Oudot uutiset

Olisitko valmis maksamaan siitä, että joku keksii lapsellesi nimen – kymppitonnilla irtoaa!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta ammatista: yhdysvaltalaisnainen laskuttaa jopa 10 000 dollaria siitä, että hän keksii asiakkaidensa lapselle nimen. Olisitko sinä valmis pulittamaan kymppitonnin kyseisestä palvelusta?

Lisäksi kerromme vuosia sitten karanneesta kakadusta, joka löydettiin ja lopulta tunnistettiin televisiosta tutun laulun avulla. Vaikka kuvat jo antoivat osviittaa identiteetistä, oli musiikki ratkaisevassa asemassa.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Kymppitonnilla nimi lapselle – Käyttäisitkö pulmatilanteessa tätä palvelua!?

Nykypäivänä elantonsa voi ansaita mitä erikoisimmilla tavoilla ja nyt vuorossa on yhden tällaisen ammatin esitteleminen. Ammattimaisena nimen keksijänä toimiva yhdysvaltalainen Taylor A. Humphrey kertoo laskuttavansa tapauksesta riippuen jopa 10 000 dollaria nimeltä. Edullisimmillaan henkilökohtainen palvelu maksaa 1500 dollaria.

Humphrey sanoo The New Yorkerin haastattelussa, että hänellä on aina ollut outo pakkomielle vauvojen nimiä kohtaan, joten vuonna 2015 hän perusti aiheeseen erikoistuneen yrityksensä.

Palveluja on tarjolla siis erilaisia: Kevyempiä ja sitten vähän intensiivisemmällä taustatutkimuksella. Osalle asiakkaista riittää puhelimitse tapahtuva nopea konsultointi, mutta toisille Humphrey tekee kunnollisen sukutukimuksen ja etsii sopivaa nimeä esivanhemmilta.

Toisinaan vauvan vanhemmat kertovat omasta tapaamisestaan, ensisuudelmastaan ja muista yhteisistä kokemuksista, joiden perusteella 33-vuotias Humphrey sitten ehdottaa sopivia nimiä. Joskus asiakkaat kääntyvät hänen puoleensa, kun odottavat neljättä lastaan ja ovat jo käyttäneet kaikki omasta mielestään sopivat nimet.

Humphrey on ottanut haltuunsa tietenkin myös sosiaalisen median ja TikTok-tilillään hän jakaa neuvoja ilmaiseksi. Yksi tämän ammattilaisen paljon käyttämä vinkki on: Jos jokin nimi on mieluinen, mutta et halua sitä lapsen etunimeksi, niin käytä sitä toisena nimenä. Toivottavasti tuosta vinkistä ei kuitenkaan kukaan maksa mitään!

Nimet Humphrey etsii erilaisista tietokannoista ja seuraa trendejä – mitkä nimet ovat nousussa, mitkä ovat laskussa ja mitä nimiä tunnetut brändit kulloinkin käyttävät. Tämän lisäksi Humphrey seuraa kansainvälisiä suuntauksia ja kerää inspiraatiota esimerkiksi katujen nimistä ja elokuvien lopputeksteistä.

Advertisement

Kymppitonnin saa pulittaa silloin, kun Humphrey suunnittelee vauvalle nimen ”mittatilauksena” esimerkiksi vanhempien omistaman yrityksen nimeen sointuvaksi.

Jos rahaa on liikaa ja nimen keksiminen takkuaa, niin mikä ettei!?

Lue myös: Top 10 erikoisimmat nimet, joita vanhemmat ovat jälkikasvulleen halunneet antaa

Karannut neitokakadu tunnistettiin, koska se jammaili suosikkibiisinsä tahtiin


Kolme vuotta sitten Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa erään perheen lemmikki katosi. Koska kyseessä oli neitokakadu, oli siivekkäään karkulaisen löytyminen lähes mahdotonta. Perhe oli jo aikoja sitten menettänyt toivonsa linnun löytymisestä.

Ihme kuitenkin tapahtui, kun Louise Duncan huomasi hiljattain värikkään linnun erään kirkon portailla: ”Tiesin, että kyseessä ei ole mikään luonnonvarainen lintu, koska se oli niin kirkkaan keltainen”. Yhdessä kirkon pastorin kanssa Duncan sai houkuteltua linnun laatikkoon, minkä jälkeen he ottivat yhteyttä paikalliseen ORCA-eläinsuojeluyhdistykseen.

Advertisement

ORCA julkaisi linnusta kuvia Facebookissa ja pian tuli yhteydenotto perheeltä, joka epäili kyseessä olevan heidän vuosia sitten karannut neitokakadunsa Lucky. Puolin ja toisin läheteltiin valokuvia, joiden perusteella näytti vahvasti siltä, että kyseessä tosiaan oli karkumatkalla ollut Lucky.

Perhe ehdotti vielä yhtä testiä varmistuakseen linnun ”henkilöllisyydestä”: Miten tämä neitokakadu reagoi, jos sille soitetaan The Andy Griffith Show -komediasarjan tunnusmusiikkia. ORCAssa innostuttiin ideasta ja kappale laitettiin soimaan. Lucky ei pettänyt, sillä se rupesi heti viheltelemään ja jammailemaan päätään nyökyttäen musiikin tahdissa – todistusaineisto oli kiistaton.

Vaikka Lucky ja sen omistajat löysivät vihdoin toisensa, oli perhe muuttanut aiempaa pienempään asuntoon eikä kyennyt enää ottamaan lintua hoiviinsa. Onneksi ORCA-järjestö lupautui huolehtimaan sympaattisesta Luckysta, josta on nyt tullut toimiston oma lemmikki.

Toivottavasti se saa jatkossakin jorailla lempimusiikkinsa tahtiin!

Lue myös:

Advertisement

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version