Mikä Listafriikki?

Listafriikki on vuodenvaihteessa 2019-2020 perustettu sivusto, joka tarjoaa jokaiselle tiedonjanoiselle jotain – kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä.

Oletko tiedonjanoinen ihminen, ja kun perehdyt johonkin asiaan, haluat tietää siitä kaiken mahdollisen?
Onko kuitenkin niin, ettei vapaa-aikasi riitä asioiden perustavanlaatuiseen selvittämiseen?

Me kuulumme juuri tähän samaan kategoriaan ja siksi päätimme tehdä asialle jotain: perustimme palvelun, joka lukee, tutkii ja opiskelee puolestasi, lopulta kirjoittaen kaiken tämän haalitun tiedon helppolukuiseen ja kattavaan pakettiin.

Listafriikki.com tarjoaa tuon paketin faktapitoisessa, mutta samaan aikaan viihdyttävässä muodossa: tylsiä hetkiä et tule kokemaan listoja lukiessasi.

Ajoittain ihmettelemme maailmaa Top 10 listojen muodossa, toisinaan taas puhtaasti listaamme 10 erilaista asiaa erinäköisistä aiheista, aina poimien talteen ne kaikkein mielenkiintoisimmat.

Löydät Listafriikistä päivittäin uutta sisältöä ja sivustomme sulkiessasi olet aina oppinut jotain uutta, siitä voit olla varma.

Listafriikissä tarkastetaan hyvin huolellisesti jokainen julkaistu fakta.

Voit olla varma myös siitä, että lukemasi tieto on todella tietoa: luotettavat lähteet ovat meille kaikki kaikessa – Listafriikki ei koskaan mene sieltä, mistä aita on matalin, vaan sieltä missä se on korkeimmillaan.

Listafriikki on meille intohimo, siinä missä myös tiedonjano on, ja haluamme sinut osaksi tätä tiedonjanoista yhteisöämme. Voit osallistua keskusteluun sivustollamme jokaisen listan perästä löytyvän kommenttikentän kautta tai vaihtoehtoisesti keskustella sekä meidän että muiden samanhenkisten kanssa sosiaalisen median kanavissamme.

Listafriikki – mistä kaikesta oikein kirjoitamme?

Outo. Siisti. Koskettava. Kamala. Hieno. Pelottava. Terve. Sairas. Erikoinen. Kummallinen. Hullu.

Yllä olevaa listaa voisi jatkaa, miten pitkään tahansa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan me kirjoitamme ja julkaisemme listat aiheista, jotka nimenomaan vastaavat ihmisten kiinnostuksen kohteisiin.

Listafriikki – kategoriat:

Tällä hetkellä meiltä löytyy seitsemän eri pääkategoriaa, joista kirjoitamme:

✔ #vainsuomijutut
✔ Oudoimmat
✔ Viihde
✔ Yleistieto
✔ Elämäntapa
✔ Tiede
✔ Yhteiskunta
✔ Oudoimmat uutiset

Kuten siis huomaat, Listafriikki todella tarjoaa kaikille lukijoilleen – heimolaisilleen – jotain mielenkiintoista.

Yhteisömme ja itse sivuston kehittyessä eteenpäin tulemme lisäämään pääkategorioille omat alakategoriansa, joten eteenpäin mennään koko ajan, kuten mummo lumessa.

Top 10 Listafriikin historian luetuimmat listat:

Vaan, millaisia listoja sivustomme sitten oikein tarjoaa ja mitkä ovat historian luetuimmat listat kategorioittain?

Kategoria: #Vainsuomijutut

Kategoria: Oudoimmat

Kategoria: Yleistieto

Kategoria: Yhteiskunta

Kategoria: Elämäntapa

Kategoria: Tiede

Kategoria: Viihde

Kategoria: Oudot uutiset

Listafriikki.com – Kirjoittajat:

Jenni Ollonqvist
Päätoimittaja

Olen Suomesta Kanadan, ja Toronton, kautta Saksaan päätynyt suomalainen nainen. Opiskelin Turun yliopistossa biologiaa, erikoistuen genetiikkaan, ja sen jälkeen halu kokea jotain uutta vei maailmalle. Valtava polte tutkia ja kirjoittaa mitä erilaisimmista asioista johti lopulta siihen, että hyppäsin pois ”perinteisen työelämän oravanpyörästä” ja yhdessä mieheni kanssa perustimme Listafriikki.com:n.

Listafriikki.com tulee eittämättä tarjoamaan antoisia lukuhetkiä, hämmennystä, ihastusta ja kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä – kirjaimellisesti.

Marko Ollonqvist
Sisältövastaava & kirjoittaja

Olen Turun Diakonisesta ammattikorkeakoulusta, joka sittemmin siirtyi osaksi Turun ammattikorkeakoulua, journalistiksi valmistunut freelance-toimittaja. Artikkeleitani on julkaistu Suomen suurimmissa medioissa, sekä myös Pohjois-Amerikassa. Pääasiassa olen luonut urani useissa erilaisissa verkkolehdissä toimituspäällikön roolissa, ollut rakentamassa verkkolehtiä nollapisteestä menestyviksi kokonaisuuksiksi ja toki ottanut oppia myös kantapään kautta.

Listafriikki.com on minun ja vaimoni yhteinen lemmikki, jota teemme sekä äärimmäisellä ammattitaidolla että intohimolla. Vaikka sivusto sai alkunsa Kanadassa, se on kaikessa yksinkertaisuudessaan suomalainen ja suomalaisille lukijoille rakennettu julkaisu.