Oudoimmat

Parhaat aprillipilat 2021: Kummelin sanoin – näin koijaat apinaa satanolla!

Julkaistu

Huomenna on aprillipäivä! Suunnittele pilasi huolella, mutta pidä myös itse varasi. Tässä parhaat aprillipilat, joilla saat kiusattua ja vedätettyä pahaa-aavistamattomia läheisiäsi!

Vaikka kujeilun päivä on jo huomenna, onnistuvat nämä Listafriikki.comin keräämät pilat vähällä vaivalla. Ehdit hyvin käydä kaupassa, jos tarvikkeita ei kotoa löydy, eikä montaa euroa tarvitse käyttää. Monessa kohdassa selviät ilman kauppareissua, joten miksi et toteuttaisi vaikka näitä kaikkia!? Aprillipäivä ei ole koskaan ollut yhtä hauska – sinulle!

Haluaisimme ehdottomasti kuulla, jos aiot käyttää tai käytit näitä kepposteluun. Menikö putkeen? Vai jouduitko kenties itse pilan kohteeksi?

Säikäyttelyä kuplamuovilla

Mikäs sen mukavampi tapa aloittaa aamu, kuin säikähtää omia askeleita sydänkohtauksen partaalle saakka? Parhaat aprillipilat ovat monesti niitä kaikkein yksinkertaisimpia ja tämäkin vaatii vain jonkin verran kuplamuovia.

Kun pilan kohde nousee unenpöpperöisenä sängystä ja laahustaa zombin tavoin kohti kahvinkeitintä, niin sinähän olet tietenkin järjestänyt hänelle kunnon herätyksen laittamalla kuplamuovia maton alle. Unihiekat karisevat silmistä melko nopeasti, kun jalkojen alla alkaa paukkua.

Erittäin hauska (tekijälle) ja vähän häijy (kohteelle) aprillipila on laittaa kuplamuovia wc-istuimen alle; äänitehosteet ovat vertaansa vailla. Tämän pilan kohdalla pitää tietysti olla varma, että vessaan menijä nimenomaan istahtaa pöntölle, sillä muuten jekku paljastuu. Toivottavasti jekuttajalle ei tule siivottavaa!

Advertisement

Parhaat aprillipilat ötökkäkammoisille

Kuva: Marko Ollonqvist

Näitä kahta seuraavaa pilaa ei välttämättä kannata tehdä sellaiselle, jolla on oikeasti hyönteisfobia, mutta ”ötökkä, yäk” -henkilöille nämä kepposet sopivat oikein mukavasti.

Jatketaan vielä hetki vessassa. Tämän seuraavan voi yhdistää vaikka edellä mainittuun kuplamuovipilaan! Jos jaksat askarrella, niin leikkaa pieniä hämähäkkejä mustasta paperista (tai väritetystä paperista) ja laita niitä vessapaperirullan sisälle. Rullaa kannattaa hieman purkaa, että saa aseteltua hämikset mukavasti piiloon siihen asti, kunnes pahaa-aavistamaton vessassa asioija alkaa ottaa paperia. Jos pienten jalkojen leikkaaminen tuntuu liian työläältä, voi hämähäkkejä myös piirtää paperiin. Efekti toimii yllättävän hyvin!

Toinen ötökkäkammoisille suunnattu pila vaatiikin sitten askartelua, mutta tässä ei tarvitse leikata aivan yhtä pieniä yksityiskohtia kuin vessapaperin sisälle. Tarkoitus on tehdä suurehko, mutta silti uskottava ötökkä ja teipata se lampunvarjostimen sisäpuolelle. Kun säikäytettävä napsaisee valon päälle, näkyy lampussa uhkaava mönkijä. Se voi olla mitä ikinä mielesi halajaa: hämähäkki, tuhatjalkainen tai torakka.

Uudenlainen deodorantti


Jos lähdet suorittamaan tätä aprillipilaa niin varaudu sotkuun ja ärsyyntymiseen. Muuten jekku on täysin harmiton, mutta saattaa olla, että kosto tulee olemaan suloinen.

Pilan kohteeksi täytyy valita sellainen henkilö, joka käyttää stick-deodoranttia, eli nyt vain käymään läpi perheenjäsenten kosmetiikkahyllyt ja kavereiden kylppärit. Jos sopiva uhri löytyy, niin sitte on aika kääriä hihat!

Rullaa deodoranttia muutamia senttejä ulos, leikkaa pala pois ja korvaa tuorejuustolla. Siinä tapauksessa, että dödöä on jäljellä enää vähäsen, voit rullata puikon sisään ja täyttää sitten kermaisella levitteellä. Juuston muovailu oikean malliseksi ja mahdollisimman sileäksi vaatii hieman aikaa ja hermoja, mutta lopussa seisoo kiitos. Jos juustodödö on huolellisesti muotoiltu, ei käyttäjä huomaa mitään eroa. Paitsi siinä vaiheessa, kun hän alkaa levittämään pehmeää mössöä kainaloonsa!

Advertisement

”Uups, kaadoin maitoa sun läppärille”

Neste plus elektroniikka ei ole toimiva yhdistelmä. Juomalasi kannattaa pitää turvallisen välimatkan päässä esimerkiksi kannettavasta tietokoneesta, sillä neste saattaa aiheuttaa peruuttamatonta tai ainakin kallista tuhoa. Maidon läikyttäminen kaverin läppärille olisi siis mitä mainion pila! Mutta tällä parhaat aprillipilat -listalla ei sentään olla niin julmia, että kannustettaisiin oikeasti tuhoamaan toisen omaisuutta, joten lähdemme feikkaamaan vahinkoa.

Välineiksi tarvitset valkoista liimaa, tasaisen alusta (esimerkiksi peilin tai lasin) ja palasaippuaa. Saippualla liukastetaan alustan pinta, jotta ”maitoläiskän” saa siitä paremmin irti. Sitten alustalle kaadetaan liimaa ja levitetään se haluttuun muotoon. Liiman on hyvä antaa kuivua rauhassa usean tunnin ajan, vaikkapa yön yli, minkä jälkeen se irrotetaan terävähköä välinettä apuna käyttäen.

Se, miten haluat aprillipilan toteuttaa, on täysin omasta suunnittelusta kiinni, mutta parhaiten se toimii, jos otat maitolasin läppärin viereen ja heität läiskän näppäimistölle, kun kaverin silmä välttää. Sitten tarvitaan hieman näyttelijän taitoja, jotta koiruus menee läpi. Varoitus: pila voi aiheuttaa paniikkia ja ylimääräistä sydämensykettä.

Tämän linkin kautta voit vielä katsoa valmistusohjeet kuvien kera!

Huuliharppu puskurin alla

Mietin aivan minimaalisen hetken, että voiko tätä aprillipilaa edes laittaa listalle, sillä jos joutuisin itse tämän kohteeksi, pillahtaisin ensin itkuun ja repisin sen jälkeen pelihousut totaalisesti. Mutta… Tämä oli yksi parhaista vastaan tulleista piloista, joten antaa mennä!

Hanki huuliharppu ja kiinnitä se ilmastointiteipillä jekutettavan auton etupuskurin alle. Epämääräistä ääntä ei välttämättä huomaa heti, mutta jossain vaiheessa kuski alkaa varmasti ihmettelemään vinkuvaa ääntä – onko moottorissa jokin vikana? Kannattaa itse olla mukana ajelulla, jotta voit nauttia hätääntyneestä syynäyksestä konepellin alla. Ja tietysti olet sitten valmiina paljastamaan pilan ennen kuin kaveri ajaa huoltamolle vikaa selvittämään. Muuten edessä voi olla aika muhkea lasku teipatun huuliharpun irrottamisesta.

Glitterinen yllätys

Nyt on jo myöhäistä lähettää postia, jotta se ehtisi aprillipäiväksi perille, mutta ainahan kirjeen voi viedä kaverin (tai vihamiehen) postilaatikkoon tai tiputtaa alas postiluukusta. Jekku menee täydestä, jos kirjeestä tekee mahdollisimman virallisen näköisen ja uhraa siihen vaikka yhden postimerkin. Leimasta ei kannata huolehtia, sillä postikaan ei leimaa kaikkia kirjeitä eikä vastaanottaja varmasti kiinnitä sellaisen puuttumiseen huomiota.

Aprillipäivän kirjeen kokoaminen vaatii vain muutaman jutun: kirjekuoren ja glitteriä. PALJON glitteriä. Mukaan voi halutessaan laittaa hyvän aprillipäivän toivotukset, jotka varmasti lämmittävät mieltä siinä vaiheessa, kun kirjeen saaja kaivaa vielä viikkojenkin kuluttua glitteriä kotinsa nurkista.

Advertisement

Jos itse pelkäät saavasi aikaan infernaalisen glitterisotkun kirjettä tehdessäsi, niin aina voi kääntyä ammattilaisten puoleen. On nimittäin olemassa palvelu, shipyournenemiesglitter.com, joka lähettää puolestasi mieltäylentävän glitteriyllätyksen mihin päin maailmaa tahansa.

Tuunattu näppäimistö

Kaikilla tietokoneen näppäimistöillä tämä seuraava aprillipila ei onnistu, mutta jos käytössä on sellainen, jossa näppäimet ovat ”korkeat”, niin eikun menoksi! Monella läppärillä tämä ei onnistu, mutta löydät varmasti sopivan uhrin vaikka työpaikalta.

Tarkoitus on siis irrottaa kaksi näppäintä, mikä voi onnistua ihan vain vetämällä ylöspäin. Hommaan myydään tarkoituksenmukaisia välineitä, mutta esimerkiksi ruokaveitsi on oikein kätevä. Ole kuitenkin varovainen, että et hajota näppäimistöä. Tai itseäsi.

Ota kohteeksi vaikkapa N- ja M-kirjaimet, jotka ovat hyvin samanlaisia ja mikä tärkeintä, sijaitsevat näppäimistöllä vierekkäin. Irrota N ja M, ja vaihda niiden paikkaa keskenään. Sitten voit seurata vieressä, kun kaveri tuskastuu jatkuviin kirjoitusvirheisiinsä.

Tämä aprillipila ei toimi henkilölle, joka osaa kirjoittaa näppäimistöön katsomatta. Mutta oikein mehukas pila sellaisille, joilla tietokoneella kirjoittaminen vaatii tarkkaa näppäimistön seuraamista. He eivät todennäköisesti myöskään osaa näppäimistöä ulkoa, eivätkä siten tajua kahden kirjaimen vaihtaneen paikkaa.

Kanavasurffausta kahdella kaukosäätimellä

Vaikka lista on nimeltään parhaat aprillipilat, niin totta kai näitä kujeita voi tehdä rakkaimmilleen milloin tahansa. Erityisesti tämä kahden kaukosäätimen kiusa on mitä mainioin tapa ajaa samassa taloudessa asuva hulluuden partaalle kuukausia jatkuvalla häirinnällä.

Jäynä vaatii pienen sijoituksen, mutta on varmasti sen arvoinen. Osta televisioon toinen kaukosäädin, mutta pidä se visusti piilossa. Vaihda aina silloin tällöin kanavaa kenenkään huomaamatta. Pila on paras suorittaa pieninä annoksina ja kärsivällisyyttä käyttäen, sillä jatkuva kanavan vaihtelu saattaa herättää epäilykset.

Advertisement

Muutama kerta voi mennä olankohautuksella ohi: Istuiko joku kaukosäätimen päälle vai mikäs häikkä tässä nyt on? Jos päätät lähteä tähän koiruuteen, niin tee se kunnolla ja ole täysillä mukana myös niissä mahdollisissa salaliittoteorioissa, joita itsestään kanavaa vaihtava televisio synnyttää!

Kunnon suihkut tuunatulla keittiöhanalla

Tämä aprillipila on Listafriikin omassa kotilaboratoriossa (lue: keittiössä) testattu. Toimii varmasti myös vessassa oikein hyvin, mutta ehkä läheisiä on jo tähän mennessä piinattu tarpeeksi kylpyhuoneen puolella.

Jekutukseen tarvitset vain palan teippiä, jonka laadulla ei niin ole väliä. Ilmastointiteippi ainakin pysyy hyvin paikallaan, mutta läpinäkyvä teippi on huomaamattomin. Teippaa hanan suutin siten, että avoimeksi jää vain pieni rako, joka on tietenkin hanan käyttäjää kohti. Kun joku aukaisee hanan, suihkuaa vesi kauniissa kaaressa suoraan kohti ja kastelee henkilön litimäräksi aprillipäivän hengen mukaisesti. Yksinkertainen, mutta erittäin toimiva pila!

Jos haluat testata kyhäelmäsi toimivuutta ensin itse, niin ota avuksi leikkuulauta – sillä saa kätevästi torjuttua kohti syöksevän vesisuihkun, ellei sitten välttämättä halua kastua!

Kuohuva yllätys limsapullossa


Kaikkihan tietävät, miten siinä käy, kun tavallisen, mintunmakuisen Mentos-pastillin pistää Coca-Cola-pulloon. Jos et jotain syystä tiedä, niin siitä seuraa sotkua!

Kokis–Mentos-kepposeen tarvitaan siimaa, mahdollisesti neula ja tietenkin Coca-Colaa ja Mentos-pastilleja. Hankalin vaihe on siiman solmiminen pastillin ympärille, mutta älä luovuta: se on mahdollista! Helpompaa on tehdä pastilliin reikä ja pujottaa siima siitä läpi. Seuraavaksi laitetaan pastilli korkkiin ja varovasti korkki kiinni pulloon. Muista leikata ulkopuolelle jääneet, ylimääräiset langanpätkät korkista pois.

Advertisement

Sitten vain odottelemaan, että joku kiertää korkin auki, jolloin pastilli putoaa pulloon aiheuttaen upean spektaakkelin.

Parhaat aprillipilat -listalla tämä jekku on ehkä työläin ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta siirrä katse palkintoon eli siihen, kun pilan kohde avaa limsapullon ja tahmeaa kokistaa pulppuaa ja suihkuaa hänen päälleen. Jos haluat viedä aprillipäivän vielä pidemmälle, ja miksi et haluaisi, niin kannattaa teipata edellisen kohdan ohjeilla kaikki hanat, jotta kokikset päälleen saaneen käsien pesusta tulee ratkiriemukasta.

Aprillipäivän ekstra: Suihkepullolla aivastus niskaan

Ja vielä lopuksi uusintana viimevuotisen aprillipäivälistan helmi. Silloin listattiin hakukonejätti Googlen parhaat aprillipilat. Google on vuosituhannen alusta lähtien suunnitellut toinen toistaan hauskempia piloja käyttäjilleen, joten käy ehdottomasti tsekkaamassa lista tästä: Googlen parhaat aprillipilat vuosien varrelta.

Lisäsimme sen listan loppuun kuitenkin yhden käytännönpilan, jonka kuka tahansa voi tehdä. Huhtikuussa 2020 sen toteuttaminen saattoi olla erittäin kyseenalaista ja jos totta puhutaan, ei tilanne taida tänä aprillipäivänä olla tälle pilalle yhtään sen sopivampi. Mutta koska se on Listafriikin mielestä yksi kaikkien aikojen parhaista aprillipiloista, haluttiin se ottaa lisäkohtana tälle listalle. Ja edelleen sama ohjeistus: valikoi kohde huolella ja mieluiten lähipiiristä, jotta vältyt selkkaukselta. Pilan kohteen ilme on varmasti ikuistamisen arvoinen, joten yritä saada joku kuvaamaan.

Homma menee näin: Kävele uhrisi taakse vedellä täytetyn suihkepullon kanssa ja teeskentele aivastavasi. Samaan aikaan suihkauta pullosta märkä tervehdys kaverisi niskaan.

Toivottavasti pääset höynäyttämään läheisiäsi näillä tai joillain muilla aprillipiloilla!

Advertisement

Lue myös:

🤷‍♀️ Miten on, aiotko ottaa jonkun tämän lista aprillipiloista käyttöön? Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme parhaat aprillipilat, jotka olet itse tehnyt tai joiden kohteeksi olet joutunut!

1 Comment

  1. Aprillipäivää rakastava

    01.04.2023 at 10:35

    Käytin muutamaa näistä ja TOIMI todella hyvin!!!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version