Oudoimmat

Tilaa ero tai ammattimainen surija hautajaisiin: 10 erikoista palvelua, jotka voi ostaa

Julkaistu

Monet eivät osaa ajatellakaan, mitä kaikkea rahalla saa. Kertooko näiden palveluiden suosio jotain yhteiskunnasta, jossa elämme?

Nykyään kaikelle löytyy tekijä, joten jos jokin homma ei ole mieluisa, niin ei muuta kuin Internetiä selaamaan; eiköhän joku tarjoa haluamaasi palvelua! Töissä itkettää? Tilaa kyyneltenpyyhkijä. Et tiedä, kuinka kertoisit kumppanillesi halusta erota? Anna jonkun muun kirjoittaa sähköposti puolestasi.

Listafriikki kasasi tälle listalle kymmenen varsin eriskummallista palvelua – miten on, käyttäisitkö sinä näitä?

Ruoho vihreäksi

Suomessa harvoin on niin kuumia ja kuivia kesiä, että nurmikot menettäisivät vihreytensä kokonaan, mutta toisin on esimerkiksi Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Viime vuosikymmen oli historian kuivin, ja tilanne on 2020-luvun alkuvuosina vain pahentunut. Vedestä on jopa pulaa, ja siksipä osavaltiossa on säädetty laki, joka sallii nurmikoiden kastelun vain muutaman kerran viikossa.

Monet kalifornialaiset ovat vaihtaneet ruohikkonsa joko kiviin, aavikkokasveihin tai tekokukkiin, koska ruskeankeltainen nurmikko ei ole mikään mieltä ylentävä näky. Mutta jos nurmestaan ei halua luopua, voi turvautua David Bartlettin keksintöön. Hän on Xtreme Green Grass -yrityksensä kanssa vain puhelinsoiton päässä ja valmiina tulemaan maalaamaan nurmikon ja pihakasvit vihreiksi. Yhden neliömetrin saa ruohonvihreäksi noin kolmella eurolla.

Maali on Bartlettin nettisivujen mukaan täysin luonnonmukaista eikä vahingoita kasveja millään lailla. Se kuivuu vedenkestäväksi ja pysyy kasvien lehdillä jopa puolen vuoden ajan, tai siihen asti, että ruoho alkaa taas kasvamaan ja se pitää leikata. Jos kotipihastaan haluaa jouluksi talven ihmemaan, on Bartlettilla ratkaisu myös siihen: hän voi ruiskuttaa pihan valkoiseksi!

Advertisement

Tilaa ero

Jos parisuhde on vääjäämättä menossa kohti eroa, mutta et tiedä kuinka kertoisit erohaluistasi, niin Breakup Shop (suom. Erokauppa) tulee apuihin. Yksinkertaisuudessaan homma toimii niin, että tilaaja maksaa tekstiviestistä tai sähköpostista, jolla suhteen toiselle osapuolelle ilmoitetaan, että se on nyt loppu.

Palvelun hinta riippuu ilmoitustavasta: tekstiviesti maksaa 10 dollaria, kirje 20 dollaria ja puhelu 29 dollaria. Puhelu kestää vain minuutin, mutta nettisivujen mukaan se on tehokkain keino. Sadan sanan tekstiviestiä markkinoidaan niille, jotka ”eivät vain välitä tippaakaan”. Kirje on kaikkein hienostunein vaihtoehto, sillä sen yrityksen työntekijät kirjoittavat kauniille paperille ja tarjoavat vastaanottajalle myös osoitteen (tietysti omansa) mahdollista vastinetta varten.

Breakup Shop tarjoaa jättävälle osapuolelle mahdollisuuden ostaa jätettävälle lohdutuksesi muun muassa Netflix-tilauksen kuukaudeksi tai vaikka uuden pleikkaripelin. Ne muuten varmasti pehmentävät hienotunteista eroilmoitusta. Toivottavasti tämä palvelu ei ole kovin suosittu!

Pilaantuneita kukkia

Onko sinulla vihamiehiä, joille haluaisit jättää hienovaraisen vinkin, mutta palkkamurha ei ainakaan vielä tule kyseeseen? Entäs jos joku on juuri jättänyt sinut tilaamalla erotekstiviestin joltain yritykseltä? Dirty Rotten Flowers (suom. rumat pilaantuneet kukat) on vastaus ongelmaasi. Tämä vähän erilainen lähetyspalvelu toimittaa ei-mielitietyllesi mätänevän kukkakimpun.

Kukat toimitetaan kauniissa laatikossa, mutta sisältö on saajalle muistutus siitä, että tämä on tehnyt jotain väärin. Yhdessä valittavana olevassa kimpussa on jopa pehmonalle, jonka sisukset on vedetty pihalle, ja se pitää sylissään sydäntä, jossa lukee: ”I Love You, Not.”.

Täydellistä! Voisiko tämän palvelun saada myös Suomeen?

Kyyneltenpyyhkijä

Voitko uskoa, että tällainen palvelu on olemassa? Ikemeso Danshi -niminen palvelu toimittaa tarvittaessa japanilaiselle työpaikalle hyvännäköisen miehen pyyhkimään kyyneleitä. Jos tuntuu pahalta, mutta kyyneleet eivät ota tullakseen, voi paikalle tilattu herra näyttää surullisia videoita, jotka saavat kyynelkanavat aukeamaan. Ikemeso-miehet käyttävät kyynelten pyyhkimiseen vain laadukkaita, kankaisia nenäliinoja.

Nettisivuilla olevista kuvista voi valita haluamansa näköisen miehen ja päättää myös minkälaisen henkilön haluaa poskiaan kuivaamaan. Valittavana on muun muassa hammaslääkäri, ninja, paha poika ja komea laulaja.

Advertisement

Tämä on näitä juttuja, joita on vaikea uskoa todeksi. Mitä jos vain kaivaisi itse nessun taskusta?

Surija hautajaisiin

Jonkun työnä on käydä hautajaisissa. Ja ei, kyseessä ei ole pappi tai kanttori, vaan ammattimainen surija. Bisnes on ilmeisen kannattavaa ja nostaa jatkuvasti suosiotaan.

Tilatut surijat ovat olleet Kiinassa jo pitkään käytetty palvelu, mutta nyt ammattikunta on tekemässä aluevaltaustaan myös länsimaissa. Ammattisurija tekeytyy menehtyneen ystäväksi tai sukulaiseksi, ja syynä tähän on se, että haudattavan halutaan vaikuttavan suositummalta kuin pieni lähipiiri antaisi muuten ymmärtää.

Parhaat ammattisurijat tekevät taustatyön kunnolla ja kehittävät itselleen uskottavan tarinan omaisten avustuksella. Kyky itkeä on myös ehdoton ominaisuus, ja suosituimmat työntekijät saavatkin kyyneleet virtaamaan sormia napsauttamalla. Toiset joutuvat miettimään surullisia asioita, mutta kyyneleet ovat välttämätön osa työtä, jotta kaikki hautajaisvieraat ovat vakuuttuneita.

Vaikka työ kuulostaa pahimmalta mahdolliselta hommalta, ovat ammattisurijat ylpeitä siitä, että voivat auttaa kuolleen omaisia. Surijat tarjoavat eriasteisia paketteja: he voivat istua vain täytteenä kirkonpenkissä tai kiertää muistotilaisuudessa juttelemassa hautajaisvieraiden kanssa lohduttamassa näitä.

Ihmissuoja peittämään rekisterikilpi

Iranin pääkaupunki Teheran on, niin kuin useimmat maailman miljoonakaupungit, ongelmissa ajoneuvojen aiheuttamien pakokaasupäästöjen kanssa. Saasteita on yritetty vähentää asettamalla tullimaksuja ja homma on jopa viety niin pitkälle, että tietyillä teillä saa tiettyinä viikonpäivinä ajaa vain autoilla, joissa on pariton rekisterinumero. Puolet viikosta on pyhitetty parillisille numeroille.

Lakia on yritetty valvoa liikennekameroilla ja sakottamalla väärinä päivinä ajavia kuskeja, mutta iranilaiset ovat keksineet tapoja huijata systeemiä. Toiset ajavat peräluukut auki, mikä tietysti heti herättää virkavallassa epäilyksen.

Advertisement

Uusin trendi rekisterikilpien peittämiseen on ihmissuoja. Rekisterikilpien peittämisestä on tullut tuottoisa bisnes, ja palvelua tarjoavan henkilön voi palkata joko kävelemään auton taakse tai vaihtoehtoisesti hännystelemään skootterin kanssa, jos matkan on sujuttava vauhdikkaammin.

Halausjuhlat

Cuddle Party, halausjuhlat, on järjestö, joka pistettiin pystyyn ihmisen luontaisen läheisyyden tarpeen vuoksi. Kaikki tarvitsevat halausta, mutta turhan usein ihmiset joutuvat elämään ilman hellyyttä. Cuddle Party on ihmiskosketuksen positiivisten terveysvaikutuksen sanansaattaja.

Järjestön mukaan halausjuhlat opettavat osallistujille kommunikaatiotaitoja ja omien rajojen vetämistä. Koska halaaminen on erityistaito (?), on juhlien vetäjänä aina sertifioitu ja koulutettu halausohjaaja. Ohjaajaksi pääsee, jos käy yhden viikonlopun kestävän kurssin.

Halausjuhlissa pukeudutaan pyjamaan, kaikki seksuaalinen koskettelu on kiellettyä ja aina halaamaan mennessä on kohteelta pyydettävä lupa lähestymiseen. Vuodesta 2004 toiminnassa olleen järjestön juhliin voi osallistua ympäri Yhdysvaltoja, Australiassa ja useassa Euroopan maassa. Jos kiinnostuit halauksista, niin lähimmät sessiot järjestetään Tukholmassa.

Konsultaatiota raiskaajille

Asianajaja Hanna Stotland tarjoaa listamme ehkä kiistanalaisinta palvelua. Hän auttaa nuoria miehiä pääsemään sisään yliopistoon, mikä ei tietysti kuulosta ollenkaan huonolta jutulta. Mutta entä jos nuo kaikki pojat on potkittu ulos koulusta seksuaalisen häirinnän vuoksi?

Tutkimusten mukaan joka neljäs amerikkalainen nainen on opiskeluaikanaan joutunut kokemaan seksuaalista häirintää. Muutamien viimeisten vuosien aikana yliopistot ovat vihdoin alkaneet tarttumaan ongelmaan, ehkä medianäkyvyyden ja julkisen painostuksen vuoksi. Nykyään on mahdollista, että häirintää kokenut henkilö voi ilmoittaa asiasta opinahjonsa viranomaisille ilman poliisin mukaan tulemista. Päällekävijä voidaan siis erottaa määräaikaisesti tai kokonaan, vaikka häntä ei pidätettäisi ja tuomittaisi oikeudessa.

Merkintä raiskauksesta jää kuitenkin tietoihin, joten hyökkääjän mahdollisuudet päästä mihinkään muuallekaan opiskelemaan ovat heikot. Silloin Stotland astuu kuvaan. Hän tarjoaa omanlaistaan ”siivouspalvelua”, jossa valmistellaan pahoinpitelijän tarina sellaiseksi, että koulut voisivat hyväksyä hänet sisään. Stotland kehottaa asiakkaitaan odottamaan muutaman vuoden, että pahin kohu raiskauksen ympäriltä on laantunut, vaikka jupakkaa ei koskaan saa yrittää peitellä. Toisaalta raiskausta ei pidä ikinä myöntää, vaan lisätä tapahtuneeseen hieman mausteita: ”Tyttö oli hieman humalassa ja minä tein virheen, mutta ei hän ollut missään vaiheessa tajuton.”. Stotland nimittää tällaisia tilanteita ”harmaaksi alueeksi”.

Advertisement

Stotland on taitava työssään, sillä monet raiskaajat pääsevät hänen avullaan takaisin opiskelemaan. Konsultaatio ei toki missään nimessä ole halpaa lystiä, joten useimmat hänen asiakkaistaan tulevat rikkaista perheistä.

Tämä palvelu EI noussut Listafriikin suosikiksi. Lievästi sanottuna. Olisiko kimpullinen saksittuja ruusuja mitään?

Varaäiti

Tarvitsetko äitiä, mutta et erinäisistä syistä juuri tällä hetkellä omaa äitiä? Need A Mom -palvelun kautta newyorkilaiset voivat tilata äidin tunniksi noin 40 eurolla. Kymppiä halvemmalla ”äidin” kanssa voi käydä kirjeenvaihtoa tai tekstiviestikeskustelun.

Ja miksi tällainen palvelu sitten on olemassa? Yrityksen perustaja Nina Keneally, joka on itse sekä oikea että varaäiti, kertoo palvelun olevan huippusuosittu varsinkin nuorten, juuri omilleen muuttaneiden aikuisten keskuudessa. Varaäiti ei kyseenalaista elämänvalintojasi, vertaa sinua menestyvään siskoosi tai tuomitse uutta hiustyyliäsi, ystäviäsi tai vegaaniuttasi.

Sen sijaan varaäiti käy kanssasi kahvilla, silittää vaatteesi, leipoo lempikakkusi ja mikä parasta, ostaa oikealle äidillesi joulu- tai syntymäpäivälahjan puolestasi ja paketoi sen vielä kauniisti. Varaäiti voi auttaa myös esimerkiksi lääkärin löytämisessä ja muissa käytännön asioissa.

Kasvojenkohotus läpsimällä

Helppo kasvojenkohotus ilman neuloja, veitsiä tai kipua? Tai ainakin melkein ilman kipua. Mene läpsittäväksi!

Thaimaasta lähtöisin olevan kauneustrendin kerrotaan aktivoivan kasvojen lihaksia ja neljän käsittelykerran jälkeen vaikutus kestää jopa vuoden, jos muistaa lisäksi päivittäin huuhdella kasvonsa kylmällä vedellä. Esimerkiksi Botoxin teho kestää vain joitakin kuukausia.

Advertisement

Läpsintäterapia on juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää. Läpsijä laittaa musiikin soimaan, alkaa tanssimaan ja läpsimään avokämmenellä hoidettavan kasvojen ongelma-alueita. Auts! Tätä kasvojenkohotusmuotoa on saatavilla jo Yhdysvalloissa ja hoitoloiden työntekijät matkaavat jatkuvasti Thaimaahan lisäkoulutukseen, sillä eri kehon osille kehitetään jatkuvasti omia lyöntimenetelmiä. Kaksoisleuan jälkeen ensimmäinen kohde oli tietenkin takapuoli.

Onnistuisiko tämä ihan vain kotona itseään läpsien? Saa kokeilla ja raportoida tuloksista!

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version