Yleistä

Mistä rahoitus unelmien kylpyhuoneeseen?

Julkaistu

Moni meistä törmää jossain vaiheessa siihen, että oma kylpyhuone on tullut elinkaarensa päähän. Laatat ovat saattaneet alkaa halkeilla tai irrota liitoksistaan. Voi myös olla, ettei kylpyhuoneesi täytä enää nykyajan vesieristysvaatimuksia tai vesieristeet ovat pahoin vaurioituneet. Tämä on selkeä merkki siitä, että on aika tehdä remontti kylpyhuoneeseen.

Tässä artikkelissa pureudumme tarkemmin siihen, mistä lainaa saa sekä miten niitä voi vertailla ja kilpailuttaa keskenään. Käymme myös läpi, mitä asioita lainatarjouksista kannattaa tarkistaa ja missä tapauksissa lainaa ei voida sinulle myöntää.

Artikkelikuva: Jared Rice | Unsplash

Kylpyhuoneremonttien hintataso

Kylpyhuoneremontit ovat monesti kuitenkin varsin hintavia ja moni joutuukin tosissaan pohtimaan, mistä saa rahat unelmien kylpyhuoneeseen. Ilman lainaa ei monikaan selviä, sillä kylpyhuoneen hintalapuksi voi helposti tulla 15 000-20 000 euroa, varuste- ja materiaalitasosta riippuen. Mikäli tila on suuri, sen varustetaso on erityisen laadukas tai tarvitaan erikoistyötä,
kuten asbestin purkua, voi hintalappu olla tuotakin suurempi.

Remonttilainojen vertailu

Lainat kannattaakin aina vertailla ja kilpailuttaa. Lainojen kilpailuttamisen voit tehdä kätevästi Summarumin avulla. Saat nopeasti nähtäväksesi lainatarjoukset kylpyhuoneremontillesi, usealta eri rahoituslaitokselta. Tämä kotimainen palvelu on turvallinen ja helppo. Tehtäväksesi jää vain täyttää pyydetyt tiedot ja hakea nappia painamalla lainatarjoukset.

Advertisement

Miksi vertailupalvelua kannattaa käyttää?

Lainojen kilpailutuksen käyttö on kannattavaa monesta eri syystä. Käymme näitä syitä läpi yksityiskohtaisemmin alla.

Et sitoudu tarjoukseen

Vertailupalvelun käyttö ei sido sinua mihinkään. Voit yhtä hyvin hyväksyä lainatarjouksen, kuin jättää sen hyödyntämättä. Halutessasi voit vaikka tsekata lainatarjoukset uudelleen muutaman viikon kuluttua ja tarkistaa ovatko tarjoukset parantuneet edellisestä kerrasta. Useat vertailupalvelut, kuten Summarum, ovat myös ilmaisia.

Kilpailukykyinen lainatarjous

Koska lainavertailussa on mukana useita eri rahoituslaitoksia, saatat saada lainallesi varsin kilpailukykyisen tarjouksen. Parhaimmillaan lainatarjousten korot ovat liikkuneet noin 4,5%:ssa. Lainasta tekee edullisen kilpailu rahoittajien välillä. Osa lainantarjoajista saattaa myös houkutella sinua kanta-asiakkaakseen, edullisella lainatarjouksella.

Vähäinen vaivannäkö

Vertailupalvelun käyttö ei vaadi sinulta suurta vaivaa. Näpyttelet vain pyydetyt tiedot ruudulle ja haet lainatarjouksia. Saat lainatarjoukset sähköpostiisi ja Summarumissa lainatarjouksia voi tarkastella myös asiakaspaneeliin kirjautumalla. Sinun ei siis tarvitse varata erillistä aikaa useista rahoituslaitoksista ja käydä erillisiä neuvotteluita lainoista heidän kanssaan.

Lainaa myös isompiin hankintoihin ja joustavat laina-ajat

Vertailupalvelun kautta saat remonttilainaa myös isoihin remontteihin, kuten kylpyhuoneremonttiin. Summarumissa voit saada lainaa maksimissaan 60 000 euroa, ja tämä voidaan myöntää sinulle jopa ilman vakuuksia. Myös laina-ajan saat itse määritellä. Se voi olla tarpeesi mukaan 1-15 vuotta.

Advertisement

Vertailupalvelun vastuullisuus ja turvallisuus

Luottopäätökset tehdään vertailupalveluissa vastuullisuus edellä. Hakemukset käsitellään automaattisesti ja rahoituslaitokset arvioivat lainasi suuruuden tulojesi mukaan. Summarum käsittelee antamasi tietosi turvallisesti. Tietojen lähettämiseen käytetään salattua yhteyttä.

Mitä lainatarjouksista kannattaa tarkistaa?

Lainatarjouksista kannattaa tarkistaa aina todellinen vuosikorko. Se kertoo lainasi todellisen vuosikoron, jossa on mukana koron lisäksi kaikki lainastasi aiheutuvat kulut. Lainojen vertaaminen toisiinsa onnistuu siis vain vertaamalla lainatarjousten todellista vuosikorkoa.

Lainoissa saattaa myös olla erilaisia ehtoja. Lue rahoituslaitosten ehdot huolella läpi ja tarkista, että ne ovat sellaisia joihin voit sitoutua.

Lainan kokonaiskuluihin vaikuttaa oleellisesti laina-ajan pituus. Lasketa siis lainatarjouksesi eri laina-ajoilla, niin näet, miten laina-ajan muuttaminen vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Näistä voit sitten valita omaan tilanteesi parhaiten sopivan laina-ajan.

Missä tapauksissa en saa lainaa kylpyhuoneremonttiini?

Joissakin tapauksissa et välttämättä kuitenkaan saa rahoituslaitokselta lainaa kylpyhuoneremonttiisi. Tällaisia tilanteita saattaa ilmaantua esimerkiksi sen vuoksi, että olet alaikäinen tai kotiosoitteesi ei ole Suomessa. Näissä tapauksissa lainapäätös tulee olemaan kielteinen.

Advertisement

Myös epäsäännölliset tulot saattavat evätä sinulta lainan saannin. Yleisiä syitä kielteiselle lainapäätökselle ovat merkinnät maksutiedoissa. Tällaisessa tapauksessa laina voidaan usein myöntää, jos sinulla on esittää lainanantajan ehdot täyttävä takaaja lainallesi.

Suosituimmat

Exit mobile version