Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Isojalkaa voi pian metsästää luvan kanssa

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään muun muassa Oklahomaan, jossa Isojalka saattaa olla pian metsästysluvan alainen eläin tai olento. Lakiesitys on totisinta totta!

Lisäksi kerrotaan harvinaisesta luonnonilmiöstä, sillä Saharassa on satanut lunta. Uutisissa myös tappotuomion saanut Joe-kyyhky, joka armahdettiin viime hetkellä, ja sympatiaa täynnä ollut koira, joka matki omistajansa vammaa.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista! 

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset! 

Isojalka on pian vapaata riistaa, kunhan luvat on kunnossa

Oklahomassa, Yhdysvalloissa, osavaltion lainsäätäjiin kuuluva Justin Humphrey on tehnyt tällä viikolla lakiesityksen, jossa pyydetään määrittelemään virallinen metsästysaika Isojalalle, joka Pohjois-Amerikassa tunnetaan nimellä Sasquatch.Tästä myyttisestä kryptidistä on kyseisessä osavaltiossa tehty lukuisia silminnäkijähavaintoja, ja ilmeisesti Isojalka on oklahomalaisille kaikkea muuta kuin taruolento, sillä sen faneille järjestetään vuosittain suuret festivaalit.

Humphrey esittää, että Isojalan metsästyskausi pitäisi määrittää tarkoilla päivämäärillä ja osavaltion olisi luotava erillinen, maksullinen metsästyslupa tämän monsterin nappaamiseen. Ja nappaamiseen nimenomaan, sillä vaikka Humphrey puhuukin metsästyksestä, ei hän missään nimessä halua, että Isojalka kaadetaan. Hän on kertonut haastattelussa, että tulee viilaamaan lakiesityksen sanamuotoa vielä Oklahoman villieläimistä vastaavan viraston kanssa, jotta kaikki ymmärtävät hänen haluavan Isojalan kiinni elävänä. Humphrey etsii myös rahoitusta 25 000 dollarin palkkioon, joka menisi tietenkin ensimmäiselle Isojalan kiinniottajalle.

Lakiesitys on otettu vastaan vaihtelevasti. Toisten mielestä osavaltiossa pitäisi keskittyä esimerkiksi koulujen peruskorjaamiseen eikä suunnitella taruolentojen nappaamista. Osa taas kannattaa metsästyskautta, sillä maksullisten lupien uskotaan tuovan paljon rahaa osavaltion kassaan. Sitten on niitä, jotka ovat huolissaan uhanalaisen lajin metsästämisestä.

Suurin osa lakiesitykseen reagoineista heitti kuitenkin ilmoille kysymyksen: ”Ketkä ovat äänestäneet tämän kaverin päättämään osavaltion asioista?”. Tietenkin ne, jotka nyt putsaavat aseidensa piippuja, rakentavat tarpeeksi suuria ansoja ja odottavat hullunkiilto silmissään marraskuun ensimmäistä päivää, jolloin metsästyskausi alkaa. Jos siis lakiesitys menee läpi. Ja miksei menisi…

Lue myös:
10 salaperäistä kryptidiä, jotka olivatkin totta

Advertisement

Mitä luulet, mahtaako Isojalka liittyä pian näiden joukkoon!?

Australia oli teloittaa kyyhkyn, jonka rikos oli amerikkalaisuus

Kun melbournelainen Kevin Celli-Bird löysi viime tapaninpäivänä takapihaltaan rengastetun kyyhkyn, ei hän osannut arvatakaan minkälainen kriisi siitä syntyisi. 

Celli-Bird katsoi kyyhkyn jalan ympärillä ollutta rengasta tarkemmin ja havaitsi yllätyksekseen linnun olevan sen mukaan kilpakyyhky ja kotoisin Alabamasta, Yhdysvalloista. Hän nimesi kyyhkyn Yhdysvaltain uudeksi presidentiksi valitun, nyt jo virkavalansa vannoneen, Joe Bidenin mukaan. Pikainen nettihaku Joen tunnistenumerolla paljasti, että lintu oli viimeksi nähty lokakuussa 2020 Oregonissa, Yhdysvaltain luoteisrannikolla; oliko se jollakin ihmeellä lentänyt Tyynenmeren yli?

Australian viranomaiset saivat kyyhkysestä vihiä, eivätkä olleet mielissään luvattomasta maahan tunkeutujasta. Australiassa on nimittäin äärimmäisen tiukka laki kaikkien ulkomailta tuotavien eläinten ja kasvien suhteen, sillä historia on opettanut kantapään kautta, mitä vieraslajit voivat aiheuttaa kotoperäiselle eliöstölle. Maahantuonti on kiellettyä ilman virallista lupaa. Eri virastot ja hallinnon virkamiehet ottivat kantaa Joen tilanteeseen, ja jopa pääministeri Michael McCormack ilmaisi oman mielipiteensä: Jos Joe ei lennä takaisin kotimaahansa, ovat sen päivät luetut.

Australian maatalousministeriö ei ottanut yhtä suorasukaista kantaa, vaan ilmoitti tekevänsä yhteistyötä Joen löytäneen Celli-Birdin kanssa, jotta kyyhky saataisiin asianmukaisesti eristettyä maan lintukannasta. Saatuaan Joen haltuunsa ministeriö kuitenkin kertoi, että vakavan bioturvallisuusriskin vuoksi linnun tuhoaminen olisi ainoa vaihtoehto.

Monet lainsäätäjät ja luonnonsuojelujärjestöt vaativat Joen armahdusta, mutta kyyhkysen kiinni ottanut Celli-Bird oli se, joka sai tulenaran tilanteen laukeamaan. Hän otti yhteyttä Yhdysvaltojen kilpakyyhkyjärjestöön, josta selvisi, että Joe ei sittenkään ollut amerikkalainen. Tämän tiedustelun perusteella maatalousministeriö totesi Joen renkaan olevan väärennös ja päästi australialaiseksi todennetun linnun pälkähästä.

Advertisement

Selvittämättä jäi, kuka Joen oli rengastanut, mutta se elelee nyt Celli-Birdin takapihalla, josta se on kuitenkin vapaa lentämään tiehensä niin halutessaan.

Saharassa satoi lunta

Algerialaisessa Ain Sefran kaupungissa, jota Saharan portiksikin kutsutaan, hierottiin silmiä tällä viikolla, kun lämpötila tippui kolmeen pakkasasteeseen ja taivaalta alkoi tupruttaa lunta.

Saharan autiomaassa lämpötilat voivat vaihdella dramaattisesti eikä talviöinä ole mitenkään harvinaista, että lämpötila laskisi pakkasen puolelle. Tästä huolimatta siellä nähdään äärimmäisen harvoin lunta, sillä ilmassa tuskin koskaan on tarpeeksi kosteutta minkäänlaisen sateen muodostumiseen.

Ain Sefrassa on viimeisen 42 vuoden aikana todistettu lumisadetta tämänviikkoinen mukaan lukien vain viisi kertaa. Edellinen kerta oli vuonna 2018, jolloin talvimyrsky toi kaupunkiin 40-senttisen lumipeitteen. Se ei kuitenkaan ollut mitään verrattuna vuoden 2017 lumimyräkkään, jonka seurauksena Ain Sefrassa saatiin ihmetellä huikeaa 90 sentin paksuista lumikerrosta. Kaksi muuta talvista päivää koettiin vuosina 2016 ja 1979. 

Advertisement

Lumi on sittemmin jo sulanut, sillä vaikka tammikuu on Ain Sefran viilein kuukausi, paistatellaan siellä päivisin mukavissa 20 lämpöasteen lukemissa. 

Sympatiaa tuntenut koira matki omistajansa liikkumista

Englantilainen Russell Jones julkaisi Facebookissa hiljattain videon itsestään ja koirastaan. Videolla kyynärsauvojen avulla ja jalka kipsattuna liikkuva Jones taluttaa ontuvaa koiraansa.

Kahdeksanvuotias Lucher Billy oli alkanut kulkea etujalka ylhäällä vain päivä sen jälkeen, kun Jones oli murtanut nilkkansa, ja vaikka mies oli itsekin toipilas, oli hän huolissaan koirastaan.

Jones kertoi käyttäneensä reilut 300 euroa eläinlääkärikuluihin selvittääkseen, mikä rakasta lemmikkiä vaivaa. Kalliiden tutkimusten ja kuvausten jälkeen kävi ilmi, että ei mikään! Jalka oli täysin kunnossa. Eläinlääkärin mukaan Lucher Billy vain teeskenteli loukkaantunutta, jotta voisi liikkua samalla tavalla omistajansa kanssa.

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version