Oudoimmat

Top 10 maailmanennätykset, jotka voit yrittää rikkoa kotona

Julkaistu

Onko tylsää? Etkö keksi mitään tekemistä? Ei hätää, Listafriikki.com keräsi top 10 maailmanennätykset, joiden rikkominen onnistuu ihan kotioloissa neljän seinän sisällä!

Guinnessin ennätystenkirjasta löytyy mitä eriskummallisimpia maailmanennätyksiä, mutta useimpien tavoitteleminen ei onnistu ihan keneltä tahansa: maailman lyhyin aviopari, isoin lehmä, korkein hiekkalinna, pisimmät kynnet… ymmärrät varmasti, mitä tarkoitan. Mutta kirjaa (tai nettisivua 😉) selatessa löytyy sieltä myös sellaisia ennätyksiä, joita kuka vain voi yrittää rikkoa, ja vaikka samalta seisomalta.

Tälle top 10 listalle halusin ottaa mukaan nimenomaan sellaiset maailmanennätykset, joihin ei tarvi isoa ihmismäärää (vain yhdessä tarvitaan kaksi henkilöä), välineet ennätysyritykseen löytyvät monen kotoa, lapset voivat myös osallistua, ja yhtenä tärkeimpänä kriteerinä: nämä maailmanennätykset on ihan oikeasti mahdollista lyödä! Ainakin pienen harjoittelun jälkeen.

HUOMIO!!! Jos lähdet yksin, kaksin, kämppisten tai perheen kanssa näitä kokeilemaan, on äärimmäisen tärkeää, että yrityksistä ja tuloksista raportoidaan Listafriikki.com:n some-kanavissa ja/tai listan lopussa olevassa kommenttikentässä!

Sitten ei muuta kuin rutkasti onnea ja maailmanennätykset uusiksi!

Advertisement

10. Nopein nenällä näppäily


Painelet vain nenällä tietokoneen näppäimistöä mahdollisimman nopeasti. Siinä ei mitään sen ihmeellisempää ole. Tarkoitus on kirjoittaa seuraava, 103 merkkiä sisältävä, lause:

Guinness world records have challenged me to type this sentence using my nose in the fastest time.

Suomeksi se kuuluu ”Guinness World Records on haastanut minut näppäilemään tämän lauseen nenälläni nopeimmassa ajassa”. Jos päätät lähteä ennätyksen rikkomispuuhaan, kannattaa kirjoittaa englanninkielinen lause, koska suomeksi se on paljon pidempi. Parhaiten nenällä työskentely onnistuu erillisellä näppäimistöllä; läppärillä voi olla vähän hankalaa, mutta ei lainkaan mahdotonta.

Ennätys on intialaisen Davinder Singhin, joka takoi ajan 40,19 sekuntia elokuun 20. päivänä vuonna 2017. Videolla nähtävä tahti ei ole päätä huimaava (en toki ole itse VIELÄ kokeillut), joten tässä on pienellä harjoittelulla hyvä sauma saada mainetta ja kunniaa!

9. Sitruunoitten kiinniottaminen silmät sidottuina

Tämä ennätysyritys vaatii pitkää pinnaa ja ison kasan sitruunoita. Voihan sitä harjoitella jollain muullakin esineellä, mutta jos maailmanennätyksen haluat rikkoa, niin käytä sitruunaa.

Advertisement

Kahden hengen joukkueessa kiinniottajalla on silmät sidottuina ja hän yrittää napata mahdollisimman monta hedelmää. Aikaa on minuutti tai 30 sekuntia. Molemmat maailmanennätykset ovat saman yhdysvaltalaiskaksikon, Ashrita Furman ja Bipin Larkin, hallussa. Minuutissa kiinni on otettu 69 ja puolessa minuutissa 38 sitruunaa. Maailmanennätykset tehtiin Jamaikalla marraskuun alussa vuonna 2018.

Jaahas, taitaa tieni käydä huomenna hedelmäosastolle, koska sen verran on kilpailuhenkeä, että uskon toimituksen porukan rikkovan, jos ei molempia, niin ainakin toisen ennätyksen! Ainakin itseluottamus on kunnossa…

Otatko haasteen vastaan?

8. Nopein vessapaperirullan purkaminen

No niin, vessapaperille löytyy muutakin käyttöä kuin se ilmiselvä. Jos rullia on ylimääräisiä, niin ei muuta maailmanennätyksen metsästykseen. Ja eihän siitä paperista tietysti käyttökelvotonta tule, vaikka se ei rullalla enää olisikaan.

Serbialainen Dalibor Jablanovic pitää hallussaan ennätystä nopeimmasta ajasta, jolla vessapaperirulla on purettu auki. Maailmanennätys on tehty 5. päivä marraskuuta vuonna 2013. Säännöissä lukee, että rulla on oltava koko ajan kädessä, joten paperin päästä ei voi ottaa vain kiinni ja lennättää painavampaa päätä menemään. Aukirullaus vaatii armotonta kädellä vispaamista.

Veikkaisin, että lapset innostuvat tästä puuhasta. Aika, joka ennätyksen saamiseksi tulee rikkoa, on 9,80 sekuntia.

Advertisement

7. Pisimpään pidetty nuotti


Richard Fink IV:n suoritus taitaa olla listamme uusin, koska hän peittosi oman, neljä vuotta vanhan ennätyksensä marraskuun 17. päivänä vuonna 2019. Hän oli harjoitellut suoritusta varten pitkään, ja yritys vei miehen keuhkokapasiteetin äärimmilleen, mutta lopputulos oli kaiken vaivan arvoista. Yhdysvaltalainen Fink piti äänen 2 minuuttia ja 1,07 sekuntia. Kovin moni ei pysty olemaan hengittämättä noin kauaa, puhumattakaan siitä, että päästäisi samalla jotain ääntä.

Tarkoitus on siis pitää yksi ja sama nuotti mahdollisimman pitkään, ja äänen täytyy sääntöjen mukaan olla yli 80 desibeliä, joten ihan pieni hyräily ei mene tuomaristolle läpi.

Naapureiden ratoksi voi ottaa vaikka koko perheen hyräilysessiot. Maailmanennätyksen rikkominen tuskin onnistuu, vaikka mistä minä tiedän minkälaisia lahjakkuuksia Listafriikin lukijoiden joukosta löytyy.

6. Eniten t-paitoja päälle minuutissa

Tähän saa rekrytoida kaverin mukaan, jos haluaa, koska ennätyssuorituksessakin on ollut apulainen.

Kuwaitilaiset Waleed Bellarha ja Yassine Bellarha tekivät t-paitojen pukemisen maailmanennätyksen maaliskuun 3. päivänä vuonna 2012. Paidat voivat olla minkä kokoisia tahansa ja lyhyt- tai pitkähihaisia, mutta ne täytyy pukea päälle yksi kerrallaan.

Ennätyksen haltijat saivat puettua 31 paitaa minuutissa niin, että toinen veti vaatteen aina kainaloista suoraksi alas.

Advertisement

Mietippä, yhteen paitaan on aikaa lähes kaksi sekuntia. Varmasti homma hankaloituu, kun paitakerros paksunee, mutta tässä on potentiaalia maailmanennätyksen saavuttamiseen.

5. Nopein pussilakanan laittaminen

Kuva: Jakari Ward | Unsplash

No niin, tämän maailmanennätyksen rikkomisen pariin aion itse hypätä heti listan valmistuttua. Tarkoitus on siis laittaa tuplatäkin (200×200) päälle pussilakana mahdollisimman nopeasti. Suoritus on hyväksytty, kun täkki on siististi lakanan sisällä, kunnolla jokaisessa kulmassa ja alaosan napit ovat kiinni. Jos omissa pussilakanoissasi ei ole nappeja, niin voit leikkiä painavasi kuusi nepparia kiinni. Aikaa nimittäin on!

Nopeusennätyksen teki maaliskuun 19. päivänä vuonna 2015 englantilainen Luke Fuller, joka pistin peiton pussilakanaan Guinnessin ennätystenkirjan arvoisesti 39,41 sekunnissa.

Ja nyt tajusinkin, että eihän minulla ole niitä pussilakanoita, koska Kanada tekee elämästäni hankalaa. (Siitä voit lukea enemmän tämän linkin kautta.)

Mutta kiltti koti-Suomi, näyttäkäähän nyt joku, kuinka näppärästi petaaminen voi käydä! Tänään on tasan viisi vuotta edellisestä ennätyksestä, on jo korkea aika uudelle.

Advertisement

4. Nopeiten juotu puoli litraa

Muillakin nesteillä suorituksia on tehty, mutta tässä nimenomaisessa maailmanennätyksessä juodaan puoli litraa vettä. Aika alkaa siitä, kun lasin nostaa pöydältä ja loppuu, kun lasi palautuu pöydälle.

Vettä on hyvä meidän kaikkien juoda pari litraa päivässä, mutta ei kuitenkaan liikaa; siihenkin voi kuolla (mihin ei?), joten muutama ennätysyritys päivään riittänee. Aikamoinen kurkku saa olla, jos tästä pistää nopeammaksi.

Nimittäin englantilainen radiojuontaja Tim Cocker kiskaisi joulukuun 9. päivänä vuonna 2014  XFM-radion aamushow’ssa puolen litran vesilasillisen 1,75 sekuntiin. Siinä ei ole paljon aikaa nieleskellä välissä.

3. Nopein aika, jona 24 tölkkiä on laitettu jääkaappiin

Jääkaapin on oltava suorituksen alussa kiinni ja tölkkien on säilyttävä koettelemuksesta ehjinä ja ilman lommoja. Niin, ja niiden on oltava avaamattomia.

Nopeiten maailmassa tästä on selvinnyt italialainen Silvio Sabba marraskuun 17. päivänä vuonna 2014. Nyt olisi jonkun jo syytä peitota tuo 5,78 sekuntia! Sabban tekniikka oli asetella tölkit kahdeksaan kolmen kappaleen nippuun, joten meikäläisen ennätyshaaveet kariutuivat siihen. Hyvä jos saan tappisormeni yhden tölkin ympäri. Toki täysin uudenkin menetelmän voi kehittää.

Advertisement

Mitäs sanotte? Täysin mahdollista tehdä nopeammin? Nyt kaikki isokätiset, ja miksei muutkin, kokeilemaan!

2. Koripallon pyörittäminen suussa olevan hammasharjan päässä

Aika moni listan ennätyksistä saa miettimään, että miten tätä on edes päädytty yrittämään. Tässä kohtaa mietityttää hammasharjan valinta välikappaleeksi.

Tammikuun 1. päivänä vuonna 2019, päätti kanadalainen Sandeep Singh Kaila kokeilla rikkoa hallussaan olleen ”koripallon pyörittämisen suussa olevan hammasharjan päässä” -ennätyksen. Hän onnistui uuden vuoden yrityksessään, ja nyt lyötävä pyöritysaika on 1 minuutti ja 8,15 sekuntia.

Tässä voi olla tarvetta pidempiaikaiseen harjoitteluun, joka on syytä aloittaa pyörittämällä palloa ensin vain sormen päässä, sitten hammasharjan päässä, ja vasta näiden vaiheiden onnistuttua ottaa harja suuhun.

1. Nopein aika, jona ihminen on teipattu seinään

Teippauksen säännöt ovat yksinkertaiset: käytössä on yksi rulla ilmastointiteippiä ja teipattavan henkilön jalkojen alla saa teipattaessa olla jakkara. Kun teippaus on valmis, poistetaan jakkara, ja seinään kapaloidun henkilön on pysyttävä ilmassa minuutin ajan. Kesäkuun 9. päivä vuonna 2015 tehty ihmisteippauksen maailmanennätys on 26,69 sekuntia.

Advertisement

Täysin mahdollista rikkoa! Joku pitää vain saada suostuteltua teipattavaksi. Ja tietysti kannattaa miettiä, että mihin seinään jesaria alkaa liimamaan.

Maailmanennätys on ennätysten erikoismiehen, jo sitruunoiden heittelyn kohdalla mainitun, Ashrita Furmanin hallussa. Hän on vuodesta 1979 paneutunut maailmanennätysten rikkomiseen ja on onnistunut tavoitteessaan yli 700 kertaa. Furman aloitti ennätysten rikkomisen tekemällä 27 000 haarahyppyä ja innostui saavutuksestaan niin kovasti, että päätti jatkaa yrityksiään todistaakseen, etteivät maailmanennätykset vaadi mitään supervoimia. Tällä hetkellä Furmanilla on nimissään reilu 200 ennätystä; siitä vaan haastamaan!

Muuten, jos et saa ketään kaveriksi, niin teippausennätystä voi yrittää myös yksin: itsensä seinään teippaamisen maailmanennätysaika on 2 minuuttia ja 12,63 sekuntia. Se on tehty lokakuun 5. päivä vuonna 2011. Ennätyksen haltija: Ashrita Furman.

🤷‍♀️ Nyt vain pistämään maailmanennätykset uusiksi! Raportoi kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme minkälaisiin tuloksiin pääsit!

Advertisement

Suosituimmat

Exit mobile version