Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Paistetulta kanalta tuoksuvat Crocsit

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla kahden suuryrityksen yhteistyönä syntyneet, huippusuosioon nousseet kengät: Kanakori-Crocsit.

Lisäksi tutustutaan avaruusvoimien hevoseen, supersankareiden mukaan nimettyihin petokärpäsiin ja kirjaimelliseen rahanpesuun. Viikon oudoimmat uutiset päättää kadonneen sormuksen käsittämätön löytyminen valkosipulin ympäriltä.

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

KFC ja Crocs tekivät paistetulta kanalta tuoksuvat kengät

Pikaruokaravintola KFC, Kentucky Fried Chicken, on tunnettu erityisesti uppopaistetusta kanastaan. He yhdistivät tänä keväänä voimansa kenkävalmistaja Crocsin kanssa, ja yhteistyön tuloksena syntyivät paistetulta kanalta tuoksuvat kumiset puutarhakengät.

Kun kengät tällä viikolla tulivat asiakkaiden saataville, myytiin ne loppuun ennätysvauhtia, vain puolessatoista tunnissa. Jokaisen parin mukana ostaja sai lisäksi kaksi kanankoiven muotoista korua.

Hintaa kanakorilta näyttävillä Crocseilla oli 60 dollaria eli noin 51 euroa. Crocseiksi melko arvokkaat läpykkäät olivat välitön hitti ja hyvä niin, sillä jokaisesta myydystä parista meni 3 dollaria (2,55 euroa) suoraan KFC:n omalle hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tarjoaa opiskelustipendejä työntekijöilleen.

Yhdysvaltain avaruusvoimat palkkasi hevosen

Yhdysvaltain avaruusvoimat on rekrytoinut uutta työvoimaa. Koska raketeilla ei pääse kaikkialle, esimerkiksi rannalle, tarvittiin apuun hieman hevosvoimia. 

Advertisement

Uusi lisä avaruusvoimiin on hevonen nimeltään Ghost (suom. Aave), viisivuotias mustangi, joka partioi Kalifornian rannikolla, lähellä Vandenbergin ilmatukikohtaa.

Ghostin ei tarvitse haaveilla Kuuhun tai Marsiin matkaamisesta, vaan sen tehtävänä on kuljettaa sotilaita, jotka vartioivat alueen eliölajeja ja häätävät niitä uhkaavat ihmistunkeilijat tiehensä.

Ja kyllä, rantojen suojeleminen kuuluu avaruusvoimien tehtäviin. Ilmatukikohdan alueella elää viisitoista uhanalaista eliölajia, joiden tarkkailuun hevosella ratsastaminen soveltuu monella lailla paremmin kuin esimerkiksi mönkijällä ajeleminen.

Tappajakärpäset nimettiin supersankareiden mukaan

Australian kansallinen tiedevirasto, CSIRO, on tällä viikolla nimennyt viisi hiljattain löytynyttä petokärpästä Marvelin supersankareiden mukaan.

Advertisement

Kärpäset ovat saaneet tieteelliset nimensä ulkonäkönsä perusteella, ja tutkijat eivät tosiaan säästelleet mielikuvituksessa. 

Ehkä eniten esikuvaansa muistuttava petokärpänen on Humorolethalis sergius, joka sai nimensä Deadpoolin mukaan. Sen keskivartalon punamustakuviointi on kuin kopio sarkastisen Deadpoolin maskista. Tai itseasiassa varmastikin toisinpäin.

Humorolethalis-lajinimeen päädyttiin hyönteistutkija Bryan Lessardin mukaan siksi, että se kuulosti tappavalta huumorilta (engl. lethal humour), mikä kuvaa osuvasti myös sarjakuvahahmo Deadpoolia.

Muita Marvelin maailmasta nimensä saaneita petokärpäsiä ovat:

Daptolestes feminategus, nahkaan pukeutuva nainen eli Musta Leski
Daptolestes bronteflavus, vaalea ukkonen eli Thor
Daptolestes illusiolautus, elegantti peto eli Loki

Advertisement

Kunnianosoituksen sai myös sarjakuvapiirtäjä Stan Lee, jonka tummat silmät ja vaaleat viikset inspiroivat tutkijat antamaan yhdelle petokärpäsistä nimeksi Daptolestes leei.

Älä laita rahaa pesukoneeseen tai mikroon

Bank of Korea -pankki joutui tällä viikolla ikävään tilanteeseen Ansanin kaupungissa, lähellä Etelä-Korean pääkaupunkia Soulia. 

Rahanpesu ei ole suositeltavaa toimintaa missään muodossa, vaikka seteleiden pistäminen pyykkikoneeseen ei laitonta olisikaan.

Eräs koronaviruksesta huolestunut kansalainen oli laittanut kymmenien tuhansien eurojen arvosta paikallista valuuttaa pesukoneeseen puhdistaakseen rahat mahdollisista viruksista. Kyseinen henkilö otti linkouksen jälkeen yhteyttä pankkiin ja kysyi, josko pesussa pilalle menneet setelit voisi vaihtaa uusiin.

Pankilla on se käytäntö, että se vaihtaa pienen määrän esimerkiksi revenneitä seteleitä uusiin, mutta koska tässä tapauksessa rahat olivat erittäin huonossa kunnossa, suostui pankki korvaamaan puolet vielä laskettavissa olevista rahoista. Tuo summa oli noin 16 000 euroa. Joten alunperin koneeseen oli mennyt vähintään kaksinkertainen potti, eikä pankki ollut kaikkia rahoja edes hyväksynyt laskuihinsa.

Aiemmin tänä vuonna toinen asiakas oli yrittänyt puhdistaa seteleitään koronaviruksesta laittamalla ne mikroaaltouuniin, mikä tietenkin päättyi rahojen kärventymiseen. Silloin pankki korvasi noin 3600 euron summan epäonniselle asiakkaalleen.

Advertisement

Etelä-Korean keskuspankki on näiden sattumusten jälkeen ohjeistanut kansalaisia ja julkaissut tiedotteen, jossa rahojen sterilointia pyykkikoneessa tai mikroaaltouunissa ei suositella taistelussa koronavirusta vastaan.

Kadonnut sormus löytyi valkosipulista

Wiscassettin kaupungissa, Yhdysvalloissa, koettiin tällä viikolla suuri ilon hetki, kun yhdeksän kuukautta kadoksissa ollut sormus löytyi valkosipulin verson ympäriltä.

Kaksitoistavuotias Madison Cooper oli viime lokakuussa hukannut korun ollessaan kylvämässä vihanneksia opetuspuutarhassa. Kyseessä ei ollut mikä tahansa sormus, vaan perintökalleus, jonka Cooperin isoäiti oli aikoinaan saanut aviomieheltään ystävänpäivälahjaksi. Cooperille sormus oli päätynyt, kun isoisä oli menehtynyt muutama vuosi sitten.

Cooper oli luonnollisesti murheen murtama, koska valtavan tunnearvon omaava sormus oli ikuisesti kadonnut.

Advertisement

Mutta ihmeitä tapahtuu, sillä kun puutarhan työntekijä Hannah Marshall tällä viikolla keräsi vihanneksia palstoilta, huomasi hän ihmetyksekseen, että yhden valkosipulin verson ympärillä oli sormus. Kasvi oli puskenut mullasta läpi juuri oikeassa kohdassa ja napannut korun siitä matkaansa. 

Sormus palautettiin pikimmiten onnesta soikealle Madison Cooperille, joka varmasti jättää sen korulaatikkoon seuraavan kerran pihatöihin mennessään.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version