Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Kanadalaispojalta poistettiin maailman pisin maitohammas

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tällä viikolla muutamaan Guinnesin ennätykseen, joista toinen on maailman pisin maitohammas.

Toinen maailmanennätykseen liittyvä uutinen koskee maailman pisimpiä kynsiä, jotka on nyt leikattu ja laitettu museoon näytteille. Lisäksi kerromme upeasta paraatista, jossa faaraoiden muumioita siirrettiin museosta toiseen Kairossa.

Jos olet lukenut Listafriikin oudoimpia uutisia viimeisen kuukauden aikana, niin tiedät tarinan jäälautalle nukahtaneesta mursusta. No, se on taas rikkonut touhuillaan uutiskynnyksen.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Kuninkaallinen muumioparaati kulki juhlallisesti läpi Kairon keskustan


Viime lauantaina, 3. huhtikuuta, Egyptin pääkaupungissa Kairossa saatiin todistaa arvokasta kulkuetta. Kultaiseksi paraatiksi -nimetyssä, suorana televisioidussa tapahtumassa 22 Egyptin entistä hallitsijaa vaihtoi majapaikkaa.

Advertisement

Kyseessä ei ollut mikään kävelykulkue, sillä nämä hallitsijat ovat olleet kuolleina jo vuosituhansien ajan. Faaraoiden muumiot siirrettiin Tahririn aukiolla sijaitsevasta Egyptiläisestä museosta vajaan viiden kilometrin päähän Egyptin sivilisaation kansallismuseoon. Vastaanottajamuseon johtajan Ahmed Ghoneimin mukaan siirrossa oli kyse faaraoiden kunnioittamisesta ja heidän arvolleen sopivammasta ympäristöstä.

Kaikki 18 kuningasta ja neljä kuningatarta siirrettiin varta vasten suunnitelluissa, kullanvärisissä ajoneuvoissa. Museosta toiseen siirtyi myös sarkofageja sekä faaraoiden haudoista löytyneitä esineitä. Kallisarvoisen kuljetuksen kanssa ei jätetty mitään sattuman varaan, vaan jokainen muumio oli laitettu siirtämisen ajaksi typellä täytettyyn, hapettomaan kapseliin, jossa kosteus ja mikrobit eivät päässeet aiheuttamaan vahinkoa. Jopa tiet kulkueen reitillä oli päällystetty uudelleen, jotta kyyti olisi mahdollisimman tasaista.

Suurin osa museota vaihtaneista kuninkaallisista oli Egyptin uuden valtakunnan ajalta noin 1550-1075 eaa. Kulkueessa heidät siirrettiin yksitellen järjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan ja mukana oli muun muassa Ramses II, yksi Egyptin kuuluisimmista faaraoista, ja kuningatar Hatshepsut, joka oli pitkäaikaisin naishallitsija.

Maailman pisin maitohammas

ICYMI 🦷😊

Julkaissut PtboCanada Sunnuntaina 4. huhtikuuta 2021

Kanadalaisesta Luke Boultonista tuli viime viikonloppuna Guinnesin maailmanennätyksen haltija, kun hän sai ilmoituksen itsensä lisäämisestä kuuluisien ennätysten joukkoon. Yhdeksänvuotiaalta Lukelta oli irrotettu maailman pisin maitohammas.

Advertisement

Boultonin perheen mukaan huima 2,6 senttimetrin pituinen maitohammas vedettiin pois syyskuun 17. päivänä vuonna 2019, kun Luke on kahdeksanvuotias. Hammaslääkäri Chris McArthur oli hämmästellyt vasemman yläetuhampaan pituutta ja sanonut, ettei koskaan ollut nähnyt tai kuullutkaan yhtä pitkästä maitohampaasta. Vertailupohjana voi käyttää sitä, että kaikkien aikojen pisin hammas on ollut 3,72 senttiä ja se oli kuitenkin aikuisen suussa. Tuosta hirmuhampaasta voit lukea lisää tästä: Top 10 maailman pisimmät ruumiinosat.

Luken isosisko Leah oli ensimmäisenä heittänyt ilmoille ajatuksen siitä, että voisikohan pikkuveljen maitohammas olla maailmanennätyksen veroinen. Niinpä perhe oli päättänyt tehdä hakemuksen Guinnessille ja vasta nyt selvisi, että Leah’n epäily oli tosiaan osunut oikeaan.

Oli järkyttävää ajatella, että tuollainen hammas oli ollut jonkun suussa”, kertoi isä Craig Boulton PTBO Canada -paikallisuutissivuston haastattelussa.

Maailman pisimmät kynnet leikattiin ja asetettiin museoon näytille


Otetaan oudoimpiin uutisiin mukaan vielä toinenkin Guinnessin ennätyksen haltija, tai periaatteessa hän ei enää sitä ole. Yhdysvaltalainen Ayanna Williams nimittäin leikkautti lähes 30 vuoden ajan kasvattamansa kynnet ja lahjoitti ne Ripley’s Believe It or Not! -museolle Orlandoon, Floridaan. Ne olivat maailman pisimmät kahden käden kynnet naisella.

Viime viikonloppuna Williams marssi Forth Worthissa, Teksasissa, sijaitsevalle ihotautilääkärille leikkauttamaan elämäänsä suuresti hankaloittaneet kynnet. Perinteiset kynsisakset eivät tulleet kyseeseen, vaan lääkäri katkaisi kynnet sähköisellä pyöröterällä. Yhteensä kymmenellä kynnellä oli pituutta 733,55 senttiä. Eli yli seitsemän metriä! Vasemman käden peukalonkynsi oli pisin: 96,1 cm.

Advertisement

Williams on kertonut, että kynsien lakkaaminen oli melkoinen prosessi, joka otti muutaman päivän ja lakkaa kului kolmesta neljään pullollista kullakin lakkauskerralla. Leikkaushetkellä kynnet oli lakattu pinkillä ja kultaisella glitterlakalla.

Williams on sanonut, että tulee varmasti kaipaamaan kynsiään, sillä ne ovat olleet 1990-luvun alusta saakka iso osa hänen identiteettiään. Toisaalta nyt hän voi tehdä paljon sellaisia arkisia asioita, kuten tiskata tai vaihtaa lakanoita sänkyyn, jotka eivät ole kynsien kanssa onnistuneet.

Jäälautalle nukahtaneen mursun seikkailut vol 3.

Kun kerran olemme jo kaksissa eri uutisissa kirjoittaneet napapiirillä jäälautalle nukahtaneesta, Irlantiin päätyneestä ja lopulta Walesiin uineesta mursusta, niin pakkohan tuon seikkailun seuraamista on jatkaa.

Viime aikoina mursu on viihdyttänyt sivustaseuraajia menemällä salamatkustajaksi ohikulkevien laivojen kyytiin ja se on kerran jopa nukahtanut pelastusveneen laskemiseen tarkoitetulle luiskalle. Mursuillahan on tunnetusti hyvät unenlahjat.

Tällä hetkellä Wally-mursuksi nimetty jättiläinen uiskentelee walesilaisen Tenbyn kaupungin edustalla. Luonnonsuojelu- ja tutkimusjärjestöt ovat joutuneet jo hieman ärähtämäänkin ihmisille, koska osa kiinnostuneista on ajanut muun muassa vesiskoottereilla hyvin lähelle villieläintä ja muutenkin sitä on lähestytty liian rohkeasti. Yleisöä on kehotettu pysymään kaukana ja jättämään helposti stressaantuva mursu rauhaan. Muuten Wally vaikuttaa elävän suhteellisen normaalia mursun elämää – vaikkakin ilman lunta, jäätä ja lajitovereita.

Advertisement

Jälleen kerran toistan itseäni: saaga jatkuu.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version