Yleistä

13 todistettua menetelmää uuden kielen oppimiseen nopeasti

Julkaistu

Oletko koskaan ajatellut uuden kielen opiskelua? Jos et ole, nyt on sen aika! Toisen kielen osaamisesta on hyötyä monilla elämän osa-alueilla.

Voit kommunikoida paremmin muiden kanssa, ymmärtää eri kulttuureja kuin omaasi ja tuntea edistyväsi. Uuden kielen oppimiseen on useita yksinkertaisia tapoja, joista monia käsitellään tässä artikkelissa.

Osallistu kurssille

Uuden kielen oppimiseen on tarjolla monia kursseja. Jos asut lähellä yliopistoa, katso, onko siellä kursseja, joille voit osallistua ilman, että olet kokopäiväinen opiskelija.

Tai jos olet opiskelija, varaa lukujärjestyksessäsi tilaa kielikurssille! Tämä on yksi parhaista tavoista oppia kieli, koska sinulla on ammattilainen valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja säännöllinen harjoittelu auttaa sinua oppimisessa.

Harjoittele

Avain uuden kielen hallitsemiseen on harjoittelu. Mitä enemmän harjoittelet, sitä parempi sinusta tulee! Varaa joka päivä aikaa siihen, että voit kirjoittaa pienen pätkän tai keskustella ystäväsi kanssa opitulla kielellä.

Jotta tämä olisi helppoa, varsinkin jos olet kiireinen, sinun kannattaa varata joka päivä aikaa tälle harjoittelulle. Jo kolmekymmentä minuuttia ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua oppimaan kieltä.

Advertisement

Vieraile uudessa maassa

Yksi nopeimmista tavoista oppia kieli on vierailla kieltä puhuvassa maassa. Silloin sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin oppia puhumaan, jotta esimerkiksi löydät paikasta toiseen.

Mieti, että lähtisitkin seuraavalla lomalla maahan, jossa puhutaan kieltä, jota yrität oppia. Näin pääset myös omakohtaisesti tutustumaan maan kulttuuriin, mikä voi auttaa sinua ymmärtämään kieltä paremmin.

Katso televisiota

Katsot luultavasti jo televisiota. Tiesitkö, että television katsominen vieraalla kielellä on loistava tapa oppia kieltä? Lapsille tarkoitetut tv-ohjelmat ovat erityisen hyviä tähän tarkoitukseen, sillä niissä käytetään usein yksinkertaisempaa kieltä ja käsitteet selitetään videon avulla.

Kun aloitat uuden kielen oppimisen, ota tekstitys käyttöön. Näin ymmärrät, mistä on kyse, kun alat omaksua yleisiä sanoja ja fraaseja.

Lue kirjoja

Jos osaat jo hyvin opiskelemaasi kieltä ja haluaisit oppia sitä sujuvammin, kirjojen lukeminen on hyvä idea. Jos haluat pitää asiat yksinkertaisina, voit aloittaa lastenkirjoista. Näissä kirjoissa on kuvia, jotka auttavat ymmärtämään, mistä on kyse.

Kun ymmärrät lastenkirjoja, voit siirtyä edistyneemmän kirjallisuuden pariin. Tämä on loistava ja mielenkiintoinen tapa oppia uutta kieltä!

Advertisement

Käytä teknologiaa hyödyksesi

Monet uudet teknologiset innovaatiot voivat auttaa sinua uuden kielen oppimisessa. Esimerkiksi transkriptiopalvelu voi auttaa sinua opiskelemaan tehokkaammin.

Transkriptiopalvelun avulla näet käymäsi keskustelut tekstinä ja voit palata takaisin ja tutkia, mitä sanoit väärin. Tämä voi olla uskomattoman arvokasta etenkin silloin, kun tavoitteenasi on puhua uutta kieltä sujuvasti.

Verkko-ohjelmat

Toinen hyvä vaihtoehto uuden kielen oppimiseen on verkko-ohjelma. Monilla ihmisillä on tietokone tai Internet-yhteys, joten verkko-ohjelmat ovat uskomattoman helppokäyttöisiä.

Voit kokeilla erilaisia verkko-ohjelmia, kunnes löydät itsellesi parhaiten sopivan. Kiinnitä huomiota kunkin ohjelman tarjoamiin erilaisiin ominaisuuksiin, kuten edistymisen seurantaan tai oppimistapaan, löytääksesi itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Etsi yhtäläisyyksiä

Usein kielessä, jota puhut, ja kielessä, jota olet oppimassa, on joitakin yhtäläisyyksiä. Nämä yhtäläisyydet auttavat sinua uuden kielen muistamisessa. Kielten väliset samankaltaisuudet ovat usein hyvin mielenkiintoisia ja voivat antaa tietoa maailmasta ja sen kulttuureista, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun opettelet uutta kieltä.

Myös selvät erot voivat olla hyödyksi oppimisessa, joten etsi samankaltaisuuksien lisäksi myös niitä.

Advertisement

Harjoittele äidinkielisen puhujan kanssa

Keskustelu äidinkielenään opettelemaasi kieltä puhuvan henkilön kanssa on loistava tapa kielen oppimiseen. He ymmärtävät kielen vivahteita, slangia ja yleistä käyttöä. Tätä et useimmiten pysty oppimaan oppikirjasta.

Jos sinulla on siis tilaisuus keskustella äidinkielenään kyseistä kieltä puhuvan henkilön kanssa, tartu tilaisuuteen! Tämä voi olla ystävä, työkaveri tai joku, jonka tapaat nettifoorumilla.

Verkkofoorumi

Monet muutkin ihmiset ympäri maailmaa yrittävät oppia uusia kieliä. Todennäköisesti osa heistä opiskelee samaa kieltä kuin sinä!

Sinulla on mahdollisuus löytää verkkofoorumeita, joissa ihmiset jakavat kokemuksiaan uuden kielen oppimisesta. Näiltä foorumeilta löydät monia vinkkejä, temppuja ja jopa opettajia. Voit olla yhteydessä muihin, jotka voivat samaistua sinuun, ja parhaassa tapauksessa voit saada jopa uusia ystäviä!

Ota riskejä

Uuden kielen oppiminen voi olla pelottavaa. On vaikeaa laittaa itsensä likoon ja ottaa riski, että äidinkielenään kyseistä kieltä puhuvan henkilön edessä menee jotain pieleen. Tämä on kuitenkin paras tapa oppia!

Advertisement

Hyödynnä kaikki tilaisuudet, joissa voit puhua oppimaasi kieltä. Useimmat ihmiset ovat ystävällisiä ja kärsivällisiä kanssasi, ja he saattavat jopa auttaa sinua, jos sanot jotain väärin.

Kirjoita päiväkirjaa

Toinen hyvä idea uuden kielen oppimiseen on kirjoittaa päiväkirjaa sillä kielellä, jota opettelet. Tämä auttaa sinua hallitsemaan sekä yleisiä että harvinaisia sanoja ja tarjoaa sinulle ylipäätään mahdollisuuden kirjoittaa päiväkirjaa, mikä voi vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi omaan hyvinvointiisi!

Varmista, että etenet hitaasti, etenkin aloittaessasi. Toisella kielellä kirjoittaminen voi olla vaikeaa, mutta kirjoittaminen edistää oppimista.

Ole kärsivällinen

Uuden kielen oppiminen on vaikeaa. Muista olla armollinen itseäsi kohtaan! Et onnistu kaikessa heti ensimmäisellä kerralla, ja unohdat usein aiemmin oppimasi asiat.

Ota aina ilo irti saavutuksistasi uuden kielen parissa, ja merkitse ne esimerkiksi muistiin: tällä tavoin voit aina palata näiden saavutustesi pariin, kun uuden kielen opiskelussa tulee vastaan hieman hankalampi hetki. Näin pidät itsesi motivoituneena jatkamaan oppimista.

Uuden kielen oppiminen voi olla sinulle monella tapaa hyvä asia: se saattaa tehdä sinusta paremman maailmankansalaisen, sitä kautta auttamaan entistä enemmän ympärilläsi olevia ihmisiä ja laajentamaan ajatusmaailmaasi. Parhaassa tapauksessa uusi kieli voi avata sinulle uusia ovia ja tarjota uusia mahdollisuuksia myös työmaailmassa!

Advertisement

Uuden kielen oppiminen saattaa tuntua haastavalta, mutta onneksi nykyaikana uuden kielen oppimiseen on olemassa monia erilaisia tapoja. Kun siis löydät itsellesi sen sopivimman tavan, tällöin uusien kielien oppiminen voi helpottua merkittävästi.

Suosituimmat

Exit mobile version