Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Rautakaupassa manattiin riivattuja lautoja

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa aiheena tänään muun muassa rautakaupan puutavaraosasto, jolla oli käynnissä riivattujen lautojen manaus.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan, kuinka poliisi joutui astumaan kuvaan, kun yhdysvaltalaisessa Home Depot -rautakaupassa oli käynnissä riivattujen lautojen manaus.

Lisäksi uutisten aiheina kyyhkykilpailujen historian synkin päivä, erikoinen live-seurantaan ja järjestelmän kautta varkaille huutamiseen perustuva etävartiointi, sekä kolme päivää joen pohjassa lojunut ja edelleen päällä ollut iPhone.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Rautakaupassa oli käynnissä riivattujen lautojen manaus

Varoituksen sananen kaikille lautatavaran omistajille: puunne voi olla paholaisen riivaamia! Näin ainakin jos on uskominen muutamaa yhdysvaltalaismiestä, jotka tällä viikolla yllätettiin manauspuuhissa pennsylvanialaisessa Home Depot -rautakaupassa.

Maanantaina kesäkuun 21. päivänä hieman iltapäivä kolmen jälkeen hätälaitos sai ilmoituksen Dicksonin kaupungissa sijaitsevassa Home Depot -myymälässä meneillään olleesta manauksesta. Erään paikalle menneen poliisin mukaan puutavaraosastolta löydetyt kaksi mustiin pukeutunutta miestä olivat keskellä ”jonkinlaista spiritismisessiota”. Laulavat ja vaikeroivat miehet vaikuttivat ihan tosissaan yrittävän manata lautoja.

Poliisi on ollut monista uteluista huolimatta vaitonainen ja motiivista on paljastunut vain sen verran, että manaamisella oli jotain tekemistä elävien puiden muuttamisessa puutavaraksi. Virkavalta ohjasi miehet rauhallisesti ulos liikkeestä eikä tiedossa ole, ehdittiinkö paholainen ajaa laudoista ulos vai ei.

Yksikään ihminen tai riivattu kakkosnelonen ei ole joutunut syytteeseen välikohtauksen vuoksi.

Kyyhkykilpailujen historian synkin päivä

Itäisessä Englannissa sijaitsevassa Peterborough’ssa järjestettiin viime lauantaina valtavan suositut kyyhkykilpailut, johon osallistui 9000 kirjekyyhkyä. Niistä yli puolet hävisi tuhkana tuuleen.

Ison-Britannian kyyhkyjen kasvattajat, yhdessä kansainvälisen harrastajayhteisön kanssa, ovat ymmällään: missä noin 5000 kyyhkyä on? Kesäkuun 19. päivä on nimetty kyyhkykilpailujen historian synkimmäksi päiväksi. Laji on ympäri maailmaa hyvin suosittu ja se – kuten lähes kaikki huippu-urheilu – on miljoonabisnestä.

Advertisement

Reilun 270 kilometrin mittaisen kilpailun oli tarkoitus olla ohi kolmessa tunnissa, mutta vain osa kilpakyyhkyistä palasi takaisin. Melko pian kisan alkamisen jälkeen kasvattajat havaitsivat, että kaikki ei ole kohdallaan. Monet urheiluseurat menettivät satoja kyyhkysiä ja nyt englantilaisiin onkin vedottu, että rengastetuista ja kesyiltä vaikuttavista kyyhkyistä ilmoitettaisiin Ison-Britannian kuninkaalliselle kyyhky-yhdistykselle.

Kyyhkyharrastaja Richard Sayers on järkyttynyt, kuten muutkin mukana olleet: ”Sää oli hyvä, mutta kasvattajien keskuudessa ollaan melko yhtä mieltä siitä, että ilmakehässä oli meneillään jotain poikkeavaa; ehkä aurinkomyrsky. Mutta kukaan ei tiedä varmasti.”.

Kirjekyyhkyt suunnistavat käyttäen apunaan Maan magneettikenttää, johon Auringossa tapahtuvat voimakkaat hiukkaspurkaukset vaikuttavat ja voivat siten sekoittaa lintujen navigointia. Sayers kertoi The Sun -lehdelle, että samanlaisia ongelmia on nyt havaittu muuallakin Euroopassa järjestetyissä kyyhkykilpailuissa, mutta ei samoissa määrin. 5000 kilpakyyhkyn katoaminen on ennenkuulumatonta; sitä on verrattu Bermudan kolmion -mysteeriin. Harvinaisissa eksymistapauksissa linnut kyllä yleensä löytävät oikealle reitille muutaman päivän kuluessa ja nytkin toiveissa on, että tuhannet kyyhkyt vielä palaisivat kotiin.

Kuka sanoi, että nykyajan puhelimet eivät ole kestäviä?

Jokeen tippunut älypuhelin hälytti sunnuntain herätystä vielä kolmen päivän pohjassa olemisen jälkeen. Vanhat Nokiat ovat löytäneet varteenotettavan haastajan!

Yhdysvaltalainen Tom Adams oli vaimonsa Marlon kanssa melomassa eräänä kesäkuisena lauantaina Idahon osavaltiossa virtaavalla Snake River -joella, kun hänen kajakkinsa kaatui. Ympärimenossa Adamsin älypuhelin, avaimet, lompakko ja onkivapa hävisivät joen kuohuihin, mutta hän itse onnistui uimaan rantaan. Adams soitti paikalliselle etsintä- ja pelastussukellusryhmälle, joka oli halukas etsimään kadonnutta omaisuutta harjoitustehtävänä, mutta vasta kolmen päivän kuluttua.

Nämä ovat hyvää harjoitusta todellisiin etsintä- ja pelastustehtäviin, joissa kyseessä on jonkun hengen pelastaminen.”, kertoo Adams East Idaho News -uutissivustolle. Etsintöihin osallistui useita sukeltajia, jotka joutuivat käyttämään turvaköyttä voimakkaan virran vuoksi.

Etsintä oli kestänyt vain parikymmentä minuuttia, kun yksi sukeltajista nousi pintaan Adamsin avainten ja iPhonen kanssa. Huvittavaa ja varsin yllättävää puhelimen löytymisessä oli, että se oli edelleen päällä ja itse asiassa vilkutti ja soitti hälytystä. ”Se hälytti edelleen sunnuntaiaamuksi asettamaani herätystä”, sanoi Adams ihmeissään.

Advertisement

Kameravalvontaa tarjoava yhtiö palkkaa etävartijoita

Yhdysvaltalainen vartiointiyritys Live Eye Surveillance on erikoistunut tarjoamaan valvontakamerapalveluita yrityksille. Nyt se hakee intialaisia työntekijöitä etätöihin vahtimaan esimerkiksi huoltoasemia ja kauppoja.

Live Eye Surveillance tarjoaa reaaliajassa tapahtuvaa etävartiointia, joka nykypäivänä siis onnistuu mistä vain – vaikka sitten maapallon toiselta puolelta.

Kun työntekijä näkee ruudulla jotain epäilyttävää, järjestelmä aktivoituu ja ”vartijalle” aukeaa yhteys kohteeseen. Miten asiakasyritys sitten haluakaan, niin uhasta voidaan ilmoittaa työvuorossa olevalle henkilökunnalle tai sitten se erikoisempi tapa: Vartija voi alkaa huutaa kaupan kovaäänisten kautta mahdolliselle varkaalle ja säikäyttää tämä tiehensä poliisilla uhkailemalla. Innovatiivinen ja varmasti tehokas menetelmä!

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat