Oudot uutiset

Piraijat söivät miehen, joka sukelsi järveen ampiaisia pakoon

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa mennään tänään muun muassa Brasiliaan, jossa piraijat söivät ampiaisia järveen paenneen miehen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suuntaamme tänään muun muassa Brasiliaan, jossa piraijat söivät ampiaisia järveen paenneen kalastajan.

Lisäksi kerromme arkeologisissa kaivauksissa löytyneestä ”krapulaa torjuvasta” sormuksesta, jonka teho on tokikin tuntematon. Mukana myös erikoinen tapa vaatia vuokralaisilta vuokrarästejä: kenialaismies kääri talon porttiin elävän myrkkykäärmeen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Piraijat söivät miehen, joka hyppäsi järveen ampiaisia pakoon

Brasilialainen mies kuoli ja tuli piraijojen syömäksi hypättyään järveen ampiaisia pakoon Brasilandia de Minasin kunnassa.

Tämä 30-vuotias mies oli ollut viime viikonloppuna kalastamassa ystäviensä kanssa, kun veneessä olijoiden kiusaksi lensi ampiaisparvi. Välttyäkseen ampiaisen pistoksilta mies hyppäsi järveen ja hänen ystävänsä seurasivat pian perässä.

Tapaturman yksityiskohdat ja aikajana ovat vielä epäselvät, kertoo pelastuslaitos paikallislehti Estado de Minasille, mutta mitä ilmeisimmin mies hukkui ja piraijat kävivät sankoin joukoin tämän kimppuun. Muut veneessä olleet ja veteen hypänneet onnistuivat uimaan vahingoittumattomina rantaan ja hälyttivät paikalle apua.

Palomiehet löysivät ruumiin noin neljän metrin päästä rannasta ja pelastustöissä mukana olleen palomiehen mukaan piraijat olivat veitsenterävine hampaineen repineet miehen kasvot ja muut ruumiinosat riekaleiksi. Vielä on siis epäselvää, mitä vedessä tapahtui: hukkuiko mies ensin vai iskivätkö piraijat elävältä kiinni aiheuttaen brutaalin kuoleman?

Arkeologisissa kaivauksissa löytyi ikivanha ”krapulaa estävä” sormus


Kaunis ja käytännöllinen. Sellainen on yli tuhat vuotta vanha sormus, joka löytyi Yavnen kaupungissa, Israelissa, tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa. Sitä on mahdollisesti käytetty pitämään krapulaa loitolla.

Aiemmin tänä vuonna alueelta löytyi täyden jalkapallokentän kokoinen, Bysantin valtakunnan aikainen viininpuristamo. Löydös oli varsin merkittävä, sillä se on tähän mennessä suurin aikakaudeltaan löydetty viinitila ja tutkijat uskovatkin, että sieltä on viety viiniä ympäri Eurooppaa ja Aasiaa.

Advertisement

Kaivauksissa on toki löytynyt paljon kaikkea mielenkiintoista viinintuotantoon liittyvää esineistöä, mutta tämä uutinen keskittyy yksittäiseen, pieneen esineeseen, jolla ei viinin valmistuksen kanssa ole mitään tekemistä. Viinin nauttimiseen se sen sijaan liittyy. Nyt löytyneessä kultaisessa sormuksessa on iso, violetti kivi – todennäköisesti ametisti – ja alueen ihmiset uskoivat aikoinaan, että tuo korukivi auttoi estämään krapulan tuomaa pahaa oloa.

Israelin antiikkiviranomaisen, IAA:n, mukaan ametisti mainitaan Raamatussakin yhtenä arvokkaista korukivistä ja siihen on liitetty useita hyveitä – kuten alkoholin nauttimisesta seuraavan lieveilmiön eli krapulan estäminen. Tätä teoriaa tukee myös se, että ametisti-sana on peräisin kreikankielisestä amethystos-sanasta, joka tarkoittaa ”ei juovuksissa”.

Tietenkään kukaan ei voi varmasti sanoa, että sormusta käytettiin nimenomaan pitämään krapulaa poissa. Se saattoi olla vain jonkun rikkaan naisen tai miehen kaunis koru ja vauraudesta kertova statussymboli. Mutta monet kaivauksilla työskentelevät arkeologit ovat sitä mieltä, että käyttäjä laittoi sormuksen sormeensa, kun hän halusi nauttia paljon viiniä, mutta ei kärsiä sen ikävistä vaikutuksista. Menetelmän toimivuudesta ei kukaan uskalla mennä takuuseen.

Omistaja lukitsi portin elävällä käärmeellä, kun vuokrat jäivät maksamatta


Kenialainen vuokranantaja sai tarpeekseen maksamattomista vuokrista ja päätti lukita asukkaat ulos varsin epämiellyttävällä tavalla: laittamalla elävän myrkkykäärmeen rakennuksen porttiin.

Advertisement

Vajaan 200 kilometrin päässä Kenian pääkaupungista Nairobista sijaitsevassa Kituissa vuokranantaja Samuel Kioko on jo kahden kuukauden ajan jäänyt tyhjin käsin vuokranmaksupäivänä. Ilmeisesti Kioko oli käyttänyt kaikki mahdolliset keinot maksun perimiseen vuokralaisiltaan, joten hän rupesi etsimään ratkaisua ikään kuin laatikon ulkopuolelta.

Kioko odotti, että vuokralaiset poistuivat asunnosta ja kävi käärimässä käärmeen portin lukkoon. Porttia oli siis lähes mahdoton saada auki tulematta käärmeen puremaksi.

Mielenkiintoista on se, että Kioko ei ollut sitonut tai muuten kiinnittänyttä käärmettä porttiin, mutta matelija ei luikerrellut lukosta mihinkään. Tämä yllättävä käänne sai taikauskoisimmat arvelemaan, että kyseessä oli jollain lailla henkimaailmaan kuuluva käärme.

Kenialainen poliitikko Mike Sonko julkaisi tapahtuneesta kuvan virallisella Twitter-tilillään ja monet hänen seuraajansa ovat tuominneet vuokraisännän radikaalin menettelytavan. Toiset kuitenkin ovat peukuttaneet Kiokon kekseliäisyyttä ja peräänkuuluttaneet vuokralaisten velvollisuutta hoitaa vuokrarästinsä.

Lue myös muita viimeaikaisia listoja:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat