Oudot uutiset

Jättimäinen krokotiili söi koiria ja vaani lapsia: Kyläläisille riitti ja he pistivät pedon pataan!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suuntaamme syvälle Australian takamaille, jossa aggressiivinen suistokrokotiili piinasi asukkaita. Kyläläisille riitti ja lopulta se oli krokotiili, joka päätyi juhlapöydän antimiksi.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Jättimäinen suistokrokotiili piinasi kyläläisiä

Australian Pohjoisterritoriossa sijaitsevassa Bullan pikkukylässä elettiin vielä viikko sitten pelonsekaisissa tunnelmissa. Paikallisia piti varpaillaan lähes nelimetrinen jättikrokotiili, joka oli majoittunut joelle vain muutaman sadan metrin päähän asutuksesta.

Normaalisti suistokrokotiilit eivät kuulu Bullan ympäristön eläimistöön, mutta viimeaikaiset tulvat läheisessä Baines-joessa olivat tuoneet epätoivotun vierailijan kyläläisten riesaksi. Valtaisat tulvat ovat muuallakin Pohjoisterritoriossa vieneet krokotiileja sellaisille seuduille, joissa niitä ei normaalisti tavata.

Suistokrokotiilit voivat kasvaa jopa 6 metriä pitkiksi ja yli tonnin painoisiksi. Ne ovatkin massaltaan suurimpia nykyään eläviä matelijoita. Australian pohjoisosissa ja Kaakkois-Aasiassa tavattavalla suistokrokotiililla on verrattain huono maine, sillä tasaisin väliajoin tulee tietoon hyökkäyksiä ihmisten kimppuun. Ja usein näissä tapauksissa hyökkäykset johtavat ihmisen kuolemaan.

Advertisement

Toisaalta aika moni kohtalokkaista tapauksista olisi voinut olla vältettävissä, jos ihmiset tottelisivat varoituskylttejä. Liian usein krokotiilit ovat napanneet suuhunsa tyhmän turistin, joka on hiprakassa päättänyt käydä yöuinnilla vaaralliseksi merkityssä vesistössä. Ja kenen tahansa Pohjoisterritorioon matkaavan tulisi tietää (ja tältä informaatiolta ei voi välttyä): Missä tahansa – lammessa, joessa, lätäkössä tai meressä – voi olla tappavia krokotiileja!

Bullan liepeille päätynyt krokotiili oli kuitenkin käyttäynyt uhkaavasti ja kyläläisten mukaan tullut joesta rannalle vaanimaan ja jahtaamaan ihmisiä; varsinkin lapsia. Sen myös kerrottiin napanneen hiukopalaksi paikallisten koiria. Johtuiko erikoinen käytös kenties siitä, että krokotiili oli kaukana normaalista elinympäristöstään ja tavallisesta ravinnostaan?

Päätös pelottelulle ja krokotiilia illallispöytään


Suistokrokotiili on ollut vuodesta 1971 lähtien rauhoitettu laji Australiassa ja sen kanta on elpynyt hienosti lähes sukupuuton partaalta. Tällä hetkellä Pohjoisterritoriossa arvellaan elävän noin 100 000 suistokrokotiilia.

Eli ihan noin vain suistokrokotiilia ei tapettu, vaan asiasta keskusteltiin monen eri tahon kesken. Päätöksessä olivat mukana sekä paikallinen viranomainen, Pohjoisterritorion poliisi, yhteisön jäseniä sekä aboriginaaliheimon vanhimpia. Lopulta krokotiilin oli yhteistuumin todettu aiheuttavan ”merkittävän riskin yhteisön turvallisuudelle” ja poliisi sai tehtäväksi eläimen lopettamisen.

Alkuperäisväestö toivoi, että 3,63-metrinen krokotiili tuotaisiin kyläläisille ravinnoksi. Ei kuitenkaan kostomielessä, vaan siksi, että eläimen liha ei menisi haaskuun.

Advertisement

Pohjoisterritorion poliisista kerrottiin paikallismedialle, että krokotiilista valmistettiin monia perinteisiä ruokalajeja ja jokaisen vatsa oli varmasti täynnä: ”Tarjolla oli krokotiilinhäntäkeittoa, grillattua krokotiilia ja banaaninlehtiin käärittyä lihaa, joka kypsyi maan alla”.

Nyt rauha on kekkereiden jälleen palannut Bullaan!

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version