Oudot uutiset

Lääkärit löysivät naisen virtsarakosta juomalasin – päätyi sinne perin erikoista kautta

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta esineestä, joka löytyi naisen virtsarakosta. Vielä erikoisempaa oli kuitenkin se, miten juomalasi oli rakkoon päätynyt.

Lisäksi kerromme Lontoon kaupungin kamppailusta äkillisiä tulvia vastaan: Apuun on rekrytoitu pari luonnon omaa rakennusmestaria, kun majavat palaavat pääkaupunkiin ensimmäistä kertaa 400 vuoteen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Naisen virtsarakosta löytyi juomalasi – päätyi sinne perin erikoista kautta

Ei ole olemassa kovinkaan montaa asiaa ja esinettä, joita lääkärit eivät olisi onkineet ihmisten sisältä. Usein esineen reitti on melko yksinkertaisesti selvitettävissä, mutta kun virtsarakosta löytyy pieni juomalasi, niin käsillä on melkoinen mysteeri. Tällaisen tilanteen edessä olivat tunisialaiset lääkärit, jotka ovat julkaisseet tapauksesta artikkelin hiljattain ilmestyneessä Urology Case Reports -tiedejulkaisussa.

Potilas oli kärsinyt reilun vuoden verran jatkuvasta ja voimakkaasta virtsaamisen tarpeesta. Tämä 45-vuotias nainen oli tuona aikana käynyt lääkärillä useaan otteeseen hakemassa apua ikävään vaivaan, mutta kaikki hoitokeinot olivat tepsineet vain väliaikaisesti ja oireet olivat aina palanneet.

Sitten viimein kaiken ratkaisseella kerralla lääkärit olivat päättäneet paneutua vaivaan syvemmin ja kuvasivat potilaan lantion seudun. Yllätys oli melkoinen, kun naisen virtsarakossa näytti olevan massiivinen, noin kahdeksan sentin kokoinen virtsakivi. Mutta vielä erikoisempaa oli se, että kalkkeutuman sisällä oli jotain, joka muistutti kovasti juomalasia.

Leikkauksessa kivi poistettiin, ja kun lääkärit avasivat yllätyspaketin, oli sen sisällä todellakin vihreä juomalasi. Kysymyksiä oli huomattavasti enemmän kuin vastauksia, sillä lasi ei ollut mitenkään voinut päätyä virtsaputken kautta rakkoon.

Potilas oli aluksi yhtä yllättynyt kuin hoitohenkilökuntakin, mutta muisti sitten hukanneensa kyseisen lasin nelisen vuotta aiemmin. Lasi ei kuitenkaan ollut hukkunut virtsarakkoonsa, vaan se oli unohtunut hänen emättimeensä.

Nainen oli käyttänyt lasia seksileluna, missä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta hän ei ollut koskaan ottanut astiaa pois. Ja sinne se sitten oli jäänyt. Aikojen kuluessa vieraesine oli aiheuttanut massiivisen tulehduksen, joka oli tuhonnut naisen emättimen ja virtsarakon välistä kudosta. Lopulta näiden ruumiinosien välille oli muodostunut fisteli eli epänormaali käytävä, jota pitkin juomalasi oli siirtynyt rakon puolelle ja alkanut kerätä ympärilleen kalkkeumaa.

Advertisement

Potilas toipui leikkauksesta nopeasti, mutta toivottavasti muistaa lääkäreiden kaikille antaman varoituksen: ”Jos laitat jotain sisääsi, niin muista ottaa se pois”. Tuon voisi kuvitella olevan turha ohje, mutta ihminen se jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen!

Majavat palaavat Lontooseen 400 vuoden jälkeen

Reippaat 400 vuotta sen jälkeen, kun hävisivät Ison-Britannian saarelta, ovat ne tekemässä paluuta. Jos katoaminen oli aikoinaan ihmisen tekosia, niin samalla tavoin on nyt nähtävä takaisintulokin.

Jo muutamien vuosien ajan majavaa on istutettu takaisin vanhoille elinalueilleen Isossa-Britanniassa, mutta vihdoin nuo suurikokoiset jyrsijät pääsevät tutustumaan pääkaupungin menoon. Viimeksi majavia tavattiin Lontoossa silloin, kun William Shakespeare työskenteli siellä.

Nyt Lontoon Enfieldiin on vapautettu majavapariskunta, Justin Beaver ja Sigourney Beaver nimiltään. Ne ovat ensimmäinen askel kaksivuotisessa suunnitelmassa, jonka tarkoituksena on kamppailla äkillisiä tulvia vastaan.

Ilmastonmuutoksen myötä tulvat ovat lisääntyneet ja viime vuosina niistä on tullut hengenvaarallinen riski – varsinkin, kun kaupungin salaoja- ja viemäriverkosto on aikansa elänyt. Huoli on ollut valtava, sillä äkilliset ja laajamittaiset tulvat saattavat täyttää talojen kellareita yllättävän nopeasti, jolloin varsinkin öisin hukkumisen riski on suuri. Lontoossa asuu paljon ihmisiä kellariasunnoissa.

Esimerkiksi vuoden 2021 heinäkuussa Lontoossa satoi vettä useampana eri päivänä enemmän kuin yhtenä keskiverto kuukautena. Sademäärän vuoksi sairaaloita sekä metroasemia jouduttiin sulkemaan, ja yli 1000 kotia kärsi mittavista tulvavahingoista.

Advertisement

Majavien toivotaan nyt tekevän sen, minkä ne osaavat parhaiten; nimittäin rakentavan patoja. Näiden luonnon rakennusmestareiden odotetaan hidastavan veden virtausta ympäröiviltä kosteikoilta ja siten estävän vaarallisen nopeasti nousevia tulvia.

Justin ja Sigourney ovat nyt ensimmäiset rakennuspuuhiin pääsevät majavat, mutta todennäköisesti ne saavat tulevaisuudessa seuraa.

Lue myös:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version