Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Huonosti käyttäytyviä eläimiä

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla nudistirannalla varastelleen villisikaperheen sekä kaupunkia kauhun vallassa pitävän kalkkunan.

Lisäksi esittelemme taidemuseossa tunaroineen turistin sekä maailman nopeimman takaperintavuttajan.

Maasta (ja maanosasta) toiseen muuttaminen ovat aiheuttaneet toimitukselle hienoisia ongelmia peruuntuneiden lentojen ja vuokrasopimuksen päättymisen muodossa; katsotaan missä huomenna asutaan ja koska päästään Suomeen. Mutta onneksi läppäri kulkee mukana mihin vain!

Yllättävistä käänteistä johtuen viikon oudoimmat uutiset tulevat jo lauantaina, mutta älkää listafriikit huolestuko: huomenna on tulossa taas lista!

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Advertisement

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Villisika varasti läppärin nudistilta

Saksan pääkaupungissa Berliinissä on lukuisia puistoja, jotka on sallittu nudisteille. Nakuilua ei Berliinissä katsota pahalla. 

Erääseen puistoon Teuffelsee-järven rannalle eksyi alastomien auringonpalvojien lisäksi villisikaemo kahden poikasensa kanssa. Kyseisiä eläimiä on alueella runsaasti, mutta tällä kertaa luonto tuli jopa liian lähelle naturisteja. 

Adele Landauer oli yksi sikojen touhuja sivusta seurannut ja kuvannut. Landauer kertoi eläinten penkoneen uimassa olleiden ihmisten tavaroita läpi, ja ne löysivätkin erään miehen repusta pizzaa lounaaksi. Jälkiruokaa etsiessään villisiat nappasivat samaisen miehen tavaroiden joukosta muovipussin ja sen sisällön mukaansa.

Advertisement

Pussissa oli herkkujen sijaan miehen tietokone! Mies lähti kiivaaseen takaa-ajoon jahdaten possukolmikkoa ilkosen alasti. Hän yritti huutaa ja taputtaa, ja saada siten emakon tiputtamaan kallisarvoisen ryöstösaaliin. Lopulta villisika luovutti ja pudotti pussin maahan. Koko ranta osoitti miehelle suosiotaan. Kuvia takaa-ajosta voit käydä katsomassa Landauerin Instagram-tilillä

Aggressiivinen kalkkuna aiheutti puiston sulkemisen

Kuvittele tilanne: Hirvittävä villipeto on pitänyt kaupunkilaisia jo kuukausien ajan kauhun vallassa. Viranomaiset ovat neuvottomia raivoavan eläimen kanssa, ja kansalaisten suojelemiseksi ainoa vaihtoehto on ollut tietyn kaupunginosan eristäminen.

Saanemme esitellä Gerald-kalkkunan.

Gerald on jo vuosien ajan majaillut kalifornialaisessa puistossa, mutta aiemmin tänä kesänä se alkoi käyttäytyä agressiivisesti ihmisiä kohtaan. Paikallisten rakastama kalkkuna oli alkanut puolustaa elinympäristöään niin voimakkaasti, että puisto jouduttiin lopulta sulkemaan.

Hyökkäykset olivat alkaneet samoihin aikoihin kuin kalkkunoiden lisääntymiskausi, joten käytös oli ymmärrettävää. Oaklandin kala- ja villieläinlaitoksen viranomaiset ovat yrittäneet saada Geraldia kiinni siirtääkseen sen muualle, jotta puisto voitaisiin taas aukaista. Se ei kuitenkaan ole kolmen kuukauden aikana onnistunut. Kummastako se sitten kertoo enemmän: kalkkunan viekkaudesta vai viraston tehottomuudesta?

Viimeisimpien tietojen mukaan Gerald on yhä vapaalla jalalla.

Advertisement

Kömpelö turisti katkaisi veistokselta kolme varvasta

Italialaisessa Trevison museossa kävi ikävä sattumus, kun 50-vuotias itävaltalaisturisti katkaisi vahingossa arvokkaalta kipsiveistokselta kolme varvasta.

Mies oli valvontakamerakuvien perusteella nojautunut veistoksen päälle poseeratakseen valokuvassa, ja noustessaan takaisin ylös hän napsaisi varpaat irti. Mies yhytettiin myöhemmin museon varauskirjan perusteella. Valokuvaa ottanut vaimo kertoi pariskunnan menneen tuhon huomattuaan paniikkiin ja paenneen paikalta. Mies on kuitenkin valmis ottamaan vastuun teostaan ja kohtaamaan seuraamukset.

Taideteos on Antonio Canovan 1800-luvun alussa veistämä ”Venus Victrix”, joka kuvaa puolialastonta Pauline Bonapartea, joka oli Guastallan herttuatar ja Napoleon I:n pikkusiskoa.

Maailman nopein takaperin tavuttaja

Yhdysvaltalainen Pam Onnen on tehnyt Guinnessin maailmanennätyksen takaperin tavaamisessa. Tavauskilpailut ovat hurjan suosittuja nimenomaan englanninkielisissä maissa, sillä monessa muussa kielessä lausuttujen sanojen tavuttaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin englannissa.

Mutta takaperin tavuttaminen on millä tahansa kielellä hankalaa! Varsinkin, jos sanoja kertyy 56 kappaletta minuuttiin. Pam Onnenin ennätyssuorituksessa sanat ovat suhteellisen helppoja ja lyhyitä, mutta taito ja vauhti ovat silti täysin käsittämättömät.

Advertisement

Onnen halusi tehdä ennätyksen, jotta saisi tuotua julkisuutta omalle rakkaalle kotipaikkakunnalleen. Nyt Hastingsin pikkukaupungissa, Minnesotassa, on uusi maailmanennätysnainen.

Videolla nähdäään virallisen suorituksen lisäksi, kun Onnen esittelee vielä toista eriskummallista taitoaan: sanojen lausumista takaperin.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version