Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Koulu kiesi vanhempia heittämästä lapsiaan aidan yli

Julkaistu

Oudoimmat uutiset suuntaa tänään muun muassa Ranskaan, jossa koulu kielsi vanhempia havainnekuvan kera sinkoamasta lapsia aidan yli kouluun.

Lisäksi uutisissa mukana japanilaista kaupunkia karhuilta vartioivat robottisudet, raakaa kalaa haukannut poliitikko, kotoaan lähelle (mutta niin kauas) karannut koira ja rannalta löytynyt ”päätön ruumis”.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset! Hyvää viikonloppua!

Koulu kielsi vanhempia heittämästä lapsia aidan yli  

Joo, kyllä. Ranskalaisen alakoulun henkilökunta on joutunut pistämään ulkoseinäänsä portin viereen kehoituksen, jossa pyydetään etteivät vanhemmat heittäisi lapsiaan aidan yli. Julisteeseen on vielä epäselvyyksien välttämiseksi lisätty kyseistä tilannetta esittävä havainnekuva.

Avignonilainen Trillade-koulu, kuten monet muutkin koulut Ranskassa, ovat viime vuosien lukuisten terroriuhkausten ja valitettavien iskujen vuoksi tiukentaneet turvallisuusmääräyksiään huomattavasti. Trilladessa portit ovat auki puoli yhdeksään asti aamulla, jolloin kello soittaa oppilaat ja ulkona valvomassa olevat opettajat sisään ja portit lukitaan. 

Nyt on kuitenkin niin, että aina kouluun ei syystä tai toisesta ehdi ajoissa, joten myöhässä jälkikasvuaan opinahjoon tuoneet vanhemmat ovat ottaneet tavaksi viskata lapsensa aidan yli koulun pihamaalle. Aita on 1,8 metriä korkea.

Koulu oli rehtori Sanaa Mezianen mukaan kyllästynyt ”vastuuttomiin” vanhempiin, jotka töihin kiiruhtaessaan olivat singonneet lapsensa aidan yli ja siksi julisteissa on huvittavan kuvan lisäksi kehoitus tulla takaisin kymmeneltä, jolloin portit seuraavan kerran ovat auki.

Advertisement

Yksikään oppilas ei ole vahingoittunut viskelyssä, mutta koulu haluaa myös pitää asian niin.

Mestattu ruumis rannalla olikin mallinukke

Meksikonlahden rannalla, Floridan pohjoisosissa koettiin kauhunhetkiä, kun joukko vapaaehtoisia Ocean Hour -järjestön jäseniä oli siivoamassa Perdido Keyn rantaa roskista.

Kathleen-niminen järjestöaktiivi oli porukasta ensimmäisenä bongannut yllä olevan kuvan näyn ja olettanut tietysti, että kyseessä on rantahietikolle huuhtoutunut ruumis. Joku rannalla olijoista oli jo ehtinyt soittaa hätänumeroonkin. Kathleen kuitenkin kävi tutkimassa järkyttävää löydöstä hieman tarkemmin, ja kaikkien onneksi ”päätön ruumis” osoittautuikin merirokon kauttaaltaan päällystämäksi kaupan mallinukeksi. Ocean Hourin väki sai huokaista helpotuksesta ja jatkaa roskien keräämistä – toivottavasti he siivosivat nukenkin pois; Halloween meni jo!

Suljetusta rajasta vähät välittänyt Diamond-koira karkasi kotoaan

Kanadassa New Brunswickin provinssissa asuva Michaudin perhe oli viime lauantaina surusta suunniltaan. Heidän 17-kuukautinen saksanpaimenkoiransa Diamond oli päässyt karkuun, eikä sitä etsinnöistä huolimatta löytynyt. 

Paryse Michaud, joka ei ollut kotona tapahtumahetkellä, pystyi kuitenkin paniikiltaan ajattelemaan järkevästi ja laittoi Facebookiin avunpyynnön ja ilmoituksen kadonneesta Diamondista. Ja kuinka ollakaan, some näytti voimansa, ja koirasta alkoi tulla näköhavaintoja. Se ei ollut ehtinyt kauas – vain naapurikaupunkiin. 

Advertisement

Kanadalaisen Clairin kaupungin naapuri on Fort Kent, ja kaupunkeja erottaa vain joki, jonka Diamond oli ylittänyt yleensä vilkasliikenteistä siltaa pitkin. Koko tilanteen kinkkiseksi teki se, että kaupunkeja erottava St. John -joki on myös Kanadan ja Yhdysvaltojen raja – Diamond oli lähtenyt reissulle vieraaseen maahan.

Normaalissa tilanteessa koiran hakeminen Mainen osavaltion puolelta ei olisi ollut homma eikä mikään, mutta vallitsevan pandemian vuoksi maiden välinen raja on ollut maaliskuusta lähtien suljettuna kaikelta muulta kuin välttämättömältä liikenteeltä.

Onneksi Michaudeilla oli etelänaapurissa tuttuja, jotka saivat Diamondin kiinni ja suuntasivat rajaylityspisteelle. Omistajat olivat toisella puolella vastassa ja rajaviranomaisten suopeudella ja avustuksella koira saatiin takaisin kotimaahansa perheensä luo. Saikohan Diamond rajalla nuhtelut laittomasta ylityksestä vai olivatkohan virkailijat nolona, kun salamatkustaja oli päässyt livahtamaan sillan poikki kenenkään huomaamatta?

Hirviömäiset robottisudet suojelevat karhuilta

Japanilainen Takikawan kaupunki on ottanut erikoislaatuiset keinot käyttöön räjähdysmäisesti kasvaneiden karhuhavaintojen vuoksi. Kaupunkia ja sen asukkaita suojelevat robottisudet!

Advertisement

Hirviösudet on valmistanut Ohta Seiki -koneistoyritys yhdessä paikallisen yliopiston kanssa, ja ne on tehty metallista, joka on päällystetty tekoturkilla. Takikawan kaupunki tilasi kaksi liiketunnistimilla varustettua robottisutta syyskuun jälkeen, kun karhuja oli nähty normaalia enemmän ihmisasutuksen lähettyvillä.

Kun liiketunnistimet aktivoituvat, alkavat ”sudet” välkyttää punaista valoa silmistään kuin demonit konsanaan, liikuttavat päätään puolelta toiselle ja päästävät kovia ääniä. Robotti susien repertuaariin kuuluu 60 erilaista ääntä, joihin lukeutuu myös oikeaa susien ulvontaa.

Kaupungissa oli karhujen runsauden vuoksi tapahtunut kymmeniä uhkaavia yhteentörmäyksiä ja valitettavasti kaksi ihmisosapuolen kuolemaankin johtanutta hyökkäystä. Robottisusien paikalle tulon jälkeen karhut ovat kuitenkin pysyneet poissa, ja juoksevat hirvitystä pakoon, kuten yllä olevalta videolta voi nähdä.

Srilankalainen poliitikko puri raakaa kalaa tukeakseen maan kalataloutta

Kalakauppa kääntyi Sri Lankassa jyrkkään laskuun, kun yksi maan pahimmista koronavirusepidemioista sai alkunsa Colombon kaupungin suurimmalta kalatorilta. Paikan voisi nimetä vaikka median suosikkitermin mukaan koronalingoksi.

Kalatalous tarjoaa valtiolle ison osan sen tuloista, joten elinkeinon elpyminen on täysin välttämätöntä. Puhumattakaan tietenkään yksityisistä elinkeinonharjoittajista, jotka kalastavat tai myyvät tuotteita.

Advertisement

Maan entinen kalatalousministeri, nykyään oppositiossa vaikuttava Dilip Wedaarachchi vetosi tällä viikolla kansalaisiin suorassa tiedostustilaisuudessa. Hän kehotti käymään toreilla ja ostamaan kalaa, sillä niistä ei voi missään nimessä saada koronavirusta. Vahvistaakseen julkilausumaansa hän kaivoi muovipussista kokonaisen raa’an kalan ja puraisi siitä palan kameroiden kuvatessa.

Hellyttävä bonusuutinen

Tämän viikon uutiset oli jo valittu, mutta sitten eteen tuli vielä niin suloinen kertomus New Yorkista, että Listafriikki ei sattuneesta syystä voinut sitä ohittaa.

Rockefeller Center -pilvenpiirtäjän viereen pystytetään joka joulu valtavan kokoinen joulukuusi, jota aiempina vuosina on tultu tarkoituksella ihastelemaan pitkänkin matkan päästä. Viime lauantaina, kun tätä yli 22-metristä kuusta oltiin pystyttämässä, sai kaupungin villieläinkeskus soiton erään työssä mukana olleen miehen vaimolta. Pystyttäjät olivat nimittäin löytäneet oksien seasta pienen pöllön!

Linnun ajateltiin ensin olevan poikanen, mutta pelastuspartion saavuttua paikalle se osoittautuikin täysikasvuiseksi amerikanhelmipöllöksi. Nuo pöllöt ovat suurimmillaankin vain reilun kymmenen sentin korkuisia, jos pyrstöä ei lasketa mukaan. Tällä hetkellä osuvasti Rockefelleriksi nimetty pöllö on Ravensbeardin keskuksessa odottamassa eläinlääkärintarkastusta, jonka jälkeen se pääsee takaisin luontoon kauas miljoonakaupunkin humusta. Pöllö voi hyvin ja saa syödäkseen niin paljon hiiriä kuin maha vetää!

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version