Oudoimmat

10 äärimmäisen outoa mobiilisovellusta eli appia

Julkaistu

Lähes kaikesta mahdollisesta on olemassa appi. Enkä puhu siis puolison isästä, vaan mobiilisovelluksesta. Nämä kymmenen appia ovat joko nerouden tai hulluuden huipentumia.

Applikaatiot ovat nykyään osa jokapäiväistä elämää, ja monet niistä ovat kieltämättä hyödyllisiä, jotkut jopa välttämättömiä. Ne viihdyttävät ja auttavat pitämään yhteyttä kaukanakin asuviin läheisiin, niillä hoidetaan pankkiasioita ja pelataan pelejä, ja joskus niiden välityksellä jopa rakastutaan. 

Ja sitten on olemassa appeja, jotka ovat niin outoja, kekseliäitä, naurettavia tai täysin turhia, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ladata ne omaan puhelimeen ihan vain mielenkiinnon vuoksi.

Listafriikki esittelee nyt kymmenen käsittämätöntä appia, joista kirjoittaja latasi tutkimustarkoituksessa lähes jokaisen. Niistä vain muutama jäänee pysyvästi käyttöön. Arvaatko mitkä?

S.M.T.H.

S.M.T.H. -applikaatio ei ota minkäänlaista vastuuta siitä, mitä sovellusta käyttäessä tapahtuu. Listafriikki pesee myös kätensä kaikista vahingoista, joita mobiililaitteellesi, muulle omaisuudellesi tai mahdollisesti sinulle itsellesi tapahtuu. 

Advertisement

No niin, sitten asiaan.

S.M.T.H. on kirjainlyhenne ilmauksesta Send Me To Heaven eli lähetä minut taivaaseen. Onneksi tämän appin kohdalla on kyse puhelimesta eikä käyttäjästä.

S.M.T.H. on peli. Hyvin yksinkertainen, mutta äärimmäisen koukuttava peli. Pelaajan tulee heittää puhelin niin ylös kuin pystyy tai uskaltaa, ja mieluiten napata se vielä kiinni. Sovellus näyttää, kuinka korkealla laite kävi ja oman tuloksen voi jakaa muiden käyttäjien kanssa. 

Applikaation voi ladata tästä Androidille.

RunPee

Advertisement

Vaikka tällä listalla on naurettavia ja suoraan sanottuna täysin turhanpäiväisiäkin sovelluksia, on RunPee -appi äärimmäisen hyödyllinen. 

Oletko ikinä ollut leffateatterissa, kun kesken elokuvan on iskenyt hillitön vessahätä? Leffaa on vielä jäljellä hyvä tovi, mutta samaan aikaan tiedostat, että ei ole mitään mahdollisuutta selvitä loppuun saakka kuivin housuin. Ja sitten et kuitenkaan haluaisi missata elokuvasta mitään. Jos olet joskus joutunut käymään tällaista jaakobinpainia, niin rukouksiisi on vastattu. Menipäs se yhtäkkiä kovin raamatulliseksi… Palataan maan pinnalle RunPee -applikaation mukana.

RunPee – koska elokuvateatterissa ei ole pause-nappulaa.

RunPee (eli JuoksuPissa) kertoo sinulle, milloin on seuraava hyvä hetki juosta hotelli helpotukseen. Voit nähdä appista, että vaikkapa neljän ja puolen minuutin päästä on sopiva hetki, jolloin ehtii vessaan eikä menetä mitään juonen kannalta merkittävää tai jotain huippuhauskaa kohtausta. Apissa on myös värinäominaisuus, joka ilmoittaa hetkesi koittaneen, joten kirkasta kännykän näyttöä ei tarvi tarkastaa joka välissä. Jos vessareissu kestää oletettua kauemman, voi apista lukea tiivistelmän sen hetkisistä tapahtumista. Sovellukseen lisätään vuosittain yli 150 elokuvaa, jotka ilmestyvät ”kirjastoon” yleensä heti ensi-illan jälkeen.

Ilmaiseksi (!!!) ladattavasta RunPee -apista löytyy myös paljon lisätietoa leffoihin liittyen sekä paljastus siitä, tuleeko lopputekstien jälkeen jotain ekstraa.  Ihan kivoja juttuja, mutta kyllä se alkuperäinen idea on RunPeen helmi.

Advertisement

Onko maailmassa mitään mahtavampaa?

Ei.

Applikaation voi ladata tästä iOS:lle ja Androidille.

Binky

Ahdistaako sosiaalisen median sisältö? Facebook-syöte on täynnä isotädin elämää suurempia mietelauseita tai naapurin valitusta liian pitkästä kassajonosta, Twitterin selaaminen saa joka kerta raivon partaalle, Instagram muistuttaa siitä, kuinka itse ei edelleenkään ole tarpeeksi rikas, laiha tai kaunis, ja Tinderkin on jo tullut pelattua läpi. Mitä sitten? Jättää puhelimen selaaminen tyystin? No se vasta ahdistaakin. 

Ongelmaan on ratkaisu: Binky. Tämä appi matkii sosiaalista mediaa olematta sosiaalinen media. Binky on täynnä julkisista kuvapankeista ladattuja, täysin sattumanvaraisia kuvia, joita voi kommentoida, lisätä suosikiksi, jakaa tai uudelleen ”binkyttää”, ja kyllä, pyyhkäistä oikealle tai vasemmalle. Salaisuus on siinä, että mitään ei tapahdu. Ei yhtikäs mitään. Et ole yhteydessä keneenkään eikä kukaan tiedä, mitä Binkyssä teet.

Binkyä käyttäessä ei ole vaaraa, että törmäät kuvaan, jossa eksäsi poseeraa onnellisena uuden puolisonsa kanssa, etkä joudu lukemaan kanssasi eri mieltä olevien ihmisten ajatuksia tai stressaantumaan siitä, miten joku on siivonnut, käynyt lenkillä, lukenut tenttiin tai rakastunut tulenpalavasti. 

Advertisement

Binkyssä ei voi koskaan tietää mitä seuraavana on tulossa; se voi olla kameleontti, ilmastointilaite, banaani, Stevie Wonder tai hammastikku.

Applikaation voi ladata tästä iOS:lle ja Androidille.

Places I’ve Pooped

Nimikin sen jo kertoo: Places I’ve Pooped -sovelluksen avulla voit merkitä kartalle ja jakaa koko maailmalle, tai ainakin muille appin omistaville, kaikki vessat joissa käyt kakkalla. Mikä parasta, aina kun joku appia käyttävä kaverisi on käynyt vessassa, ilmestyy näytöllesi siitä ilmoitus.

Olisihan se jotenkin nostalgista vuosien päästä muistella appin karttaa katsellen vaikkapa jotain lomamatkaa ja niitä eeppisiä pytyllä istuen vietettyjä hetkiä. Ja miten kiva sillä olisikaan tehdä kaverit kateellisiksi; mieti vaikka ystäviesi keskustelua, kun itse viiletät helpottuneena pitkin Pariisin katuja.

Jaahas, Virtaset ovat taas reissussa!
Mistä tiedät?
Matti kävi juuri kakkalla Eiffel-tornin vieressä.

Applen käyttäjät voivat suunnata lataamaan sovelluksen tästä. Androidin käyttäjille on oma Poop Map -appi, joka toimii täysin samalla periaatteella.

Advertisement

Appit, jotka vain ovat

On olemassa lukematon määrä appeja, jotka eivät varsinaisesti tee mitään. Silti niitä on ladattu miljoonia kertoja.  

Löytyy Hold The Button, jossa on tarkoitus painaa sormi näyttöön ja pitää se siinä mahdollisimman kauan, tai niin kauan kuin huvittaa. Sen jälkeen voi ladata Useless Button -appin ja ajankuluksi näpyttää nappulaa niin monta kertaa kuin ikinä haluaakaan, tai käydä silloin tällöin lisäämässä yhden painalluksen. Näiden sovellusten kanssa ei kukaan voi enää milloinkaan valittaa, ettei muka olisi mitään tekemistä. Joten ehkä näillä sittenkin on jokin suurempi funktio appi-universumissa.

Ja sitten on appi, joka ei ole kirjaimellisesti mitään. Nothing avaa harmaan näytön, jonka keskellä lukee Nothing.

Lick the Icicle 

Lick the Icicle -apissa on tarkoitus nuolla jääpuikko pois näytöltä. Tämän olisi periaatteessa voinut yhdistää edelliseen kohtaan, mutta jääpuikon ”nuoleminen” vaatii erittäin aktiivista liikettä. Jääpuikon vieressä näkyy punaisella aika, joka juoksee tuoden lisäpaineita puikon pyyhkimiselle.

Osittain Lick the Icicle -appi sai oman kohtansa listalla sen takia, että sen nähdessäni aloin miettimään, että mitenköhän moni sovelluksen ladannut yrittää konkreettisesti nuolla jääpuikkoa pois. Kaikkihan sen tietävät, että kieli ei toimi puhelimen näytöllä, mutta moniko sitä on kokeillut? 

Jos totta puhutaan, niin en oikeastaan tiedä, toimiiko mobiililaitteen kosketusnäyttö kielellä. Olen ainakin tähän asti kyennyt hillitsemään itseni ja pidättäytymään puhelimen nuolemisesta.

Jos haluat kokeilla jääpuikon nuolemista sormella, tai millä tahansa muulla, voit ladata appin tästä Androidille.

Advertisement

K Blocker

Halusit tai et, niin tiedät Kardashianit. Vaikka kaikki eivät tuon perheen faneja olekaan, niin ei heiltä voi välttyä internetin ihmeellisessä maailmassa pyöriessään. Paitsi että voi, kunhan on valmis maksamaa 0,99 dollaria!

K Blocker -appi estää kaiken Kardashian-sisällön. Sovellus etsii tiettyjä Kardashianeihin liittyviä hakusanoja ja suodattaa niitä sisältävät kuvat, linkit ja nettisivut pois päiväjärjestyksestä. Arvaan jo seuraavan kysymyksen, joten älä huolestu: sovellus pyyhkii pois myös Jennerit ja, ehkä tärkeimpänä, kaiken Kanye Westiin liittyvän. 

Laulaja Justin Bieberille on myös samanlainen estäjä, joten jos herran pamahtaminen ruudulle internetiä selatessa saa näkemään punaista, niin ei muuta kuin appi lataukseen iOS:lle. Se on ilmainen.

Pimple Popper

Finnien, mustapäiden ja erinäisten muiden pattien puristelu on yllättävän monelle suurta tyydytystä tuovaa, joskin usein vahingollista, ajanvietettä. Jos et usko, niin puristelun suosion voi käydä tarkistamassa YouTubessa: puristeluvideoilla on miljoonia ja taas miljoonia katsojia.

Ei siis kumma, että finnien puristelusta on tehty myös appi. Mutta jos aihe on lähellä sydäntäsi, niin älä turhaan innostu – tämä sovellus on totaalisen surkea. Siinä voi ”puristella” piirretyistä kasvoista mustapäitä, kahta erilaista finnityyppiä ja rapsutella rupia. Koko touhussa ei ole mitään terapeuttista, mielenkiintoista, hauskaa tai naurettavaa. Se on vain tylsä ja kömpelö käyttää. 

Jos välttämättä haluat, niin applikaation voi ladata tästä iOS:lle ja Androidille.

Advertisement

Mutta muista, että sinua on varoitettu!

Is it dark outside?

Yhdeksi Listafriikin suosikkisovellukseksi tätä listaa tehdessä nousi Is it dark outside? -appi, joka kertoo, onko ulkona pimeää vai ei.

Erittäin kätevä niille, jotka pelaavat vuorokauden ympäri videopelejä pimennetyssä huoneessa.

Erittäin kätevä, jos viettää paljon aikaa lukittuna ikkunattomaan huoneeseen.

Erittäin kätevä, jos asuu luolassa.

Advertisement

Erittäin kätevä, jos ei jaksa katsoa ikkunasta ulos ja kellosta on patteri loppu. Ja epähuomiossa unohtaa pitävänsä kädessään kännykkää, jossa näkyy kellonaika. 

Kesäisin ja talvisin täysin hyödytön Suomessa.

Islantilainen insestin estäjä

Lista lopetetaan tällä kertaa vähän mollivoittoisesti, sillä valitettavasti tätä appia ei enää ole olemassa. En ymmärrä miksi ei, sillä se oli Islannissa sinkkujen keskuudessa kovin suosittu. Me suomalaiset emme sillä joka tapauksessa olisi mitään tehneet, mutta se oli kuitenkin pakko ottaa mukaan tälle listalle.

Koska koko Islannissa on vain reilu 350 000 asukasta, eikä maahanmuutto ole ollut kovinkaan vilkasta, on Islannin geenipooli melko suppea. On harvinaisen suuri todennäköisyys, että kaksi sattumalta törmäävää ihmistä ovat toisilleen ainakin kaukaista sukua. Sovellus oli kyhätty kasaan käyttämällä laajaa Íslendingabók-tietokantaa, johon on kerätty informaatiota islantilaisista perheistä lukuisten sukupolvien ajalta. 

Kun ÍslendigaApp vielä oli voimissaan, pystyi islantilainen jonkun uuden tuttavuuden tavatessaan heti alkuun pistämään puhelimensa treffikumppanin puhelinta vasten ja saamaan selville, oliko tämä läheistä sukua. Asia kannatti selvittää ennen kuin tilanne pääsi etenemään yhtään pidemmälle. Jos henkilöt olivat liian läheistä sukua, antoi appi ”insestihälytyksen” ja tapaamista oli syytä jatkaa vaikkapa sukuhistorian ja kahvikupin parissa. 

Advertisement

Lue myös hieman erilaisista sovelluksista:

Top 10: 2010-luvulla julkaistut applikaatiot, jotka muuttivat elämämme

🤷‍♀️ No niin, sitten paljastuksia kehiin: Latasitko jonkun näistä itsellesi? Kerro kommenttikentässä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme tuleeko mieleesi muita käsittämättömiä appeja (hyvässä tai pahassa).

Suosituimmat

Exit mobile version