraskuussa 1988 Iranissa ja Suomeen hän muutti vanhempiensa kanssa ollessaan vuoden ikäinen. Hän asui Suomessa 18-vuotiaaksi saakka, kunnes uudeksi osoitteeksi valikoitui Yhdysvallat ja tarkemmin sanottuna Los Angeles, jossa hän aloitti musiikkiuransa.

Taustansa ja paljon puhetta aiheuttaneen Revolution-videon myötä Luv kuuluu terroristijärjestö Isisin mustalle listalle; toisin sanoen hänet halutaan hengiltä ja tilanne oli pinnalla erityisesti vuonna 2015 sekä sitä seuranneena vuona, kun hän julkaisi kyseisen kappaleen ja siihen liittyvän musiikkivideon. Tuossa kappaleessa hän ottaa voimakkaasti kantaa sotaan ja sen julmuuksiin, mikä sai Isisin raivon partaalle.

Sekä Kurdistanissa että Los Angelesissa nykyisin asustava Luv on tämän Suomen suosituimmat somejulkkikset -listan ylivoimainen ykkönen, sillä hänellä on Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa yhteensä käsittämättömät 4 705 479 seuraajaa, mikä on yli miljoona enemmän kuin listan toisella sijalla olevalla Joalin Loukamaalla. Kaikkein korkein seuraajamäärä Luvilla on Facebookissa, jossa hänen sivullaan on lähes 2,9 miljoonaa tykkääjää.

Sosiaalisessa mediassa Luv julkaisee lähes yksinomaan kuvia ja videoita itsestään.

🤷‍♂️ Kerro kommenttikentässä ⬇️ ⬇️  tai somekanavissamme oletko sinä aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä vai oletko enemmänkin somea vastaan? Ja, jos seuraat joitain henkilöitä tältä Suomen suosituimmat somejulkkikset -listalta, ketkä he ovat?

Advertisement

Suosituimmat

Exit mobile version