Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Elävä käärme suojamaskina

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset suuntaa tällä viikolla muun muassa Manchesteriin, jossa eräs bussimatkustaja oli valinnut melko mielenkiintoisen suojamaskin kasvoilleen.

Lisäksi kerromme, mitä voi tapahtua, kun ajoneuvon autopilottiominaisuus ymmärretään (tahallaan) väärin. Mukana myös lentoyhtiön kekseliäs keino tehdä rahaa lentorajoituksista riippumatta, ja oudoimmat uutiset päättää hymyilyttävä tarina selfieitä napsineesta puhelinvarkaasta, joka paljastui apinaksi.

Kerran viikossa Listafriikki niputtaa yhteen viikolla tapahtuneita outoja sattumuksia ja muina päivinä julkaisemme tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Tesla-kuski rikossyytteeseen ratissa tarkoituksella nukkumisesta

Kanadan liittovaltion poliisi sai tällä viikolla kummallisen hälytyksen läntisessä Albertan provinssissa. Moottoritiellä viiletti noin 140 kilometrin tuntivauhdilla auto, jossa ei näyttänyt olevan kuskia.

Poliisi yhytti Tesla-merkkisen henkilöauton ja väläytti sille hälytysvaloja pysäytyksen merkiksi. Siitä innostuneena auto painoi vain kaasua ja kiihdytti poliisin tutkan mukaan 150 km/h nopeuteen (ja kyllä, puhun tekijänä nimenomaan autosta). Lopulta kulkuväline  kuitenkin otti stopin tien reunaan ja poliisille selvisi, että niin kuski kuin etupenkin matkustaja olivat kääntäneet penkkinsä makuuasentoon ja päättäneet ottaa torkut. Tesla oli laitettu autopilotille.

Tesla-sähköautoissa on autopilottiohjelma, joka osaa väistää, parkkeerata, pysyä kaistalla ja vaihtaa kaistaa. Valmistajan mukaan kuljettaja on kuitenkin aina vastuussa, eikä autopilotti tarkoita sitä, että Teslalla voisi ajella ilman jatkuvaa ohjausta. Yhtiö väittää ominaisuuksien vähentävän kuljettajan väsymyksestä ja huolimattomuudesta johtuvia onnettomuuksia.

No, ehkä niin, jos kädet ovat silti tukevasti ratilla. Automaattiohjaus on suunniteltu olemaan aktiivinen vain silloin, kun ohjauspyörään kohdistuu tasaisin väliajoin vääntöä ja painetta, mutta kekseliäät Tesla-kuskit ovat kiertäneet turvamekanismia asettamalla painoja rattiin.

Ratsupoliisin haaviin jäänyt kanadalainen ei ole ensimmäinen (eikä varmastikaan viimeinen) Teslan omistaja, joka vetelee hirsiä kuskin paikalla. Kyseinen kuljettaja sai ylinopeussakot, joita autopilotti tuskin maksaa, ja häntä tullaan myös syyttämään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Advertisement

Australialainen lentoyhtiö myi lippuja ”ei mihinkään”

Australialainen Qantas-lentoyhtiö yrittää tehdä kaikkensa selvitäkseen koronapandemian aiheuttamista taloudellisista haasteista.

Myös maan osavaltioiden välillä on tiukkoja matkustusrajoitteita, mutta Qantas löysi porsaanreiän. Lentoyhtiö laittoi tällä viikolla myyntiin lokakuun 10. päivänä Sydneystä lähtevän lennon, joka ei mene minnekään. Tai tavallaan menee, sillä se palaa seitsemän tuntia nousun jälkeen takaisin lähtökentälle. Välilaskuja lennolla ei luonnollisesti ole.

Matkustajakoneen on määrä tehdä maisemakierros muun muassa Australian keskiosan aavikolle ja Uluru-monoliitille, jatkaa sieltä ihailemaan Suurta valliriuttaa ja lentää lopulta Sydneyn kuuluisan sataman yli. Lentoyhtiö on luvannut koneen lentävän mahdollisimman matalalla, jotta maisemista saa kaiken irti.

Qantasin tiedottajan mukaan ihmiset olivat selvästi ikävöineet matkustamista ja lentämistä, sillä lennosta tuli yhtiön historian nopeiten loppuunmyyty matka. Kaikki 134 tarjolla ollutta lippua myytiin vain kymmenessä minuutissa, ja niistä sai pulittaa istumapaikasta ja matkustusluokasta riippuen 480-2300 euroa. 

Muutkin lentoyhtiöt muun muassa Japanissa ja Taiwanissa ovat myyneet samanlaisia huippusuosittuja maisemalentoja.

Mies käytti elävää käärmettä suojamaskina

Listafriikin oudoimmat uutiset saattavat viikosta toiseen olla käärmekammoisille tuskallista luettavaa, sillä niin usein näiden matelijoiden kanssa tapahtuu epätavallisia asioita.

Tämä viikko ei ole ollut poikkeus.

Advertisement

Manchesterissa, Englannissa, joutuivat kanssamatkustajat hieraisemaan silmiään, kun paikallisessa linja-autossa istui mies pytonkäärme päänsä ympärillä.

Bussin muut matkustajat eivät olleet ensin ymmärtäneet käärmeen olevan oikea ja elävä, vaan arvelivat miehellä vain olleen erikoinen huivi kasvojen suojana. Totuus paljastui, kun matelija alkoi liikkumaan.

Isossa-Britanniassa on suojamaskipakko julkisissa kulkuvälineissä, mutta käärme kasvoillaan matkanneella miehellä maskia ei ollut. Hänellä suojamaskin virkaa ajoi mukana ollut luikerteleva lemmikki.

Manchesterin julkisen liikenteen edustajan mukaan matkustajien ei tarvitse käyttää kirurgista kasvosuojusta, vaan maski voi olla kankaasta valmistettu tai esimerkiksi huivi. Edustaja myönsi kylläkin haastattelussa, että ohjeistuksessa on tulkinnan varaa, mutta käärmeennahkaa hän ei pitänyt sopivana maskimateriaalina. Eritoten, kun nahka oli edelleen kiinni käärmeessä.

Apina varasti puhelimen ja otti selfieitä

Advertisement

Viime viikon lauantaina malesialainen opiskelija Zackrydz Rodzi huomasi herätessään, että hänen älypuhelimensa oli kadonnut.

Hän arveli puhelimen tulleen yön aikana ryöstetyksi, mutta talossa ei ollut mitään merkkejä murtautumisesta, joten hänen ajatuksensa laukkasivat jo yliluonnollisiin skenaarioihin.

Puhelinta etsittiin kodista ja sen ympäristöstä koko perheen voimin, mutta turhaan. Sunnuntai-iltapäivänä Rodzi jatkoi puhelimeensa soittamista ja kuuli yhtäkkiä sen äänen takapihalta alkavasta metsiköstä, ja kuinka ollakaan, siellä kännykkä oli: palmun juurella, lehtien alla piilossa. 

Rodzin setä vitsaili, että ehkäpä puhelimesta löytyy kuva varkaasta, joten putsattuaan mutaisen luurinsa Rodzi avasi kuvagallerian setänsä mieliksi. Sisältö ei tuottanut pettymystä, sillä galleria oli täynnä puhelinvarkaan kuvia ja jopa videota pitkäkyntisestä. Rosvo paljastui apinaksi!

Tallenteilla voi nähdä apinan selvästi yrittäneen maistella saalistaan ja tutkineen kiinnostuneena näytöllä näkyneitä kasvojaan, samalla jatkuvasti kuvia räpsien.

Advertisement

Rodzi epäili apinan päässeen taloon sisään hänen veljensä avonaisen ikkunan kautta. Se, miksi eläin oli napannut mukaansa vain ruoaksi kelpaamattoman älylaitteen, jäänee ikuiseksi mysteeriksi.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version