Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Julkisten vessojen vallankumous

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset tutustuu tällä kertaa muutamaan innovatiiviseen julkiseen käymälään sekä suklaisen sateen saaneeseen sveitsiläiskaupunkiin.

Lisäksi katsastamme, miten kävi pehmonallelle, joka ei ollut hereillä baseball-katsomossa. Mukana myös poliisi, joka käsiraudoitti itsensä.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Poliisi käsiraudoitti itsensä

Isossa-Britanniassa sijaitsevan Northamptonshiren palokunta sai varhain tiistaiaamuna, elokuun 18. päivänä, hälytyksen kummalliselle tehtävälle, kun poliisi Scott Renwick oli jumissa omissa käsiraudoissaan. Pelastusyksikkö joutui käyttämään poljinleikkureita vapauttaakseen Renwickin tukalasta tilanteesta.

Renwick oli pitänyt uusille työntekijöille demonstraatiota käsirautojen käytöstä, kun vahinko pääsi sattumaan. Hän on kertonut, että olisi ”ennemmin pureskellut oman kätensä irti, kuin pyytänyt pelastuslaitokselta apua”, mutta ei kuitenkaan lähtenyt äärimmäisiin toimiin, vaan nieli ylpeytensä.

Renwick suhtautui asiaan onneksi huumorilla ja twiittasi (yllä oleva kuva) tapahtuneesta sanoen, että ”tämä ei ollut hyvä päivän aloitus”. Hän on myös sanonut, että on ainoastaan iloinen, jos hänen hassu vastoinkäymisensä toi hymyn jonkun huulille. 

Advertisement

Amsterdamin hamppupisuaarit

Alankomaiden pääkaupungissa Amsterdamissa on tänä kesänä asennettu katujen varsille ja puistoihin hamppukasveilla täytettyjä pisuaareja.

Kuten monessa suurkaupungissa, myös Amsterdamissa on tiettyjä paikkoja, joihin ihmiset tykkäävät käydä virtsaamassa. Valitettavan monet historialliset rakennukset ovat kärsineet ylenmääräisen virtsan aiheuttamasta eroosiosta ja GreenPee-pisuaarien kehittäjän Richard de Vriesin mukaan hankkeen avulla on mahdollista pelastaa elämiä, sillä vuosittain useita nuoria miehiä putoaa ja hukkuu kaupungin kanaaleihin pissapaikkaa etsiessään.

Vuonna 2018 aloitettu, muutaman pisuaarin hanke on tänä vuonna ottanut ison harppauksen eteenpäin, kun 12 uutta käymälää tuotiin kaupungin kaduille ohikulkijoiden helpotukseksi. 

Tilastojen mukaan sopimattomiin paikkoihin virtsaaminen on vähentynyt jopa puolella. GreenPee-pisuaarit muistuttavat isoja kukkaruukkuja, joihin on istutettu hamppua. Verrattuna tavanomaisiin, julkisiin käymälöihin ne kuluttavat vähemmän vettä ja luovat betoniviidakkoon elintilaa mehiläisille ja muille hyönteisille. 

Advertisement

Tulevaisuudessa GreenPeen tavoite on luoda vastaavanlainen käymälä myös naisille. Ilmeisesti ajatusriihi ei ole vielä käynyt kovin kuumana.

Sveitsissä satoi kaakaota taivaalta

Oltenin kaupungissa Sveitsissä herättiin tällä viikolla kummalliseen luonnonilmiöön. Taivaalta nimittäin satoi kaakaojauhetta.

Paikallisen Lindt & Spruengli -suklaatehtaan ilmanvaihtosysteemi oli mennyt epäkuntoon, joten venttiileistä puski ulos ”pölyä”, joka oli peräisin suklaan valmistuksessa käytettävästä kaakaorouheesta.

Kyseinen päivä oli kaiken lisäksi hyvin tuulinen, joten hieno jauhe levisi helposti tehtaan ympäristöön.

Ohut ruskea kerros peitti kadut ja autot, mutta tehtaasta ilmoitettiin kiireen vilkkaa, että päästö on täysin vaaratonta sekä ihmisille että ympäristölle. Sittemmin vika on saatu korjattua, eikä Oltenin kaduilla enää kannata seistä suu auki ilmaisen suklaasateen toivossa.

Tokion lasiseinäiset vessat

Tokiossa on avattu täysin uudenlaisia julkisia käymälöitä, joita (toisin kuin Amsterdamissa) voivat käyttää ongelmitta kaikki sukupuolet.

Advertisement

Kansainvälisen suunnittelukilpailun voitti läpinäkyvillä seinillä varustetut käymälät, jotka suunnittelijoiden vision mukaisesti ovat katukuvassa kuin kauniita, värikkäitä lyhtyjä. Älylasista valmistetut seinät muuttuvat läpinäkymättömiksi silloin, kun joku on asioillaan, joten ohikulkijan on helppo nähdä jo etäältä, onko vessa varattu.

Japanissa ihmiset välttävät julkisten vessojen käyttöä, koska ne nähdään likaisina, haisevina, pimeinä ja pelottavina; näiden uusien käymälöiden on tarkoitus mullistaa ihmisten ajattelutapaa.

Käyttäjät ovat nimenneet vain yhden, joskin melko häiritsevän, ongelman: Vaikka lasit ovat ulkoa päin läpinäkymättömät, ei tilanne ole sama sisälläolijalle. Älylasi toimii tässä tapauksessa vain toiseen suuntaa, joten pöntölläistuja näkee ulos täysin esteettömästi.

Pehmonalle sai pallosta

Mikä on nolompaa, kuin saada urheilutapahtumassa pallosta päähänsä? No, ehkä aika moni asia, mutta kivaa se ei kuitenkaan ole, ja riippuen lajista, osuma voi myös sattua kovasti.

Advertisement

Tällä hetkellä, sattuneesta syystä, kaikki pelit pelataan tyhjille katsomoille, mutta seurojen työntekijät ovat halunneet penkeille edes jonkinlaista täytettä. Ympäri maailman on saatu lukea esimerkiksi pumpattavista nukeista tai pehmoleluista, joilla katsomoja on täytetty.

Jälkimmäiseen vaihtoehtoon on turvauduttu myös Oaklandissa, RingCentral Coliseum -stadionilla, jossa katsojien virkaa täyttävät jättimäiset pehmonallet.

Tämän viikkoisessa baseball-ottelussa yksi nalleista ei ollut ollenkaan hereillä, ja sai pallon suoraan naamaansa. Onneksi penkintäyttäjä selvisi tilanteesta ilman ruhjeita tai ulos pursunneita täytteitä, ja jatkoi pelin seuraamista kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version