Oudot uutiset

Nasa pyydetty apuun etsimään Loch Nessin hirviötä – Selviääkö kuuluisan vesipedon mysteeri vihdoin?

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suuntaamme tänään Skotlannin kuuluisimmalle järvelle: Loch Nessin hirviön etsinnässä pyritään ottamaan kovat keinot käyttöön, kun Nasa on pyydetty välineineen apuun mystisen olion paikantamiseen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Loch Nessin hirviön ikiaikainen mysteeri

Skotlannin ylämailla sijaitsee Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisin järvi, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Kyseessä on tietenkin Loch Ness, jossa väitetysti elävä hirviö on niittänyt mainetta jo lähes 1500 vuoden ajan. Ensimmäisen kerran siitä kirjoitettiin jo 600-luvulla.

Vaikka Loch Nessin hirviö on pelkkä taruolento, löytyy silti edelleen suuri joukko ihmisiä, jotka eivät luovuta sen etsinnöissä. Ja onhan kyseisestä hirviöstä tehty vuosisatojen mittaan lukematon määrä ”varmoja” silminnäkijähavaintoja.

Loch Nessin hirviön olemassaoloa on myös varsin hiljattain selvitetty tieteellisellä tutkimuksella, jossa toki päätarkoitus oli muu kuin mystisen merihirviön etsiminen. Mutta mediaseksikkäästi esitetty tutkimus tarkoittaa julkisuutta ja rahoitusta: 10 äärimmäisen eriskummallista tieteellistä tutkimusta.

Advertisement

Loch Ness -keskuksessa ollaan kuitenkin tosissaan hirviön jäljillä ja apua etsintään on pyydetty useilta tutkimuslaitoksilta ja yliopistoilta. Viime vuonna järvellä järjestettiin massiivisin etsintäoperaatio vuosikymmeniin. Siihen osallistui niin veneitä kuin lennokkejakin, ja pinnan alta dataa kerättiin erilaisilla kuuntelulaitteilla. Muutamia epämääräisiä, ”muljahduksiksi” kutsuttuja ääniä lukuun ottamatta etsijät vetivät vesiperän.

Nyt Loch Nessin hirviön etsinnässä aiotaan ottaa todella kovat keinot käyttöön, sillä apua on pyydetty Yhdysvaltain avaruushallinto Nasalta.

Kuuleeko Nasa? Loch Nessillä tarvitaan apua

Kuva: Pixabay

Tänä keväänä tulee kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun Loch Nessillä järjestettiin historian ensimmäinen suuri etsintäoperaatio. Sir Edward Mountain -tutkimusretkenä tunnettu suuretsintä järjestettiin 30.5-2.6.1934.

Vapaaehtoisista koostunut väkijoukko tarkkaili järven pintaa herkeämättä muutaman päivän ajan, mutta vesipeto ei etsijöiden suureksi harmiksi näyttäytynyt. Kuitenkin – tuon ensimmäisen järjestetyn etsinnän jälkeen Loch Ness -keskuksen virallisiin tietoihin on kirjattu 1156 havaintoa hirviöstä.

Uusimpaan etsintään haetaan vapaaehtoisia sekä paikan päälle että omien näyttöpäätteiden ääreen. Järvelle saapuvat saavat tehtäväkseen tarkkailla jokaista järven pinnan värähtelyä ja epänormaalia liikettä vedessä. Kotisohvalla etsintään voi osallistua tuijottamalla vettä suoran nettilähetyksen välityksellä.

Loch Ness -keskuksen markkinointijohtaja Aimee Todd toivoo mahdollisimman monen hirviöfanin liittyvän mukaan etsintään ja esittää kaikille myös pyynnön: Painostetaan porukalla Nasa mukaan operaatioon!

Advertisement

Keskuksessa odotetaan kovasti, että Nasa saapuisi laitteineen järvelle, sillä usko hirviön olemassaoloon on kova. Nasan luotaimet, kuvannuslaitteet ja ties mitkä pelit sun vehkeet paljastaisivat varmuudella järven syvyyksissä lymyävän hirviön.

Eri asia onkin sitten se, paljonko Nasaa kiinnostaa Loch Nessin hirviön etsiminen. Ja toisaalta: Onko kyseessä vain nerokas markkinointitempaus, jolla Loch Ness saa julkisuutta ja matkailijoita?

Keskuksessa pelkkä julkisuustemppu on kiistetty jyrkästi. Jotain eriskummallista Loch Nessin järvessä elää ja nyt on korkea aika saada selville, mikä tuo olio on. Nasalla olisi varmasti välineet mysteerin selvittämiseksi!

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version