Viihde

Hollywoodin kirous: Julkkisten 10 lyhyttä avioliittoa

Julkaistu

Julkkisten elämää seurataan herkeämättä, eikä vähiten monimutkaisten parisuhdekiemuroiden takia. Naimisiin mennään lyhyiden tuttavuuksien jälkeen ja vähemmän yllättäen liitot päättyvät usein nopeaan eroon.

Yksi jos toinenkin kuuluisa pariskunta on päätynyt astelemaan vihille Las Vegasin ”romanttisessa” ympäristössä. Aamuyöllä kappelin autokaistalla solmitun avioliiton voi helposti ennustaa päättyvän ennemmin kuin myöhemmin.

Silti tämänkin listan monet pariskunnat ovat uhmanneet kohtaloa. Rakkauden huumassa, ja pää ehkä vähän muustakin sekaisin, he ovat päähänpistona päätyneet vihille ”syntisessä kaupungissa”. Toisaalta, osaa näiden julkkisten häistä oli suunniteltu huolella, mutta mikään ei takaa pitkää onnea.

Näiden pariskuntien kohdalla ”kunnes kuolema meidät erottaa” on täytynyt olla lausuttuna hiukan pilke silmäkulmassa.

Pamela Anderson ja Jon Peters: 12 päivää

Aloitetaan listamme tuoreimmalla tapauksella. Pamela Anderson shokeerasi (vai shokeerasiko?) meitä kaikkia, kun hän vuoden 2020 tammikuussa ilmoitti menneensä naimisiin tuottaja Jon Petersin kanssa.

Advertisement

Entinen Baywatch-tähti oli ollut jo neljästi aiemmin naimisissa, eikä nuokaan mitään pitkäikäisiä rakkaustarinoita olleet, joten tuskin kukaan uskoi tämänkään liiton kantavan kauas tulevaisuuteen. Avioliitto oli myös Petersille viides.

Pisin Andersonin avioliitoista on ollut Mötley Crüen rumpalin Tommy Leen kanssa. He menivät naimisiin helmikuussa 1995 vain neljän päivän tuttavuuden jälkeen, mutta kaksi poikaa ja 3 vuotta myöhemmin eropaperit olivat vireillä.

Vuonna 2006 Anderson oli 122 päivää naimisissa laulaja Kid Rockin kanssa ja seuraavana vuonna 60 päivää pokerinpelaaja Rick Salomonin kanssa. Jälkimmäisen kanssa Anderson yritti vielä uudestaan vuonna 2014, ja he ylittivät reippaasti edellisen liittonsa pituuden eroten vasta 15 kuukauden kuluttua sormusten vaihdosta.

Ei siis liene yllätys, että 12 päivää Jon Petersin kanssa avioitumisen jälkeen Anderson ilmoitti parin eronneen, ja miettivän rauhassa mitä haluavat elämältä ja toisiltaan. Mitä ei siis ilmeisesti oltu tehty ennen avioliiton satamaan astumista?

Pariskunnan kumpikin osapuoli mietti pitkään ja hartaasti seuraavia liikkeitään.

Advertisement

Peters kihlautui vielä samana helmikuuna Julia Bernheimin kanssa, mutta ainakaan vielä alttarille ei ole asteltu. Saman vuoden (2020) jouluaattona Anderson avioitui henkivartijansa Dan Hayhurstin kanssa. Tuo liitto kesti tammikuuhun 2022 saakka.

Kim Kardashian ja Kris Humphries: 72 päivää

Kim Kardashianin liitto koripalloilija Kris Humphriesin kanssa päättyi eropapereiden jättöön vain 72 päivää häiden jälkeen.

Pariskunnan suhde ei vaikuttanut missään vaiheessa järin onnelliselta. Muutaman kuukauden seurustelun jälkeen kihlautuneen parin kanssakäymistä saatiin tietenkin seurata Keeping Up With The Kardashians -tosi-tv-ohjelmassa, ja se oli hyvin epämukavaa jopa kotisohvalta katsottuna.

Kesällä 2011 vietetyt spektaakkelimaiset julkkishäät maksoivat noin 10 miljoona dollaria, mutta raha ei tunnetusti tuo onnea, ja jo ennen kuin sarjan kaksiosainen hääjakso saatiin ulos tv:stä, tiedettiin liiton päättyneen.

Carmen Electra ja Dennis Rodman: 9 päivää

Malli-näyttelijä Carmen Electra ja skandaalista toiseen kulkeva koripalloilija Dennis Rodman olivat seurustelleet useita kuukausia, kun he päättivät marraskuun 14. päivänä 1998 mennä vihille…Las Vegasissa…kello seitsemältä aamulla. Morsiamen ja sulhasen perheet olivat onnellisia naimisiinmenosta, mutta ei tarvinnut olla kummoinenkaan ennustaja, jos arvasi tämän olevan lyhyt avioliitto.

Advertisement

Naimisiinmeno oli ollut hyvin spontaani ajatus,  ja sanottuaan ”tahdon” pari oli nopeasti tullut katumapäälle. Yhdeksän päivän avioliiton jälkeen pari haki mitätöintiä, ja vaikka he pitivät katastrofaalisen lyhyen liittonsa jälkeen yhtä vielä jollakin tasolla, kariutui suhde lopullisesti muutaman kuukauden kuluttua. Carmen Electra on myöhemmin kertonut äitinsä ja siskonsa menehtyneen kesällä 1998, ja suhde ankarasti juhlivan Rodmanin kanssa auttoi käsittelemään (tai työntämään sivuun) surua.

Rodman on tunnetusti jatkanut ristiriitaista elämäntyyliään ja on muun muassa nainut itsensä ja kaveerannut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa.

Nicolas Cage ja Erika Koike: 4 päivää

Näyttelijä Nicolas Cage on ollut naimisissa useaan otteeseen. Kaksi liittoa, Patricia Arquetten ja Alice Kimin kanssa, kestivät vuosia, mutta kaksi muuta ansaitsevat kummatkin olla tällä julkkisten lyhyiden avioliittojen listalla.

Lisa Marie Presleyn kanssa elokuussa 2002 solmittu liitto päättyi avioeroon kestettyään 107 päivää, eikä kumpikaan osapuoli ole hiiskunut eron syistä. Cage on vain mystisesti sanonut, ettei parin olisi pitänyt alun alkaenkaan mennä naimisiin.

Maaliskuun 23. päivä vuonna 2019 Cage yllätti kaikki hakemalla avioliittolupaa neljännen kerran. Vaikka pari oli seurustellut vuoden päivät, ei tulevasta morsiamesta, maskeeraaja Erika Koikesta, tiedetty juuri mitään. Ilmeisesti myöskään Cage ei tiennyt tarpeeksi. Se toki tiedettiin, että suhde oli myrskyisä, koska paparazzien kuviin tallentui hääpäivänään (ennen ja jälkeen vihkimisen) ankarasti tapellut pariskunta.

Advertisement

Yllätys, yllätys: neljä päivää vihkimisen jälkeen Cage haki avioliiton mitätöimistä. Yhdeksi syyksi hän oli merkinnyt olleensa liian kovassa humalatilassa tajutakseen tekonsa ja toisekseen: tuoreella vaimolla oli suhde jonkun toisen kanssa. Lisäksi Koike ei ollut kertonut rikossyytteistään sulhaselleen.

Koike ei kuitenkaan hyväksynyt mitätöintiä, joten Cage haki samantien avioeroa, joka myönnettiin muutaman kuukauden kuluttua kesäkuussa.

Sittemmin Cage on löytänyt uuden onnen – viidennen kerran – ja helmikuussa 2021 hän avioitui Riko Shibatan kanssa.

Mario Lopez ja Ali Landry: 2 viikkoa

Näyttelijä-juontaja Mario Lopez ja entinen Miss USA Ali Landry olivat ennen häitään seurustelleet kuusi vuotta. Lopez vietti ikimuistoiset, monta päivää kestäneet varsin kosteat polttarit Meksikossa, ja häitä vietettiin onnellisissa merkeissä huhtikuun 24. päivä vuonna 2004.

Arvaatkin varmaan miten oli käynyt? Polttariseurueen painostuksesta (koska omaa päätään on hankala käyttää) Lopez päätyi pettämään Landrya useiden eri naisten kanssa.

Advertisement

Seikkailut kuitenkin pidettiin salassa, mutta joku oli sattunut napsaisemaan kuvan hotellin uima-altaalla tapahtuneesta kuhertelusta tuntemattoman naisen kanssa ja tuo valokuva oli häiden jälkeen päätynyt Landryn siskon nähtäväksi.

Avioliitto mitätöitiin kahden viikon kuluttua sen solmimisesta.

Aaliyah ja R. Kelly: 114 päivää

Lahjakas 12-vuotias laulaja Aaliyah Haughton tapasi räppäri R. Kellyn, kun hänen setänsä toimi Kellyn managerina. Vuonna 1994 kaksikon yhteistyönä syntynyt ”Age Ain’t Nothing But A Number” (ikä on vain numero) -kappaleesta tuli miljoonia myynyt hitti ja saman Jive-levy-yhtiön alla olevat laulajat viettivät paljon aikaa yhdessä. Yhteisissä haastatteluissa kiellettiin kysymästä Aaliyahin ikää ja juorut syvemmästä suhteesta alkoivat kiertää.

Aaliyah oli vain 15-vuotias, kun pari päätti mennä naimisiin. Alaikäisen tytön vanhempien olisi täytynyt myöntää lupa, mutta koska heille ei luonnollisesti asiasta kerrottu mitään, hankki Kellyn kiertuemanageri Demetrius Smith tytölle väärennetyn henkilöllisyystodistuksen. Elokuun 31. päivä vuonna 1994 teini-ikäinen Aaliyah nai 27-vuotiaan mentorinsa.

Kun Aaliyah kertoi vanhemmilleen naimisiinmenostaan, olivat he tietenkin suunniltaan ja aloittivat välittömästi avioliiton mitätöimisprosessin. Laiton liitto tuli päätökseen 114 päivää alkamisensa jälkeen.

Advertisement

Aaliyahin läheiset ovat kertoneet, että huolimatta nuoren naisen nousujohteisesta urasta, varjosti myrkyllinen suhde R. Kellyyn hänen koko lyhyttä elämäänsä. Aaliyah menehtyi traagisesti lento-onnettomuudessa vuonna 2001 vain 22-vuotiaana.

R. Kelly puolestaan on puolestaan keskittynyt tekemään törkeitä rikoksia. Häntä on syytetty muun muassa lapsipornografiasta, alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kidnappauksesta. Vain muutamia mainitakseni.

Hänen kanssaan 90-luvulla työskennelleet miehet ovat oikeudenkäyntien yhteydessä kertoneet tienneensä epäsopivasta seksisuhteesta Kellyn ja useiden nuorten tyttöjen välillä, Aaliyah mukaan lukien.

Tällä hetkellä R. Kelly istuu 31 vuoden tuomiota edellä mainituista rikoksista.

Sinead O’Connor ja Barry Herridge: 16 päivää

Irlantilainen laulaja-lauluntekijä Sinéad O’Connor ja terapeutti Barry Herridge menivät naimisiin kuin pikaruokaa tilaamaan. Vihkiminen suoritettiin lasvegasilaisen kappelin autokaistalla joulukuun 8. päivänä vuonna 2011 ja tarkalleen 16 päivän kuluttua eropaperit oli laitettu vireille.

Advertisement

O’Connor myönsi myöhemmin, että liiton epäonnistumiseen oli syynä se, että hän oli lähtenyt ostamaan huumeita hääyönään. Kun Las Vegasin kaduilta ei ollut löytynyt kannabista, oli O’Connorille tarjottu crack-kokaiiniin. Sanotaanko näin, että tuore aviomies ei henkilökohtaisesti tai ammatillisesti katsonut O’Connorin toimintaa hyvällä; hän työskenteli tuolloin huumeneuvojana.

Avioeron jälkeen laulaja joutui perumaan vuodelle 2012 suunnitellun kiertueensa mielenterveysongelmien vuoksi. O’Connor kärsi sekä fyysisistä että psyykkisistä sairauksista useiden vuosien ajan ja oli pitkiä aikoja myös sairaalahoidossa. Mielenterveysongelmat kärjistyivät itsetuhoisuuteen vuonna 2022, kun O’Connorin teini-ikäinen poika teki itsemurhan.

Sinead O’Connor menehtyi heinäkuussa 2023, mutta ei kuitenkaan oman käden kautta. Hänen todettiin kuolleen luonnollisista syistä.

Cher ja Gregg Allman: 9 päivää

Cherin tunnetuin suhde oli Sonny Bonon kanssa ja yhdessä he kokivat nousun tähteyteen, mutta myös uran hiipumisen ennen uutta suosiota. Vuonna 1969 solmittu avioliitto ei kuitenkaan kestänyt ylä- ja alamäkiä, joten pari päätyi avioeroon vuonna 1975.

Vain muutama päivä sen jälkeen, kun ero tuli viralliseksi, Cher meni uusiin naimisiin The Allman Brothers Group -yhtyeen perustajan Gregg Allmanin kanssa kesäkuun 30. päivä vuonna 1975. Ilmeisesti uuden aviomiehen elämäntyyli ei miellyttänyt, koska Cher haki avioeroa vain yhdeksän päivää Las Vegasiin karkaamisen jälkeen. Syynä päätökseen oli Allmanin ongelmat alkoholin ja heroiinin kanssa.

Advertisement

Pariskunta kuitenkin lämmitteli välinsä uudelleen ja he saivat yhteisen lapsen, Elijahin, mutta epäonnisten tähtien alla alkanut suhde ei kestänyt loppuviimeksi paria vuotta kauempaa.

Eminem ja Kim Mathers: 3 kuukautta

Räppäri Eminem meni naimisiin nuoruuden rakkautensa Kimberly Scottin kanssa vuonna 1999 ja tuolloin myrskyisää liittoa kesti muutaman vuoden. Avioeron lisäksi samaan syssyyn käytiin kiivas taistelu Hailie-tyttären huoltajuudesta. Eminemin kappaleiden sanoituksista, erityisesti vuoden 2000 Kim -singlestä, voi vetää omat johtopäätöksensä parisuhteen hyvinvoinnista.

Vuonna 2002 Eminem sanoi Rolling Stones -lehden haastattelussa, että hän ”mieluummin synnyttäisi lapsen peniksensä kautta kuin menee enää ikinä naimisiin”.

Tuosta lupauksesta olisi ehkä kannattanut pitää kiinni, koska vuoden 2006 uusintakierros alttarilla Kim-vaimon kanssa päättyi avioeroon alle kolmen kuukauden jälkeen.

Britney Spears ja Jason Alexander: 55 tuntia

Britney Spears oli juhlimassa vuoden vaihdetta 2004 asiaan kuuluvasti Las Vegasissa. Ystäväporukassa oli mukana 22-vuotiaan Spearsin lapsuudenystävä Jason Alexander, jonka Spears oli yksityiskoneella lennättänyt kaupunkiin.

Advertisement

Aamuyön pikkutunteina 3. päivä tammikuuta Spears ja Alexander olivat hotellilla katsoneet Teksasin moottorisahamurhat -elokuvaa ja kuin yhdestä suusta päättäneet tehdä jotain hullua: mennä naimisiin. Siitä se ajatus sitten lähti!

Las Vegasissahan tuo onnistuu milloin tahansa. Neljän aikaan yöllä pariskunta marssi hakemaan avioliittolupaa ja heidät vihittiin A Little White Wedding Chapel -nimisessä kappelissa, joka on ollut suosittu muidenkin tähtien keskuudessa. Samaisessa kappelissa solmittiin myös esimerkiksi aiemmin mainittujen Sinéad O’Connorin ja Barry Herridgen lyhyt liitto.

Salamahäihinsä Spears pukeutui asiaan kuuluvasti lippalakkiin, napapaitaan ja revittyihin farkkuihin.

Morsiamen lähipiiri ei ollut asiasta innoissaan, varsinkin kun mitään  avioehtoa ei oltu tehty. Jo seuraavana päivänä manageri ja perhe saivat tahtonsa läpi ja nuoripari allekirjoitti paperit, joilla avioliitto mitätöitiin heti oikeustalon auettua maanantaina. Syyksi papereihin oli merkitty, että Spears ”ei ymmärtänyt tekojensa seurausta”.

Aviopuolisoiksi julistamisesta oli mitätöimishetkellä kulunut huimat 55 tuntia.

Advertisement

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version