Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Apinat koronavirusnäytevarkaina

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset käsittelee tällä viikolla koronavirusta varastelevia apinoita, vedenalaisia tornadoja ja väärään paikkaan päätyneitä tykinkuulia.

Mukana myös täysin ennennäkemätön Airbnb-majapaikka sekä tunkeileva, taiteesta kiinnostunut alligaattori.

Viikon oudoimmat uutiset tulevat tästä lähtien kirjallisessa muodossa ja näiden hämärien ja toinen toistaan erikoisempien uutisten ihmeelliseen maailmaan pääsette joka sunnuntai kello 11 aamupäivällä. Tämä tarkoittaa sitä, että videopodcastit ja uutiset YouTubessa jäävät ainakin toistaiseksi historiaan. 

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt siis viikon oudoimmat uutiset!

Majoitu baseball-stadionilla!

Harva yksityishenkilö tai yritys on ollut loistavassa taloudellisessa tilanteessa tänä keväänä. Urheiluseurat eivät ole poikkeus. Floridalainen Pensacola Blue Wahoos -baseball-seura keksi poikkeuksellisen tavan tienata rahaa, sillä kausi ei ole tänä vuonna päässyt lainkaan alkamaan. Seura päätti laittaa stadioninsa tarjolle Airbnb-majoituspalveluun.

Minnesota Twinsin farmiseura Blue Wahoosista on sanottu, että he halusivat tarjota faneille ainutlaatuisen kokemuksen ja kurkistuksen baseball-stadionin saloihin. Yksi yö stadionilla kustantaa 1500 dollaria ja kerralla paikalla saa yöpyä maksimissaan kymmenen ihmistä.

Kaikki stadionin palvelut, lyöntihäkki, kenttä ja joukkueen harjoitustilat, ovat majoittujien käytössä läpi vuorokauden. Mikä unelmien täyttymys esimerkiksi jollekin juniorijoukkueelle! Tai polttariporukalle!

Advertisement

Kovinkaan montaa päivää ilmoitus ei ehtinyt olla esillä Airbnb:ssä, kun kaikki mahdolliset ajankohdat oli jo varattu täyteen. 

Uutispommi: Tykinkuulia ei voi kierrättää

Kierrättäminen on toki kaikilla tavoilla kannustettavaa toimintaa, mutta siinäkin on hyvä pitää tietyt säännöt mielessä. Esimerkiksi se, että tykinkuulat eivät kuulu metallijätteeseen.

Michiganilainen kierrätyskeskus jouduttiin toukokuun 19. päivänä  evakuoimaan, kun työntekijät törmäsivät lajitteluhihnalla tykinkuulaan. Viranomaiset hälytettiin fiksusti heti paikalle, sillä hyvinkin vanhojen ammusten on tiedetty räjähtäneen ilman erityistä laukaisua. Tykinkuula osoittautui olevan peräisin 1860-luvulla käydystä sisällissodasta, ja se sisälsi sekä ruutia että sytyttimen. Kierrätyskeskus tyhjättiin vinhaa vauhtia.

Osavaltion pommiryhmä tuli noutamaan kolmen kilon painoisen tykinkuulan ja työt kierrätyslaitoksella jatkuivat normaalisti seuraavana päivänä. Keskuksella ei ole erikoisen esineen tuojasta mitään tietoa, joten piirikunnan aluevaltuutettu Phil Skaggs muistutti jokaista kansalaista Facebookissa: ”Selvennöksenä kaikille: ÄLKÄÄ PISTÄKÖ KIERRÄTYKSEEN MINKÄÄN SODAN AIKAISIA TYKINKUULIA!”. 

Metkaa, että sellaisesta täytyy erikseen mainita.

Alligaattori saalisti koristetaulua

Floridalainen Crawford Lewis heräsi toukokuun 21. päivänä ja, kuten meillä monilla on tapana, otti ensimmäisenä puhelimen käteensä. Hän huomasi, että ovikellokameraan yhteydessä olevaan mobiilisovellukseen oli tullut yön aikana ilmoitus tunkeilijasta.

Advertisement

Noin puoli kuuden aikaan aamulla kamera oli tallentanut liikettä etuterassilla ja Lewis laittoi jännittyneenä videon pyörimään. Yllätys oli melkoinen, kun kuvaruudulle ilmestyi suurikokoinen alligaattori.

Tallenteella alligaattori kiipeää kuistin penkille ja vaikuttaa olevan kovin kiinnostunut merikilpikonnia kuvaavasta metallisesta taulusta. Se ei varsinaisesti hyökkää taulua kohti, vaan kurottaa siihen innokkaana. Tai hämmentyneenä. Taulu ei putoa alas, mutta kun alligaattori saa tarpeekseen penkillä istuskelusta, hajottaa se lähtiessään kukkaruukun.

Lewis oli hyvin tyytyväinen, ettei ole niin aamuvirkku, että olisi ylhäällä ennen aamukuutta.

Vedenalainen tornado yllätti tutkijat

Schmidtin merentutkimuslaitoksen tutkijat kohtasivat jotain täysin yllättävää ja ihmeellistä kommentoidessaan suoraa lähetystä Australian koillisrannikolta.

Ryhmä seurasi Korallimeren pohjassa kuvaavan, etänä liikuteltavan aluksen live streamia, tarkoituksenaan puhua merisulista ja muista korallieläimistä. Lähetys otti kuitenkin yllättävän käänteen, kun yhtäkkiä videolla näkyi merenpohjaa pitkin liikkuva tornado.

Advertisement

Ammatikseen meriä tutkivat ihmiset olivat mykistyneitä näystä, ja ilmoittivat suoraan etteivät olleet ikinä aiemmin nähneet vedenalaista tornadoa. Merigeologi Robin Beaman epäili ilmiön liittyvän jollakin lailla ”merenpohjan myrskyihin”, joissa aaltojen liike voi aiheuttaa turbulenssia lähellä pohjaa.

Tornado on silti tutkijoille täysi mysteeri; sen muodostumistavasta ei ole mitään tietoa. Vaikka tornado hajosi muutamien sekuntien kuluttua, ehti se jättää pohjahiekkaan jälkensä.

Apinat varastivat COVID-19-verinäytteitä

Perjantaina, toukokuun 29. päivänä, Meerutin kaupungissa Intiassa, joukko apinoita varasti verinäytteitä. Suurimpana huolenaiheena oli se, että kaikki näytteet olivat peräisin potilailta, joilla oli todettu COVID-19-tartunta.

Apinat olivat hyökänneet verinäytteitä kuljettaneen laboratorioavustajan kimppuun ja vieneet kolme putkiloa sisältäneen laatikon mukanaan. Apinoiden nähtiin yrittävän pureskella paketteja auki, mutta heittävän ne sitten turhautuneena menemään. Tämän linkin kautta pääset katsomaan (huonolaatuisen) videon pitkäkyntisestä verinäytevarkaasta pureskelutoimissa.

Kun näytteet myöhemmin löydettiin, olivat ne kaikki onneksi avaamattomia, joten terveysviranomaiset saivat huokaista helpotuksesta. Kellään ei nimittäin ole aavistustakaan, mitä apinoille olisi käynyt, jos ne olisivat päässeet infektoituneeseen vereen käsiksi. Pahimmassa tapauksessa ne olisivat voineet alkaa levittävän virusta keskuudessaan tai edelleen ihmisiin, vaikka tämän viruksen ei tiedetäkään tarttuvan eläimistä meihin. Alue saatiin myös nopeasti desinfioitua, joten kellekään ei koitunut välikohtauksesta vaaraa.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version