Oudoimmat

Sormenpäitä ja kuolleita hiiriä: 10 oksettavaa pikaruoka-annoksista löytynyttä yllätystä – osa 1

Julkaistu

Joskus vain tekee mieli rasvaista ja suolaista pikaruokaa. Mieliteoista voi päästä eroon vaikkapa lukemalla tämä lista ällöttävistä pikaruokayllätyksistä.

Suurin osa pikaruokaravintoloiden ruoista valmistetaan isoissa tehtaissa ja laitoksissa valtavan suurina erinä. Laadunvalvonta ei ehkä ole tarkkaavaisinta, mutta me kuluttajat taidamme sinisilmäisinä luottaa siihen, että pikaruokapaikat valmistaessaan annoksiamme huomaisivat ylimääräiset ainekset. Mutta ei.

Joskus ruokakatastrofit olisi ollut helppo välttää hyvällä hygienialla ja huolellisuudella. Näiden oksettavuuksien jälkeen ei ole koskaan tuntunut yhtä mukavalta syödä kotona ja kokkailla vaikka jotain näistä herkuista.

Tässä siis oksettavia pikaruokalöydöksiä, jotka saavat sinut tarkistamaan mäkkärin hampurilaisen kolmeen kertaan ennen haukkaamista.

Lista julkaistaan kahdessa osassa, joista tämä on ensimmäinen. Toisen osan voit lukea tästä:

Advertisement

Luoteja hodarissa: 10 järkyttävää pikaruoka-annoksista löytynyttä yllätystä – osa 2

”Raaka” hammas ranskalaisissa

Vuosi 2014 ei ollut loistelias Japanin McDonald’seille. Sundae-jäätelöstä oli löytynyt muovinpala, pannukakuissa oli metallia ja ranskalaisista löytyi hammas – ihmisen hammas.

Nainen, jonka ranskalaisista hammas oli löytynyt, oli valittanut ravintolalle annoksestaan löytyneestä muovinpalasesta. Tuo palanen paljastui mäkkärin omissa tutkimuksissa hampaaksi. Kaikkein polttavimmaksi kysymykseksi tutkinnassa oli kuitenkin noussut hampaan keittoaste. Aluksi pikaruokala oli pyytänyt asiakkaalta anteeksi, että ranskalaisten joukossa oli vahingossa paistunut hammas.

Tuo ilmoitus kuitenkin peruttiin nopeasti, koska tutkimuksissa selvisi, että hammas ei ollut missään nimessä ollut rasvakeittimessä, mikä tarkoitti sitä, että se oli päätynyt annokseen paiston jälkeen.McDonald’sin tiedottajan mukaan kukaan henkilökunnasta ei ollut menettänyt hammastaan. Ainakaan kyseisenä päivänä.

Ehkä joku työntekijä oli luullut asiakasta hammaskeijuksi?

Neuloja hampurilaisissa

Armeijan sotilas Clark Bartholomew tilasi havaijilaisessa tukikohdassa sijaitsevasta Burger King -pikaruokaravintolasta itselleen annoksen vuonna 2011. Puraistessaan ruokaansa Bartholomew tajusi, että hampurilainen sisälsi jotain sinne täysin kuulumatonta. Neula lävisti hänen kielensä ja hän joutui päiviksi sairaalaan toisen neulan jumitettua hänen ohutsuoleensa.

Vuosien oikeusväännön jälkeen tapaus sovittiin vuonna 2015, ja veteraani Bartholomew sai 50 000 dollarin vahingonkorvauksen. Burger King sopi syytteen väitettyään ensin miehen vammojen tulleen kahdella Irakin sodan komennuksella.

Advertisement

Tämä ei kuitenkaan ollut yksittäistapaus.

Kymmenen vuotta aiemmin newyorkilainen Angelina Cruz oli saanut neulasta haavan poskeensa syötyään Burger Kingin aamiassämpylää. Tartuntatautien pelosta hysteerinen Cruz kertoi tuolloin asianajajansa välityksellä, että pikaruokaravintolaa tullaan syyttämään ja siltä tullaan vaatimaan miljoonan dollarin korvaukset kivusta ja särystä. Burger Kingin vastaukset aiheeseen eivät olleet kovin huolestuneita; he ilmeisesti tiesivät miten tällaiset tilanteet hoidetaan ja uhrit saadaan hiljennettyä, koska Cruzin juttu ei ikinä edennyt oikeuteen.

Verinen yllätys pizzassa

Mmmmm, höyryävän kuuma pizza suoraan uunista… Aika monen suosikkiherkku! Mutta newyorkilaisen Ken Wieczerzan lempparia on, tai oli, jääkaapista kylmänä syöty pizzaviipale.

Mennyt aikamuoto sen takia, että eräänä kesäkuisena iltana vuonna 2011 Wieczerza haukkasi edellisen päivän pizzajämiä ja tunsi hampaidensa painautuvan johonkin muoviseen. Tuo pizzaan kuulumaton esine oli sininen, KÄYTETTY laastari, joka oli leivottu pohjaan. Tuskanhiki nousee pintaan pelkästä ajatuksesta!

Wieczerza oli yhteydessä Pizza Hut -ravintolaan, josta hän oli yllättävän täytteen omaavan pizzan tilannut. Hän halusi rahallisen korvauksen, jotta voisi lähettää verisen laastarin tutkittavaksi mahdollisten tautien varalta. Pizza Hutista ilmoitettiin, että asia otetaan vakavasti ja tutkitaan perinpohjaisesti, mutta että laastaritaikina ei kuulu heidän normaaliin tarjontaansa.

Advertisement

Se on huojentavaa kuulla.

Tarina ei kuitenkaan kerro, saiko Wieczerza ikinä korvauksia tai säilyttääkö hän edelleen laastarilla höystettyä pizzapalaa minigrip-pussissa pakastimessaan. Hän on kuitenkin maininnut, että käytettyä laastaria oksettavampaa olisi ainoastaan johonkin ruumiinosaan pureminen.

Johon Arby’s -pikaruokaravintola sanoi: ”Hold my beer…”

Arby’s ja viipale sormea

Arby’s on Yhdysvaltojen toiseksi suurin (Subwayn jälkeen) voileipiä myyvä pikaruokaketju. Heidän paahtopaistileipäänsä nauttinut 14-vuotias michiganilainen Ryan Hart puraisi keväällä 2012 johonkin, oman kuvauksensa mukaan, kumiseen, ja sylkäisi sen saman tien pois. Tuo palanen oli ravintolan työntekijän sormenpää.

Työntekijä oli leikannut lihaa isolla viipalointikoneella ja vahingossa pistänyt sormensa jonon jatkoksi. Hän ei kuitenkaan ollut kertonut onnettomuudesta työkavereilleen, vaan poistunut pisteeltä ja antanut muiden jatkaa voileipien täyttöä – ekstralisukkeilla.

Ravintolan työntekijät olivat heti asian selvittyä sulkeneet ovet ja desinfioineet koko paikan. Hartilta otettiin asianmukaiset verikokeet ja annettiin lääkitys mahdollisten tautien varalta. Parin sentin kaistaleen sormeaan menettänyt työntekijä oli myös lopulta mennyt hoidettavaksi.

Advertisement

Ja kuten maan tapoihin kuuluu, Ryan Hartin äiti on kertonut myöhemmin haastavansa ketjun oikeuteen, koska Hart näki tapauksesta painajaisia ja oli hyvin traumatisoitunut.

Hiiri pinaatin seassa

 

Oregonilainen Jay Armstead oli ystävänsä Matt Jonesin kanssa tilaamassa vuonna 2015 paikallisessa Lincoln Cityn Subway -ravintolassa voileipiä, kun työntekijä kauhoi pinaatin loput hänen annokseensa.

Armstead ja työntekijä huomasivat märän, kuolleen hiiren välittömästi. Tapaus oli asiakkaiden mielestä lähinnä huvittava, mutta myös etova. Vaikka he eivät syöneet leipiään, oli päivän mittaan muiden asiakkaiden voileipiin päätynyt hiirellä marinoitua pinaattia. Työntekijä ei ollut yhtä mieltä tilanteen viihteellisyydestä.

Kyseinen Subway-ravintola maksoi Armsteadille ja Jonesille annosten hinnat ja aloitti mittavan tutkimuksen aiheesta. Koko ravintola siivottiin huolellisesti, eikä terveysviranomaisilla ollut mitään syytä sulkea kyseistä lokaatiota. Varsinkin, kun selvisi, että hiiri oli päätynyt pinaattiin pussitusvaiheessa jossain kaukaisessa, isossa pakkaamossa. Viranomaiset myös totesivat, että kuolleesta hiirestä aiheutuva sairastumisen riski on minimaalinen.

Advertisement

Tuo tieto ei kamalasti lämmitä pinaatin ystävän mieltä!

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version