Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Finnair tuo lentokoneruoan kauppoihin!

Julkaistu

Tällä kertaa Listafriikin viikon oudoimmat uutiset kertoo muun muassa siitä, miten Finnair tuo lentokoneruoan myyntiin kauppoihin.

On jälleen se aika viikosta, kun Listafriikki julkaisee viikon oudoimmat uutiset.

Tällä kertaa meille on tarjolla lentokoneruokaa ruokakaupoissa, käsityskyvyn yli menevä tatuointi, tiikeriksi paljastunut lemmikkikissa, erikoisvalmisteiset lasit sotakoirille sekä Pompeijin rauniokaupungista varastetut, kirotut esineet.

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Tatuointi, joka näyttää kuin päässä olisi syvä kuoppa

Advertisement

Joillekin tatuoinnit ovat elämäntapa: näin asiaa kuvaili esimerkiksi yksi Duudsoneista ja Posse-ohjelman kaartiin lukeutuva HP eli Hannu-Pekka Parviainen, kun häneltä kysyttiin hänen tatuoinneistaan, jotka peittävät lähestulkoon koko hänen vartalonsa sekä pään alueen.

Mutta se HP:sta.

Yhdysvaltalainen tatuoija Matt Pehrson julkaisi huhtikuussa valokuvan Instagram-tilillään, mutta syystä tai toisesta se on saanut merkittävästi huomiota vasta nyt – tatuointien ystävien oltua haltioissaan miehen huikeasta työstä.

Tuossa valokuvassa (yläpuolella) on hänen ystävänsä Ryan, jolle Pehrson tatuoi uskomattoman näköisen tatuoinnin – tatuointi menee kategoriaan ”optiset illuusiot”. Ryanin takaraivossa oleva tatuointi saa eittämättä silmät ja aivot sekaisin, sillä lopputulos näyttää aivan siltä kuin hänen takaraivossaan olisi syvä kuoppa.

Valokuvaan liittyvästä päivityksestä on toistaiseksi tykännyt Instagramissa lähes 11 800 ihmistä.

Advertisement

Lienee päivänselvää, että näin upean lopputuloksen myötä Utahissa sijaitsevassa The Zion Tattoo Company -tatuointistudiossa riittää asiakkaita jonoksi asti ja heistä eittämättä valtaosa haluaa Pehrsonin käsittelyyn – etenkin, mikäli aikeissa on tatuoida omaan kehoon jotain vastaavanlaista optista illuusiota.

Pompeijin ”kirotut” esineet palautettiin vuosien jälkeen

Pompeiji on, tai oli, kuuluisa Rooman valtakunnan aikainen kaupunki, joka hautautui kokonaan Vesuvius-tulivuoren purkauduttua vuonna 79. Tässä Unescon maailmanperintökohteessa on tehty paljon arkeologista tutkimusta ja se on myös suosittu turistikohde. Sanomattakin lienee selvää, että tällaisista paikoista ei pitäisi ottaa mitään matkamuistoksi, paitsi tietysti siihen tarkoitetusta myymälästä rahalla ostamalla.

Tämä ei kuitenkaan ollut täysin selvää kanadalaiselle, nykyään 36-vuotiaalle Nicolelle, joka 15 vuotta sitten, ollessaan omien sanojensa mukaan ”nuori ja tyhmä”, nappasi Pompeijin arkeologisesta puistosta mukaansa pari mosaiikkilaattaa ja keramiikkaruukkujen paloja.

Nyt hän on kuitenkin lähettänyt varastamansa esineet anteeksipyyntökirjeen kera takaisin Italiaan. Nicole kirjoitti kirjeessään, että uskoo esineiden olevan kirottuja ja tuoneen vuosien ajan huonoa onnea sekä hänelle itselleen että hänen perheelleen. Nicole on nuoresta iästään huolimatta sairastunut kahdesti rintasyöpään ja hänellä on ollut taloudellisia vaikeuksia koko aikuisikänsä ajan. Hän ei halua siirtää kirousta enää eteenpäin ja toivoo varastettujen esineiden palauttamisen lopettavan jatkuvan epäonnen.

Uskomatonta mutta totta, Pompeijissa on museo, johon on kerätty vuosien mittaan alueelta anastettuja esineitä, jotka on myöhemmin palautettu katuvien varkaiden toimesta. Monissa kirjeissä esineiden on väitetty olevan kirottuja ja tuoneen pelkkää epäonnea.

Lemmikkikissa ei ollut aivan sitä, mitä oli luvattu

Vuonna 2018 Ranskassa tapahtunut lemmikin osto on noussut tällä viikolla uutisotsikoihin, sillä kaksi vuotta kestäneet poliisitutkimukset ovat viimein kulminoituneet yhdeksän ihmisen pidättämiseen.

Muutama vuosi sitten Le Havressa asunut varakas pariskunta etsi lemmikikseen eksoottista, mutta täysin laillista savannikissaa, joka on kesykissan ja afrikkalaisen villikissan, servaalin, risteytys. Uutta perheenjäsentä oli alettu etsiä verkossa toimivalta Craigslist-kauppapaikalta, josta mieleinen pentu olikin löytynyt kirpaisevalla 6000 euron hinnalla.

Advertisement

Kaikki sujui hyvin: kissa toimitettiin sovitusti ja tutustuminen uuteen kotiin alkoi. Noin viikon kuluttua pariskunta alkoi kuitenkin epäillä savannikissassaan olevan jotain vialla. Se ei vaikuttanutkaan olevan aivan sitä, mitä oli tilattu.

Omistajat ilmoittivat epäilyksistään poliisille ja selvisi, että heidän lemmikkinsä oli äärimmäisen harvinaista tiikerin alalajia. Näitä sumatrantiikereitä elää luonnossa, indonesialaisella Sumatran saarella, alle 400 yksilöä. Ylläolevasta kuvasta voi tarkastella kahden kissaeläimen, kröhöm, häikäisevää yhdennäköisyyttä.

Vaikka tapauksesta on kulunut aikaa, ovat viranomaiset tehneet yksityiskohtaisen selvityksen eksoottisten eläinten salakuljetusta organisoineesta verkostosta, ja useita ihmisiä tullaan syyttämään laittomasta myynnistä ja ostamisesta.

Tiikerinpennun ostanut pariskunta oli myös pidätettyjen joukossa, mutta heidät on sittemmin vapautettu syytteistä. Kyseinen tiikerinpentu, joka ei enää taida olla pentu ollenkaan, voi hyvin ja on asiansa tuntevan tahon, Ranskan biodiversiteettiviraston, huostassa.

Sotakoirat saavat AR-lasit käyttöönsä

Koiria on käytetty armeijan palveluksessa ties kuinka kauan. Ne etsivät räjähteitä sekä muita vaarallisia aineita ja jopa vihollisia. Koirat myös ovat tärkeässä roolissa pelastustehtävissä. Suurin ongelma on se, että sotakoiralle voidaan antaa käskyjä radion kautta, mutta ohjaaminen ja suunnitelmien äkillinen muutos ei eläimen älykkyydestä ja oppineisuudesta huolimatta toimi samalla lailla kuin ihmisten välisen kommunikoinnin tuloksena.

Siksipä Yhdysvaltain armeija on alkanut käyttää apunaan täydennettyä todellisuutta ja koirille on kehitetty erityiset AR-lasit juuri tätä varten

Advertisement

Lisätty tai täydennetty todellisuus, eli augmented reality (AR), muistuttaa virtuaalista todellisuutta monelta osin, mutta kahdella tekniikalla on yksi suuri ero. Nimikin sen kertoo: virtuaalinen todellisuus on täysin tietokoneella luotua, kun taas täydennettyyn todellisuuteen kuuluu aina myös todellinen ympäristö. Esimerkiksi suosittu Pokémon GO -mobiilipeli on hyvä esimerkki AR-tekniikasta.

Takaisin koiriin. Sotatantereella tai missä tahansa ympäristössä liikkuvalle koiralle voidaan lasien kautta antaa ohjeita ja lisätä merkkejä, jolloin sitä voidaan yksinkertaisemmin ohjata etäältä haluttuun suuntaan. (Toim. huom: Laitetaanko vaikkapa mielenkiintoisen rakennuksen eteen virtuaalinen makkara, jolla sotakoira saadaan houkuteltua kohteeseen?)

Menetelmä on hyvin alkuvaiheessa, mutta ainakin lasien suunnittelijan, tohtori Stephen Pepperin Max-koira on osoittanut lasien toimivan juuri kuten oli ajateltukin. 

Finnair tuo lentokoneruoan kauppoihin

Yleisesti ottaen lentokoneruoka koetaan sellaisena välttämättömänä pahana ja vain niissä tilanteissa, kun pilvissä matkustelu on ajallisesti sen verran pitkä, että pakki huutaa ruokaa.

Vaan, tulisiko lentokoneruokaa syötyä, jos sitä olisi saatavilla ruokakaupasta?

Esimerkiksi herkuttelupäivää suunniteltaessa lentokoneruoka ei nyt välttämättä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen, mutta toisaalta tavallista tallaajaa saattaa houkuttaa mahdollisuus kokeilla, miltä se lennoilla bisnesluokalle tarjoiltava ruoka oikein maistuu ja nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus, sillä toden totta, Finnair tuo lentokoneruoan kauppoihin tarjolle- tai tässä kohtaa paremminkin sanottuna yhteen ruokakauppaan.

Advertisement

Kyseessä on erittäin hieno ele Finnairilta, sillä päätöksen taustalla ovat koronaviruspandemian aiheuttamat keittiöväen lomautukset. Toisin sanoen Finnair haluaa tuoda keittiötyöntekijöitään takaisin töihin ja siitä lähti idea alkaa myymään ”Taste of Finnair” -aterioita Vantaan Tammistossa sijaitsevassa K-Citymarketissa. Myöhemmin myös muut Keskon kaupat voivat ottaa ateriat myyntiin.

”Me haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-kokemukseen ja arkipäiväiseen luksukseen kotona, nyt kun matkustamista on rajoitettu niin monilla tavoin. Samaan aikaan tämä tarjoaa meille uuden bisnesmahdollisuuden ja työllistää kokkimme Vantaalla. Tässä on erityisen mahtavaa se, että kun valtaosa Finnairin keittiötyöntekijöistä on lomautettu, me pystymme luoda töitä heille uudenlaisen kokemuksen kautta”, Finnairin keittiöjohtaja Marika Nieminen iloitsee Keskon tiedotteessa.

Mutta mitäs ruokaa Finnair sitten tarjoilee kyseisessä Citymarketissa? Ainakin se tiedetään, että tarjolla oleva ruoka vaihtuu päivittäin ja menu kahden viikon välein.

”Ateriat ovat suomalaisen ja japanilaisen makumaailmojen ja kausittaisten ainesosien inspiroimia. Menu pitää esimerkiksi sisällään suomalaista poroa, kuten myös naudanlihaa teriyaki-retiisi-kastikkeessa, joka perustuu Tokion katuruokakulttuuriin”, toteaa puolestaan Finnairin keittiön tuotepäällikkö Juha Stenholm.

Lähteekö kokeiluun?

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

 

Suosituimmat

Exit mobile version