Elämäntapa

Mitä voi myydä netissä? 10 älytöntä tosielämän esimerkkiä

Julkaistu

Älä kysy mitä voit myydä netissä. Koska vastaus on: kaikkea. Listafriikki esittelee nyt 10 älyttömintä asiaa, joita joku on yrittänyt kaupata netissä.

Jos olet koskaan miettinyt, että mitä kaikkea voi myydä netissä, niin älä turhaa etsi vastausta kauempaa. Voit myydä mitä ikinä mieleesi pilkahtaa!

EBayn perustaja Pierre Omidyar laittoi vuonna 1995 pystyyn nettihuutokaupan, jossa ensimmäinen myyty tuote oli rikkinäinen laserosoitin. Toimimaton tuote myytiin 14,83 dollarin hinnalla ja Omidyarin oli pakko soittaa ostajalle, että tiesihän tämä laserin olevan toimimaton. Ostaja kertoi keräilevänsä rikkinäisiä laserosoittimia ja oli hyvin tyytyväinen hankintaansa.

Tuon ensimmäisen myyntikappaleen olisi jo pitänyt kertoa, että netissä voi myydä ihan mitä vain. Älyttömillekin asioille löytyy 7 miljardin ihmisen joukosta ottajia ja jopa ostajia.

Listafriikki keräsi eBaystä ja Amazonista käsittämättömiä myynti-ilmoituksia, jotka järjenvastaisesti ovat innostaneet ihmisiä kauppojen tekoon. Se ei ole tyhmä, joka pyytää…

Ei mitään

Kuvakaappaus 26.4.2020, 20:26: Amazon.com

Mitä ostaa sellaiselle, jolla on jo kaikkea? Tietenkin paketillinen ”ei mitään”. 

Paketissa sanotaan näin:

Advertisement

”Onnittelut! Olet saanut lahjaksi ”ei mitään”. Et siis todellakaan yhtään mitään. Tämä on äärimmäistä minimalismia. Vähemmän on enemmän, enemmän tai vähemmän. Ei mitään on kallisarvoista. Ei mitään on yksinkertaista. Ei mitään on pyhää. (Toim. huom.: Toimii muuten huomattavasti paremmin englanniksi: Nothin is precious. Nothing is simple. Nothing is sacred.) 

Avaa paketti ja haltioidu siitä, kun mitään ei tapahdu. Anna ei minkään lipua mieleesi ja rauhoittaa sielusi. Nauti hetkestä. Pian tajuat, että ”ei mitään” on paljon parempi kuin ”jotakin”.”

Lahjan luvataan olevan loistava valinta muun muassa ystävänpäivälahjaksi tai vastanaineelle pariskunnalle yllätykseksi häämatkalle. Koska mitä muuta he tarvitsevat kuin toisensa. Eivät mitään!

Vaikka tilaajat ovat kyllä (suurimmaksi osin) ymmärtäneet, että kyseessä on vitsi, ovat he kuitenkin olleet pettyneitä Amazonin lähettämään tuotteeseen. Paketissa on ollut kirjoitusvirheitä ja muovi on hajonnut postissa. Ehkä karma on iskenyt niille, jotka oikeasti meinasivat antaa jollekin lahjaksi ”ei mitään”. 

Koko elämä

Enää ei ole kummallista, että joku myy kaiken omaisuutensa ja aloittaa jossain, usein ulkomailla, puhtaalta pöydältä. Listafriikin toimituskin teki sen vajaa kaksi vuotta sitten. Kokemuksesta voin kertoa, että siinä on aika kova homma.

Mutta australialainen Ian Usher oli vuonna 2008 yksi ensimmäisistä, joka päätti myydä koko omaisuutensa. Hän oli käynyt läpi vaikean avioeron ja huomasi tarvitsevansa uuden alun. Hän laittoi autonsa, kotinsa ja jokaisen tavaransa myyntiin eBayhin. Usher ei kuitenkaan lopettanut maalliseen omaisuuteen, vaan kaupassa tuli mukana myös hänen ystävänsä ja heidän koiransa. Ilmoituksessaan Usher lupasi esitellä ostajalle ystäväpiirinsä ja vannoi heidän olevan oikein mukavaa porukkaa.

Advertisement

Ja kun koko elämää oltiin kauppaamassa, niin pakettiin kuului myös miehen työpaikka perthiläisessä mattokaupassa. Työnantaja oli suostunut, kunhan huutokaupan voittanut henkilö todettaisiin koeajan jälkeen sopivaksi.

Usherin elämä meni tarjouskilvassa kaupaksi Dubaista huutaneelle ostajalle noin 240 000 euron hinnalla.

Tupakkatyyny

Kuvakaappaus 26.3.2020, 23:28: Amazon.com

Allergisoimattomista, pehmeistä materiaaleista valmistettu röökityyny käy kaikenikäisille ja sen päällisen voi pestä. Se on trendikäs, herkkä, runsas ja nukkaamaton. 

Näin kuvaillaan puolitoistametristä tupakkatyynyä!

Lisätietoja:

”Lasten aktiviteettilelu on mahtava väline varhaiseen oppimiseen tai yksinkertaisesti puruleluna. (Toim. huom.: Miten? Se on pehmeä 1,5 metriä pitkä tyyny). Tyynyssä on myös koukku, jolla sen voi kiinnittää rattaisiin, syöttötuoliin tai vaikka mobileen vauvan sängyn yläpuolella. Miten ikinä päätätkin tyynyä käyttää, voit olla varma, että vauvasi rakastuu uuteen suloiseen ystäväänsä. Saatavilla myös muissa malleissa: kirahvi, norsu, leijona, ankka, koira ja apina.”

Advertisement

MITÄ!?

Tämä ei edes ole Amazonin pilailukategoriassa, vaan lasten leluissa. Tyynyissä on kuitenkin varoitus tupakoinnin vaarasta, joten ehkä se toimii opettavaisena unileluna.

Yksi maissihiutale

Englantilaisen, 19-vuotiaan Billy Bennettin myynti-ilmoituksessa oli kyse kokeesta. Vuonna 2004 hän päätti testata, mahtaisiko joku haluta ostaa yhden maissihiutaleen. Ja tottahan toki, useampikin ihminen oli kiinnostunut. Siitäkin huolimatta, että maissihiutaleita saa ostettua kaupasta paketillisen.

Ensin huutokauppa ei ottanut tuulta alleen, mutta sitten joku onneton sielu tarjosi 1 pennin. Muutaman päivän päästä Bennett sitoi kaupan 1,20 punnalla. Juuri vähän ennen kauppojen syntymistä eBay oli yllättäen ilmoittanut hänelle, että tuote on otettava pois myynnistä, koska se ei sisältänyt parasta ennen -päiväystä. Kaupat oli kuitenkin jo tehty, ja Bennett lähetti maissihiutaleen uudelle omistajalle.

Tuotteesta oli tullut huutokaupan aikana muutamia outoja kysymyksiä, kuten ”Voiko maissihiutaleen parittaa Sugar Puff -muron kanssa?”. Tarina ei kerro, minkälaiseen kotiin maissihiutale lopulta päätyi.

Sormisuojat sipsien syöntiin

Kuvakaappaus 26.4.2020, 23:26: Amazon.com

Jollakin tasolla nämä Amazonissa myytävät sormisuojat ymmärtää, jos niitä haluaa käyttää nimensä mukaisesti suojelemaan sormia ruoan laitossa. Mutta siihen näitä ei ole kuitenkaan suunniteltu. 

Sormisuojia on tarkoitus käyttää, kun syö jotain, mikä tekee sormet rasvaisiksi, juustoisiksi tai tahmeiksi. Tällaisia syötäviä ovat muun muassa sipsit, popcorn ja pizza. 

Advertisement

Pakkauksessa suojia on kolme kappaletta ja värin voi valita kuudesta eri vaihtoehdosta. Silikoniset sormisuojat sopivat kaikenkokoisiin sormiin ja ne on helppo pestä tiskikoneessa.

Anteeksi, mutta eikö esimerkiksi Doritoksista sormiin tarttuvien murujen ja rasvan nuoleminen ole muka kaikille kohokohta sipsien syömisessä? Asking for a friend…

Mainostilaa otsasta

Nebraskalainen web-suunnittelija Andrew Fisher tiesi, että mainostaminen on kallista, mutta samaan aikaan yhtiöt ovat valmiita maksamaan maltaita hyvästä mainospaikasta. Siksi hän sai vuonna 2005 kuningasidean ja päätti huutokaupata kuukaudeksi mainostilaa omasta otsastaan.

Fisher lupasi mainostaa väliaikaisella tatuoinnilla aivan mitä huutokaupan voittanut yritys haluaa. Vaikka ajatus kuulostaa absurdilta, niin Fisher tienasi elävänä mainoskylttinä mukavat 37 000 dollaria. EBayssa suurimman tarjouksen teki SnoreStop, joka myy kuorsausta hillitseviä aineita.

SnoreStopin toimituspäällikkö Christian de Rivel oli innoissaan yhteistyöstä ja kehui Fisherillä olevan ” hyvä businesspää, sanan jokaisessa merkityksessä”. Todennäköisesti yhtiö sai enemmän mainosta hullun myynti-ilmoituksen perusteella, kuin Fisherin otsalla, mutta se ei varmaan kumpaakaan osapuolta haitannut. Katso kuva mainoksesta tämän linkin kautta.

Isoäiti

Kuva: Sasin Tipchai | Pixabay (Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen)

Kun 10-vuotias Zoe Pemberton laittoi isoäitinsä myyntiin eBayssa, oli sen tarkoitus olla vitsi.

Lokakuussa 2009 isoäiti Marian Goodall oli juuri kotiutunut sairaalasta kivuliaan polvioperaation jälkeen. Pemberton oli kyllästynyt siihen, että hänen piti jatkuvasti auttaa mummoaan ja viedä tälle esimerkiksi vettä. Tytön isä, Thomas Pemberton, oli kuullut tyttärensä kyselevän mummolta tämän lempijuomia ja ruokia sekä tiedustelevan tämän pituutta ja ottanut tästä kuvan, mutta ei ollut kummastellut asiaa sen enempää.

Advertisement

Jossain vaiheessa tyttö olikin sitten ilmoittanut laittaneensa Goodallin myyntiin.

Myynti-ilmotuksen syitä nuori Pemberton avasi näin: ”Mummo oli ärsyttävällä tuulella ja valitti koko ajan. Olin koneella ja yhtäkkiä mieleeni vain tuli laittaa hänet eBayhin.”

Samoilla, vähemmän mairittelevilla sanoilla hän kuvaili isoäitiään ilmoituksessa, mutta oli myös lisännyt houkuttelevia ominaisuuksia, kuten ”mummoa on kiva halata ja hän pitää sanaleikeistä”. Pemberton oli ajatellut, että hän saisi mummosta ehkä 99 penniä. 

Vain vuorokaudessa tarjoukset olivat nousseet tuhansiin puntiin ja kyselyjäkin tuli: onko mummossa takuuta ja saako hänet kotiin toimitettuna. Goodall oli vain nauranut ja sanonut olevansa miljoonien arvoinen. 

Viimeinen tarjous isoäidistä oli reilu 20 000 puntaa, mutta sitten eBay pisti näppinsä peliin ja pysäytti huutokaupan. Yhtiön tiedottajan Jenny Thomasin mukaan eBayssa ei ole sallittua myydä henkilöitä, sillä ihmiskauppa on laitonta. 

Advertisement

Piirretty hämähäkki

Kaikki alkoi, kun Australian Adelaidessa asunut David Thorne oli joutunut vuonna 2008 vaikeuksiin maksamattoman laskun kanssa. Hän oli päättänyt ratkaista ongelman siten, että piirsi tietokoneella yksinkertaisen kuvan seitsemänjalkaisesta hämähäkistä (katso kuva tästä) ja lähetti sen nimettömänä säilyneelle yhtiölle maksusuorituksena. Simppelin GIF:in arvoksi hän oli arvioinut tasan $233,95.

Humoristisista ja satiirisista kirjoituksistaan tunnettu Thorne ei kuitenkaan ollut tuttu yhtiölle, joten tarjouksesta seurasi vakavasävyinen sähköpostikeskustelu (voit lukea sen englanniksi täältä). Lyhykäisyydessään: asiakaspalvelija Jane Gilles ilmoitti, ettei yhtiö hyväksy piirrosta maksutapana, joten Thorne pyysi kuvansa takaisin. Gilles kuuliaisesti kopioi ja liitti aiemmassa viestissä olleen hämähäkin uuteen sähköpostiin ja palautti Thornelle. Thorne yritti vielä uudelleen kuvalla, jossa hämähäkillä oli kahdeksan jalkaa, mutta koko ajan asiallisena pysynyt Gilles ei hyväksynyt sitäkään ja muistutti oikeista maksutavoista ja siitä, että lasku oli edelleen maksamatta.

Sähköpostikeskustelu lähti Thornen nettisivujen kautta leviämään viraalisti ja nauratti ympäri maailman.

Mistä päästäänkin (jos mahdollista) jutun älyttömimpään käänteeseen. Thorne päätti antaa kuvan ruotsalaiselle ”Andreakselle”, joka kuitenkin omien sanojensa mukaan ”tuli hulluksi hämähäkin kanssa; varsinkin, kun sillä oli vain seitsemän jalkaa ja oli siksi hyödytön”. Niinpä hän päätti kaupata nettisuosioon nousseen kuvan eBayssa: lähtöhinta sille oli $233,95, mutta kiivas tarjouskilpa päättyi 10 000 dollarin huutoon. 

Joku maksoi sähköpostin liitteenä olleesta kuvasta 10 000 dollaria. 

Munuainen

Vuonna 1999 eBayhin tuli myyntiin munuainen. Nimimerkki ”hchero” laittoi munuaiselleen pohjahinnaksi 25 000 dollaria ja huutokaupan voittajan tulisi myös maksaa kaikki sairaala- ja elinsiirtomaksut. Floridalainen elimenluovuttaja oli valmis antamaan kumman munuaisensa tahansa, mutta ei molempia, koska luonnollisesti tarvi toista elääkseen. 

Täysin toimivaksi kuvatun munuaisen hinta nousi huutokaupassa 5 750 100 dollariin, kunnes yhtiö pisti laittomuudelle stopin. Vaikka netissä saa myydä lähes mitä tahansa, niin omien sisäelinten kauppaaminen ei ole sallittua. Netissä tai muuallakaan. 

Advertisement

Tämä ei sinänsä ole huvittava juttu, koska ihmisen sisäelimillä tehdään oikeastikin kauppaa. Lähes kuuden miljoonan dollarin tarjous kertoo valtavasta rahamäärästä, mikä elinkaupassa liikkuu. Ja lisäksi myös siitä, miten suuri tarve luovutetuille elimille on.

Mutta päätetään lista nauramalla… 

Pussitettua ilmaa Kanye Westin konsertista

Suosittu rap-artisti Kanye West teki talvella 2003-2004 Yeezus-kiertueen, joka myytiin nopeasti loppuun. Niiden, jotka eivät onnistuneet saamaan lippuja, ei kuitenkaan tarvinnut täysin jäädä ilman ainutlaatuista kokemusta. Kiitos avuliaitten eBay-myyjien!

Eräs konserttiin (ehkä) osallistunut oli päättänyt vangita tapahtuman ilmapiirin ottamalla ilmaa talteen minigrip-pussiin. Myyjä ei paljastanut, millä paikkakunnalla pussittaminen oli tapahtunut. Hänen ei myöskään tarvinnut faneille todistella tuotteen aitoutta, hän vain kirjoitti, että oli avannut pussin konsertissa ja sulkenut ilman tiiviisti sisälle.

Myyjä oli laittanut ilmalle hinnaksi 5 dollaria, mutta kiinnostuneita olikin enemmän kuin kukaan koskaan, ikinä missään, ajassa tai paikassa olisi odottanut. EBayssa asiaan reagoitiin vasta siinä vaiheessa, kun huutokaupan korkein tarjous oli 60 100 dollaria. Myynti-ilmoitus poistettiin, mutta se oli jo ehtinyt saamaan aikaan dominoefektin. Kymmenet myyjät olivat nähneet tilaisuutensa tulleen ja myivät pusseittain Westin konsertti-ilmaa.

Advertisement

Jännä juttu, että niin moni oli keksinyt saman idean ja ottanut konserttiin pusseja mukaan!!!

Show’ta lavan reunalla katsomassa ollut onnekas oli saanut vangittua pussiin jopa Westin pierun, mutta ilmoitus oli poistunut sivuilta viiden dollarin hintalappunsa kanssa ennen kuin tarjouskilpailu pääsi alkamaan.

Kuvassa on toimituksen pussittamaa ilmaa. Emme pysty todistamaan mitenkään, että olisimme olleet Kanye Westin keikalla, mutta pussin ja ilman voi silti ostaa. Tarjouksia saa jättää Listafriikin somekanavissa ja alla olevassa kommenttikentässä.

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme mikä on kummallisin asia, jonka olet yrittänyt myydä netissä. Tai parempaa vielä, jos olet onnistunut kaupoissa.

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat