Elämäntapa

Lepää rauhassa! 10 Kobe Bryantin unohtumatonta sitaattia

Julkaistu

Tämä on eilen urheilumaailmaa järkyttäneessä helikopterionnettomuudessa menehtyneen Kobe Bryantin muistolle: tässä ovat hänen 10 unohtumatonta sitaattia.

Yhdysvalloista kantautui eilisiltana Suomen aikaa kamalia uutisia. Calabasasin kaupungissa oli tapahtunut helikopterionnettomuus, joka vaati yhteensä yhdeksän ihmisen hengen.

Menehtyneiden joukossa olivat NBA-legenda Kobe Bryant sekä hänen 13-vuotias tyttärensä, Gianna. Heitä jäivät kaipaamaan vaimo/äiti Vanessa sekä pariskunnan kolme muuta tyttöä.

Tämä järkyttävä tragedia kosketti erityisen voimakkaasti myös meitä täällä Listafriikki.com:ssa ja sen myötä me halusimme antaa oman kunnianosoituksemme Kobe Bryantin muistolle, hänen toinen toistaan upeampien sitaattien muodossa.

Kobe Bryantin nimeä ei tulla koskaan unohtamaan, vaan hänen luomansa perintö tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa – tavalla tai toisella.

Advertisement

Julkaisemme nämä sitaatit sekä alkuperäisessä muodossa englanniksi että käännettynä suomeksi.

Määrität itse, miten sinut muistetaan

”It’s the one thing you can control. You are responsible for how people remember you—or don’t. So don’t take it lightly. If you do it right, your game will live on in others. You’ll be imitated and emulated by those you played with, those you played against and those who never saw you play at all. So leave everything on the court. Leave the game better than you found it. And when it comes time for you to leave, leave a legend.”

”Se on yksi asia, jota voit hallita. Olet vastuussa siitä, miten ihmiset muistavat sinut – tai eivät muista, joten älä suhtaudu siihen kevyesti. Jos teet asiat oikein, pelisi jatkaa elämistään muissa. Ne, joiden kanssa pelasit, joita vastaan pelasit ja ne jotka eivät koskaan nähneet sinun pelaavan – he tulevat jäljittelemään sinua, joten jätä kaikkesi kentälle. Jätä peli taaksesi parempana kuin se oli saapuessasi ja kun tulee aikasi poistua, poistu legendana.”

Negatiivisuuden kääntäminen voimavaraksi

”Everything negative – pressure, challenges – is all an opportunity for me to rise.”

”Kaikki negatiivinen – paineet, haasteet – se tarjoaa minulle mahdollisuuden tulla paremmaksi.”

Päätös menestyä

”When you make a choice and say, ’Come hell or high water, I am going to be this [successful],’ then you should not be surprised when you are that. It should not be something that is intoxicating or out of character because you have seen this moment for so long that … when that moment comes, of course it is here because it has been here the whole time, because it has been [in your mind] the whole time.”

”Kun teet valinnan ja sanot itsellesi ”kävi, miten kävi – minä aion menestyä”, älä ole yllättynyt, kun sinusta tulee sitä [menestyvä]. Sen ei tule olla huumaannuttavaa tai sen ei tule yllättää, koska olet nähnyt sen hetken koittavan jo etukäteen… Kun se hetki tulee, totta kai se on tullut, koska se on ollut olemassa aina. Se on ollut mielessäsi koko ajan.”

Menneisyyden hyödyntäminen

”I’m reflective only in the sense that I learn to move forward. I reflect with a purpose.”

”Katson menneisyyteen vain mennäkseni eteenpäin; taaksepäin katsomisella on oltava jokin merkitys.”

Epäonnistuminen on jopa kuolemaa pahempaa

”When we are saying this cannot be accomplished, this cannot be done, then we are short-changing ourselves. My brain, it cannot process failure. It will not process failure. Because if I have to sit there and face myself and tell myself, ’You’re a failure,’ I think that is a worse, that is almost worse than death.”

”Kun sanomme, ettei jokin ole saavutettavissa tai sen saavuttaminen on mahdotonta, me väheksymme itseämme. Minun mieleni ei pysty käsittelemään epäonnistumista. Aivoni ei suostu prosessoimaan epäonnistumista. Jos minun on katsottava peiliin ja sanottava itselleni ”olet luuseri”, se on jopa kuolemaa pahempi.”

Pelaajauran loppuminen

”There is beauty in that. I mean, it’s going through the cycle. I mean, it’s the cycle that is the natural progression of growth, of maturation. I mean, there’s no sadness in that … I see the beauty in not being able to blow past defenders anymore, you know what I mean? I see the beauty in getting up in the morning and being in pain because I know all the hard work that it took to get to this point. So, I’m not, I’m not sad about it. I’m very appreciative of what I’ve had.”

”Siinä on tietynlaista kauneutta. Se kuuluu asiaan. Se kuuluu luonnolliseen kasvamiseen, aikuistumiseen. Ei siihen liity surullisuutta… Näen kauneutta siinä, etten pysty enää jyräämään ohi puolustajista, jos ymmärrät mitä tarkoitan? Kun herään aamulla tuntien kipua, näen kauneutta, koska tiedän, miten paljon se kaikki vaati. Joten ei, en ole surullinen. Sen sijaan arvostan erittäin paljon kaikkea sitä, mitä olen saanut.”

Kukaan ei vihaa hyviä, vihaajat vihaavat parhaita

”Learn to love the hate. Embrace it. Enjoy it. You earned it. Everyone is entitled to their own opinion and everyone should have one about you. Haters are a good problem to have. Nobody hates the good ones. They hate the great ones.”

”Opi rakastamaan vihaa. Syleile sitä. Nauti siitä. Olet ansainnut sen. Jokainen on oikeutettu omaan mielipiteeseensä ja jokaisella tulisi olla mielipide sinusta. Vihaajat ovat positiivinen ongelma. Kukaan ei vihaa hyviä, he vihaavat parhaita.”

Perusasioihin keskittyminen ja älykkyys ovat menestyksen tae

”Can I jump over two or three guys like I used to? No. Am I as fast as I used to be? No, but I still have the fundamentals and smarts. That’s what enables me to still be a dominant player. As a kid growing up, I never skipped steps. I always worked on fundamentals because I know athleticism is fleeting.”

”Pystynkö hyppäämään kahden tai kolmen kaverin yli, kuten aiemmin pystyin? En. Olenko yhtä nopea kuin ennen? En, mutta perusasiat ja älykkyyteni ovat edelleen tallella. Ne mahdollistavat sen, että voin olla edelleen dominoiva pelaaja. En jättänyt lapsuudessani ainoatakaan askelmaa välistä. Keskityn aina perusasioihin, koska tiedän atleettisuuden olevan katoavaista.”

Johtaja ei voi miellyttää jokaista

”Leadership is lonely … I’m not going to be afraid of confrontation to get us to where we need to go. There’s a big misconception where people thinking winning or success comes from everybody putting their arms around each other and singing kumbaya and patting them on the back when they mess up, and that’s just not reality. If you are going to be a leader, you are not going to please everybody. You have to hold people accountable. Even if you have that moment of being uncomfortable.”

”Johtajuus on yksinäistä… En aio pelätä yhteenottoja saavuttaakseni päämäärämme. Suuri harhaluulo on se, että voittaminen ja menestys tulevat automaattisesti kaikille, jotka laittavat kätensä toinen toisensa ympärille, laulavat kumbayaa ja taputtavat toinen toisensa selkää, kun he mokaavat – se ei ole realismia. Jos aiot olla johtaja, et voi miellyttää jokaista. Sinun on asetettava ihmiset vastuuseen, vaikka se tuntuisikin epämukavalta.”

Kipu on vain tunne, ei totuus

”Pain doesn’t tell you when you ought to stop. Pain is the little voice in your head that tries to hold you back because it knows if you continue you will change. Don’t let it stop you from being who you can be. Exhaustion tells you when you ought to stop. You only reach your limit when you can go no further.”

”Kipu ei kerro sinulle, milloin sinun pitäisi lopettaa. Kipu on vain se pieni ääni päässäsi, joka yrittää pidätellä sinua – se tietää, että mikäli jatkat, jokin muuttuu. Älä anna sen estää sinua olemasta kaikkea sitä, mitä voit olla. Uupumus on se, joka kertoo sinulle, milloin lopettaa. Olet saavuttanut rajasi vasta siinä vaiheessa, kun et pysty enää jatkaa pidemmälle.”

🤷‍♂ Mistä sinä tulet muistamaan Kobe Bryantin kaikkein parhaiten? Onko se vain jokin yksittäinen hetki hänen pelaajauraltaan vai kenties jotain, mitä hän sanoi? Haluamme ehdottomasti kuulla, millaisia tuntemuksia ja millaisia mietteitä Bryantin yllättävä ja traaginen poismeno on sinussa aiheuttanut, joten kerro ajatuksistasi alla olevassa kommenttikentässä tai somekanavissamme ⬇⬇

Suosituimmat

Exit mobile version