Yhteiskunta

Top 10: Googlen haetuimmat 2020 – maailmanlaajuinen lista!

Julkaistu

Mitkä olivat Googlen haetuimmat asiat vuonna 2020? Seuraavalta listalta löydät asiat, joita ihmiset hakivat maailmanlaajuisesti kaikkein eniten.

Googlen haetuimmat 2020 -lista antaa melkoisen hyvän kuvan siitä, mikä ihmisiä on puhuttanut tämän vielä toistaiseksi kuluvan kalenterivuoden aikana.

Se, mitä suomalaiset ovat googlanneet, on jo julkaistu lukuisten suomalaismedioiden toimesta ja listassa on samankaltaisuuksia maailmanlaajuisen hakutulos-listan kanssa; samaan aikaan myös eroavaisuuksia on, totta kai, ja merkittäviä sellaisia.

Niinpä Listafriikki päätti nyt käydä läpi Googlen 2020 haetuimmat asiat globaalisti, sillä se kertoo absoluuttisen totuuden siitä, mikä ja mitkä asiat tätä koko meidän planeettamme väestöä ovat puhuttaneet kaikkein eniten kalenterivuoden 2020 aikana eli toisin sanoen listaamme googlatuimmat sanat.

Seuraavassa siis tulee Googlen Top 10 hakutulokset vuoden 2020 osalta.

Advertisement

10. Google Classroom

Listafriikki teki maasliskuun 14. päivänä selkeän linjanvedon, kun päätimme, ettemme tule tekemään koronavirukseen liittyviä listoja; päätöksemme liittyi siihen, ettemme halua kuormittaa suomalaisten edessä pyörivää uutisvirtaa yhtään sen enempää kyseisellä aiheella, sillä siitä uutisoidaan muutoinkin aivan liikaa. Lisäksi halusimme antaa omalta osaltamme viranomaisviestinnälle enemmän tilaa ja näkyvyyttä. Olemme pitäneet tästä päätöksestä kiinni ja aiomme pitää myös jatkossa, mutta tällä listalla tullaan näkemään joitain koronaviruspandemiaan liittyviä kohtia, kuten tämä listan ensimmäinen kohta. Tämä on väistämättömyys käydessämme läpi Googlen haetuimmat sanat/asiat vuodelta 2020.

Googlen haetuimmat 2020 aloitetaan kymmenenneksi eniten googlatuimmalla sanalla ja se on itse asiassa Googlen oma tuote eli kyseessä on Google Classroom. Kyseessä on täysin maksuton sähköinen oppimisympäristö, joka on ollut ensiarvoisen tärkeä, kun useat koulut ovat olleet suljettuina tämän meneillään olevan pandemian aikana.

Opettajat ovat kyenneet antamaan oppilailleen etätehtäviä Google Classroomin ansiosta, kommunikoimaan heidän kanssa ja luomaan esimerkiksi kokonaisia kursseja. Palvelun maksuttomuuden ohella erittäin tärkeä asia on myös se, ettei Google Classroomissa pyöri mainoksia.

Se, miksi Google Classroom on päätynyt tähän Googlen haetuimmat 2020 -hakusanat-listalle on varmasti seurausta siitä, että sekä itse opettajat, oppilaat että oppilaiden vanhemmat ovat hakeneet tietoa tästä palvelusta, joka on ollut enemmän tai vähemmän viimeiset yhdeksän kuukautta todella tärkeässä asemassa. Googlen hakutulokset saavuttivat kaikkein kovimman piikin Google Classroomin osalta maalis-huhtikuun taitteessa, jolloin lukuisat koulut ympäri maailman suljettiin. Sama tapahtui kesän vaihtuessa syksyyn, kun koulut jälleen käynnistyivät ja samaan aikaan alkoi koronaviruspandemian toinen aalto.

9. Joe Biden

Yhdysvaltain presidentinvaali puhutti pitkin vuotta enemmän tai vähemmän koko maailmaa. Kahtiajako Yhdysvalloissa oli, ja on edelleen, järisyttävällä tasolla, sillä maa oli jakautunut kahteen ääripään leiriin: Joe Bidenin ja Demokraattisen puolueen leiriin sekä Donald Trumpin ja Republikaanisen puolueen leiriin, joiden mielipiteet ovat niin kaukana toisistaan kuin mahdollista.

Lopulta Joe Biden voitti Yhdysvaltain presidentinvaalin ja hänestä tulee maan historian 46:s presidentti ensi vuoden tammikuussa, jolloin hänen kohdallaan saatetaan hyvinkin nähdä uusi piikki Googlen hakutuloksissa; valitsijamieskokous vahvisti Bidenin voiton tänään. Tokikaan Trump ei ole edelleenkään myöntänyt vaalitappiotaan, vaan hänen näkemyksensä mukaan Biden voitti presidentinvaalin koko maan laajuisen vaalivilpin ansiosta, josta ei kuitenkaan ole ollut toistaiseksi minkäänlaisia todisteita.

Niin tai näin, Trump ei voi enää vaikuttaa vaalitulokseen millään tavalla, sillä valitsijamieskokouksen myötä mitään ei ole tehtävissä ja useat Republikaanisen puolueen edustajat ovat vihdoin myöntäneet Joe Bidenin voiton.

Advertisement

Yhdysvaltain presidentinvaali kiihtyi marraskuuta kohti ja sen myötä myös Joe Biden alkoi nousta merkittävästi Googlen hakutuloksissa. Pientä nousua nähtiin syys- ja lokakuun taitteessa mitä todennäköisimmin Bidenin ja Trumpin välisten vaaliväittelyiden myötä ja joidenkin yhdysvaltalaisten vielä pohtiessa sitä, kumpaako he tulevat vaaleissa äänestämään. Erittäin selkeä huippu hakutuloksissa nähtiin 1.-7. marraskuuta, mikä oli odotettua, sillä varsinainen vaalipäivä oli 3. marraskuuta. Vaalien voittajaa ei voitu kuitenkaan vahvistaa vielä tuolloin, sillä koronaviruspandemian vuoksi moni äänesti postitse. Biden pysyi mitä luultavimmin tästä nimenomaisesta syystä useamman päivän ajan pinnalla ja häntä googlattiin todella paljon.

Lopulta Joe Biden keikkui hakutuloksissa kohtalaisen korkealla aina marraskuun 14. päivään saakka ja näin ollen hän löytyy tältä Googlen haetuimmat 2020 -listalta.

8. Coronavirus symptoms

Kuten jo alussa mainittiin, Listafriikki julkaisi pandemian varhaisessa vaiheessa tiedotteen, jossa ilmoitimme, että emme tule tekemään listoja koronavirukseen liittyen. Me emme ole tehneet listoja otsikoilla ”kymmenen tapaa suojautua koronatartunnalta” tai ”näistä kymmenestä oireesta tiedät saaneesi koronan”, vaikka ne olisivat olleetkin luettuja. Ja syy on yksinkertainen: emme ole alan asiantuntijoita, ja tässä kohtaa tieto pitäisi aina saada sellaisilta. Ei kavereilta somesta tai huhupuheina, eikä edes googlaamalla kasapäin epäluotettavia lähteitä.

Tottakai koronavirus on vilahdellut siellä täällä listoilla; on hankala kirjoittaa ajankohtaisista aiheista sitä sivuamatta, mutta pääosaan sitä ei meillä ole nostettu pandemiajulistuksen jälkeen. Nyt tietysti tehdään pieni poikkeus, sillä korona on päässyt kirjaimellisesti kolmella eri hakusanalla maailmanlaajuisesti googlatuimpien asioiden listalle.

Koronaviruksen oireet ovat Googlen haetuimmat -listalla kahdeksantena. Monia hämmensi alkuun, että mitä kaikkea tähän COVID-19:ään nyt kuuluukaan tai ei kuulu – taudin oireet ovat niin moninaiset. Tuoreimmat tiedot voi ilman Googlea tarkistaa THL:n tai WHO:n sivuilta.

Eniten koronaviruksen oireita haettiin maaliskuussa, kun paikalliset epidemiat laajenivat pandemiaksi, ja tästä syystä ”Coronavirus symptoms” eli koronaviruksen oireet löytyy melkoisen odotetusti tältä Googlen haetuimmat 2020 -listalta.

Advertisement

7. Coronavirus update

”Coronavirus update” eli Koronavirus tilannepäivitys nousi googlatuimmat hakutermit -listan sijalle seitsemän. Päivityksiä haettiin erityisesti maaliskuussa, ja käyrä näyttää nouseva edellisen kohdan oirehaun kanssa lähes käsi kädessä.

Ilmeisesti kuitenkin kävi niin, että oireet (vaikkakin vaihtelevat) oli painettu nopeasti mieleen, sillä päivittäiset tilannekatsaukset kiinnostivat huomattavasti pidempään. Lisäksi eri maiden johtajat, terveysviranomaiset ja asiantuntijat pitivät keväällä päivittäisiä tiedotustilanteita pandemian etenemisestä ja siihen liittyvistä rajoituksista ja muista toimista.

Päivityksiä haettiin runsaasti pitkälle kevääseen ja kesään, mutta nyt käyrä on elokuun lopusta lähtien pysynyt tasaisena. Ehkä hakujen määrän vähentyminen on merkki siitä, että ajankohtaisia tilannepäivityksiä tulee joka paikasta sen verran, ettei niitä tarvitse erikseen etsiä tai sitten ihmisillä on jo vakiintuneet sivustot, joille suunnataan suoraan ilman Google-hakua. Kiinnostus aihetta kohtaan ei varmastikaan ole lopahtanut.

6. India vs New Zealand

Intian ja Uuden-Seelannin krikettimaajoukkueet saavat nauttia molemmat paikasta tällä Googlen haetuimmat 2020 -listalla, joskin he tekivät sen yhteistuumin. Vaikka kriketti ei ole esimerkiksi Suomessa millään tavalla suosittu tai edes kovinkaan tunnettu laji, tietyissä osissa maapalloa kriketti on yksi suosituimmista lajeista, kuten esimerkiksi juuri Intiassa, joka on maailman nopeiten väkimäärältään kasvava valtio.

Intian ja Uuden-Seelannin maajoukkueet kohtasivat toisensa 24.01.2020-04.03.2020 välisenä aikana pelatussa turnauksessa. Ohjelmaan kuuluivat kaksi niin sanottua testiottelua, jotka ovat sanan varsinaisessa merkityksessä äärimmäisiä testejä pelaajille. Testiotteluissa pelataan neljä vuoroparia ja yksi ottelu kestää viisi päivää eli ottelu pelataan viitenä perättäisenä päivänä. Turnauksessa pelattiin myös kolme niin sanottua yhden päivän mittaista ottelua sekä viisi Twenty20-ottelua.

Kun otetaan huomioon, että tämä niin sanottu turnaus pelattiin tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana, myös korkeimmat hakumäärät ajoittuivat tuolle aikavälille. India vs New Zealand -hakutulokset alkoivat nousta vajaat kaksi viikkoa ennen tämän kahden maan välisen turnauksen käynnistymistä ja ylivoimaisesti kaikkein eniten tätä hakusanaa, tai paremminkin hakulausetta, käytettiin helmikuun 2. ja 8. päivän välisenä aikana.

5. IPL

Kun tässä Googlen haetuimmat 2020 -listalla päästiin edellisen listan kohdalla kriketin makuun, niin mitäpä sitä vaihtamaan, joskaan meistähän nämä hakutulokset ja niiden sijoitukset eivät tällä listalla ole kiinni.

Kriketti on alun perin lähtöisin Englannista, mutta se on saavuttanut valtaisan suosion Intiassa, jossa se on kaikkein suosituin urheilulaji. Kriketin suosio Intiassa perustuu osaltaan pelin yksinkertaisuuteen eli sen pelaamiseen riittää vain kaksi pelaajaa, vaikka tokikin virallisissa otteluissa pelaajia on enemmän, ja sen lisäksi krikettiä pystyy pelaamaan käytännössä ottaen missä tahansa. Laji on kaiken kukkuraksi kuin tehty intialaisille ja heidän fysiikalleen. Ja totta kai myös raha näyttelee omaa rooliaan eli edellä mainittuihin seikkoihin perustuvan suosionsa ansiosta se on oleellinen osa vedonlyöntiä ja itsessään krikettipelaajille maksetaan hyvää palkkaa.

Advertisement

Intian Valioliiga on kaksi kuukautta kestävä turnaus ja se on kaikki mahdolliset lajit huomioiden maailman viidenneksi eniten katsottu urheilusarja, mitä tulee otteluissa paikalla oleviin katsojalukuihin; taakse jäävät niin Pohjois-Amerikan huippusarjoista sellaiset kuin NBA (koripallo), MLB (baseball) ja NHL (jääkiekko) sekä eurooppalaisen jalkapallon huippusarjoista Espanjan La Liga ja Italian Serie A. Intian Valioliigassa pelaa joukkueita, jotka ovat pääosin sekoitus nuorista intialaisista pelaajista ja hintavista ulkomaalaisista pelaajista. Paljon kertoo myös se, että ympäri maailman huippusuosittu Englannin Valioliiga (jalkapallo) ei meinaa pärjätä yksittäisten, televisiossa näytettyjen otteluiden katsojamäärien osalta Intian Valioliigalle – siis Englannissa!

Intian Valioliiga -kausi/turnaus oli määrä pelata tämän vuoden osalta alun perin maaliskuussa, mutta sitä jouduttiin siirtämään useamman kerran eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi. Lopulta kausi päästiin pelaamaan 19.09.2020-10.11.2020 ja se pelattiin itse asiassa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Turnauksessa oli käytössä tietenkin tiukemmat hygieniasäännöt, esimerkiksi pelaajat eivät saaneet kiillottaa palloa syljellään. Kaikkein eniten IPL-sanaa, joka on lyhenne englanninkielisestä nimestä Indian Premier League, haettiin lokakuussa ja tarkalleen ottaen korkein piikki nähtiin 25.-31. lokakuuta. Turnauksen voitti mestaruutta puolustanut Mumbai Indians.

4. Zoom

Siinä, missä Google Classrooms on toiminut opettajille ja oppilaille erinomaisena välineenä jatkaa lukukausien eteenpäin viemistä, Zoom on ollut elinehto yrityksille jatkaa yritystoimintaa. Eikä kyse ole ollut pelkästään yrityksen sisäisistä palavereista, kokouksista ja yhteenkokoontumisista, vaan todella suuri osa tärkeistä yritysten välisistä neuvotteluista on käyty nimenomaan Zoomin välityksellä; sille on siis syynsä, että Zoom löytyy näinkin korkealta Googlen haetuimmat 2020 -listalta.

Tämä edelleen meneillään oleva pandemia on nostanut merkittävästi joidenkin tiettyjen alojen yritysten arvoa ja Zoom on eittämättä yksi näistä yrityksistä. Kuluvan vuoden (2020) tammikuussa Zoomilla oli ainoastaan vajaat 38 000 päivittäistä käyttäjää ja itse asiassa tilanne pysyi hyvin samankaltaisena maaliskuun puoliväliin saakka. Sen jälkeen alkoi kuitenkin huikea nousu, sattuneesta syystä, ja parhaimmillaan, tarkalleen ottaen marraskuun 20. päivänä, päivittäisiä käyttäjiä oli noin 1,71 miljoonaa.

Mitä sitten tulee Zoomin asemaan googlatuimmat hakusanat -kategoriassa, todellinen kasvu käynnistyi niin ikään samoihin aikoihin käyttäjämäärien nousun kanssa ja huippu koettiin maalis- ja huhtikuun taitteessa. Sen jälkeen lasku on ollut tasaista, sillä Zoom on tullut tutuksi yhä useammalle ihmiselle, mutta kaiken kaikkiaan Zoom on kerännyt todella tasaisesti korkeat määrät hakuja Googlessa pitkin vuotta.

Onkin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, kun tämä pandemia on tavalla tai toisella ohi, tai ainakin jollain tasolla hallinnassa. Osa yrityksistä tulee eittämättä palaamaan takaisin vanhoihin kaavoihin, mutta on paljon mahdollista, että näin pitkällä aikavälillä myös hieman paatuneemmat yritysten omistajat ovat huomanneet etätyöskentelyn tuomat edut ja kenties osa työpäivistä tehdään myös jatkossa etänä.

Advertisement

Mutta mikä sitten Zoom tarkalleen ottaen on?

Kyseessä on yhdysvaltalainen viestintäteknologiayritys, joka tarjoaa video- ja chat-palvelut yrityksille. Eikä kyse ole pelkästään yrityksille perustuvasta tarjonnasta, vaan Zoom on ylipäätään tapaamispaikka ihmisille ja monet ovat esimerkiksi viettäneet erilaisia juhlapäiviä, kuten muun muassa syntymäpäiviä ja pikkujouluja, kyseisen yrityksen palveluiden välityksellä tämän pandemian aikana.

3. Kobe Bryant

Kobe Bryant on yksi kaikkien aikojen parhaista ja arvostetuimmista koripalloilijoista. Niinpä, kun Yhdysvalloista kantautui suru-uutinen 26. tammikuuta, jossa Bryantin, hänen 13-vuotiaan Gianna-tyttärensä ja seitsemän muun ihmisen kerrottiin menehtyneen Kaliforniassa tapahtuneessa helikopterionnettomuudessa, vähintäänkin koko urheileva maailma pysähtyi. Itse asiassa tässä voisi sanoa, että koko maailma pysähtyi, sillä Kobe Bryant on Googlen haetuimmat 2020 -listalla peräti sijalla kolme eli koko kuluvan kalenterivuoden aikana vain kahta hakutermiä on käytetty enemmän kuin hänen nimeään.

Valtaosa Kobe Bryantiin liittyvistä googlauksista tehtiin hänen kuolinpäivänään ja sitä seuranneina päivinä, kun asia oli jatkuvasti esillä mediassa. Helmikuussa hänen nimeään haettiin vielä jonkin verran, mutta sen jälkeen ihmisten tekemät Google-haut ovat olleet hyvin vähäisiä.

Bryant oli ehtinyt päättää pelaajauransa ja NBA-uransa vain vajaat neljä vuotta ennen onnettomuuttaan, joten hän ei ehtinyt pitkään nauttia perheensä kanssa, johon kuuluivat niin ikään onnettomuudessa menehtynyt Gianna-tytär, tyttäret Natalia (17-vuotias), Bianka (4-vuotias) ja Capri Kobe (puolitoistavuotias) vaimo Vanessa Bryant, eläkepäivistään.

Kobe Bryant tunnettiin myös vannoutuneena hyväntekijänä ja hänellä oli myös oma Mamba Sports Academy -koripalloakatemia, jossa hän auttoi nuoria pelaajia kehittymään koripallon parissa; akatemian nimi perustui hänen Mamba-lempinimeensä. Sittemmin Mamba-sana on kuitenkin otettu pois käytöstä ja nykyisin kyseessä on pelkkä Sports Academy, sillä Bryantin perikunta oli halunnut niin sanotusti siirtää eläkkeelle Mamba-nimen, koska Kobe Bryantia ei enää ole täällä. Tuota päätöstä, ja siihen liittyviä perusteluita, ei otettu koripalloihmisten keskuudessa vastaan kovinkaan hyvin.

Advertisement

2. Election results

Kuten listan aiemmassa kohdassa todettua, Joe Biden voitti Yhdysvaltain presidentinvaalin ja vuorokauden vaihduttua tiistain puolelle valitsijamieskokous vahvisti hänen vaalivoittonsa sekä tammikuussa tapahtuvan nimeämisen Yhdysvaltain historian 46. presidentiksi.

Vaalitulosta googlattaisiin eittämättä joka tapauksessa todella paljon, mutta nämä vaalit olivat todella poikkeukselliset koronaviruspandemian vaikutusten vuoksi. Media-alan yritykset eivät voineet julistaa voittajaa missään nimessä vaalipäivänä, sillä tuossa vaiheessa istuva presidentti Donald Trump johti käytännössä ottaen kaikissa vaalituloksen osalta ratkaisevissa osavaltioissa, mutta valtaosa postiäänistä oli vielä laskematta. Postiäänten merkitys olikin valtava, sillä siinä missä useat presidentti Trumpin kannattajat menivät äänestämään konkreettisesti fyysisille äänestyspaikoille – olihan presidentti kehottanut kannattajiaan tähän – iso osa Bidenin kannattajista äänesti postitse välttääkseen kontaktia muihin ihmisiin keskellä pandemiaa.

Pikkuhiljaa, kun laskenta postiäänten osalta eteni, alkoi Bidenin voitto näyttää mahdolliselta. Missään nimessä se ei ollut vielä tuossa vaiheessa todennäköistä, mutta tarkemmat analyysit laskettujen äänien myötä paljastivat, miten massiivinen osa postiäänistä meni juuri Bidenille. Lopulta Biden oli kirinyt eron Trumpiin kiinni, ja vaikka ääniä oli lukuisissa osavaltioissa hyvin vähän laskematta, Biden nousi kuin nousikin ratkaisevalla tavalla Trumpin edelle näissä kriittisissä osavaltioissa.

Itsessäänhän vaalikampanjat pyörivät jo pitkään ennen varsinaista vaali-iltaa, erilaisten vaalitapahtumien muodossa, mutta Googlen hakutuloksissa se ei juurikaan näkynyt. Lopulta ihmiset innostuivat hakemaan Googlesta hakusanaa ”election results” (suomeksi vaalitulos) erityisesti marraskuun ensimmäisen viikon aikana, ja koska Yhdysvaltain presidentinvaalin merkitys on valtava myös globaalisti, käytettiin kyseistä hakusanaa ympäri maailman. Toki myös muut kuluvan kalenterivuoden aikana eri puolilla tätä meidän planeettaamme käydyt vaalit ovat vaikuttaneet kyseisen hakusanan huimaan suosioon, mutta käyrät osoittavat yksinomaan, että nimenomaan Yhdysvaltain presidentinvaali on ollut se, joka on saanut ihmiset googlailemaan ja sen myötä ”election results” on Googlen haetuimmat 2020 -listalla toisella sijalla.

1. Coronavirus

Piikkipaikkaa Googlen haetuimmat 2020 -listalla pitää yksinoikeudella ja täysin ilman yllätystä koronavirus. Mikäs muukaan? Koskaan aiemmin historiassa mikään ei ole koskettanut jokaista maapallon ihmistä samalla tavalla. Ja meitä on nyt yhteensä 7,8 miljardia.

Koronavirus teki Googlen hakutuloksissa pienen piikin jo tammikuussa, kun ensimmäiset raportit taudin leviämisestä Kiinan ulkopuolelle tulivat ja yksittäisiä tapauksia alkoi putkahdella ympäri maailmaa. Tilastojen mukaan kiinnostus kuitenkin romahti helmikuussa, kun tautia ja sen leviämiskykyä vähäteltiin. Maaliskuun 11. päivän jälkeen, kun Maailman terveysjärjestö julisti koronaviruksen aiheuttaman COVID-19:n pandemiaksi, Googlessa ei varmaan juuri muuta haettukaan kuin koronaa. Tätä jatkui toukokuun alkuun asti, kunnes tahti tasaantui ja löytyi jotakin muutakin googleteltavaa.

Tahti oli kuitenkin nimenomaan alkuvuodesta ja kevään aikana niin kova korona & Google -yhtälön osalta, että Coronavirus-hakusana on täysin odotetusti Googlen haetuimmat 2020 -listan kärjessä, valitettavasti.

Advertisement

🤷‍♂️ Osaatko sinä sanoa, mitä hakusanoja olet hakenut kaikkein eniten vuoden 2020 aikana? Mahtuuko kenties jokin tältä Googlen haetuimmat 2020 -listalta usein käyttämiesi hakusanojen joukkoon? Kerro ihmeessä asiasta kommenttikentässä ⬇️ ⬇️  tai somekanavissamme!

2 Comments

  1. Nimetön

    15.12.2020 at 12:44

    ”Niinpä Listafriikki päätti nyt käydä läpi Googlen 2020 haetuimmat asiat globaalisti, sillä se kertoo absoluuttisen totuuden”. Voisitteko laittaa lähteet tähän teidän ”absoluuttiseen totuuteen”.

    • Jenni Ollonqvist

      15.12.2020 at 14:44

      Hei Nimetön,

      Lista perustuu kokonaisuudessaan Googlen itse julkaisemiin tilastoihin (Google Trends) vuoden 2020 haetuimpien sanojen/asioiden osalta. Lähde on linkitettynä tekstiin ainakin viisi kertaa. Ylipäätään linkkaamme kaikki käyttämämme lähteet teksteihimme. Olemme tehneet niin siitä hetkestä lähtien, kun julkaisimme Listafriikin historian ensimmäisen listan.

      Mukavaa joulun odotusta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version