Oudot uutiset

Pariskunta sai mojovat pysäköintisakot, koska auto oli parkkeerattu omalle pihatielle

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan yhdysvaltalaispariskunnasta, jonka sähköpostiin kilahti mojovat pysäköintisakot. Syystä, että he olivat parkkeeranneet omalle pihatielleen.

Lisäksi uutisissa kerrotaan japanilaisesta akvaariosta, joka kamppailee taloudellisesti, kun elintarvikkeiden hinnat jatkavat nousuaan. Akvaarion asukkaat ovat suhtautuneet nihkeästi ratkaisuun, jossa niille syötetään edullisempaa kalaa.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Pariskunta sai mojovat sakot, koska he olivat parkkeeranneet autonsa omalle pihatielleen

Yhdysvaltain San Franciscossa asuvat Judy ja Ed Craine hieraisivat muutamaan otteeseen silmiään, kun sähköpostiin kilahti massiivinen parkkisakko. Kirjeen mukaan Crainet olivat kaupungille pystyssä 1542 dollaria (noin 1514 euroa) virheellisen parkkeerauksen vuoksi. Eikä siinä vielä kaikki, sillä sakon mukana tuli ”uhkaus”: Jos lainvastaisuus jatkuu, eikä autoa siirretä pois, on jokaiselta parkkipäivältä tiedossa 250 dollaria lisäsanktiota.

Erikoisinta on se, että Crainet rikkoivat lakia parkkeeraamalla ajoneuvonsa ikiomalle pihatielleen. Törkeää.

Lähes 40 vuoden ajan Crainet ovat pysäköineet autonsa oman talonsa eteen, omalle pihatielleen, joten yhtäkkinen sakko sai aikaan tietenkin liudan kysymyksiä. Päällimmäisenä se, että kyseessä täytyi olla virhe. Sakko ei edes ollut tullut poliisilta tai pysäköinninvalvojalta, vaan suoraan kaupungin kaavoituksesta vastaavalta osastolta.

Mutta kyse ei ollut virheestä. Kaupungilta ilmoitettiin, että Crainet olivat rikkoneet lakia viimeiset vuosikymmenet, sillä pihatielle parkkeeraaminen ei ole koskaan ollut sallittua. Kävi ilmi, että jossain ikiaikaisessa kaupungin kaavoituksen säännöstössä on pykälä, jossa kielletään ajoneuvon – oli se sitten auto tai hevoskärry – pysäköinti pihatielle, ellei parkkeeraus tapahdu autotallin eteen. Muussa tapauksessa pysäköinti on laitonta, koska se näyttää epämiellyttävältä.

Crainet pitivät kummallisena sitä, että heidän naapurinsa eivät olleet saaneet sakkoja. Kaupungilla oli kuitenkin vastaus valmiina: naapureilla on autotallit. Pienen porsaanreiän kaupunki kuitenkin Craineille antoi, sillä sakko kumottaisiin, jos he pystyisivät todistamaan, että talon pihatielle on alusta saakka pysäköity. Niinpä he kaivoivat esille 34 vuotta vanhan valokuvan, jossa näkyi auto pihatiellä. Ei kelvannut kaupungille, sillä kuva ei osoittanut vuonna 1910 valmistuneen talon pihatien historiallista käyttöä pysäköintitarkoituksessa.

Niinpä pariskunta ryhtyi penkomaan internetiä. Ja sieltä netin syövereistä, satojen mustavalkoisten kuvien läpikäymisen jälkeen, löytyi vuodelta 1938 peräisin oleva epäselvä ilmakuva, jossa pihatiellä näyttää olevan jokin musta möltti. Crainet ovat varmoja, että kuvan möltti on joko auto tai hevosvaunut – joka tapauksessa jokin ajoneuvo pysäköitynä. Nähtyään tämän todisteen kaupunki on ottanut asian uudelleen käsittelyyn. Ratkaisua odottaessaan Crainet joutuvat kuitenkin pysäköimään kadun varteen välttääkseen uudet sakot.

Advertisement

Toivottavasti maalaisjärki voittaa ja Crainet saavat ”parkkipaikkansa” takaisin.

Jäljelle jää vain kysymys, että miksi kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen kaupunkia yhtäkkiä rupesi kiinnostamaan yhdelle pihatielle parkkeeraaminen.

Syyllinen on meidän jokaisen pahin vihollinen: kaupunki oli saanut nimettömän vihjeen kyttäävältä ja tiukkapipoiselta naapurilta, jolla ei selvästikään ole omaa elämää. Tietenkin.

Japanilainen akvaario pulassa: Pingviineille ei kelpaa halvempi kala


Japanilasissa Hakone-en akvaariossa on jouduttu tekemään muutoksia kohonneiden elintarvikkeiden hintojen vuoksi. ”Uhreja”ovat akvaarion pingviinit ja saukot, jotka aiemmin ovat syöneet onnellisina piikkimakrillia eli ajia, mutta joutuvat nyt tyytymään edullisempaan kalaan – sabaan eli ”tavalliseen” makrilliin. Eläimet eivät ole purematta nielleet muutosta.

Ajin hinta on noussut viime kuukausien aikana jopa 30 prosenttia, joten akvaario on joutunut taloudellisiin vaikeuksiin. Koska pääsylippujen hintoja ei haluttu nostaa, päätettiin eläimille annetussa kalassa siirtyä edullisempaan vaihtoehtoon. Jotkut akvaarion asukkaat ovat kuitenkin tehneet kantansa selväksi: Pingviinit nyrpistelevät ja kääntyvät ylimielisesti pois, kun hoitajat tarjoavat niille makrillia. Saba ei kelpaa myöskään saukoille, jotka juoksevat karkuun haistettuaan kalaa.

Advertisement

Kompromissia on haettu sekoittamalla kalliimpaa ajia edullisen saban joukkoon, jolloin akvaarion nirsoimmatkin asukit ovat suostuneet ruokailemaan. Akvaarion työntekijän Hiroki Shimamoton mukaan muitakin leikkauksia on jouduttu tekemään, muun muassa sähkölasku on saatu jopa puolta pienemmäksi jättämällä toinen akvaarion kahdesta kiertovesipumpusta kokonaan pois käytöstä.

Akvaariosta kuitenkin vakuutellaan, että eläinten tarpeisiin pyritään vastaamaan parhaimman mukaan: ”Kaikki akvaarion eläimet ovat perhettä ja teemme kaikkemme pitääksemme ne terveinä. Emme ikinä pakottaisi niitä syömään jotain sellaista, mitä ne eivät haluaisi”.

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version