Oudoimmat

10 hullua maailmanennätystä, joita kukaan ei halua rikkoa

Julkaistu

Jos haluat lähteä rikkomaan maailmanennätystä, niin kierrä nämä kymmenen järjettömyyttä kaukaa!

Kuka toivoisi pitävänsä jotain maailmanennätystä hallussaan? Jos haluaa päästä historiankirjoihin, niin kannattaa aloittaa jostain muualta kuin tältä listalta.

Esimerkiksi tämän linkin kautta pääset katsomaan listan maailmanennätyksistä, jotka ovat huomattavasti helpommin rikottavissa. 

Toki tämän listan saavutuksista kaikki eivät tarkoituksella tehtyjä, vaan osa on tulosta sattumasta. Monesti epäonnisesta sellaisesta.

Listafriikki vie lukijat tänään kärsimyksen ja nerouden pariin: 10 maailmanennätystä, jotka ovat aivan liian hulluja, että joku haluaisi niitä vapaaehtoisesti rikkoa.

Kovin potku haaroväliin 

Advertisement

Miksi? 

Käsitykseni mukaan miehet haluavat suojella sukukalleuksiaan viimeiseen asti, mutta toisin on koko elämänsä eri kamppailulajeja harrastaneella Kirby Roylla. Yllä olevalla videolla toinen kamppailulajien taitaja ja Gladiaattorit-ohjelman osallistuja Jesse ”Justice” Smith Jr potkaisee Royta haaroihin niin lujaa kuin pystyy. Mainittakoon vielä, että miehellä ei ole käytössään alasuojaa.

Massiivinen ennätyspotku osuu Royhin 35 kilometrin tuntinopeudella ja 500 kilon törmäysvoimalla. Mies ei hätkähdä osumasta, vaan kättelee tyytyväisenä ällistyneen pahoinpitelijänsä.

Royn mukaan ”potku oli voimakas”, mutta nivusalueelle osuneet iskut ovat vuosien aikana heikentäneet hänen kivestensä hermosoluja siinä määrin, että kipuaistimuksesta vain noin 10 prosenttia matkaa aivoihin rekisteröitäväksi.

Matalaan veteen sukeltaminen

Advertisement

Yhdysvaltalainen Darren Taylor pitää nimissään ennätystä matalaan veteen sukeltamisesta. Laji (kyllä, sillä on useita innokkaita harrastajia) ei kuulosta äkkiseltään niin älyvapaalta kuin se todellisuudessa on. 

Taylor tai professori Loiskahdus (engl. Splash) niin kuin hänet ”piireissä” tunnetaan, on rikkonut oman hyppy- ja sukellusennätyksensä kymmeniä kertoja. Tällä hetkellä ennätys on 11,56 metrin korkeudesta suoritettu hyppy lasten uima-altaaseen, jonka syvyys on 30 senttiä.

Tyylinä hypyssä on tietenkin perinteinen mahaplätsi. AUTS! Taylor on kertonut rakastavansa ja vihaavansa hyppäämistä eikä hän pysty nukkumaan tai syömään hyppyä edeltävänä päivänä.

Luonnollisesti veteen osuminen sattuu, mistä Taylor on sanonut: ”Kipu on kova, mutta kestää vain muutaman minuutin. Maine ja kunnia on ikuista.”. Ikinä Taylorilta ei ole murtunut luita, vaikka hän on kärsinyt ainakin kahdeksasta aivotärähdyksest’ sekä toistuvista kivuista ja turvotuksesta keskivartalossa. 

Taylor ei koskaan harjoittele, vaan kiipeää aina esityksissään ja ennätyssuorituksissaan kylmiltään hyppytasanteelle, ja yrittää päätyä lastenaltaaseen mahdollisimman tasaisesti.

Advertisement

Eniten nostettuja oikeusjuttuja

Yhdysvaltalainen Jonathan Lee Riches on haastanut oikeuteen muun muassa paavi Benedict XVI:n, yritysjohtajat Bill Gatesin ja Steve Jobsin, entisen presidentin George W. Bushin, somalialaisia merirosvoja ja laulaja Britney Spearsin. Vain muutamia mainitakseni.

Hänellä on hallussaan maailmanennätys useimmasta nostetusta oikeusjutusta, joita on vuodesta 2006 lähtien kertynyt yli 4000. Syytettyjen joukossa on ollut niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.

Ja mitä tapahtui vuonna 2009, kun Riches kuuli, että Guinness aikoo laittaa hänen nimensä ennätystenkirjaan? Hän tietenkin haastoi tietokirjan oikeuteen estääkseen nimeämisen. Siitä olisi Richesin mielestä koitunut kantajalle eli hänelle itselleen vaaraa ja fyysistä harmia. Guinnessin mukaan Richesin oikeusjutuista ei ole pidetty minkäänlaista kirjaa.

Noihin aikoihin Riches istui monivuotista kakkuaan liittovaltion vankilassa petoksesta tuomittuna. Vapautuessaan mies on päättänyt alkaa opettamaan muita ihmisiä haasteiden nostamisessa.

Kun mikään ei pysäytä

Robert Craig Knievel tunnetaan paremmin taiteilija nimellä Evel Knievel. Viihdyttäjänä ja stuntmiehenä uransa tehnyt Knievel kirjasi nimiinsä 150 moottoripyörähyppyä erinäisten esineiden, muun muassa autojen ja haita täynnä olevien tankkien, yli. Noista hypyistä 18:ssa kävi huonosti.

Kun Knievel vuonna 1977 lopetti aktiiviuransa, oli hän kärsinyt vähintään 433 murtumasta 35:ssä eri luussa: se toi hänelle maailmanennätyksen suurimmasta määrästä luunmurtumia.

Advertisement

Häneltä oli murtunut pääkallo, nenä, leuka, molemmat solisluut, rintalasta, jokainen kylkiluu useampaan kertaan, molemmat käsivarret ja ranteet sekä selkä. Lisäksi murtumia oli ollut molemmissa nilkoissa, varpaissa, sääressä, polvessa, häntäluussa ja hänen lantionsa oli murskaantunut kolmesti. Pahimmassa loukkaantumisessaan hän makasi koomassa kuukauden päivät, mutta mikään ei tätä hurjapäätä pysäyttänyt.

Loukkantumiset eivät päättyneet uran kanssa yhtä aikaa, sillä kaatuilu golfkentällä johti uuteen lonkkaan ja liukastuminen (kahdesti) omalla uima-altaalla rikkoi polven ja kylkiluita. 

Mies, joka söi lentokoneen

Ranskalainen Michel Lotito kärsi elinaikanaan syömishäiriöstä nimeltään pica, jossa sairastunut henkilö ahmii jotain täysin syötäväksi kelpaamatonta esimerkiksi kiviä tai vaikkapa maalia.

Lotiton spesialiteetti oli metalli ja lasi. Lääkäreiden mukaan luonnollisista syistä vuonna 2007 menehtyneellä miehellä oli ilmiömäinen kyky syödä jopa 900 grammaa metallia päivittäin. Hän huomasi taitonsa jo nuorena alkaessaan pureskelmaan juomalasista lohjennutta palaa. Lääkäreiden mukaan Lotiton anatomia soveltui eriskummallisten materiaalien käsittelyyn, sillä hänen suolistonsa sisäpinta oli normaalia paksumpi ja ruoansulatusnesteet tavallista happamampia.

Elämänsä aikana hän söi 18 polkupyörää, 15 ostoskärryä, kuusi kattokruunua, seitsemän televisiota, tietokoneen, kaksi sänkyä ja sukset. Ai niin, lisäksi mies söi lentokoneen. Hänen taktiikkansa oli paloitella isot esineet pienempiin osioihin ja huuhtoa ne alas mineraaliöljyllä ja vedellä. Cessna-pienlentokoneen nauttimiseen meni aikaa kaksi vuotta. Siinäpä oivallinen tapa venyttää kaupareissujen väliä! 57-vuotisen elämänsä aikana Lotiton arvellaan syöneen noin 9 tonnia metallia.

Advertisement

Pisin matka tornadon mukana

Maaliskuun 12. päivänä vuonna 2006 Matt Suter joutui tornadon kyytiin. 19-vuotias nuorimies oli isoäitinsä ja invalidisoituneen setänsä kanssa viettämässä rauhallista iltaa asuntovaunualueella sijainneessa mobiilikodissaan Fordlandissa, Missourissa.

Suter alkoi kuulla jylinää kaukaisuudesta, ja koska tornadot ovat alueella tuttu juttu, nousi hän laittamaan ikkunoita kiinni. Sade ja tuuli kuitenkin voimistuivat silmänräpäyksessä, parakkitalon ovet repeytyivät irti ja katto sekä seinät liikehtivät kuin olisivat olleet hyytelöstä tehtyjä. 

Painava pöytälamppu lensi Suterin päähän lyöden tämän tajuttomaksi, ja samalla hetkellä mies joutui pyörremyrskyn vietäväksi. 

Noin 200 kilometrin tuntivauhtia liikkuva F2-luokan tornado kuljetti tajuttoman Suterin 398 metrin päähän, mutta kuin ihmeen kaupalla hän oli pientä päässä ollutta haavaa lukuunottamatta säästynyt vammoitta. Myös isoäiti ja setä selvisivät kodin täydellisestä tuhoutumisesta hengissä.

Suter on siis ennätyksenhaltija, joka on selvinnyt hengissä pisimmän matka tornadon vietävänä. Hän ei tokikaan ole ainut myrskynratsastaja, vaan vuonna 1999 oklahomalainen vauva selvisi hengissä 30 metrin matkan ja vuonna 1955 etelädakotalainen tyttö yhdessä poninsa kanssa lensi 300 metriä vahingoittumattomana.

Maailman hedelmällisin nainen synnytti 69 lasta

Tämä järjettömään saavutukseen kyennyt nainen eli 1700-luvulla Shuyassa, Venäjällä. Koska naisen nimellä ei ilmeisesti ole mitään väliä, kutsutaan häntä jokaisessa lähteessä maanviljelijä Feodor Vassilyevin ensimmäiseksi vaimoksi.

Urhoollinen nainen synnytti 27 kertaa: neljät neloset, seitsemät kolmoset ja 16:t kaksoset. Kuulostaa täysin epätodelliselta, mutta tiedot on tarkistettu kirkonkirjoista ja perhe on mainittu myös suositussa, 1700-luvulla ilmestyneessä, The Gentleman’s Magazine -aikakauslehdessä. Olipa heidät mainittu arvostetun, lääketieteellisen julkaisun, The Lancetin artikkelissa.

Advertisement

Lapsikuolleisuus oli tuohon aikaan korkea, mutta vain kaksi vuosien 1725-65 välillä syntyneistä Vassilyevin perheen lapsista menehtyi vauvana. Vaikka 69 lasta kuulostaa mahdottomalta, ei se sitä biologisesti ole. Todennäköisesti rouva Vassileyvilla on ollut perinnöllinen alttius hyperovulaatioon, jolloin aina useampi munasolu irtoaa ja monikkoraskauden todennäköisyys on suuri.

Se ei selitä sitä, että rouvan kuoltua Feodor Vassilyev meni uusiin naimisiin ja sai toisen vaimonsa kanssa 18 lasta: kuudet kaksoset ja kahdet kolmoset.

Kovavauhtisimmasta onnettomuudesta selviäminen

Jos joutuu auto-onnettomuuteen 980 kilometrin tuntivauhdista, niin minkälaisella todennäköisyydellä selviää hengissä? Kiihdytysajaja Art Arfons on kuitenkin esimerkki siitä, että todennäköisyys ei ole nolla. 

Marraskuussa 1965 Arfons oli Utahin suola-aavikoilla rikkomassa sen hetkistä nopeusennätystä. Kerran hän jo onnistuukin kellottamaan 927 km/h, joka oli muutaman päivän ajan ennätys, mutta tasangoilla oli muitakin ajajia, joten pian piikkipaikkaa piti hallussaan joku muu. 

Kun Arfons lähti sillä kertaa viimeiseen kiihdytykseensä Green Monster -menopelillään, vaikutti kaikki hyvältä. Mutta sitten yksi renkaista puhkesi, ja katsojat joutuivat seuraamaan järkyttyneinä sivusta, kun lähes tuhannen kilometrin tuntivauhtia kiitänyt auto lähti pyörimään ja pomppimaan hajoten pikkuhiljaa paloiksi.

Kun pelastajat pääsivät romuttuneelle ja savuavalle Monsterille, olivat he valmiita keräämään kasaan Arfonsin jäänteet, jos niitä oli edes jäljellä.

Advertisement

Mies oli kuitenkin kaikkien yllätykseksi hengissä ja tajuissaan. Pahoin loukkaantuneena ja kasvojen iho täysin kuoriutuneena Arfons kykeni edelleen keskustelemaan, ja kyselemään auton kunnosta. Ambulanssissa hän jopa vitsaili, että ei sitten ajeta liian lujaa ettei jouduta onnettomuuteen. Kuten arvata saattaa, Arfons palasi toivuttuaan takaisin autonrattiin.

Eniten haisteltuja jalkoja ja kainaloita

Kukaan ei varmaan vapaaehtoisesti halua haistella pahoja hajuja, varsinkaan kenenkään toisen ihmisen kehosta lähteviä (ellei ole jonkinnäköistä fetissiä). Siksipä me kaikki käytämme vuosittain jopa satoja euroja pesuaineisiin, saippuoihin, deodorantteihin ja hajuvesiin. Jokainen haluaa haista hyvältä tai ainakin neutraalilta.

Näiden tuotteiden kehityksessä tarvitaan tietenkin hajutestejä. Ja mikäs sen parempi arvioija kuin ihmisnenä. Cincinnatin kaupungissa sijaitsevassa Dr. Schollin tutkimuslaboratoriossa työskennelleen Madeline Albrechtin hommana oli haistella kainaloita ja jalkoja. 

Hän pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2009: Albrecht oli 15 vuoden työuransa aikana haistellut noin 5600 jalkaparia ja ainakin 6000 kainaloa. Tämän ennätyksen rikkominen ei sinänsä olisi monimutkaista, ällöttävää kylläkin.

Nopein aika, jossa on näpytelty yhdestä miljoonaan

Kukaan ei ollut ennen australialaista Les Stewartia edes harkinnut tällaisen ennätyksen tekemistä. Mies aikoi näppäillä kirjoituskoneella kaikki numerot yhdestä miljoonaan. Eikä siis numeroina vaan kirjaimin.

Stewartilla oli aina ollut kova halu tehdä jokin maailmanennätys ja päästä Guinnessin ennätystenkirjaan. Ongelmana oli se, että miehellä ei ollut mitään erityisiä taitoja, joten hän tiesi, että ennätyksen täytyisi olla jotain epätavanomaista ja omituista. 

Huhtikuussa vuonna 1982 Stewart oli keksinyt tavan, vaikka läheiset pitivät häntä pähkähulluna ja yritystä fyysisesti mahdottomana. Mies ei lannistunut, vaan äärimmäisellä päättävyydellä hän aloitti pitkän taipaleensa, koska oli kaiken lisäksi juuri jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle eikä hänellä ollut juuri muuta tekemistä.

Advertisement

Stewartin onnistumisen salaisuus oli se, että hän kirjoitti jokaisesta valveillaolo tunnistaan 20 minuuttia, joka yksisormitekniikalla tuotti noin kolme paperiliuskaa päivässä.

Marraskuun 25. päivänä vuonna 1998; seitsemän kirjoituskonetta, 1000 mustenauhaa ja 19 890 sivua myöhemmin Stewart kirjoitti viimeiset sanat:
nine hundred and ninety-nine thousand, nine hundred and ninety-nine.
one million.

Ennätyksen tekemiseen oli kulunut 16 vuotta ja seitsemän kuukautta.

Mutta Stewart sai mitä halusi: nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan. Tuskinpa kukaan lähtee yrittämään tuon ennätyksen lyömistä.

💁‍♀️ Kerro kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme, minkälaista maailmanennätystä sinä haluaisit ja voisit lähteä rikkomaan.

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat