Oudoimmat

Aprillipäivä 2023: On taas aika pilailla kavereiden kustannuksella!

Julkaistu

Aprillipäivä on jälleen käsillä ja kasasimme tälle listalle parhaimpia paloja vuosien varrella julkaistuista aprillipiloista. Nyt vain punomaan juonia läheisten pään menoksi!

Täältä löydät pilat niin kotiin kuin töihinkin, eikä moneenkaan tarvita mitään erityisiä välineitä: nopeasti vain jekut valmiiksi heti aamusta, niin saadaan aprillipäivä alkamaan asiaan kuuluvalla tavalla!

Lihaliemellä terästetty suihku

Kuva: Jenni Ollonqvist

Kaikki muut tämän listan aprillipilat ovat loppuviimeksi harmittomia, mutta nyt ollaan siellä rajoilla. Tai jos ei muualla, niin ainakin hyvän maun rajoilla.

Kiireisenä aamuna tämä jäynä voi nimittäin sapettaa suunnattomasti, mutta eiköhän sekin lopulta muutu iloksi. Kepponen luonnistuu käden käänteessä: irrota suihkupää ja laita suuttimen sisään liemikuutio. Suihkuttelija saa niskaansa mukavasti maustetun yllätyksen.

Mistähän pilan kohde ilostuisi eniten: kasviksia, kanaa vai olisiko paras vaihtoehto perinteinen lihaliemi!?

Makaronia WC-istuimen alle

Kuten niin monen muunkin aprillipilan kohdalla, on tässäkin vaarana, että pilkka osuu omaan nilkkaan. Pitää siis muistaa aamulla unenpöpperöisenä, että illalla on tullut valmisteltua koiruuksia jollekin muulle.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan WC-istuimen alle asetellaan makaronia – keittämätöntä sellaista tietenkin. Siihen kun istahtaa, niin jo poksuu ja paukkuu. Varaudu ankaraan kiroamiseen, koska vessassa istuja todennäköisesti luuli hajottaneensa koko pöntön.

Advertisement

Pila toimii loistavasti myös työpaikan vessassa.

Viesti tuulilasilla

Kukaan ei koskaan halua nähdä mitään lippulappusia tuulilasilla pyyhkijän alla; sehän voi olla vaikka sakko. Mutta ehkä sakkoakin pahempi on viesti, jossa pyydetään anteeksi auton kolhimista. Jäiks! Koska, mihin, kuka ja kuinka pahasti!?

Joten tällainen lappu on mitä parhain tapa nostattaa läheisen verenpainetta – aina parempi, jos auto on hänen silmäteränsä. Jää seuraamaan sivusta, kun auton omistaja lukee runoilemasi anteeksipyynnön ja kiertää kulkupeliään paniikin vallassa etsien olemattomia naarmuja ja lommoja. Ai että!

Säikäyttelyä kuplamuovilla

Mikäs sen mukavampi tapa aloittaa aamu, kuin säikähtää omia askeleita sydänkohtauksen partaalle saakka? Parhaat aprillipilat ovat monesti niitä kaikkein yksinkertaisimpia ja tämäkin vaatii vain jonkin verran kuplamuovia.

Kun pilan kohde nousee unenpöpperöisenä sängystä ja laahustaa zombin tavoin kohti kahvinkeitintä, niin sinähän olet tietenkin järjestänyt hänelle kunnon herätyksen laittamalla kuplamuovia maton alle. Unihiekat karisevat silmistä melko nopeasti, kun jalkojen alla alkaa paukkua.

Erittäin hauska (tekijälle) ja vähän häijy (kohteelle) aprillipila on laittaa kuplamuovia wc-istuimen alle; äänitehosteet ovat vertaansa vailla. Samalla tavalla kuin jo edellä mainittu makaronipila!

Tämän pilan kohdalla pitää tietysti olla varma, että vessaan menijä nimenomaan istahtaa pöntölle, sillä muuten jekku paljastuu. Toivottavasti jekuttajalle ei tule siivottavaa!

Advertisement

Lue myös: Kautta aikojen hauskimmat aprillipilat – Spagetti kasvaa puissa ja pingviinit lentää

Oikeasti makoisia herkkuja

Tämän aprillipilan nerokkuus ja pirullisuus piilee siinä, että mitään jäynää ei oikeasti olekaan.

Jos olet työpaikallasi ja/tai kotona tunnettu pilailija ja läheisesi osaavat odottaa sinulta aprillipäivän piloja, niin tarjoa kaikille täysin normaaleja herkkuja, esimerkiksi munkkeja.

Epäilykset heräävät varmasti ja kaikki miettivät kuumeisesti, että uskaltaako leivonnaisia syödä ja mitä iljettävää olet tänä vuonna keksinyt. Tarjottavien viereen voi vielä laittaa viestin, jossa toivotetaan kaikille oikein hauskaa aprillipäivää.

Lisää vettä myllyyn saa sillä, että viettää itse hetken aikaa laskelmoivan näköisenä, kun valitsee omaa munkkia. Ja sitten nauttii sen virne kasvoilla.

Parhaat aprillipilat ötökkäkammoisille

Kuva: Marko Ollonqvist

Näitä piloja ei välttämättä kannata tehdä sellaiselle, jolla on oikeasti hyönteisfobia, mutta ”ötökkä, yäk” -henkilöille nämä kepposet sopivat oikein mukavasti.

Jos jaksat askarrella, niin leikkaa pieniä hämähäkkejä mustasta paperista (tai väritetystä paperista) ja laita niitä vessapaperirullan sisälle. Rullaa kannattaa hieman purkaa, että saa aseteltua hämikset mukavasti piiloon siihen asti, kunnes pahaa-aavistamaton vessassa asioija alkaa ottaa paperia.

Advertisement

Jos pienten jalkojen leikkaaminen tuntuu liian työläältä, voi hämähäkkejä myös piirtää paperiin. Efekti toimii yllättävän hyvin – voin kertoa kokemuksen syvällä rintaäänellä!

Tämän pilanhan voi vaikka yhdistää kuplamuovilla kujeiluun tai piilotettuihin makaroneihin. Ja miksei saman syssyyn laittaisi koko kylppäriä aprillipäivän kuosiin tuunaamalla vielä suihku kaupan päälle liemikuutiolla!?

Toinen ötökkäkammoisille suunnattu pila vaatiikin sitten askartelua, mutta tässä ei tarvitse leikata aivan yhtä pieniä yksityiskohtia kuin vessapaperin sisälle. Tarkoitus on tehdä suurehko, mutta silti uskottava ötökkä ja teipata se lampunvarjostimen sisäpuolelle. Kun säikäytettävä napsaisee valon päälle, näkyy lampussa uhkaava mönkijä. Se voi olla mitä ikinä mielesi halajaa: hämähäkki, tuhatjalkainen tai torakka.

Suihkepullolla aivastus niskaan

Tämä pila on mainittu Listafriikin aprillipäivän listoissa joka vuosi, mutta siihen on syynsä. Legendaarinen käytännönpila, jonka voi toteuttaa kuka tahansa, kenelle tahansa ja missä tahansa.

Yksinkertainen on kaunista! Tässä ohjeet pilan simppeliin toteuttamiseen: Kävele uhrisi taakse vedellä täytetyn suihkepullon kanssa ja teeskentele aivastavasi. Samaan aikaan suihkauta pullosta märkä tervehdys kaverisi niskaan.

Ai että, pilan kohteen ilme on varmasti ikuistamisen arvoinen.

Advertisement

Toivottavasti pääset höynäyttämään läheisiäsi näillä tai joillain muilla aprillipiloilla!

Lisää vinkkejä saat näiltä listoilta:

Lue myös:

Suosituimmat

Exit mobile version