Oudot uutiset

Päivittäinen tapaaminen sugar daddyn kanssa oli riittävä syy valamiehistöstä vapautumiseen

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta käänteestä floridalaisessa oikeusistuimessa: Nainen sai vapautuksen valamiehistöstä, koska tapaa päivittäin sugar daddyaan.

Lisäksi kerromme Japanissa kehitetystä robotista, joka kykenee uskomattomalla tavalla herkkiä sormia vaativaan tehtävään: se osaa kuoria banaanin murskaamatta pehmeää hedelmää. Tai osaa ainakin suurimmalla osalla kerroista.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Sugar daddyn tapaaminen riitti vapautukseen valamiehistöstä

Missäs muualla kuin Yhdysvaltojen Floridassa voi saada vapautuksen valamiehen tehtävistä, koska se tekisi mahdottomaksi päivittäiset tapaamiset sugar daddyn kanssa? Ainoastaan ”neiti Bristolina” tunnettu kansalainen oli saanut kutsun oikeudenkäyntiin, mutta tämä velvollisuus ei sopinut hänen kiireiseen elämäänsä.

Vaikka valamiehistön valinta on laajasti huvittanut, on tulevan oikeudenkäynnin aihe vakava. Siinä nimittäin päätetään, tuomitaanko koulusurmaaja Nikolas Cruzin kuolemaan vai elinkautiseen vankeuteen. Viime vuoden marraskuussa 21-vuotias Cruz tunnusti syyllisyytensä ystävänpäivänä 2018 tekemäänsä joukkosurmaan entisessä koulussaan Floridan Parklandissa. Ammuskelussa menehtyi 14 oppilasta ja kolme henkilökunnan jäsentä.

Tulevana kesänä valamiehistö on siis päättämässä Cruzin tuomiota ja kuka tahansa Yhdysvaltain kansalainen voi tulla kutsutuksi. Valamiehenä toimimisen katsotaan olevan velvollisuus, mutta siitä voi kieltäytyä ja saada vapautuksen esimerkiksi vaikean elämäntilanteen tai ylitsepääsemättömien työkiireiden vuoksi.

Tämän viikon maanantaina tuomari Elizabeth Scherer haastatteli kutsun saaneita henkilöitä ja kysyi, oliko näillä mahdollisesti jotain esteitä. Siinä kohtaa jo aiemmin mainittu neiti Bristol avasi suunsa, sillä hänellä oli koko joukko muita velvollisuuksia hoidettavanaan. Heinäkuussa on tulossa hänen omat että hänen kahden poikansa syntymäpäivät, mutta se ei vielä tuomari Schereriä vakuuttanut.

Advertisement

Sitten koko salin leuat loksahtivat, kun neiti Bristol paljasti todellisen syyn estymiseensä: ”Minulla on sugar daddy, jota tapaan joka päivä”. Sugar daddy on varakas, yleensä vanhempi mies, joka tapailee nuorempaa naista ja tarjoaa vastineeksi rahaa tai esimerkiksi koruja ja matkoja. Sugar datingissa ei ole kyse pelkästä seksistä, mutta usein se kuuluu kuvioon.

Tuomari pyysi neiti Bristolia toistamaan, sillä hän ei aivan ymmärtänyt, mistä oli kyse. Nainen kertoi, että on kyllä naimisissa, mutta tapaa sugar daddyaan päivittäin – laskut on maksettava. Jos hän istuisi valamiehistössä koko kesän, niin siitä aiheutuisi pahoja taloudellisia vaikeuksia.

Syy oli riittävä, sillä neiti Bristol vapautettiin valamiehen tehtävistä.

Japanilainen robotti osaa kuoria banaanin murskaamatta sisustaa – suurimman osan ajasta


Japanissa käytetään verrattain paljon robotteja. Tehtaissa robotit kokoavat tuotteita ja onpa maassa sekä ravintoloita että hotelleja, joiden henkilökunta on osittain korvattu roboteilla. Nyt Tokion yliopiston tutkijat Heecheol Kim, Yoshiyuki Ohmura ja Yasuo Kuniyoshi ovat paljastaneet kehittäneensä robotin, joka osaa sorminäppäryyttä ja herkkää kosketusta vaativan tehtävän: Se osaa kuoria banaanin murskaamatta pehmeää hedelmää.

Tai no, osaa ja osaa, sillä robotin onnistumisprosentti on 57. Eli saattaa olla, että hedelmä säilyy ehjänä, mutta melkein yhtä todennäköisesti se on kuorimisen jälkeen mössöä. Robotin kehittäjät myöntävät, että vielä ollaan melko kaukana siitä, että robotti kykenisi täydelliseen suoritukseen joka kerta, mutta ehkä jonain päivänä.

Advertisement

Robotti suoriutuu banaanin kuorimisesta molempia ”käsiä” käyttäen noin kolmessa minuutissa. Tutkijat kertovat robotin oppineen matkimiseen perustuvalla menetelmällä. He olivat demonstroineet toiminnon – eli kuorineet banaanin – useita satoja kertoja, jotta robotti sai kerättyä tarpeeksi dataa oppiakseen ja toistaakseen tehtävän. Taidon oppimiseen meni hieman yli 13 tuntia.

Lue myös muut tämän viikon listat:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version