Viihde

Googlen parhaat aprillipilat vuosien varrelta

Julkaistu

Hakukonejätti Google on jo kahdenkymmenen vuoden ajan pilaillut käyttäjiensä kustannuksella aprillipäivänä. Tänä vuonna Google ilmoitti, että aprillipilat jäävät tekemättä, joten palautetaan mieleen sen hauskimpia huijauksia menneiltä vuosilta. 

Ensimmäisinä pilailuvuosinaan, 2000-luvun alussa, Google keskittyi tekemään yhden tai muutaman aprillipilan. Nykyisin huhtikuun 1. päivänä saa olla varpaillaan, kun käyttää mitä tahansa Googlen sovellusta. Vitsejä, piloja ja hauskoja muutoksia on siellä täällä.

Googlen huijausten lisäksi meidän listaltamme löytyy yksi sellainen (törkeä) aprillipila, jonka voit itse helposti tehdä. Sillä voit saada oman kaverin oikeasti kuumenemaan. Listafriikki suosittelee kuitenkin säästämään tempun ensi vuoteen… Tänä vuonna voit vaikka sitoa läheisesi kengännauhat yhteen tai kertoa jonkun puhkoneen renkaat hänen autostaan. Toimii aina!

Nyt kuitenkin katsomaan, minkälaisia ovat olleet Googlen kautta aikojen parhaat aprillipilat. 

Hae tietoa kuvittelemalla mielessäsi haluamasi asia

Hakukonejätin ensimmäinen aprillipila näki päivänvalonsa huhtikuun 1. päivänä (🤦) vuonna 2000. 

MentalPlex -toiminnossa käyttäjän on tarkoitus siirtää mielessään oleva kuva Googleen ajatuksen voimalla. Käyttäjän tulee ottaa hattu ja lasit pois, tuijottaa yksinkertaista GIF:ä, nähdä mielessään haluamansa asia ja lopulta painaa pyörivää kuvaa.

Advertisement

Järjestelmä osaa sen avulla hakea tietoa käyttäjän mentaalisesti lähettämästä kuvasta.

Valitettavasti haku tuottaa joka kerralla vain erilaisen virheviestin:

Error: Useita lähetyksiä havaittu. Hiljennä äänet pääsi sisällä.
Error: Aivoaallot vastaanotettu analogisina. Ole hyvä ja mieti uudelleen digitaalisesti.
Error: Tämän aiheen etsiminen on kielletty kansainvälisessä laissa.
Error: Riittämätön vakaumus. Taputa käsiäsi kolmesti yhteen, veisaa samalla ”Minä uskon” ja yritä uudelleen.

FAQ (esimerkki usein kysytyistä kysymyksistä)
Kysymys: Miksi MentalPlex ohjaa minut sivuille, jotka käsittelevät kumisia leluja, nännejä tai vaippoja?
Vastaus: Vauvasi on liian lähellä tietokoneen näyttöä. Jos sinulla ei ole lapsia, harkitse vakavasti terapiaa.

Tulevaisuuden ennustaja gDay™

Vuonna 2008 Googlen Sydneyn toimistolla suunniteltu gDay™-ohjelma käyttää MATE™-teknologiaa, joka osaa laskea ja ennustaa tulevaisuuden. Ohjelman avulla on mahdollista etsiä netistä tietoa 24 tuntia ennen kuin se on sinne laitettu.

Käyttämällä erilaisia työkaluja, kuten sääennustuksia, netin hakuhistoriaa ja vedonlyöntikertoimia, gDay kertoo luotettavasti, mitä netissä tulee seuraavana päivänä lukemaan. Käyttö on helppoa: hakukentän alta valitset vain kohdan ”yksi päivä aiemmin”.

Advertisement

gDay osaa kertoa tulevan päivän pörssikurssit ja urheilutulokset sekä ennustaa sanatarkasti blogien ja uutisartikkelien sisällön ennen kuin niitä on edes kirjoitettu.

Google perustaa hakutulostensa järjestyksen PageRank -järjestelmään, jota gDay -ohjelmassa tullaan kutsumaan nimellä SageRank. 

FAQ (esimerkki usein kysytyistä kysymyksistä)
Kysymys: Jos asun Yhdysvalloissa, tarkoittaako tämä nyt sitä, että olen 2 päivää Australiaa jäljessä?
Vastaus: Kyllä. Sitä se nimenomaan tarkoittaa.

Googlen treffipalvelu

Vuosi 2008 on se vuosi, jolloin löydät Googlen avulla elämäsi rakkauden!

Google Romance™ on palvelu, jossa voit syöttää itsestäsi niin paljon romanttista ja epäromanttista tietoa kuin haluat, ja Soulmate Search™ hakee sinulle listan sopivista kumppaneista.

Jos mieleisesi henkilö on suostuvainen treffeille kanssasi, Google ehdottaa yhteistyökumppaneidensa palveluita ennen tapaamista. Voit lähettää tulevalle treffikumppanille kukkia tai ehkä haluat tietää hänestä enemmän ja soitat Googlen suosittelemalle meediolle.

Advertisement

Google maksaa nimenomaan teille suunnitellun illan ja tuo tapaamiseen lisämaustetta yhteistyökumppaneiden tarkoin harkituilla mainoksilla, joita ripotellaan erinäisistä lähteistä läpi illan.

Google Romance palveluun voi myös tehdä useita profiileja ja esittää olevansa aivan kuka tahansa. (Toim. huom.: niin kuin varmaan missä tahansa treffipalvelussa.)

Usein kysytyissä kysymyksissä pohditaan Soulmate Search™ -järjestelmän tarkkuutta ja virheettömyyttä, jota yhtiön puolesta kehotetaan vertaamaan normaaliin Google-hakuun, joka ei ikinä tuota turhanpäiväisiä tuloksia. Joskus haussa ei tule mieleisiä kumppaniehdokkaita, jolloin ”Tarkoititko?” -ominaisuus on kultaakin kalliimpi.

Laite, joka lukee kuplamuovia

Japanin Google esitteli vuonna 2017 koneen, joka osaa lukea kuplamuovilla kirjoitettua tekstiä.

Advertisement

Kaikki poksuttelun ystävät voivat nyt painella tietokoneen näppäimistön kokoisesta kuplamuovin palasta kirjaimia vastaavat kohdat ja syöttää muovin sitten lukulaitteen läpi. Lukulaite lähettää poksuttelijan ”kirjoittaman” viestin eteenpäin. 

Kalliimmat kuplamuovit tulevat hajusteiden kanssa, joten vaikka olisit kylmässä pohjolassa, niin poksauttamalla pääset Karibian aurinkoisiin tunnelmiin, kun muovikuplasta vapautuu trooppista tuoksua. 

Käteistä omasta kännykästä

Google Wallet (Google Payn edeltäjä) saa vuonna 2013 täysin ennennäkemättömän ominaisuuden. Googlella on huomattu, että kaiken digitalisaation keskellä ihmiset kuitenkin tarvitsevat käteistä ja välillä pankkiautomaatin löytäminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

Siksi mobiilisovellus saa nyt seurakseen helposti kännykkään liitettävän lisälaitteen, jolla pääsy käteiseen on muutaman painalluksen päässä; missä ikinä oletkin.

Google Wallet Mobile ATM -laiteesta saa pin-koodin syöttämällä nostettua haluamansa summan rahaa, ja sovellus jopa havaitsee, jos automaatin varat ovat vähissä. Tyhjentymisestä se ilmoittaa automaattisesti Googlen itseajavalle panssariautolle, joka tulee muutamassa minuutissa täyttämään laitteen.

Itseajava pyörä

Advertisement

Google halusi kehittää itseajavien autojensa rinnalle samalla teknologialla toimivan itseajavan polkupyörän. Vuonna 2016 sellainen oli valmis markkinoille, ja mikäs sen parempi paikka lanseerata pyörien uusin tulokas kuin pyöräilyn pääkaupunki Amsterdam.

Hollantilaiset pyöräilevät kouluun, töihin ja vapaa-aikanaan, enemmän kuin mikään muu kansa maailmassa. Yhdelle asukkaalle pyöräilyä kertyy jopa 900 kilometriä vuodessa. Googlen ideana oli lisätä pyöräilyn turvallisuutta Amsterdamin kaduilla, ja edistää kaupunkiliikkumista teknologian avulla, mikä on ollut yhtiön pitkäaikainen tavoite.

Myös Amsterdamin apulaispormestari Kajsa Ollongren oli innoissaan uudesta liikkumistavasta. Hänen mukaansa ihmiset voivat jatkaa huoletta töitään pyörän selässä, mikä mahdollisesti saa maan talouden todelliseen nousukiitoon. Myös vanhemmille jää enemmän omaa aikaa, kun he voivat vain istuttaa lapsensa pyörän kyytiin ja lähettää menopelin turvallisesti matkaan. 

Turvallista, fiksua ja helppoa. Näitä kaikkia on itseajava pyörä.

Lisälaitteet läppäriin

Chromebook-läppäri on niin kevyt ja ohut, että sitä on mukava kantaa mukana. Ennen vuoden 2017 kevättä ei Chromebookista ollut mahdollisuutta ottaa kaikkea irti, mutta huhtikuun ensimmäisenä päivänä nettikauppaan myyntiin tulleet lisäosat tekevät siihen radikaalin muutoksen.

Chromebookiin on saatavilla säädettävä tikku, jonka päähän tietokone on helppo ankkuroida. Pienillä mobiililaitteilla selfieiden ottaminen on parasta, mitä ihmiset tietävät, mutta monesti kuvaruudulle ei mahdu kuin muutama henkilö. Groupietikun ansiosta kaikki mahtuvat Chromebookin laajalle näytölle.

Advertisement

Myynnissä on myös erityinen pahvilaatikko, jonka avulla voit saada luotua läppärisi näytön kautta pakomatkan virtuaalitodellisuuden. Kuka enää kaipaa kasvoja painavia laseja?

Ja entäs Chromebookin urheilua rakastavat käyttäjät? Ei huolta, Chromebookia ei enää tarvitse jättää kotiin lenkin ajaksi. Voit ostaa läppärille käsivarsikotelon, jossa se kulkee huomaamattomasti mukana. Tietokoneen isommat näppäimet helpottavat myös suunnattomasti laulujen vaihtamista.

Sähköpostit paperilla

Google on aina kannustanut ihmisiä sähköpostien poistamisen sijaan arkistoimaan ne. (Heidän palveluissaan on aina ollut paljon ilmaista tilaa ja rahalla on saanut vielä vähän lisää.) Vuonna 2007 saatavaksi tulee uusi arkistointipalvelu, Gmail Paper. Se on niille, joita koko nettitouhu jännittää. Paperi on tuttu ja turvallinen asia.

Googlelta saa tulevaisuudessa tilattua kaikki haluamansa sähköpostit paperimuodossa. Ekologisuusaspekti on myös mietitty, sillä materiaali on soijapapujen kierrätettyä limaa. Sähköposteja voi tilata yhden tai tuhat, mitään rajoitteita tulostukselle ei ole, ja se on ilmaista. Toiminta rahoitetaan printtien takapuolella olevilla mainoksilla.

Myös liitteitä voi tilata. Sähköpostin mukana tullut kuva tulostetaan korkealaatuiselle, kiiltävälle valokuvapaperille ja laitetaan paperiliittimellä kiinni paperisen viestin kulmaan. Valitettavasti MP3 tiedostoja Gmail Paper ei voi tulostaa.

Hirviöt kartalla

Google Mapsin karttapalvelussa näkee satelliittikuvana minkä tahansa paikan maailmassa. Vuonna 2011 kuvissa näkyi kuitenkin jotain ylimääräistä. Kartoille oli ripoteltu erilaisia eläimiä ja hirviöitä, joita pääsi todistamaan, jos vain sattui etsimään oikeasta paikasta. 

Isoon saksalaiseen Pfälzer Waldin metsään Google oli laittanut vihreän lohikäärmeen. Bostonissa Zakim-sillan päällä istuskeli punainen hummeri, Amsterdamin läheisyydessä olevassa IJsselmeer-järvessä uiskenteli hai ja Lontoon läpi virtaavassa Thames-joessa polskutteli sarvivalas. On siinä turisteilla ollut ihmettelemistä, kun ovat yrittäneet lukea karttaa.

Advertisement

Googlen päämajan, Googleplexin, päälle oli Kalifornian Mountain View’lla istutettu vaaleanpunainen norsu.

Kirsikkana kakun päällä: Skotlannissa ja muualla maailmassa saatiin huokaista helpotuksesta (tai hirvityksestä), kun ikiaikainen mysteeri viimein ratkesi ja Loch Nessin hirviö näyttäytyi satelliittikuvissa.

Loistava aprillipila kaverille tai perheenjäsenelle

Tämä aprillipila kannattaa toteuttaa vasta sitten, kun vuoden 2020 kevät on vain kaukainen muisto. Uhkarohkeat voivat kokeilla nytkin, mutta vain samassa taloudessa asuville, jotka altistuvat toisilleen muutenkin jatkuvasti. Vieraissa ihmisissä tämä voi aiheuttaa suuttumusta ja sydäreitä.

Aprillipilaan tarvitset vain vedellä täytetyn suihkepullon. Kävele uhrisi taakse ja kuulosta siltä kuin aivastaisit. Samaan aikaan suihkauta pullosta märkä tervehdys kaverisi niskaan. 

Yritä saada joku kuvaamaan kaverisi ilme 🤣

🤷‍♀️ Minkälaisia aprillipiloja sinä olet tehnyt? Kerro kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme, oletko onnistunut pienessä kiusassa.

Advertisement

Suosituimmat

Exit mobile version