Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Mies petti seksinukkevaimoaan hopeisen naamion kanssa

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla erikoisesta pettämistapauksesta, jossa osapuolina ovat kazakstanilainen kehonrakentaja, seksinukke ja hopeinen naamio.

Lisäksi kerrotaan presidentin nimen selkäänsä saaneesta manaatista, ikävän tripin aiheuttaneista taikasienistä ja käärmeen ennennäkemättömästä tavasta kiivetä. 

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset! 

Kehonrakentaja petti tuoretta seksinukkevaimoaan hopeisen naamion kanssa

Instagramissa kazakstanilaista kehonrakentajaa Yuri Tolochkoa seuraavat järkyttyivät tällä viikolla pahasti, kun mies julkaisi itsestään videon pettämässä tuoretta vaimoaan.

Tolochkon ja Margo-vaimon oli tarkoitus mennä naimisiin jo viime keväänä, mutta koronapandemian vuoksi häitä juhlittiin vasta marraskuussa. Muitakin vastoinkäymisiä parin tiellä on ollut, sillä suhteen tultua julkisuuteen Margo alkoi kärsiä ulkonäköpaineista ja some-seuraajien ikävät kommentit ajoivat hänet plastiikkakirurgin pakeille ennen suhteen virallista sinetöintiä. Kaiken lisäksi tuore morsian joutui juuri ennen joulua sairaalaan.

Ilmeisesti rakkaasta erossa oleminen kävi Tolochkolle liian raskaaksi ja hän lähti etsimään läheisyyttä muualta. Talvi-iltoja lämmittämään löytyi uusi tuttavuus, jonka kanssa viettämästään intiimistä hetkestä Tolochko raportoi seuraajilleen. Videolla esiintyvä ja nimettömänä pysyvä salarakas vaikuttaa olevan jokin tunnistamaton, hieman naamiota muistuttava hopeinen esine.

Miehen onneksi vaimo ei todennäköisesti ole syrjähypystä yhtä pahoillaan kuin some-kansa, sillä Margo on silikoninen seksinukke. Tai kuka tietää minkälaisen saarnan Tolochko saa, sillä hän on kertonut vaimonsa kiroilevan liikaa, vaikka tämä onkin sisimmältään herkkä sielu. Tolochko uskoo avioparin jatkavan pettämisestä huolimatta onnellisena yhdessä, kun vaimo kotiutuu korjaustoimista – mikä ikinä sairaalassaolon syy onkaan… 

Pariskunta on pitänyt yhtä vuodesta 2019 saakka. Ensimmäisen kerran he tapasivat baarissa, kun joku toinen mies ahdisteli Margoa ja Tolochko pelasti neidon pulasta.

Advertisement

Kuka sanoikaan, että ritarillisuus on kuollut!?

Lue myös:
10 epätavallista avioliittoa esineiden ja asioiden kanssa

Manaatin selkään kaiverrettiin TRUMP

Se ei näköjään riitä, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vuoksi käydään muiden ihmisten kimppuun; kohteeksi on joutunut myös täysin viaton eläin. Toki kukaan ei voi tietää, oliko ilkeä temppu Trumpin kannattajien vai vastustajien tekosia, mutta jokainen voi tehdä asiasta valistuneita arvailuja.

Viime sunnuntaina Floridassa Homosassa-joen suulla nähtiin manaatti, jonka selkään oli kaiverrettu TRUMP. Suurikokoisesta merinisäkkäästä kuvattu video lähti nopeasti kiertämään sosiaalisessa mediassa ja on vihastuttanut ihmisiä ympäri maailman.

Advertisement

Manaatteja tutkivien asiantuntijoiden mukaan eläin ei vaikuta videolla loukkaantunelta ja kirjaimetkin on raaputettu selän ihossa kasvaneeseen levään. Mutta siitäkin huolimatta uhanalaiset manaatit ovat liittovaltion laissa suojeltuja, ja tapauksesta on aloitettu tutkinta, jota johtaa Yhdysvaltain sisäministeriön alaisuudessa toimiva kaloista ja villieläimistä vastaava virasto. Manaattien kaltoinkohtelu tai häirintä voi johtaa jopa 50 000 dollarin (noin 41 000 €) sakkoihin ja vuoden vankeustuomioon.

Lassona liikkuva käärme

Current Biology -lehdessä julkaistiin tammikuun 11. päivänä artikkeli ruskopuukäärmeistä, jotka osaavat kiivetä täysin ennennäkemättömällä tavalla.

Tyynessämeressä sijaitsevalla Guamilla haitalliseksi vieraslajiksi julistettu ruskopuukäärme uhkaa monia saaren kotoperäisiä lintuja. Colorado State University -yliopiston tutkijat Julie Savidgen johdolla ovat olleet Guamilla mukana projektissa, jonka tarkoituksena on löytää keinoja uhanalaisen mikronesiankottaraisen suojeluun.

Kun ihminen vahingossa toi ruskopuukäärmeitä saarelle 1940- luvulla, lähtivät lintukannat samantien romahtamaan. Tutkijat ovat nyt kokeilleet, estäisikö muualla tehokkaaksi ratkaisuksi osoittautunut metallisylinteri myös Guamilla käärmeitä pääsemästä lintujen pesiin.

Advertisement

Moniin muihin lajeihin se toimi, mutta ruskopuukäärme oli aivan oma lukunsa.

Yön pimeydessä kuvatulla videolla tutkijat todistivat, kuinka käärme oli kietonut itsensä silmukaksi sylinterin ympärille ja kiipesi ”lassoliikkeeksi” nimetyllä tyylillä sileää pintaa ylöspäin. Minkään muun lajin ei tiedetä liikkuvan samalla tavalla, ja entuudestaan käärmeillä onkin tunnistettu neljä erilaista liikkumistyyliä – ”lassokiipeäminen” on nyt viides.

Kiipeämistyyli selittää myös sen, miten käärmeet ovat päässeet sähkötolppien päälle aiheuttamaan vuosittaisia sähkökatkoksia; sekin on ollut täysi mysteeri ennen tätä löydöstä.

Tutkijoiden mukaan ”lassoliike” ei kuitenkaan ole käärmeelle mikään helppo rasti, sillä nouseminen on hidasta ja eläin luisuu usein alaspäin. Käärmeet joutuvat näin kiivetessään pitämään usein taukoja, joiden aikana tutkijat havaitsivat raskasta hengittämistä.

Löydös on antanut arvokasta lisätietoa lintujen suojelutyöhön, sillä tutkijoiden on keksittävä jälleen uusi tapa päihittää evoluution huippuunsa hiomat käärmeet. 

Advertisement

Taikasienet alkoivat lisääntyä miehen veressä

Tällä viikolla arvostetussa psykiatrian alan tiedejulkaisussa Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry esiteltiin melkein kohtalokkaasti päättynyt taikasienten aiheuttama trippi. Ja nyt ei puhuta siivousvälineestä!

Esimerkkitapauksen ”päähenkilö”, 30-vuotias mies, oli hiljattain lopettanut kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön määrätyn lääkityksen ikävien sivuvaikutusten vuoksi, ja piikittämällä sieniä verenkiertoonsa hän oli pyrkinyt pitämään sairautensa aisoissa ja samalla helpottamaan opioidien käytön jälkeisiä vieroitusoireita.

Mies oli lukenut netistä, että psilosybiinisienet psykedeelisenä päihteenä saattaisivat auttaa kyseisissä ongelmissa, joten hän oli keittänyt itselleen taikasieniteetä. Sen sijaan, että hän olisi ottanut siitä hörpyn, päätti hän kokeilla nopeammin vaikuttavaa tapaa. Mies siivilöi nesteen kaatamalla sen vanulapun läpi ja ruiskutti sitten suoraan suoneensa. Seuraavina päivinä hän rupesi voimaan pahoin ja hänen ihonsa alkoi kellertää. Pian alkoi myös raju ripuli ja verioksennukset.

Normaalisti taikasienet ja niiden keskushermostoon vaikuttava psilosybiini eivät ole hengenvaarallisia, mutta tämä potilas vietti 22 päivää teho-osastolla, jossa häntä hoidettiin hengityskoneeseen liitettynä monielinvaurion vuoksi.

Verikokeissa hänellä todettiin huurumadonlakin, Psilocybe cubensis, aiheuttama infektio. Sieni oli siis tykännyt verestä kasvualustana ja alkanut lisääntymään miehen kehossa. Onneksi sieni-infektiota vastaan aloitettu antibioottihoito tehosi ja mies on sittemmin kotiutunut tripiltään. 

Tuoreimman tutkimustiedon mukaan psilosybiini on potentiaalinen hoitokeino masennukseen, ahdistukseen ja riippuvuuksiin, mutta VAIN silloin, kun se on lääkärin määräämää ja annostelemaa. Useimmiten sitä annetaan pillerinä ja vain hyvin harvoin injektiona – silloinkin terveydenhuollon ammattilaisen pistämänä.

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version