Oudot uutiset

Mistä helpoimmalla!? Kuusi suklaaraetta päällekkäin toi maailmanennätyksen

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa on vuorossa hämäävän yksinkertaiselta vaikuttava maailmanennätys: kuusi M&M’s -suklaaraetta päällekkäin. Onnistutko päihittämään?

Lisäksi kerromme katolista kirkkoa ravistelevasta skandaalista, joka vaikuttaa aika pieneltä verrattuna muihin kyseistä instituutiota ravistelleisiin skandaaleihin.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Guinnessin maailmanennätys rikki kuuden suklaarakeen pinolla

Jo viime vuoden (2021) lokakuussa tehty suoritus on nyt vihdoin virallistettu: australialainen Brendan Kelbie saanut nimiinsä jälleen yhden Guinnessin maailmanennätyksen: korkein M&M’s -suklaarakeilla tehty pino.

Sarjaennätystenrikkojana tunnettu 22-vuotias Kelbie on rikkonut ennätyksen, jota monet ihmiset ympäri maailman ovat väsymättä yrittäneet päihittää. Ensimmäinen karkkien kasaamisen maailmanennätys tehtiin vuonna 2016, kun italialainen Silvio Sabba kasasi neljä M&M’siä päällekkäin. Marraskuussa 2020 Kelbie sivusi Sabban tulosta ja jakoi karkinkasaamisen maailmanennätyksen tämän kanssa.

Kesäkuussa 2021 englantilainen Will Cutbill sinkosi maailman maineeseen, kun hän onnistui pinoamaan onnistuneesti viisi makeista. Hänen tarinansa koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja totaalisen lockdownin aiheuttamasta tylsistymisestä sai sosiaalisessa mediassa vastakaikua, ja tuhannet ihmiset ryhtyivät yrittämään ennätyksen rikkomista.

Advertisement

Moni arveli homman olevan helppo nakki ja nimi historiankirjoissa, tai ainakin Guinnessin ennätystenkirjassa, näytti varmalta. Uhosta huolimatta tehtävä osoittautui kuviteltua hankalammaksi. Italialainen Rocco Mercurio pääsi lähimmäksi, sillä hän sivusi samaa viiden M&M’sin ennätystä heinäkuussa 2021.

Brendan Kelbie seurasi sivusta M&M’s -maniaa, kunnes ilmoittautui syksyllä mukaan taistoon. Kaikkien puntti tutisi, sillä Kelbie oli vuoden 2021 aikana rikkonut jo useita muita ennätyksiä. Mutta päihittäisikö hän pirulliset M&M’sit?

Ja niinhän siinä kävi, että lokakuun 14. päivänä Kelbie kasasi varmoin ottein kuusi karkkia päällekkäin ja pino pysyi pystyssä vaadittavat 10 sekuntia.

Temppu kieltämättä kuulostaa täysin mahdolliselta, mutta ilmeisesti ei ole lainkaan niin yksinkertainen. Lähdetkö yrittämään?

Ja jos muiden Guinnessin ennätysten rikkominen kiinnostaa, niin käy lukaisemassa listamme pandemian alkuajoilta – siinä on kymmenen täysin rikottavissa olevaa ennätystä: Top 10 maailmanennätykset, joita voit yrittää rikkoa kotona.

Advertisement

Samaan hengenvetoon täytyy lisätä, että näitä taas ei kannata missään nimessä yrittää kotona: 10 hullua maailmanennätystä, joita kukaan ei halua rikkoa.

Yhdysvaltalaispappi irtisanoutui – oli käyttänyt väärää sanaa kasteissa, jotka on nyt mitätöity

Sarkasmivaroitus.

Katolista kirkkoa riepottelee jälleen ikävä skandaali, kun Yhdysvaltojen Arizonan osavaltiossa katolisena pappina 20 vuoden ajan toiminut mies on joutunut irtisanoutumaan virastaan järkyttävän toiminnan tultua julki. Kaikki hänen toimittamansa kasteet on julistettu mitätöidyksi yhden virheellisen sanan takia.

Andres Arango oli koko uransa ajan käyttänyt kasteissa minä-sanan, I, sijaan meitä tarkoittavaa we-sanaa. Hän toimitti sakramentin sanoilla ”me kastamme sinut Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen” sen sijaan, että olisi sanonut ”minä kastan…”.

Mies on häpeissään ja on pyytänyt kaikilta asianomaisilta vuolaasti anteeksi. ”Olen hyvin surullinen, kun sain tietää, että olen toimittanut epäkelpoja kasteita koko urani ajan. Kadun syvästi virhettäni ja sitä, miten tämä on vaikuttanut lukemattomiin ihmisiin seurakunnassani ja muualla.”, kirjoittaa syystäkin itseään ruoskiva Arango Phoenixin hiippakunnan nettisivuilla julkaistussa lausunnossa.

Phoenixin hiippakunnan piispa Thomas Olmsted on kirjoittanut oman näkemyksensä katastrofaalisesta virheestä: ”Me-sanan käyttämisessä on se ongelma, että yhteisö ei kasta henkilöä, vaan Kristus yksin johtaa kaikkia sakramentteja. Joten Jeesus Kristus on se, joka kastaa.”. Kaikki Arangon ennen 17. kesäkuuta 2021 tekemät kasteet on mitätöity väärän sanan vuoksi.

Advertisement

Tragedia on kuitenkin laajempi, sillä hiippakunnan mukaan kaikki virheellisen kasteen jälkeen toimitetut sakramentit ovat myös kelvottomia. Eli kankkulan kaivoon jokainen konfirmaatio, ehtoollinen, rippi eli synnintunnustus ja -päästö, pappisvihkimys, avioliitto sekä sairaiden voitelu.

Piispa Olmsted ohjeistaakin seurakuntalaisia pikaisiin toimiin. Nyt jokaiselle on tarjolla uusi kaste ja koko joukko sakramentteja siihen päälle, sillä aiemmilla toimituksilla ei ole mitään virkaa siinä vaiheessa, kun kuoleman jälkeen mietitään pelastusta tai sitä toista vaihtoehtoa. Siinä pitää jonkun kerran lausua Ave Mariaa kaikkien niiden syntien vuoksi, joihin ei olekaan saanut hyväksyttyä synninpäästöä.

Se, miten tästä aiheesta on kirjoitettu yhdysvaltalaisissa medioissa, antaa sellaisen vaikutelman, että tämä olisi suurin katolisten pappien koskaan tekemä virhe. Jep.

🤷‍♀️ Meneekö viikonloppu karkkeja kasaillessa? Raportoithan meille, miten suoriuduit 👍 Taidan lähteä itsekin tästä karkkikaupoille!

Lue myös:

Advertisement

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version