Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Hakaristitatuointi kiveksessä toi vankeustuomion

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tällä viikolla muun muassa itävaltalaismies, jonka kivekseen hakattu hakaristitatuointi toi vankeustuomion.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään itävaltalaismiehestä, jolle kivespussiin tehty hakaristitatuointi toi 19 kuukauden vankeustuomion.

Lisäksi uutisten aiheina: Aviomiehensä palkkamurhasta osamaksusopimuksen tehnyt nainen, ja autokolarin jälkeen karannut koira, joka löytyi rodulleen ominaisessa puuhassa. Lisäksi iloinen uutinen Kanadasta, jossa ilman peräaukkoa syntynyt Dora-kissa on ihmisten lahjoitusten avulla päässyt vihdoin kakkaamaan.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Hakaristitatuointi kiveksessä toi vankeustuomion

Itävaltalainen sotilas tuomittiin kesäkuun 8. päivänä Klagenfurtin oikeusistuimessa 19 kuukauden vankeuteen otettuaan kivespussiinsa tatuoinnin natsisymbolina tunnetusta hakarististä.

29-vuotias mies kertoi oikeudessa juoneensa kaksi pulloa viskiä ja pyytäneensä sitten veljeään tatuoimaan hakaristin mielenkiintoiseen ruumiinosaan. Hän myös jakoi tatuoinnistaan kuvan sosiaalisessa mediassa ja esitteli sitä sotaharjoituksia edeltäneenä iltana armeijakavereilleen – silloinkin vahvasti päihtyneenä. Miehen henkilöllisyys on pidetty salassa.

Tatuoinnin lisäksi mies oli julkaisut Facebookissa paljon natsipropagandaa sekä kuvia itsestään muun muassa juomassa Hitler-viiniä. Natsipuolueen tai sitä muistuttavien järjestöjen ihannointi ja/tai elvyttäminen ovat olleet Itävallassa vuodesta 1947 saakka rikoksia, joista lain mukaan on tuomittava vankeusrangaistukseen. Tämän uusnatsin valokuvat ja hakaristitatuointi kiveksessä täyttivät natsismin ihannoinnin määritelmän kevyesti. Samaan syssyyn hän oli syytettynä laittoman aseen hallussapidosta. Vankeutta napsahti reilut puolitoista vuotta.

Oikeudessa mies kertoi katuvaisena ja häpeissään ajautuneensa vain vääriin piireihin. Hän sanoi tajunneensa vasta tatuoinnista alkaneen rikostutkimuksen myötä, minkälaista roskaa natsien ihannointi oli ja lisäsi vielä: ”En oikein osaa antaa järkevää selitystä teoilleni.”.

Mies väitti ottaneensa etäisyyttä äärioikeistoon jo vuosia sitten ja vähentäneensä rajusti alkoholinkäyttöä edellisen vankilatuomion aikana – sen hän oli saanut pahoinpitelystä. Lopuksi hän vielä kertoi oikeudelle, että tatuointi ei enää näy.

Advertisement

Nainen teki osamaksusopimuksen miehensä palkkamurhasta

Yhdysvaltalainen Claudia Carrion asetettiin viime viikolla syytteeseen aviomiehensä palkkamurhan suunnittelusta. Syyksi 44-vuotias Carrion on kertonut itseensä ja muuhun perheeseen kohdistuneen väkivallan sekä jatkuvan uskottomuuden.

Pennsylvanian osavaltiossa asuva Carrion pidätettiin kesäkuun 11. päivänä sen jälkeen, kun hän maksoi sadan dollarin käsirahan peitetehtävissä olleelle rikostutkijalle. Poliisi oli saanut nimettömän vinkin palkkamurhaajaa etsivästä naisesta ja asetti tälle onnistuneesti syötin.

Carrion kutsui palkkamurhaajan eli poliisin kotiinsa sopimaan suunnitelman yksityiskohdista ja silloin tuli ilmi, että hänellä ei ollut maksaa lupaamaansa 4000 dollaria. Niinpä kaksikko teki vanhan kunnon osamaksusopimuksen, jonka mukaan Carrion maksaisi 100 dollaria viikoittain seuraavan 40 viikon ajan. Ennen ennakkomaksuksi sovittua ensimmäistä suoritusta nainen kertoi, miksi haluaa miehensä tapettavan. Pidätyksen jälkeen Carrion paljasti palkanneensa murhaajan jo aiemmin, mutta sillä kertaa suunnitelmista ei ollut tullut mitään.

Pahimmillaan häntä voi odottaa jopa kuolemantuomio, sillä osavaltion laissa palkkamurhan suunnittelu on samalla viivalla murhan kanssa. Todennäköisesti hän kuitenkin säästyy teloitukselta, sillä käytäntöön kuolemantuomiot eivät Pennsylvaniassa ole menneet enää vuosikymmeniin.

Syytetyn ja hänen aviomiehensä jo aikuinen poika Joshua Carrion on kiistänyt kaikki puheet perheväkivallasta, ja hänen mukaansa vanhemmilla on aina ollut rakastava ja onnellinen suhde. Hän uskookin äitinsä joutuneen lavastuksen uhriksi, sillä tämä ei ikimaailmassa olisi voinut suunnitella palkkamurhaa: ”Äiti on hyvin uskonnollinen ja harras kristitty.”.

Loppukaneettina sanottakoon, että Carrion on tietysti syytön niin kauan kuin toisin todistetaan, mutta uskonnollisuus ei maailman historiassa ole kyllä estänyt ihmisiä tappamasta toisiaan.

Advertisement

Lue myös: 10 palkkamurhaa, jotka menivät eeppisellä tavalla pieleen – tekijän kannalta

Karannut Tilly-koira löytyi paimentamasta lampaita

Yhdysvaltalainen Oswaldin perhe oli juuri lähtenyt kesälomareissulle Idahosta kohti naapuriosavaltio Washingtonia, kun heidän henkilöautoonsa törmäsi maasturi. Kolarissa auton takalasi rikkoutui ja Tilly-koira lensi törmäyksen voimasta ulos lasittomasta ikkunasta.

Linda Oswald kertoo, että kaksivuotias Tilly vaikutti selvinneen ilman vammoja, kuten kaikki törmäyksessä mukana olleet, mutta säikähti tilanteessa sen verran, että lähti pinkomaan täyttä häkää kohti läheistä Rathdrumin kylää. Oswaldit alkoivat välittömästi muutaman kolaripaikalle pysähtyneen auttajan kanssa etsimään rakasta Tillyä, mutta kun 10 tunnin samoilun jälkeen koirasta ei näkynyt jälkeäkään, päättivät he palata kotiin. Kotona he valjastivat sosiaalisen median kanavat mukaan etsintöihin ja Facebook-julkaisu kadonneesta bordercollien ja australianpaimenkoiran sekoituksesta sai nopeasti useita tuhansia jakoja.

Muutama päivä myöhemmin Rathdrumin eteläpuolella sijaitsevalla maatilalla asuvat Travis, Tyler ja Zane Potter huomasivat pellollaan jotain omituista: heidän lampaitaan paimensi täysin tuntematon koira. Lähemmän tarkastelun jälkeen Potterit tajusivat sen muistuttavan kovasti Facebookissa kiertäneen katoamisilmoituksen koiraa ja he ottivat heti yhteyttä Oswaldeihin. Tilly oli ystävällinen ja antoi ottaa kiinni, joten se saatiin lähistöllä kiertäneen poliisin matkaan ja takaisin omistajilleen.

Advertisement

Linda Oswaldin mukaan jälleennäkeminen oli varsin mitäänsanomaton: ”Tilly juoksi suoraan sisälle taloon ja alkoi juoda vettä vessanpöntöstä.”. Tarinalla oli siis onnellinen loppu ja Tillykin pääsi hetkeksi tekemään sitä, mitä se rotunsa puolesta tekee parhaiten eli paimentamaan lampaita. Myöhemmin samana päivänä Potterit huomasivat, että heidän kaikki lampaansa olivat itse asiassa aitauksen ulkopuolella; Tilly oli siis tehnyt kovasti hommia, mutta ei aivan toivotulla tavalla.

Ilman peräaukkoa syntynyt Dora-kissa hurmasi koko maailman

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annex Cat Rescue (@annexcatrescue)


Kesäkuun 9. päivänä Torontossa, Kanadassa, toimivaan kissoille tarkoitettuun löytöeläinkeskukseen tuotiin pieni kissanpoikanen, joka kärsi pahasta ummetuksesta. Doraksi nimetyllä pennulla todettiin harvinainen synnynnäinen kehityshäiriö: sillä ei ollut ollenkaan peräaukkoa.

Suojeluyhdistys julkaisi Instagramissa kuvan suloisesta Dorasta ja sen kurjasta kohtalosta. Kissan kerrottiin kyllä menevän hiekkalaatikolle ja yrittävän ulostamista, mutta sattuneesta syystä mitään ei tullut pihalle. Kuin ihmeen kaupalla se oli selvinnyt koko kahdeksanviikkoisen elämänsä hengissä. Yhdistys kertoi toimintansa perustuvan täysin lahjoituksiin ja nyt pyydettiin apua Doralle, jonka voisi pelastaa ainoastaan 6500 dollarin eli noin 4400 euron arvoinen leikkaus.

Advertisement

Kanadalaisten johdolla lahjoituksia alkoi tulvia ympäri maailmaa ja muutamassa päivässä rahaa oli kertynyt jo yli 10 000 dollaria, joten pikkuinen kiidätettiin elintärkeään leikkaukseen, jossa kivulias ja henkeä uhkaava ulostemäärä saatiin poistettua sen paksusuolesta. Samalla Doran suolistoa muokattiin uusiksi ja muutama repeämä paikattiin. Ja mikä tärkeintä, Doralle rakennettiin peräaukko.

Muutama päivä leikkauksen jälkeen maailmalle kantautui ilouutisia: kesäkuun 16. päivänä Dora oli vihdoin kakannut – ensimmäistä kertaa elämässään. Annex Cat Rescue -yhdistykselle on jo sadellut lukematon määrä adoptiokyselyjä, mutta Doran annetaan ensin toipua rauhassa massiivisesta leikkauksesta ennen kuin sille aletaan etsiä uutta ja pysyvää kotia.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat