#vainsuomijutut

Suomea ei ole olemassa! 10 salaliittoteoriaa tukevaa väitettä

Julkaistu

No nyt! Oletko tietoinen salaliittoteoriasta, jonka mukaan Suomea ei ole olemassa? Ei virallisena valtiona eikä myöskään maantieteellisesti.

Oi Internet, mitä tekisimmekään ilman sinua!? 

Salaliittoteoria sai alkunsa vuonna 2015, kun sen paljasti maailmalle Reddit-yhteisöpalvelun käyttäjä Jack, nimimerkillä Raregans. Hän osallistui keskusteluun, jossa kysyttiin kummallisimpia vanhempien opettamia asioita. Walesilainen Jack kertoi vuosia aiemmin katsoneensa vanhempiensa kanssa TV-ohjelmaa, jossa Suomi oli mainittu. Torille lähtemisen sijaan vanhemmat olivat ohimennen sanoneet, ettei Suomea edes ole olemassa ja selittäneet asian vedenpitävien todisteiden kera.

Kommentointi räjähti käsiin. 

Suurin osa ihmisistä ymmärsi Jackin vitsailevan (hänen vanhempansa eivät ole Suomen vastaisessa salaliitossa ja koko perhe tietää Suomen olevan olemassa). Osa käyttäjistä tuli nopeasti korjaamaan tiedon ja valistamaan Jackia, että Suomi todella on oikea maa. Pieni osa kommentoijista (lienevätkö suomalaisia) suuttui ja Jack on kertonut saaneensa jopa uhkausviestejä. 

Advertisement

Minimaalisen pieni osa otti salaliittoteorian tosissaan. Heidän mukaansa todistusaineisto on liian vahva, eivätkä toisen puolen vastaväitteet ole riittäviä teorian kumoamiseen. 

Listafriikki sukelsi syvälle pimeään verkkoon ja yritti saada selkoa tästä hämmentävästä salaliittoteoriasta – tietysti pilke simäkulmassa! Tässä kymmenen todistetta, jotka osoittavat pesunkestävästi, että Suomea ei ole olemassa. On vain Suomen muotoinen meri, johon on YK:n aloitteesta luotu keksitty maa-alue.

Venäjän ja Japanin yhteinen salaisuus

Venäjän ja Japanin välit ovat pitkään olleet epävakaat. Nykyisin kiistaa aiheuttaa Kuriilien saaret, jotka Neuvostoliitto valtasi toisen maailmansodan lopulla, ja joiden palauttamista Japani on vaatinut vuosikymmenten ajan. Tämä on faktaa. 

Salaliittoteoreetikoiden mielestä se herättää kuitenkin muutaman kysymyksen: 

Miksi toisen maailmansodan aikana näiden, vastakkaisilla puolilla sotineiden, naapurimaiden välillä ei käyty suuria taisteluita?

Miksi Japani allekirjoitti hyökkäämättömyyssopimuksen vain vuonna 1941 vain muutama kuukausi ennen kuin sen liittolainen, Saksa, kävi sotaan Neuvostoliiton kanssa?

Advertisement

Miksi naapurivaltioiden välit eivät kylmän sodan aikana olleet geopoliittisista erimielisyyksistä huolimatta sen tulehtuneemmat?

Syy: Niillä oli yhteinen, YK:n lanseeraama salaisuus. Suomi.  

Kalastuslupa, Siperian rata ja Nokia

Jo 1900-luvun alusta saakka tulehtuneissa väleissä olleet Japani ja Venäjä solmivat vuonna 1928 kummallisen sopimuksen, joka takaa japanilaisille oikeuden kalastaa Venäjän Tyynenmeren puoleisilla merialueilla. (Toim. huom.: Sopimus on todellinen.)

Todennäköisesti siihen liitettiin mukaan myös Neuvostoliiton toisella puolella sijaitseva vesialue, Itämeri. Erityisesti nyt, kun kalastusta on alettu kansainvälisillä sopimuksilla rajoittamaan, on Ruotsin ja Venäjän välinen vesistö loistava kalastuspaikka, koska eihän kellään tule mieleenkään valvoa aluetta, jossa ajatellaan olevan maata. Vastineeksi japanilaiset kalastajat antavat osuuden saaliistaan venäläisille.

Kalat kuljetetaan junalla läpi Venäjän ja lopulta maan itärannikolta Japaniin. Koko Venäjän halkova Siperian rata on rakennettu nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Koko kuljetusprosessi suoritetaan japanilaisen peiteyhtiön, Nokian nimissä. Tämän takia Japani oli pitkään Nokian tuotteiden suurin tuontimaa. Siitäkin huolimatta, ettei juuri kukaan Japanissa omistanut Nokian puhelinta.

Okei, okei, leikitään mukana… Nokia perustettiin vuonna 1865 ja Siperian rataa alettiin rakentamaan vuonna 1891. 

Advertisement

Japanin ja Venäjän suhteet ovat salaliittoteorian perusta, mutta on olemassa muitakin todisteita, jotka kumoavat Suomen olemassaolon.

Miksi muut valtiot ovat mukana ?

YK:n juoni oli loistava, sillä eihän kukaan uskoisi, että jokin valtio olisi keksitty. Aluksi länsimaat lähtivät salailuun mukaan pitääkseen yllä hyviä välejä Japaniin ja etenkin Neuvostoliittoon, koska se oli kylmän sodan aikana kaikkien kannalta parasta. Myöntyminen mukaan peittelyyn oli lännelle myös oivallinen neuvotteluvaltti.

Suomi-salaliitto on itseasiassa osoitus ennennäkemättömästä, kansainvälisestä yhteistyöstä. Ympäri maailman kaikki kartat, ilma- ja satelliittikuvat sekä GPS-järjestelmät on muokattu niin, että niissä näkyy Suomen mallinen maa-alue. Suomalaisten IP-osoitteet on muokattu osoittamaan sijainti keskelle Itämerta. Kaikki avaruuslentäjät ovat mukana salaliitossa, samoin kuin osa lentokapteeneista, ja lentokoneet lentävätkin Suomen yli vain hyvin harvoin.

Entäs me suomalaiset, missä me asumme?

Salaliittoteoreetikoiden mukaan kaikki suomalaiset uskovat aidosti asuvansa Suomessa ja kansallisylpeys omasta maasta on vahva. Suomalaista kulttuuria ei kukaan ole kieltänyt, sillä miljoonat ihmiset ovat siitä todisteena. Nyt on vain kyse siitä, että maantieteellistä aluetta ei ole olemassa. Itseään suomalaisina pitävät asuvat joko pohjoisessa Virossa, läntisellä Venäjällä tai itäisessä Ruotsissa. Erään teoreetikon piirtämän kartan voit katsoa tämän linkin kautta. Toisissa versioissa, esimerkiksi tässä mestariteoksessa, Suomesta ei ole maa-alueena jäljellä mitään.

Helsinki sijaitsee Ruotsissa, ja muut kaupungit ovat levittäytyneet ympäri pohjolaa. Niiden varsinaisella sijainnilla ei ole ulkomaalaisten kannalta merkitystä, sillä kukaan ei vieraile muualla kuin Helsingissä. Kaupunkina se ei eroa muista pohjoismaisista kaupungeista mitenkään. 

Helsingin valot voi nähdä Tallinnasta?

Epäilijöiden (siis niiden, jotka uskaltavat väittää Suomea todelliseksi) keskuudessa on herännyt kysymys siitä, että miten salaliittoon uskovat selittävät kirkkaalla säällä Tallinnaan näkyvät kaupungin valot. Yleisestihän niiden ajatellaan tulevan Helsingistä, joka sijaitsee vain noin 90 kilometrin päässä Suomenlahden toisella puolella. 

Mutta koska Virosta ylöspäin on useiden satojen kilometrien verran aavaa merta, eivät valot voi näkyä mistään kaupungista. Ne ovat tietenkin japanilaisten kalastusalusten valoja! Kangastukset saavat laivat näyttämään kaupungilta.

Suomi on täynnä metsää

Entäs sitten Suomi kaupunkien ulkopuolella? Vastatakseen näihin kysymyksiin salaliiton kannattajat vetoavat siihen, että Suomi on 99 prosenttisesti metsän peitossa. 

Kun Suomi luotiin, oli siitä aluksi tarkoitus tehdä monimutkaisempi kaupunkiverkosto, mutta salaisuuden juonijat olivat laiskoja viimeistelyssään, joten oli helppoa keksiä maa-alue joka on suurimmaksi osaksi asumatonta metsää.

Advertisement

Mikä maalle nimeksi?

Kun Suomi luotiin, haluttiin sille tietenkin antaa nimi. Ruotsin itäisin maakunta oli jo 700-luvulla tullut tunnetuksi nimellä Finland, joten se oli luonnollinen valinta.

Lisäksi nimen haluttiin olevan kunnianosoitus alueella harjoitetulle elinkeinolle, joten siinäkin mielessä Finland oli osuva. Fin on englanniksi evä.

(Oikeita teorioita Suomi- ja Finland-nimien alkuperästä voit käydä lukemassa tämän linkin kautta.)

Suomen ja Japanin samankaltaisuus

Monien salaliittoon ja keksittyyn Suomeen uskovat ovat sitä mieltä, että maantieteellisesti kaukana toisistaan sijaitsevat Japani ja Suomi ovat aivan liian samanlaisia, että se olisi sattumaa. Japanista on siis haluttu tuoda osa kulttuuria Suomen tarinaan.

Kummassakin maassa otetaan sisällä kengät pois. Molempien maiden kansalaiset välttelevät kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa. Kännykät nousivat suosituiksi yhtä aikaa 90-luvulla (NOKIA!!!). Nokia kuulostaa japanilaiselta. Suomi ja japani ylipäänsä kuulostavat muiden korvaan samanlaisilta.

Karaoke ja toisaalta myös hevimusiikki ovat huippusuosittuja sekä Japanissa että Suomessa. Entäs Muumit ja Marimekko? Japanilaiset ja suomalaiset rakastavat kumpaakin. 

Kimi Räikkönen. Suomalainen (tai mistä sitten onkin kotoisin) formulakuski on niin suosittu Japanissa, että hänen kuolemattomista lausahduksistaan on tehty runokirja japanilaisessa haiku-muodossa.

Advertisement

Suomi tunnetaan oudoista asioista

Suomi tunnetaan maailmalla Nokiasta, ja sehän tuli jo käsiteltyä aiemmin. Muut asiat, joista keksitty maamme tunnetaan, ovat ilmeisesti poikiaan tukemaan salaliittoteoriaa.

Eukonkanto, mämmi, avantouinti, jatkuva saunominen, lumihangessa alasti pyöriminen, suopotkupallo, saappaanheitto, torijuhlat…

Videopeli vihaisista, possuja tuhoavista linnuista. Kansainvälisen musiikkikilpailun voittanut, hirviöiksi pukeutunut yhtye.

Kuuluisat suomalaiset urheilijat, tieteentekijät ja taiteilijat ovat kaikki kotoisin Suomen muotoista Itämerta ympäröivistä maista.

Ei ole vaikea uskoa, että maa, jossa joulupukin väitetään asuvan, olisi mielikuvituksen ja kansainvälisen salaliiton tuotetta.

Jos et tähän mennessä ole jo vakuuttunut siitä, että kotimaatasi Suomea ei ole olemassa, niin ehkä listan viimeinen kohta mullistaa ajatusmaailmasi.

Advertisement

Liian täydellinen maa

Mikään oikea valtio ei voi olla vuodesta toiseen maailman paras terveydenhuollossa, koulutuksessa, sukupuolten välisessä tasa-arvossa, lukutaidossa ja lehdistönvapaudessa. Suomi on poliittisesti vakaa ja sen hallitus on maailman vähiten korruptoitunut. Lomat ovat pitkiä ja palkallisia. Ilma on puhdasta ja ihmiset ovat onnellisia.

Niin, sekin vielä. Suomalaiset ovat vuosittain tehtävän tutkimuksen mukaan maailman onnellisin kansa. Suomi on myyttinen, täydellisen maan ja kansan arkkityyppi, jollaiseksi muut maat voivat vain unelmoida tulevansa.

Eihän missään oikeassa maassa voi olla asiat niin hyvin!?

🤷‍♀️ Miten joku voi oikeasti uskoa, että Suomea ei ole olemassa?? Kerro kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme minkälaisia ajatuksia lista herätti. Toivottavasti se sai ainakin hymyn huulille!

Suosituimmat

Exit mobile version