Yleistieto

Näiden syiden vuoksi hotelleissa suositaan lähes poikkeuksetta valkoisia lakanoita ja pyyhkeitä

Julkaistu

Lukijoiden kysymyksissä Listafriikki selvittää tänään sen, miksi hotelleissa on lähes aina valkoiset lakanat ja pyyhkeet.

Laadukkaat liinavaatteet ovat yksi hotellivierailun ylellisyyksistä ja oikeastaan poikkeuksetta ne ovat valkoiset. Muistatko sinä, koska viimeksi hotellissa olisi ollut jonkin muun väriset pyyhkeet ja lakanat?

Laittakaahan taas mieltänne askarruttavia ajatuksia tulemaan! Kysymyksenne, omat tai kaverin, voitte laittaa esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen listafriikki(at)gmail.com (muista muuttaa (at) tilalle miukumauku-merkki) tai liity mukaan Listafriikkiläiset-ryhmäämme ja esitä kysymyksiä sekä keskustele siellä!

Yhteyden meihin saat myös somekanavissamme, ota Listafriikki seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Miksi käyttää itse aikaa päänsä puhki pohtimiseen ja netin loputtomaan pläräämiseen, kun voi panna asialle pari siihen erikoistunutta listafriikkiä?

Miksi hotelleissa on lähes poikkeuksetta valkoiset lakanat ja pyyhkeet?

Valkoinen ei anna mitään anteeksi: siinä näkyvät kaikki tahrat. Mutta juuri tästä syystä hotelleissa on oikeastaan aina valkoiset liinavaatteet, pyyhkeet ja kylpytakit. Asiakas voi näin olla varma, että saa käyttöönsä puhtaat tekstiilit. Jos ne olisivat tummia ja/tai kirjavia, saattaisi herätä epäilyksiä pinttyneistä tahroista, jotka peittyvät kuvioinnin sekaan.

Westin- ja Sheraton-hotellien sisustussuunnittelussa mukana ollut Erin Hoover on kertonut valkoisen värin muodostavan kuin sädekehän, joka saa huoneen vaikuttamaan ylellisemmältä kuin se ehkä todellisuudessa onkaan. Hohtavan valkoiset lakanat voivat luoda asiakkaalle jopa illuusion hiljattain remontoidusta huoneesta. Hieman samanlaisesta syystä 1900-luvun vaihteen molemmin puolin esimerkiksi äveriäät newyorkilaiset pukeutuivat kesäisin lähinnä valkoiseen: se oli osoitus siitä, että heidän ei tarvinnut käydä töissä likaisissa tehtaissa ja heillä oli varaa pitää vaatteensa puhtaina.

Korkealuokkainen Westin-hotelliketju oli itseasiassa ensimmäinen, joka rupesi tietoisesti käyttämään valkoisia vuodevaatteita ja pyyhkeitä, vaikka 1990-luvulla kokovalkoinen ei ollut hotellien suosima värimaailma. Mutta Westin-hotelleissa todettiin rohkean testailun jälkeen, että asiakkailta tulivat parhaimmat palautteet juuri valkoisissa vuodevaatteissa nukkumisen jälkeen. Muut hotellit seurasivat pian perässä, mutta tämä trendi tosiaan on vain muutaman vuosikymmenen ikäinen.

Valkoiset tekstiilit ovat myös henkilökunnalle helpompia kuin värilliset, sillä kaikki voidaan lyödä pesuun ilman aikaavievää lajittelua. Ja jos tahrat eivät sattuisi lähtemään ihan tavallisessa pesussa, voidaan pyykkäyksessä käyttää huoletta valkaisuainetta.

Lue myös:

Advertisement

Suosituimmat

Exit mobile version