Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Humalainen mies kuoli purtuaan myrkkykäärmettä kostona

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa mennään Intiaan, jossa mies kosti käärmeen pureman puremalla matelijaa takaisin – kohtalokkain seurauksin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan intialaismiehestä, joka tuli käärmeen puremaksi ja päätti humalapäissään kostaa puremalla takaisin. Kosto koitui miehen kohtaloksi.

Lisäksi kerromme metsänhoitajien hauskasta ideasta, joka ruskan aikaan ilahduttaa oregonilaisella valtatiellä ajavia. Mukana myös Yhdysvaltain historian laajin etukuponkeihin liittyvä huijaus, josta napsahti päätekijälle 12 vuotta kakkua. Sitä ei varmaan alennuskupongilla saa vähennettyä!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Humalainen mies kuoli purtuaan myrkkykäärmettä kostona

Times of India -sanomalehden mukaan intialaismies on menehtynyt kostettuaan myrkkykäärmeen pureman ”silmä silmästä” -periaatteella.

Lehden mukaan 65-vuotias Rama Mahto nappasi Intian Biharin osavaltiossa sijaitsevan kotinsa pihalta myrkyllisen kyykäärmeen tarkoituksenaan kostaa käärmeelle tämän purema.

Mahto, joka oli väitetysti ja vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena, oli istunut talonsa edustalla, kun nuori kyy oli purrut häntä jalkaan. Iskusta hurjistuneena Mahto nappasi käärmeen kiinni ja päätti kostaa sille erikoisella tavalla; puremalla takaisin. Poliisin tiedotteen mukaan Mahton perhe kertoi käärmeen purreen miestä kasvoihin vähintään kymmenen kertaa, kun tämä oli järsinyt menemään.

Aikansa pureksittuaan mies heitti matelijan läheisen puun juurelle ja päätti mennä nukkumaan. Vaikka perhe oli kehottanut Mahtoa lähtemään sairaalaan, oli tämä kieltäytynyt jyrkästi, sillä ei uskonut nuoren käärmeen puremista tulleen lainkaan myrkkyä.

Toisin oli ja seuraavana aamuna Mahto ei sitten enää herännytkään. Mitä tästä opimme? No jos ei muuta, niin ainakin sen, että myrkkykäärmeen pureman jälkeen kannattaa aina lähteä lääkärin pakeille. Niin, ja tietenkään myrkyllistä eläintä ei ole syytä lähteä pureksimaan takaisin.

Syksyinen hymynaama ilahduttaa yhdysvaltalaismetsässä


Yhdysvaltojen Oregonissa, Willaminan ja Grand Ronden kaupunkien välillä, ilmestyy kukkulan rinteelle joka syksy jättimäinen hymynaama. Se on tarkoin suunniteltu vuosia sitten, kun paikalle istutettiin uusia puita.

Advertisement

Kun Hampton Lumber -sahan omistamassa metsässä tehtiin vuonna 2011 hakkuiden jälkeen uudelleenistutusta, päättivät sahan osaomistaja David Hampton ja nyt jo eläköitynyt metsänhoitaja Dennis Creel pitää vähän hauskaa. He tiesivät, että kukkulan rinne näkyy hyvin valtatielle, joten miksi ei ilahduttaa autoilijoita.

Muuten alueelle istutettiin ikivihreää douglaskuusta, mutta hymynaama luotiin lehtikuusella, jonka pehmeät neulaset muuttuvat syksyisin oranssiksi ja putoavat talven tullen pois. Douglaskuusella pyöreän ”naaman” sisälle luotiin silmät ja hymyyn taipuva suu.

Kuvion halkaisija on reilut 90 metriä, joten se erottuu kyllä hyvin maastossa. Hampton Lumberin edustajan mukaan kuvio tulee näkymään seuraavat 30–40 vuotta, kunnes on jälleen hakkuiden aika. Saa nähdä, minkälaista taidetta istuttajat sitten saavat aikaan.

Miljoonien dollareiden etukuponkihuijaus toi pitkät vankeusrangaistukset

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi, FBI, on paljastanut yksityiskohtia maan historian laajimmasta etukuponkihuijauksesta, joka toi hiljattain Virginia Beachilta kotoisin olevalle pariskunnalle yhteensä lähes 20 vuotta vankeutta.

FBI:n lehdistötiedotteen mukaan tutkijat löysivät väärennettyjä etukuponkeja Lori Ann ja Pacifico Talensin talon ”jokaisesta kolosta”. Kuponkien arvo oli yhteensä yli miljoona dollaria. Poliisi löysi myös Lori Annin tietokoneelta kuponkien luonnoksia reilulle 13 000 eri tuotteelle.

Hän opiskeli itsenäisesti erilaisia tekniikoita, joilla sai luotua toimivia viivakoodeja”, kertoo FBI:n erikoisagentti Shannon Brill viraston tiedotteessa. Päähuijari Lori Ann Talens oli valmistanut kuponkeja, joilla sai alennusta jopa yli tuotteen myyntihinnan. Talens oli tehnyt esimerkiksi 24,99 dollarin alennuskupongin 25 dollaria maksavalle vaippapaketille, mikä tarkoitti siis sitä, että asiakkaat marssivat kaupasta ulos käytännössä ilmaisten vaippojen kanssa.

Advertisement

Talens ei siis suinkaan käyttänyt kuponkeja vain itse, vaan myi niitä sosiaalisesta mediasta löytämilleen asiakkaille ja kommunikoi heidän kanssaan salattujen viestipalveluiden välityksellä. Huijarille maksettiin vähintään 400 000 dollaria (noin 345 000 euroa) bitcoineina ja muina kryptovaluuttoina, ja toisinaan hän vaihtoi kuponkeja varastettuihin paperirulliin, joihin kaupat tulostavat etukuponkejaan.

Kolmen vuoden ajan toiminut tuottoisa huijaus tuli lopulta päätökseensä, kun etukuponkien käyttöä ja varsinkin väärinkäyttöä valvova Coupon Information Corporation sai vihjeen laajasta väärennöksistä. FBI:n mukaan eräs yksittäinen taho oli vuosien mittaan menettänyt jopa 9 miljoonan dollaria Talensien väärentämien etukuponkien vuoksi.

Nyt Lori Ann Talens on tuomittu 12 vuoden vankeusrangaistukseen petoksesta, jonka seurauksena uhrit eli lukuisat tuottajat ja jälleenmyyjät ovat kärsineet tulonmenetyksiä yhteensä noin 32 miljoonan dollarin (noin 28 miljoonan euron) verran. Aviomies Pacifico Talens sai 7 vuoden vankeusrangaistuksen, sillä hän oli tietoinen huijauksesta ja hyötyi siitä taloudellisesti.

Pariskunta oli käyttänyt huijauksesta saamansa rahat kotinsa remontoitiin, muun muassa uuteen keittiöön ja uima-altaaseen. The New York Timesin käsiinsä saaman lausunnon mukaan Talens oli ”syvästi häpeissään ja nolona” toimintansa vuoksi.

Vai olisikohan ollut niin, että vasta kiinnijääminen rupesi nolostuttamaan!?

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suosituimmat