Oudot uutiset

Pässi tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen naisen taposta

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään Etelä-Sudanissa tapahtuneesta henkirikoksesta, johon syyllistynyt pässi tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen.

Lisäksi kerromme huimasta olutalesta, kun tulevana maanantaina brittiläisestä pubiketjusta saa tuopillisen vain kuudella pennillä. Kuningattaren platinajuhlan kunniaksi järjestettyyn tempaukseen liittyy kuitenkin rajoittava ehto, joten haaveet lähes ilmaisesta pubi-illasta voi unohtaa. Uutisissa mukana myös maailman vanhimmaksi koiraksi juuri julistettu 22-vuotias Pebbles.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Pässi tuomittiin Etelä-Sudanissa kolmen vuoden vankeuteen naisen taposta

Aiemmin toukokuussa Etelä-Sudanissa, Akuel Yolin paikkakunnalla tapahtui henkirikos, josta syylliseksi tuomittu on nyt saanut kolmen vuoden vankeusrangaistuksen. Uhri oli 45-vuotias Adhieu Chaping ja tappaja oli nimettömänä pysyttelevä pässi.

Pässi oli hyökännyt Chapingin kimppuun ja puskenut naista useita kertoja niin kovalla voimalla, että tämän kylkiluut murtuivat. Chaping menehtyi myöhemmin vammoihinsa. Poliisi yhytti hyvin nopeasti tekijän, joka myös samantien pidätettiin. Yllä olevan kuvan pässi liittyy tapaukseen.

Advertisement

Kaupunginjohtaja Elijah Mabor selvensi lehdistölle tapahtumien kulkua: ”Omistaja on syytön ja pässi on syyllistynyt rikokseen, joten se ansaitsee tulla pidätetyksi ja joutuu myöhemmin vastaamaan teoistaan oikeuden edessä”.

Oikeudenkäynti järjestettiin pikaisella aikataululla ja paikallisten medioiden mukaan syylliseksi todettu pässi kärsii vankeustuomionsa sotilasleirillä. Vaikka pässin omistaja Duony Manyang Dhal todettiin täysin syyttömäksi kotieläimensä väkivaltaisuuksiin ja hän vältti siten vankilatuomion, määrättiin hänet kuitenkin antamaan uhrin perheelle viisi lehmää vahingonkorvauksena. Todennäköisesti Dhal tulee menettämään myös pässinsä, kunhan se on ensin kärsinyt kolmen vuoden tuomion, sillä paikallisen lain mukaan ihmisen tappanut kotieläin kuuluu antaa uhrin perheelle.

Pässin omistaja ja uhrin perhe ovat oikeuden asiakirjojen mukaan sukulaisia ja naapureita, ja he ovat sulassa sovussa kirjoittaneet sopimuksen tuomion ja vahingonkorvausten toimeenpanosta.

Brittipubi tarjoaa kuningattaren platinajuhlan kunniaksi tuopillisen olutta 6 pennillä

Brittiläinen Greene King -pubiketju juhlistaa omalla tavallaan 70 vuotta vallassa ollutta kuningatar Elisabet II:sta. Kaikissa ketjun pubeissa saa toukokuun viimeisenä päivänä ostettua tuopillisen olutta kuudella pennillä. Se on euroissa noin seitsemän senttiä.

Virallisesti kuningattaresta tuli Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija 6.2.1952, kun hänen isänsä kuningas Yrjö VI menehtyi, mutta platinajuhla järjestetään vasta kesäkuun alussa. Greene King ottaa juhlintaan varaslähdön; varmaan myös siksi, että varsinaisina juhlapäivinä olut virtaa ilman että sitä täytyy myydä puoli-ilmaiseksi.

Greene Kingillä on 408 pubia ja niissä kaikissa saa tuopillisen oman panimon olutta pilkkahinnalla. Kuuden pennin hinta ei ole tuulesta temmattu, vaan sen verran tuopillisesta piti pulittaa vuonna 1952, kun Elisabet II nousi valtaistuimelle. Greene Kingin markkinointijohtaja Andrew Gallagher uskoo, että jotkut pubin vakioasiakkaista muistavat vuosikymmenten takaisen vallanvaihdon, mutta he todennäköisesti olivat tuolloin vielä liian nuoria istumaan baarissa kuuden pennin oluella.

Advertisement

Valitettavasti Greene Kingin tarjous on hieman liian hyvä ollakseen täysin totta. Kyllä, tuoppi irtoaa 6 pennillä niille, jotka tietävät lausua tarjoilijalle koodisanan ”1952”. Mutta koko iltaa vuosilukua ei kannata turhaan olla kuiskimassa, sillä tarjous on voimassa kullekin asiakkaalle vain kerran.

Maailman vanhin koira on 22-vuotias Pebbles

Paljon julkisuutta saanut nimeäminen maailman vanhimmaksi elossa olevaksi koiraksi kiiri myös eteläcarolinalaisen Gregoryn perheen korviin. ”Aloimme saada yhteydenottoja sukulaisilta ja ystäviltä, jotka olivat lukeneet 21-vuotiaan koiran ennätyksestä”, kertoo Julie Gregory. Viesteihin ja soittoihin oli hyvä syy, sillä Gregoryillä on tuotakin vanhempi koira, 22-vuotias Pebbles. Pebbles, rodultaan amerikankääpiökettuterrieri, on syntynyt maaliskuun 28. päivänä vuonna 2000.

Advertisement

Julie Gregory otti välittömästi yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjaan ja haki ennätystä Pebblesin haltuun. Nyt titteli on myönnetty oikeutetusti vanhalle rouvalle. Kantrimusiikkia ja halihetkiä rakastava Pebbles-koira on hyvässä kunnossa ja aktiivinen – joskin lähinnä iltaisin. ”Pebbles on kuin pahainen teini, joka nukkuu kaiket päivät ja kukkuu yöt.”, kertovat omistajat iäkkäästä silmäterästään.

Lue myös:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version