Oudot uutiset

Kiinalaiseksi vakoojaksi epäilty pulu vapautettiin 8 kuukauden vankeuden jälkeen

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen vakoiluepäilyyn: Intian viranomaiset ovat vapauttaneet kiinalaiseksi vakoojaksi epäillyn pulun kuukausia kestäneestä vankeudesta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Vakoilusta epäilty pulu vangitaan

Kuva: PETA India

Viime toukokuussa Intiassa vangittu kesykyyhky on vapautettu eläinoikeusjärjestö Petan puututtua asiaan. Pulun epäiltiin olevan kiinalainen vakooja, minkä vuoksi se oli vangittuna kahdeksan kuukauden ajan.

Peta on julkaissut aiheesta tiedotteen, joka avaa tapahtumien kulkua ja pulun päätymistä vangiksi.

Kesykyyhky otettiin kiinni Mumbain sataman alueella, kun sen siivissä havaittiin tekstiä, joka vaikutti kiinalta. Kiinankieliset sanat herättivät epäilyt vakoilusta ja lopulta satamassa patsastellut pulu joutui poliisin haaviin. Lisäksi pululla oli jalassaan kaksi rengasta, joissa oli kiinankielistä tekstiä ja tämän lisäksi toisen renkaan sisällä oli mikrosiru.

Advertisement

Mumbaissa viestejä kuljettaviin kyyhkyihin suhtaudutaan vakavasti. Vuonna 2016 viranomaiset vangitsivat linnun, joka kantoi mukaan viestiä, jossa uhkailtiin Intian pääministeriä Narendra Modia.

Tutkimus valmistuu ja vakoojan todellinen tausta selviää

Kuva: PETA India

Tuorein vakoilusta epäilty ei viettänyt vankeuskuukausia poliisin putkassa, vaan se oli siirretty tutkinnan ajaksi paikalliseen eläinsairaalaan. Sairaala oli lähes alusta saakka pyytänyt lupaa vapauttaa kyyhky sinne, minne se kuuluu – eli lentämään vapaana. Vasta Petan puuttuminen johti vangin vapautukseen.

Asiaa saattoi vauhdittaa myös se, että poliisi oli vihdoin saanut tutkimuksen valmiiksi. Vakoilusta ei sitten lopulta ollutkaan kyse, mikä tuli ilmi mikrosirun tutkimisen jälkeen.

Kyseinen kyyhky oli osallistunut Taiwanissa järjestettyyn viestikilpailuun ja erehtynyt reitistä. Todennäköisesti lintu ei kuitenkaan ollut lentänyt Taiwanista Intian länsirannikolle.

Oliko se väsynyt tai loukkaantunut, sitä ei kukaan tiedä, mutta Mumbain poliisin tutkija Ravindar Patil uskoo, että se oli lentänyt laivaan jossain lähellä kotiaan. Taiwanista tulevat rahtilaivat saapuvat juuri siihen Mumbain sataman osaan, josta pulu viime toukokuussa otettiin kiinni. Sitten se oli ehkä vain muina lintuina astunut ulos laivasta ja päätyi vakoilusta epäillyksi.

Kun mediat ovat tiedustelleet Patililta, että mitä jos kyyhkyn taiwanilaiset omistajat tulevat kansainvälistä julkisuutta saaneen tapauksen jälkeen kyselemään lintunsa perään, niin poliisilla on vastaus valmiina: ”Nyt se kuuluu tänne meille ja lentämään Intian taivailla.”. Pulu vapautettiin viime viikon tiistaina.

Advertisement

Vaikka tapaus kuulostaa ylireagoinnilta Intian viranomaisten osalta, niin eläimiä on kautta aikojen käytetty vakoilussa ja sotilastehtävissä. Eikä tämä ole mitään historian havinaa, vaan ihan nykypäivää. Vaikka arkinen pulu voi vaikuttaa erikoiselta valinnalta vakoojaksi, niin todellisuudessa ne soveltuvat tehtävään mitä parhaiten. Kyky lentää pitkiä matkoja ja palata kotiin on loistava ominaisuus viestinviejälle tai jopa pienen kameran kuljettajalle.

Kesykyyhkyjä käytettiin viestien viejinä sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa, ja hieman tuoreemmissa tapauksissa puluja on valjastettu muun muassa huumeiden salakuljetukseen.

Lue tästä: Pulut kantavat huumeita pienissä repuissa kanadalaisiin vankiloihin

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version