Yleistä

Tee elämäsi suurimmasta päivästä juuri toiveidesi mukainen – Näin löydät parhaan rahoituksen häihin

Julkaistu

Hääpäivä on monelle ainakin siihenastisen elämän suurin yksittäinen päivä. Häiden suunnittelu on usein pitkä prosessi, joka alkaa budjetin määrittämisestä ja siitä, miten häät rahoitetaan.

Pyritäänkö häät järjestämään säästöillä, osallistuvatko parin vanhemmat kenties kustannuksiin vai pystytäänkö juhlapäivä kursimaan kasaan omista palkkatuloista? Vai olisiko kuitenkin kaikkein helpointa hakea häälaina, jolloin rahoituksen miettimisen saa jättää taka-alalle ja hääparilla on yksi huoli vähemmän.

Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, jos päätyy hakemaan häälainaa. Mistä löytyy kaikkein halvin laina juuri sinulle ja mihin lainavertailua tehdessä on syytä kiinnittää huomiota?

Intiimi tilaisuus vai koko tuttavapiiri mukaan juhlimaan?

Hääbudjetin kokoon vaikuttavat tietenkin muun muassa valittu juhlapaikka, tarjoilut, hääparin asut ja lukematon määrä pieniä yksityiskohtia, joita ei etukäteen tule edes miettineeksi. Vieraiden määrä on tietenkin asia, joka vaikuttaa kustannuksiin merkittävästi. Pidetäänkö pienet ja intiimit häät vai kutsutaanko juhliin kaikki ystävät ja kylänmiehet?

Suomalaisten keskimääräinen hääbudjetti on 10 000 euroa, mutta tietenkin ikimuistoiset kekkerit saa järjestettyä pienemmälläkin summalla ja toisaalta häihin saa suhteellisen helposti uppoamaan useita kymmeniätuhansia euroja. Tärkeintä on kuitenkin se, että päivästä tulee juuri sinun ja kumppanisi näköinen.

Advertisement

Oli budjettisi mikä tahansa, niin lainoja kannattaa ehdottomasti vertailla. Kilpailuta laina luotettavan palvelun kautta, jotta saat varmasti juuri itsellesi sopivan ja edullisimman lainan.

Mistä rahoitus häihin?

Nykyisin moniin hankintoihin käytetään lainarahaa, sillä säästäminen esimerkiksi uuteen autoon, remonttiin tai lomamatkaan ei ehkä onnistu samalla tavalla kuin entisaikoina. Häät eivät eroa tässä mielessä muista kulueristä tai hankinnoista, joten yhä useammat hääparit päätyvät rahoittamaan suuren päivänsä lainalla.

Lainamarkkinat voivat kuitenkin olla hämmentävä viidakko korkoineen ja maksuehtoineen, kun pankit ja lainapalvelut esittävät tarjouksiaan.

Häitä suunnittelevilla on mielessään ja tehtävänä aivan tarpeeksi huolta ja aikaa vaativia asioita, mutta lainan hakemisen ei tarvitse olla yksi niistä.

Häälainojen vertailu

Kaikkein kätevin tapa löytää edullisin häälaina on tehdä lainavertailu, johon kannattaa käyttää kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua. Lainavertailu onnistuu helposti ja nopeasti VertaaLainaa.fi:n avulla.

Advertisement

Lainavertailupalvelun avulla hakeminen ja kilpailuttaminen käyvät kädenkäänteessä, sillä yhdellä hakemuksella pääsee käsiksi useiden eri tahojen tarjouksiin vain muutamassa minuutissa. Kun tarjoukset ovat selkeästi yhdessä ja samassa paikassa, on niitä helppo vertailla ja selvittää, mikä on juuri itselle sopivin laina.

Maksuttoman lainahakemuksen tekeminen ei velvoita mihinkään, joten tarjouksiin voi rauhassa tutustua ilman, että laina täytyisi ottaa. Jos kuitenkin kohdalle osuu juuri omiin tarpeisiin sopiva laina, niin hyväksymisen jälkeen rahat ovat tilillä muutaman arkipäivän kuluessa.

Mitä pitää mielessä, kun lainoja vertailee?

Lainoja vertaillessa kannattaa pitää mielessä muutama asia, jotta tarjousten joukosta löytyy varmasti se itselle paras laina.

Ehkä tärkein yksittäinen huomioonotettava seikka on todellinen vuosikorko, joka sisältää lainan koron lisäksi kaikki muut mahdolliset kulut. Vertailemalla tarjousten todellisia vuosikorkoja asiakkaan on helppo nähdä eri lainojen kokonaiskustannukset, jotka sisältävät lainapääoman lisäksi kaikki korot ja kulut.

Kannattaa myös syventyä lainojen ehtoihin: Onko esimerkiksi halutessaan mahdollisuutta saada lyhennysvapaita kuukausia? Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia romanttisesta häämatkasta ilman, että täytyy miettiä lainan takaisinmaksua.

Advertisement

Takaisinmaksuaika ja erityisesti sen joustavuus voi myös olla asiakkaalle tärkeä kriteeri. Voiko lainaa maksaa takaisin nopeammin ilman lisäkuluja? Moni hääpari toivoo ja saa lahjaksi rahaa, joten ehkäpä haluaisit käyttää osan lahjarahoista siihen, että maksat häiden jälkeen lainaa takaisin kerralla isomman erän. Lainoja vertaillessa kannattaa siis tarkistaa, että nopeampi maksuaika ei aiheuta lisäkuluja.

Ja kun rahoituspuoli on kunnossa, niin hääpari voi keskittyä oleelliseen: Ensin unelmiensa hääpäivän suunnitteluun ja sitten tärkeimpänä kyseisestä juhlasta täysin rinnoin nauttimiseen!

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version