Oudoimmat

Kyllästyttääkö verot ja vaalit? Tässä sarjapissaaja ja kumppanit!

Julkaistu

Tulevatko verotiedot ja presidentinvaalit jo ulos korvista? Listafriikki ottaa päivän kevyesti ja lähtee tutustumaan sarjapissaajaan ja muihin sarjailijoihin.

Muutaman viime vuoden aikana sarja-etuliitteen saaneet henkilöt ja heistä uutisointi ovat tuoneet ainakin toimituksen kaksikolle hymyn huulille. Ehkä juuri tuon median omaksuman lisänimen vuoksi. Tämä lista on ollut tavallaan pöytälaatikossa jo pidemmän aikaa – olemme vain odottaneet lisää näitä sarjatouhuajia. Parin viikon takainen sarjapissaaja kuitenkin oli viimeinen niitti – nyt mennään! Vaikka suurin osa tämän listan kohdista on puhdasta ilkivaltaa ja osin rikollistakin, on ihmismieli ja -käyttäytyminen välillä niin käsittämätöntä, että eihän näille voi olla nauramatta. 

Tässä mennään nyt jonkin verran pissa- ja kakkajuttuihin, joten se vain pienenä varoituksena niille, jotka haluavat välttyä tällaiselta sisällöltä. 

Tällä kertaa listalle ”pääsi” kahdeksan tapausta, kunniamainintoja kyllä muitakin sopivissa listan kohdissa. Tässä siis sarjapissaaja, sarjasyömäri, sarjasahaaja ja muut oman elämänsä antisankarit. 

Sarjapissaaja

Aloitetaan lista sillä tuoreimmalla tapauksella. Suurta ärtymystä ja samaan aikaan huvittuneisuutta aiheuttanut sarjapissaaja on tänä syksynä piinannut yrityksiä Seinäjoella.

Tapaus nousi julkisuuteen, kun sosiaalisessa mediassa levisi video keski-ikäisestä miehestä pissaamassa housuihinsa paikallisessa Prismassa. Mies oli itse kuvannut tekonsa ja pissaaminen oli ilmeisen tahallista. 

Advertisement

Housuihin virtsaaminen ei ole tietenkään laitonta, mutta onko se tarkoituksella tehtynä fiksua tai sopivaa käytöstä… No eihän se ole. Seinäjoen Prisman johtaja Jukka Matikainen kertoi Iltalehden haastattelussa, että samanlaista kuseksimista oli tapahtunut julkisilla paikoilla muuallakin kaupungissa. Matikainen painotti myös, ettei kykene itse samaistumaan sarjapissaajan ajatusmaailmaan. Aika harva keskivertokansalainen varmaankaan voi.

Sarjasylkijä

Sarjasylkijä kylvää kauhua! Syksyllä 2019 erityisesti Helsingin Kallion Facebook-ryhmässä jaettiin ällöttäviä tarinoita miehestä, joka räki naisten kasvoille ja vaatteille ilman mitään näkyvää syytä; ilmeisesti vain koska voi. Selvästi syvää naisvihaa sisällään kantava herra oli myös käynyt joidenkin uhriensa kimppuun väkivaltaisesti muutenkin kuin vain ruumiineritteensä välityksellä.

Kallion sarjasylkijäksi nimetty, vuonna 1992 syntynyt mies, joutunee teoistaan vastuuseen, sillä tämän vuoden toukokuussa hän jäi poliisille kiinni. Hänestä oli tehty useita rikosilmoituksia ja jos asia etenee oikeuteen, tulee syytelistalla olemaan muun muassa pahoinpitely, laiton uhkaus ja kunnianloukkaus.

Sarjasylkijät ovat kiusanneet kanssaihmisiä myös Naantalissa ja lisäksi tänä keväänä hyvin valitettavasti joko yksi tai useampi ”mallikansalainen” liikkui Helsingissä ja sylki uhriensa päälle huutaen: ”Minulla on korona ja nyt on teilläkin!”. On meitä moneen menoon…

Sarjasärkijä

Länsi-Vantaalla tämän vuoden helmikuussa tuhoa kylvänyt bussipysäkkien sarjasärkijä otti kevään ja kesän rennosti, mutta palasi syyskuussa sorvin ääreen. 

Alueen vastaavan tiemestarin Keijo Juntusen mukaan helmikuussa hajotettiin yli kaksikymmentä lasista pysäkkiä ja syyskuussa yhden viikonlopun aikana mäsäksi oli isketty jo 14. Silloin tällöin joku voi suutuspäissään purkaa tunteitaan tai vaikka vain huvikseen rikkoa lasin, mutta Vantaan tapauksessa toiminta on ollut niin järjestelmällistä, että kyseessä on epäilemättä sarjasärkijä, joka on jostain syystä ottanut viattomat bussipysäkit kohteekseen.

Sarjasärkijää tai -särkijöitä ei ole saatu yhytettyä eikä heistä ole saatu näköhavaintoja.

Advertisement

Kuvan lampaat tai bussipysäkki eivät liity tapaukseen.

Sarjakakkaaja

Keväällä 2018 Raksilan uimahalli Oulussa oli äärimmäisen oksettavan ilkivallan kohteena. Sarjakakkaaja oli päästänyt jätöksensä altaaseen lukuisia kertoja, mistä oli koitunut hallille melko mittavat kustannukset. Altaan puhdistaminen ei ole mitään halpaa puuhaa, sillä koko valtava vesimassa joudutaan kierrättämään puhdistusjärjestelmän läpi ja shokkiklooraus, jossa kloorin määrä nostetaan yli kaksinkertaiseksi normaaliin verrattuna, pitää uimarit poissa useiden tuntien ajan.

Vahinkojahan voi tapahtua, mutta lyhyen ajan sisällä toistuvat episodit viittasivat tahalliseen toimintaan. Henkilökunta oli yrittänyt tutkia tapausta valvontakameroiden avulla, mutta ruudulta ei oltu onnistuttu havaitsemaan epäsopivaa ulostamista. 

Tarina ei kerro, jäikö kyseinen henkilö koskaan kiinni; ehkä hän säikähti, kun tapahtumiin oli tarttumassa kakkojen asiantuntija, Oulun yliopiston mikrobiomitutkija Justus Reunanen. Reunanen oli näet sattumalta omalla aamu-uinnillaan, kun sarjakakkija taas kerran oli iskenyt ja allas jouduttiin tyhjentämään. Hän kertoi pystyvänsä selvittämään näytteestä terrorisoijan henkilöllisyyden, jos virkavalta niin haluaisi.

Oululaiset uimarit eivät halunneet antaa pelolle valtaa, vaan aikoivat jatkaa uimassa käymistä entiseen malliin. Ja pitävänsä silmät auki, jos viereisellä radalla sattuisi olemaan joku WC-tiloista erehtynyt kroolaaja. 

Mainittakoon vielä, että samantyyppisestä ilkivaltaisesta käytöksestä kärsittiin alkuvuodesta 2019 myös Haapaveden uimahallissa, jossa pökäleitä löytyi lyhyen ajan sisään useampia kertoja niin altaasta, miesten pukutiloista kuin vessastakin. Viimeisenä mainitussa kohteessa löydöspaikka ei arvatenkaan ollut pönttö.

Advertisement

Sarjasahaaja

Jos puhutaan ilkivallasta, niin sarjasahaajan tapaus on sitä puhtaimmillaan. Espoon kaupunginpuutarhan puistossa Vanttilassa sahattiin toukokuussa 2020 kolme harvinaista arvopuuta: kaksi kaartiotaatanpihlajaa ja yksi taalainkoivu.

Polttopuiden tarvetta tällä metsurilla ei kuitenkaan ollut, sillä hän oli jättänyt puut niille sijoilleen. Miksi? No sitä ei voi tietää, mutta kyseessä ei ole voinut olla vain yhtäkkinen ohikulkijan päähänpisto, ellei jollakin sitten ole tapana kuljettaa sahaa mukanaan.

Keväinen sarjasahaus ei kuitenkaan ollut ainutlaatuinen tapaus, sillä vuotta aiemmin Vanttilan alueella oli samalla tyylillä katkottu lyhyen ajan sisään useita puita. Saa nähdä onko sarjasahaajan työvälineen terä iskussa taas ensi keväänä.

Sarjakiuaspissaaja

Enpä olisi koskaan ajatellut kirjoittavani otsikon sanaa. Sarjakiuaspissaaja. Nopealla googlauksella kiukaalle pissaaminen on harmillisen ja yllättävän yleistä, mutta sitä tekevät enemmänkin lapset kotonaan. Uskallan myös väittää tässä olevan suuri sukupuolten välinen ero, ja jollakin neropatilla voi tulla mieleen tehdä kavereille kepponen miesten kosteassa saunaillassa. 

Mutta julkisella paikalla tämä akti ei ole hauskaa. Kansalliseen mediaan sarjakiuaspissaaja pääsi vasta oululaisen uimahallin sarjakakkaajan myötä. Silloin kerrottiin henkilöstä, joka aiheutti samaisessa hallissa oli aiheuttanut kiusaa virtsaamalla toistuvasti miesten puolen saunan kiukaalle. Valveutuneiden kanssasaunojien ilmiannon ansiosta hänet kuitenkin saatiin napattua ilman sen suurempaa jahtia. 

Sarjasyömäri

Herkkusuu, juoksulounastaja ja sarjasyömäri. Tästä herrasta tämä sarja-trendi taisi lähteä käyntiin! 

Reilu viisikymppisen sarjasyömärin rikoslistalta löytyy kaikennäköisiä vakaviakin rikoksia, mutta käsitellään tässä nyt vain aiheeseen liittyviä petoksia, joista mies sai ehdottoman vankeusrangaistuksen viimeksi heinäkuussa 2019. 

Mies riehui (kuvaannollisesti) ympäri eteläistä Suomea usean vuoden ajan ruokaillen todennäköisesti useissa sadoissa ravintoloissa. Hän käyttäytyi asiallisesti aina koko ruokailun ajan, ja kertoi vain laskua tuoneelle tarjoilijalle tyynesti, että ei aio maksaa. Sellainen ilmoitusluontoinen asia. 

Advertisement

Sarjasyömäri oli harjoittanut ”ammattiaan” jo 1990-luvulta saakka ja ollut aiheen tiimoilta useaan otteeseen virkavallan kanssa tekemisissä. Monesti hän odotti rauhallisena ja vailla häpeää pöydässään, kun ravintoloista on soitettu poliisi paikalle.

Koska nämä juoksulounas-rikokset eivät ole sinänsä vakavia rötöksiä, pääsee herra sarjasyömään kerta toisensa jälkeen; lyhyet vankilatuomiot eivät häntä pysäytä. Uhmakkaana hän on oikeusistunnossakin julistanut: ”Kolmannelta luokalta asti olen elänyt rikollista elämää. Ei tämä lopu ikinä.”.

Sarjasyöjiä on muuallakin

Astutaan lopuksi Suomen rajojen ulkopuolelle. Kanadassa asuessamme huomasimme (sairaaksi iloksemme), että sarjasyöjiä löytyy sieltäkin! Kesällä 2019 lukuisissa Toronton keskustan ravintoloissa ja kuppiloissa kiersi Curtis-niminen mies, joka söi ja joi ilman aikomustakaan maksaa laskuaan.

Tilanne oli riistäytynyt jo niin pahasti käsistä, että ravintola-alan työntekijöiden Facebook-ryhmässä alettiin varoittelemaan muita ja jakamaan valvontakamerakuvia miehestä. Mies oli kaiken lisäksi monessa paikassa jutellut niin muille asiakkaille kuin henkilökunnallekin ja kertonut työskentelevänsä kokkina paikallisessa ravintolassa, jonka palkkalistalta häntä ei kuitenkaan löytynyt.

Curtis istui ravintoloissa usein tuntikausia ja kerrytti suuren laskun. Hän ei toiminut kuin julkea kollegansa Suomessa, eli olisi ilmoittanut aikomuksestaan jättää maksamatta, vaan lähti vain vähin äänin lipettiin. Koska mies oli levittänyt ”juoksuillanviettonsa” lonkerot miljoonakaupungin moneen ravintolaan, tunnistivat työntekijät hänet vieraillessaan vapaa-ajallaan muissa kuppiloissa vapaa-ajallaan ja häntä yritettiin toistuvasti saada vastuuseen ja maksamaan. Turhaan. Jalat olivat liian vikkelät. Medianäkyvyys oli kuitenkin niin laajaa, että kasvot painuivat kaikkien mieleen, joten toiminnan jatkaminen kävi syksyn tullen hankalaksi.

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentässä ⬇️⬇️ tai sosiaalisen median kanavissamme pääsetkö sinä sisälle näiden tunareiden ajatusmaailmaan? Toivottavasti ja todennäköisesti et 😂

Advertisement

Suosituimmat

Exit mobile version