Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Näkymättömästä veistoksesta maksettiin viisinumeroinen summa!

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään italialaisesta taiteilijasta, jonka tekemä näkymätön veistos myytiin huimalla hinnalla.

Lisäksi kerromme intialaisesta hääjuhlasta, jossa alttarille kuollut morsian korvattiin lennossa tämän siskolla. Yhdysvalloissa on kamppailtu kuluneen viikon aikana villieläinten kanssa: Kaliforniassa teinityttö töni karhua ja Pennsylvaniassa kokonainen koulu evakuoitiin, kun karkumatkalla ollutta lemmikkikissa luultiin ilvekseksi.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Näkymätön veistos myytiin 15 000 eurolla

Italialainen taiteilija Salvatore Garau sanoo ”Io Sono” -nimisen veistoksensa olevan aineeton ja sen on tarkoitus aktivoida katsojan mielikuvituksen voima. Teoksen nimi on suomeksi ”Minä olen”, mutta se ei kuitenkaan ole mitään. Veistosta ei ole olemassa, vaikka se hiljattain myytiin Art-Rite -huutokaupassa.

Alunperin taideteoksen hinnan oli huutokaupassa arveltu nousevan enimmillään 9 000 euroon, mutta kun innokkaat taideharrastajat heittäytyivät tarjouskilpaan, irtosi näkymätön veistos 15 000 eurolla. Paljon kritiikkiä saanut Garau itse väittää, että näkymätön veistos ei ole ”ei mitään”, vaan se on ”tyhjiö”. ”Tyhjiö ei ole muuta kuin energiaa täynnä oleva tila, ja vaikka me tyhjentäisimme sen, eikä jäljelle jäisi mitään, niin Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen mukaan tuolla ”ei millään” on paino.”, selvittää Garau AS:lle. ”Siksi sillä on energiaa, joka tiivistyy ja muuntuu partikkeleiksi, toisin sanoen meiksi.”.

Ja sehän tuli sillä selväksi!

Taiteilija Garau on ohjeistanut veistoksen uutta omistajaa esillepanossa: Teoksen täytyy olla esteettömästi esillä yksityisasunnossa ja se tarvitsee reilun kahden neliömetrin alan. Mutta koska kyseessä on näkymätön veistos, ei se vaadi erityistä valaistusta tai lämpötilaa. Italialaismedioiden mukaan ainoa konkreettinen asia, jonka uusi omistaja 15 000 eurolla sai, oli Garaun allekirjoittama ja leimaama aitoustodistus. Uusi omistaja ei ole astunut julkisuuteen – ehkä hän on kiireinen etsiessään veistokselle sopivaa paikkaa kotonaan!?

Tämä ei ollut Garaun ensimmäinen näkymätön veistos, sillä aiemmin tänä vuonna hän taiteili milanolaiselle aukiolle teipillä rajatun neliön sisälle olemattoman teoksen (yllä olevassa kuvassa). ”Veistos tulee olemaan siinä ikuisesti. Et näe sitä, mutta siinä se on. Se on tehty ilmasta ja hengestä.”, kuvailee Garau luomustaan.

Advertisement

Morsian kuoli alttarilla, joten sulhanen nai hänen siskonsa

Toukokuun 27. päivänä juhlittiin Surabhin ja Manjesh Kumarin häitä Samaspurin kylässä Intian pohjoisessa Uttar Pradeshin maakunnassa. Onnellinen päivä otti kuitenkin ikävän käänteen, kun aivan seremonian alussa morsian Surabhi ja sulhanen Manjesh vaihtoivat perinteisiä kukkaköynnöksiä ja Surabhri lyyhistyi elottomana maahan.

Lääkäri hälytettiin paikalle, mutta mitään ei ollut tehtävissä: Surabhri oli saanut kohtalokkaan sydänkohtauksen ja julistettiin kuolleeksi.

Hääjuhla keskeytettiin, mutta vain pieneksi hetkeksi. Perheet sopivat yhteistuumin, että häät pidetään, mutta morsian luonnollisesti täytyi vaihtaa. Avioliittoon Manjeshin kanssa saikin astua menehtyneen morsiamen sisko, Nisha.

Emme tienneet yhtään, mitä tehdä tuollaisessa tilanteessa. Kummatkin perheet istuivat alas ja joku ehdotti, että nuoremman siskoni Nishan pitäisi naida sulhanen”, kertoi morsiamien veli Saurabh IANS-uutistoimistolle. Saurabh myöntää, että juhlatunnelmaan oli vaikea päästä: ”Oli hyvin outoa, että vietimme siskoni häitä ja toisen siskoni kuollut ruumis makasi viereisessä huoneessa.”. Hääseremonian jälkeen Surabhille pidettiin pieni muistotilaisuus.

On hyvin todennäköistä, että Surabhin perhettä odotti kunnon myötäjäiset, joten jonkun oli otettava menehtyneen morsiamen paikka ja naitava Manjesh, jotta rahat eivät jääneet saamatta.

Teinityttö työnsi koiriaan uhanneen karhun pois aidalta


17-vuotiaan Hailey Morinicon uhkarohkea (tai tyhmänrohkea) teko on viime päivinä noussut kansainväliseksi ilmiöksi. Bradburyn kaupungissa Kaliforniassa valvontakamera ikuisti viime viikonloppuna uhkaavan tilanteen, kun talon pihaa ympäröivälle aidalle nousi karhuemo kahden poikasensa kanssa.

Pihalla olleet neljä koiraa juoksivat haukkuen karhujen luo, jolloin poikaset kipittivät karkuun, mutta emo jäi ottamaan mittaa vahtikoirista. Videolla näkyy, miten karhu on jo saanut käpäliinsä yhden pienemmistä koirista.

Sitten Morinico juoksee paikalle ja tönäisee karhua. ”Juoksin katsomaan, miksi koirat yhtäkkiä alkoivat haukkua ja silloin näin karhun”, kertoo lemmikkinsä pelastanut teinityttö KTLA-TV:n haastattelussa. ”Huomasin, että koirani Valentina oli jo karhun kynsissä, joten ensimmäinen ajatukseni oli tönäistä sitä. Jollain ihmeellä se toimi.”.

Morinico selvisi nujakasta muutamalla naarmulla ja venähtäneellä sormella, mutta ei missään nimessä suosittele, että kukaan ottaisi mallia hänen toiminnastaan: ”Älkää tönikö karhuja! Minä selvisin vahingoittumattomana, mutta siinä olisi voinut käydä todella huonosti.”. Myös kaikki koirat ovat kunnossa ja toivottavasti karhuperhekin on löytänyt tiensä kauemmas ihmisasutuksesta.

Advertisement

Evakuoinnin aiheuttanut ilves olikin lemmikkikissa


Jos Kaliforniassa on taisteltu paljain käsin karhua vastaan, niin Yhdysvaltojen toisella puolella, Pennsylvanian osavaltiossa, evakuoitiin kokonainen koulu sisään päässeen punailveksen vuoksi.

West Scranton High Schoolin oppilaat lähetettiin tiistaiaamuna kotiin, kun vartijat huomasivat valvontakamerakuvissa ympäri rakennusta vaeltelevan ison kissan. Kun koulu oli saatu tyhjennettyä henkilökunnasta ja oppilaista, otti paikalle hälytetyn eläinsuojelujärjestön väki homman haltuun ja tallenteita katsoessaan he vahvistivat vartijoiden epäilyt: kyseessä oli punailves. Siinä vaiheessa villieläimestä ilmoitettiin myös osavaltion riistatoimikunnalle.

Kahden tunnin etsinnän jälkeen ”ilves” löytyikin ja saman tien viranomaisille valkeni, että kyseessä oli täysin harmiton, joskin eksoottisen näköinen, kesykissa. Se muistutti punailvestä olemukseltaan, turkin kuvioinniltaan, eikä sillä ollut myöskään häntää. Kun karkulainen vietiin eläinsuojaan, löytyi siltä mikrosiru, jonka avulla omistajiin saatiin yhteys.

Kaksi kuukautta karkumatkalla ollut Kakashi-niminen kissa pääsi omistajiensa kanssa kotiin vielä samana päivänä. Kaikkein onnellisin oli 17-vuotias Nala Johnson, jonka tukieläimenä Kakashi oli toiminut.

Advertisement

Lue myös: Top 10 maailman erikoisimmat kissarodut

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version